Jump to content

Η Τελευταία Ομιλία (Ράντυ Πάους)

Recommended Posts

Δεν θα κάνω κάποια εισαγωγή σας αφήνω απλά να δείτε το βίντεο.Το πρώτο είναι ένα απόσπασμα με μετάφρασή και το δεύτερο είναι ολόκληρη η ομιλία.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Δεν εχω λογια.....

τι ανθρωπος θεε μου???

Τα στοιχεία που καθορίζουν το χαρακτήρα και τη πνευματική δύναμη των ανθρώπων, δυστυχώς δεν είναι για όλους ίδια. Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άσκημη πλευρά της ζωής σε ηλικίες (και αντίστοιχο πνευματικό υπόβαθρο) που δεν είχαν/έχουν τη κρίση και τη γνώση να την αντιμετωπίσουν σωστά.

Όπως αναφέρει ο κος Πάους, η ζωή του ήταν ευτυχισμένη... Πιθανόν, αν γνωρίζαμε περισσότερα στοιχεία για τη ζωή του, να μπορούσαμε να αντικρούσουμε αυτό που ο ίδιος ονομάζει ευτυχία... Στο κάτω κάτω η ευτυχία δεν ίδια για όλους τους ανθρώπους και επιτυγχάνεται με ποικίλους τρόπους και διαφορετικά μέσα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δηλώνει και δείχνει ευτυχισμένος... Από το πρώτο βιντεάκι που είδα, και χωρίς να μπορώ να είμαι φυσικά απόλυτος, θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως ευτυχισμένο μέσα στη δυστυχία. Δεν αναφέρονται πολλοί παράγοντες της κοινωνίας, που εκείνου του πρόσφερε όνειρα κι ελπίδα, ενώ ταυτόχρονα κόβει τα όνειρα και τις ελπίδες άλλων ανθρώπων.

Σπουδαία ομιλία, αλλά μονόπλευρη. Σπουδαία δύναμη ανθρώπου που ενώ πεθαίνει μιλάει για τη ζωή. Αλλά δυστυχώς, ο κόσμος, όπως τον έχουμε χτίσει εμείς οι ίδιοι, δεν είναι έτσι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...