Jump to content

Ανευθυνοι συμφουρητες

fisakis

Recommended Posts

Μάλιστα.

Το παραπάνω (νηφάλιο και ευγενικό κατά τα άλλα) post του Γιώργου είναι ακριβώς ο λόγος που κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα αυτό που ζητάνε κάποιοι φίλοι : τις προγραφές.

Αν μπούμε στη διαδικασία ερωτοαπαντήσεων, τοποθετήσεων, αντεγκλήσεων και τελικά μέχρι και μηνύσεων με αφορμή τις αγγελίες τότε χάνουμε τη μπάλα.

Παιδιά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πιθανότατα όσοι "πάθατε" 'έχετε τα δίκαια σας.

Όμως πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη. Και πάντα υπάρχει και το ρίσκο που αναλαμβάνετε σε μία τέτοια συναλλαγή. Αν θέλετε να αποφύγετε πλήρως το ρίσκο τότε να αγοράζετε και να πωλείτε μόνο σε απευθείας συνάντηση και αφού εξετάσετε ενδελεχώς το αντικείμενο ή αφού πάρετ στα χέρια τα χρήματά σας.

Ή ακόμη ακόμη μην ασχολείστε καθόλου με τις αγγελίες, ψωνίζετε από καταστήματα με εγγύηση και με αντίστοιχη επιβάρυνση στην τιμή φυσικά.

Όταν θέλετε να πωλήσετε, γράφτηκε παραπάνω, να ζητάτε προκαταβολή, να πληρώνεστε δια ζώσης, να διασφαλίζετε πρώτα τα χρήματά σας και μετά να παραδίδετε το αντικείμενο.Στο κάτω κάτω πηγαίνετε στις συναντήσεις του ΑΖ ή στο meeting point και προσπαθήστε εκεί να βρείτε αγοραστές για να τους γνωρίσετε κιόλας.

Όλα τα άλλα εμπεριέχουν τον κινδύνους που αναλαμβάνετε εν γνώσει σας όταν συναλλάσσεστε μέσω διαδικτύου.

Θεωρώ ότι οι προγραφές ονομάτων είναι ένα απαράδεκτο μέτρο ακόμη και αν έχετε 100% δίκιο (που κατά την ταπεινή μου γνώμη αποκλείεται, γιατί όπως προανέφερα αναλαμβάνετε ένα ρίσκο εν γνώσει σας).

Είναι πράγματι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα όπως αναφέρει και ο Τριαντάφυλλος παραπάνω αλλά το λαθάκι στη φράση του αγαπητού Τριαντάφυλλου είναι το "μεταξύ μας". Το γεγονός ότι κάποιος είναι εγγεγραμμένος στο forum και μάλιστα είναι και ενεργός στους διαλόγους δεν τον καθιστά αυτόματα φερέγγυο πωλητή ή αγοραστή και δεν είναι απαραίτητο να νοιώθει ότι είναι "μεταξύ μας".

Το forum αντανακλά όλους τους κοινωνικούς χαρακτήρες της κοινωνίας.

Προσοχή λοιπόν στις συναλλαγές σας και προσπαθήστε να ελαχιστοποιείτε το ρίσκο.

• 3 weeks later...

Ολα ειναι σχετικα και η μονη λυση ειναι το παθημα μαθημα εγω ημουν καλος @@@ και εδωσα πραγματα καλιν πιστη σε μελος που δεν ειχε λεφτα και περιμενε να πληρωθει και εφαγα πιστολια!! Αλλα εμαθα και δυστηχως ο επομενος που ηθελε κατι αντιμετωπιστηκε με αμφιβολια! Οποτε το καλο ειναι ολοι να ξερουμε τη θεση μας και να μην κανουμε εξυπηρετησεις καλιν πιστη!!! Παντου υπαρχουν αυτα και θα υπαρχουν και εδω η λυση ειναι εμεις να προστατευομαστε μονοι μας!

• 2 months later...

Στο μικρό διάστημα που βρίσκομαι σ' αυτή τη παρέα εκτίμησα από τη πρώτη στιγμή το κομμάτι των αγγελιών .Παρότι το πρώτο μου αντικείμενο προς πώληση πέρασε 40 κύματα για να πουληθεί (το πακετάρισα να φύγει Β. Ελλάδα ακυρώθηκε ... μετά ξεκίνησε να πάει Κρήτη ακυρώθηκε... μετά συμφωνήσαμε να το πάρει κάποιος από Αθηνά ακυρώθηκε... άλλοι μου κάνανε παζάρια κυριολεκτικά για πέντε ευρώ !!!). Τέλος πάντων όλα καλά το πήρε ένας χριστιανός και ελπίζω να του φάνηκε χρήσιμο. Και το ότι θα χρησιμοποιηθεί αντί να πάει στα αζήτητα είναι ο βασικός λόγος δημοσίευσης της αγγελίας .Δεν είναι απλά παιχνίδι κέρδους. Η δυνατότητα που δίνει το forum να δημοσιεύουμε ενυδριακές αγγελίες αγορών και πωλήσεων είναι πολύ παραπάνω από χρήσιμη. Γι' αυτό καλό θα ήταν να μην καληβανίζουμε αυτή τη δυνατότητα .Λίγη συνέπεια να μην ξεφτιλιζόμαστε και οι ίδιοι. Δεν μπορείς για παράδειγμα να δημοσιεύεις αγγελία ,να πουλάς κάτι και μετά να εξαφανίζεσαι ούτε φωνή ούτε ακρόαση και o άλλος να γράφει και να ξαναγράφει p.m.!!! Kαι να μη το κάνεις συμπτωματικά σε μια αγγελία αλλά να το κάνεις συστηματικά. Τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υπάρχει : P.m με κοινοποίηση είτε σε συμφορουμίτες είτε στους mod όταν βρίσκεις κάποιο πρόβλημα. Όπως το άτομο που ανέφερα προηγουμένως .Σχεδόν σε όλες τις αγγελίες του δεν απαντά σε καμία και σε κανένα p.m. και ενώ όλοι βλέπουν ότι βρίσκετε στο forum.Τι έκανα εγώ; Ρώτησα με p.m. ,όλους όσους είχαν απαντήσει σε μια από τις αγγελίες του ,αν έχουν λάβει απάντηση .Επιβεβαίωσα ότι είναι το ίδιο ασυνεπής και με εκείνους , δεν είχε στείλει σε κανέναν p.m. Αυτό πιστεύω είναι το πιο σωστό να ενημερώνουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους με p.m. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω .Ούτε να του βάλουμε ταμπέλα κάτω από το username του ,ούτε να τον σταυρώσουμε

Απλα πραματα ρε παιδια, γιατι χαλατε τη ζαχαρενια σας

Πουλας κατι;

Ερχεται και το παιρνει απ το σπιτι σου, πληρωνεσαι και μετα κλειδωνεις την αγγελια :)

Το παζαρι κι αυτο μεσα στο παιχνιδι ειναι, εξαρταται κι απ το ποσο βεβαια.

+1111111!!!!

Επειδη τωρα ειδα το θεμα και μπορει να ειναι λιγο αργα,εγω θα ηθελα να πω οτι οσες φορες εχω κανει αγωροπωλησιες με τον Γιωργο ποτε δεν ειχα καποιο προβλημα και γενικα δεν μου εχει τυχει κατι ασχημο με καποιο μελος,μπορει να ειμαι τυχερος η μπορει να πεφτω σε καλα παιδια,δεν ξερω τι μπορει να ειναι αλλα καλο ειναι να ειμαστε συνεπεις τουλαχιστον μεταξυ μας γιατι ειναι κριμα :P

ο γεο και ο φισακι ειναι αριστα μελοι!!ισωσ βρε παιδια εγινε ενα μπερδεμα και εγινε ολο αυτο!!

καλο ειναι να ειμαστε συνεπεισ και διαλακτικοι!!

1000 συγνωμη για την παρεμβαση μου αυτη!! :P:rasp:

Έγινε επεξεργασία - konstantinos 808

Το θεμα κουβενταστικε πολυ,η αποψη μου ειναι να κλειδωση και να παει στο καλο. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...