Jump to content

Αναπλαση μελους

Recommended Posts

Σημερα αγορασα μια τεραστια Bamboo και της λειπει ενα ποδι.

Σε ποσο καιρο θα μπορεσει να αναπλασει το ποδι της?

Δεν γνωριζει κανεις?

Επισης ειναι φυσιολογικο εκτος απο το να καθονται ολη μερα στην εξοδο του φιλτρου να πανε και στο βυθο για φαγητο?

Την επομενη φορα να αποφυγεις να αγορασεις γαριδα που της λειπει μελος, σημαινει ταλαιπωρημενο στην μεταφορα ζωντανο. Το ποδαρακι παντως αναπλαθεται και θα βγει καινουριο.

Το να καθεται συχνα στην εξοδο του φιλτρου μια bamboo ειναι ο κανονας.

Ειναι ανησυχητικο ομως να την δεις να φιλτραρει κοντα στον βυθο το χαλικι. Αυτο ειναι σημαδι οτι πειναει.

Επισης οταν το κανουν αυτο και σαρωνουν τον βυθο , οι "αποχες" τους φθειρονται με αποτελεσμα να αχρηστευονται συντομα και οι γαριδες τελικα να λιμοκτονουν.

Την επομενη φορα να αποφυγεις να αγορασεις γαριδα που της λειπει μελος, σημαινει ταλαιπωρημενο στην μεταφορα ζωντανο. Το ποδαρακι παντως αναπλαθεται και θα βγει καινουριο.

Το να καθεται συχνα στην εξοδο του φιλτρου μια bamboo ειναι ο κανονας.

Ειναι ανησυχητικο ομως να την δεις να φιλτραρει κοντα στον βυθο το χαλικι. Αυτο ειναι σημαδι οτι πειναει.

Επισης οταν το κανουν αυτο και σαρωνουν τον βυθο , οι "αποχες" τους φθειρονται με αποτελεσμα να αχρηστευονται συντομα και οι γαριδες τελικα να λιμοκτονουν.

δάσκαλος !!!

:wub::wootwoot::rolleyes:

Αν το ειχα δει οτι της ελειπε σιγουρα δεν θα την ειχα αγορασει.

Το ειδα μετα,ρωτησα στο μαγαζι και μου ειπαν οτι θα γινει ξανα.

καθονται συνηθως στην εξοδο του φιλτρου και μαλιστα τις ταιζω αρκετες φορες την μερα ειτε τριβοντας shrimp natural της sera ειτε τοποθετοντας spyroulina της sera στο τζαμι ωστε να διαλυεται προς το μερος τους ειτε τριβοντας πολυ νιφαδες.τις βλεπω να κανουν και κακα καθε μερα οποτε ελεγα οτι θα ηταν οκ.

Υπαρχει ψηλη ριζα με φυτα στην εξοδο του φιλτρου και σκεφτομαι να βαλω και ενα ξυλο με βεντουζα στην εξοδο για σιγουρια.Μα τι αλλο θελουν?

Τα κανεις ολα σωστα , και αν τις δεις να αλλαζουν κελυφος καποια στιγμη, σημαινει οτι τρωνε καλα και μεγαλωνουν.Προσεξε ομως να μην το παρακανεις με το ταισμα γιατι θελουν και καλη ποιοτητα νερου.

Ξυλακι με βεντουζα εχω βαλει κι εγω στις δικες μου. Γενικα προσεξε να υπαρχει χωρος σταθμευσης για ολες για να μην αναγκαζονται να ψαχνουν στον βυθο.

Επισης αναφερεται οτι η καθε bamboo θα πρεπει να εχει 50 λιτρα στη διαθεση της. Εχε το και αυτο υποψιν :wub:

Τοτε εχω προβλημα,εχω μια μεγαλη και δυο σε μεγεθος αμανο σε 54 λιτρα ενυδρειο! :wub:

προσεχω και το θεμα της ποιοτητας νερου, βαζω λιγη λιγη στοχευμενα!

ξυλο με βεντουζα βρισκω στα μαγαζια η το φτιαχνω μονος μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...