christos79 7 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Καληπέρα, Πρώτη φορά σκέφτομαι να ασχοληθώ με γαρίδες και διαβάζοντας την ανακοίνωση είδα ότι ζουν κυρίως σε αλκαλικά νερά. Έχω ένα ενυδρειο 21 λίτρα στο οποίο για βυθό έχω αραγωνίτη. Οι μετρήσεις του ενυδρείου είναι PH 8 και KH 5. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είδος γαρίδας ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες νερού που έχω και δεν έχει πρόβλημα με βυθό από αραγωνίτη. Εννοείτε ότι στο ενυδρείο θα μπουν φυτά και ξύλα αλλά δεν νομίζω να επηρεάσουν τις μετρήσεις. Ευχαριστώ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 7 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα, βασικά τα περισσότερα είδη γαρίδων προτιμούν το ουδέτερο PH εκτός εξαιρέσεων αλλά αυτό που είναι το σημαντικότερο είναι η σταθερότητα στις παραμέτρους. Εφόσον τώρα ξεκινάς καλύτερα να προτιμήσεις τις "ευπροσάρμοστες" red cherry. Καλή αρχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 7 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Οι μετρήσεις σου είναι καλές για τα περισσότερα είδη γαρίδων που υπάρχουν στο ελληνικό εμπόριο. Καλύτερα βέβαια λόγω λίτρων να αποφύγεις τις μεγαλόσωμες γαρίδες όπως είναι οι bamboo shrimps και να στραφείς στα μικρόσωμα είδη, πχ. red cherry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος