Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους!!!

εχω ενα 120λτ ενυδρειο που φιλοξενει εναν πλακοστομο,4 γκαμπι ,3 μολυ μπαλουν και καμμια 20αρια μεσαια μολυ μπαλουν ,αλλα 25 μωρα μολυ μπαλουν και καμμια 50αρια μικρα σαλιγκαρια.. αυτα τα ατιμα πως θα τα εξολοθρευσω εκτος απο το να τα μασω εναν ενα γιατι και αυτο το προσπαθησα αλλα συνεχως μου βγαινουν καινουρια..κατι διαβασα για ενα κλοουν που τα τρωει..αλλα θα μπορει να συμβιωσει με τα αλλα μου τα ψαρακια??και αν ναι ποσα πρεπει να βαλω?

Εχω ενα τετοιον clown αλλα ο δικος μου φοβατε και ειναι ολλη μερα κατω απο ενα ξυλο.Ετσι εχω ακουσει και εγω γι αυτο το ψαρι και μαλλον ειναι αληθεια.Αν δεν τα θες χαρισετα σε κανενα απο το forum.Σιγουρα καποιος θα τα θελει :wub: !

Έγινε επεξεργασία - argife

η απορια παρ'ολα αυτα δε μου λυθηκε... τα clown τρωνε σαλιγκαρια?αν ναι ποσα πρεπει να παρω?επειδη δε παιζει να κατσω να τα πιασω ενα ενα για να τα δωσω..

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις άλλο ψάρι μέσα στο ενυδρείο σου για να ελέγξεις το πρόβλημα με τα σαλιγκάρια, και μάλιστα κλόουν που το τελικό του μέγεθος φτάνει τα 30+ εκατοστά.

Μια πολυ καλή λύση για το προβλημά σου είναι τα σαλιγκάρια anentome helena τα οποία είναι φημισμένοι σαλιγκαροφάγοι.

Βάζοντας 2-3 μέσα στο ενυδρείο σου σε λίγες μέρες θα καταφέρεις πολυ καλό αποτέλεσμα. :wub:

Φίλε argife,

Με ποιο σκεπτικό προτείνεις να μπούνε κλόουν σε ένα ενυδρείο που δεν γνωρίζεις τις παραμέτρους του νερού και αν είναι σωστές για να φιλοξενήσουν αυτό ψάρι?

Επίσης πρόκειται για κοπαδόψαρο... Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται μία ομάδα άνω των 5 ατόμων... Ομάδα άνω των 5 ατόμων για ψάρι με τελικό μέγεθος κοντά στα 30 εκατοστά σημαίνει ενυδρείο μισού τόνου και άνω.

Η λύση είναι ο σωστός τρόπος συντήρησης του ενυδρείου και σωστή διατροφή. Τα σαλιγκάρια είναι πολύ χρήσιμα μέσα σε ένα ενυδρείο και πολλαπλασιάζονται σύμφωνα με την τροφή που βρίσκουν να φάνε. Αν πολλαπλασιάζονται ραγδαία, σημαίνει πως σου πέφτει πολύ αφάγωτη τροφή. Πρέπει να βρεις κάποιες ισορροπίες.

Παρ'όλα αυτά κι αν θεωρείς πως πρέπει να τα "εξολοθρεύσεις" με κάποιον τρόπο, οι σωστές λύσεις είναι πρώτα παγίδες (εμπορίου ή ιδιοκατασκευή) και τα Anentome helena όπως αναφέρθηκαν πιο πάνω.

αρα ακυρο το κλοουν..με μια αναζητηση στο google τα anentome helena μοιαζοθν με αυτα που εχω αλλα στο πιο μικρο τους..θελω να πω οτι και τα δικα μου σαλιγκαρια δεν ειναι τα κλασικα στρογγυλα..ειναι σαν και αυτα τα anentome helena αλλα πολυ πιο μικρα..τωρα δε ξερω μπορει να κανω και λαθος..υπαρχουν πολλων ειδων σαλιγκαρια?

Αρκετά, πιθανότατα μιλάς όμως για τα κλασσικά κωνικά λαθρεπιβάτες που έρχονται δωράκι μαζί με τα φυτά. Μοιάζουν με τα helena αλλά έχουν πολύ πιο μουντά χρώματα. Γίνονται μεγάλα έχω κανα δυο στα 3-4 εκατοστά. Βάζεις helena και ησυχάζεις. Δεν θα εξαφανιστούν σε μια μέρα αλλά θα σου τα μειώσουν σιγά σιγά.

Storm trooper θεωρείς πως οι παγίδες κάνουν δουλειά; Σε ρωτάω γιατί στα δικά μου ενυδρεία αν δεν φύγουν τα αυγά όσα και να έβγαζα δεν κατάφερνα κάτι σημαντικό.

Πάντως τα σαλιγκάρια αυτά τα θες στο ενυδρείο. Απλά όχι σε τεράστιες ποσότητες.

αρα ακυρο το κλοουν..με μια αναζητηση στο google τα anentome helena μοιαζοθν με αυτα που εχω αλλα στο πιο μικρο τους..θελω να πω οτι και τα δικα μου σαλιγκαρια δεν ειναι τα κλασικα στρογγυλα..ειναι σαν και αυτα τα anentome helena αλλα πολυ πιο μικρα..τωρα δε ξερω μπορει να κανω και λαθος..υπαρχουν πολλων ειδων σαλιγκαρια?

καλημέρα. βάλε μια φωτο να γινει αναγνώριση.

υπάρχουν πολλά ειδη σαλιγκαριών τα πιο πολλά χρήσιμα.

:wub:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...