ferga2005 6 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα έχω στήσει ένα καινούργιο ενυδρείο 180 λίτρα με έναν αρσενικό hongi και δύο θυλήκα με σκοπό την αναπαραγωγή... παρ' οτι μου έχουν δώσει μέχρι τώρα δύο γέννες σε ένα λίγο μικρότερο ενυδρείο δεν έχω καταφέρει να σώσω παρα μόνο ένα ψαράκι... φαντάζομαι οτι ο αρσενικός ως πιο ζωηρός τα τρώει , χωρίς να μπορώ να αποκλείσω και την πιθανότητα να τα τρώει η άλλη θυληκια... καμιά ιδέα πέραν του να κάνω μεταφορές των γονέων? καμιά ιδέα για ικανοποιητικές κρυψώνες? κάτι άλλο που δεν πάει το μυαλό μου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Το ενυδρείο είναι το rio180 με μήκος 1μ; Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία να δούμε το στήσιμο μήπως δεν είναι αρκετές οι κρυψώνες που τους έχεις δημιουργήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα έχω στήσει ένα καινούργιο ενυδρείο 180 λίτρα με έναν αρσενικό hongi και δύο θυλήκα με σκοπό την αναπαραγωγή... παρ' οτι μου έχουν δώσει μέχρι τώρα δύο γέννες σε ένα λίγο μικρότερο ενυδρείο δεν έχω καταφέρει να σώσω παρα μόνο ένα ψαράκι... φαντάζομαι οτι ο αρσενικός ως πιο ζωηρός τα τρώει , χωρίς να μπορώ να αποκλείσω και την πιθανότητα να τα τρώει η άλλη θυληκια... καμιά ιδέα πέραν του να κάνω μεταφορές των γονέων? καμιά ιδέα για ικανοποιητικές κρυψώνες? κάτι άλλο που δεν πάει το μυαλό μου?? Δωσε μας διαστασεις απο το ενυδρειο σου,που η αληθεια ειναι οτι ειναι καπως μικρο για Μαλαουι.Αν δεν θελεις να βγαλεις τα μωρα,βαλε πολλεςς πετρες και δημιουργησε αφθονες κρυψωνες.Δωσε μας και μια φωτο του ενυδρειου σου να δουμε τι γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Αξιολογα ψαρια παντως,που αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις με την αναπαραγωγη τους.Ειναι γεγονος παντως πως εχει εναν τονο παραπανω επιθετικοτητας απο τον κιτρινο του ειδους,και η αναγκη παραπανω κρυψωνων ειναι επιτακτικη για την προστασια των μικρων. Περιμενω κι εγω μια φωτο του ενυδρειου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 6 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς σήμερα είναι αδύνατον λόγω απουσίιας μου από το σπιτι... το συντομότερο θα προσπαθήσω να βαλω. Όσο για το ενυδρείο είναι 1 μέτρο μήκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς σήμερα είναι αδύνατον λόγω απουσίιας μου από το σπιτι... το συντομότερο θα προσπαθήσω να βαλω. Όσο για το ενυδρείο είναι 1 μέτρο μήκος. Δε βιαζομαστε φιλε μου.Εδω θα ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς σήμερα είναι αδύνατον λόγω απουσίιας μου από το σπιτι... το συντομότερο θα προσπαθήσω να βαλω. Όσο για το ενυδρείο είναι 1 μέτρο μήκος. Κανένα πρόβλημα, όποτε έχεις δυνατότητα ανεβάζεις. Εγώ γενικά στα mbuna δεν είμαι της άποψης να μετακινούνται οι γονείς, οπότε προτείνω πολλές κρυψώνες για να επιζήσουν περισσότερα μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 31 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα και πάλι. Η φωτογραφία δεν είναι και τόσο καλή... μάλλον ο φωτογράφος δεν είναι καλός αλλά ... αυτό είναι. Παρόλα αυτά στο διάστημα που μεσολάβησε η μικρή έκανε το θάυμα της. Έχω καμιά δεκαριά μικρούλιδες που κατάφερα να βάλω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια σε μία γεννήστρα και καμιά δεκαριά που κυκλοφορούν ελεύθερα εδώ κι εκεί... Καλή απ' ότι φαίνεται κρυψώνα είναι ένας βράχος που έχω μέσα με αρκετές τρύπες καθώς και τρύπες που έχει η ρίζα για την οποία αρχικά είμουν πολύ επιφυλακτικός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 31 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Και ο εν λόγω βράχος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα φιλε μου.Το ενυδρειο σου θελει πολες πετρες,και να εισαι συγουρος οτι θα παρεις πολλα μωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 31 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Να και το αγόρι μου...... αν και το χρώματα στη φωτογραφία τον αδικούν (... μάλλον πρέπει να πάρω μαθήματα φωτογραφίας...) (...ίσως και άλλη φωτογραφική μηχανή...) (.... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 31 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα φιλε μου.Το ενυδρειο σου θελει πολες πετρες,και να εισαι συγουρος οτι θα παρεις πολλα μωρα Το ξέρω αλλά να σου πω την αλήθεια μου ... τις ψιλοφοβάμαι...βλέπω κάτι βουνά που φτιάχνετε και με πιάνει κρύος ιδρώτας... μία να κατρακυλήσει και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 31 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Τα ψάρια σου είναι πανέμορφα και αν τους δώσεις περισσότερες κρυψώνες θα χαλαρώσουν θα δείξουν ακόμα πιο όμορφα. Μην τις φοβάσαι τις πέτρες, προσοχή στο στήσιμο και δεν θα κουνηθούν ούτε χιλιοστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 31 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Και ο εν λόγω βράχος... Σαν και τη δεξιά σήμερα παρειγγειλα να μου φέρουν σαν κι αυτή και μεγαλύτερες... για να δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Το ξέρω αλλά να σου πω την αλήθεια μου ... τις ψιλοφοβάμαι...βλέπω κάτι βουνά που φτιάχνετε και με πιάνει κρύος ιδρώτας... μία να κατρακυλήσει και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι... Μην τις φοβασαι,απλα τα θεμελια να πατανε στον πατο,και οχι πανω στην αμμο.Σαυτα τα υπερωχα ψαρακια τους αρεσει πολυ να ειναι μεσα σε κρυψωνες,θα δεις και διαφορετικη συμπεριφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 31 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Εξαιρετικά ψάρια ,βάλε πέτρες μην τις φοβάσαι -έχει δει εδώ μέσα διάφορα στησίματα- και θα δείς καλύτερα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Μην τις φοβασαι,απλα τα θεμελια να πατανε στον πατο,και οχι πανω στην αμμο.Σαυτα τα υπερωχα ψαρακια τους αρεσει πολυ να ειναι μεσα σε κρυψωνες,θα δεις και διαφορετικη συμπεριφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #18 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Τελικά ίσως η καλύτερη κρυψώνα για τα μωρά μου... Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να φωτογραφίσω 5 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 7 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Απ' ότι βλέπω μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς... ειδικά αυτά που είναι μέσα στη γεννήστρα... Πρέπει να έχουν επιβιώσει μεχρι τώρα καμιά 25αριά... μέχρι το καλοκαιράκι μάλλον θα πρέπει να μεταφερθούν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Τελικά ίσως η καλύτερη κρυψώνα για τα μωρά μου... Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερα να φωτογραφίσω 5 ... Δεν νωμιζω με αυτα να σωσεις μωρα,γιατι οταν μεγαλοσουν λιγο θα βγαινουν εξω αναγκαστικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #21 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Δεν νωμιζω με αυτα να σωσεις μωρα,γιατι οταν μεγαλοσουν λιγο θα βγαινουν εξω αναγκαστικα Σύντομα θα γίνει μεταφορά σε ένα 60άρι των μωρών που είναι στη γεννήστρα... Τουλάχιστον αυτά θα σωθούν... Έχω ήδη ξεκινήσει το ''στήσημό'' του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Με το καλο.Πως θα φιλτραρεις το νερο;Προσοχη μην ρουφηξει τα μικρα. Περιμενουμε φυσικα και φωτο Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2011 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #23 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Με το καλο.Πως θα φιλτραρεις το νερο;Προσοχη μην ρουφηξει τα μικρα. Περιμενουμε φυσικα και φωτο Θα βάλω στην αναρόφηση τούλι σαν αυτό που έχουν οι μπουμπουνιέρες. Το δύσκολο είναι το πως θα τα πιάσω τουλάχιστον τα ''ελεύθερα''. Σκέφτομαι να βάλω σωλήνα και να αναρόφηση σε ένα μπετόνι. το είχα κάνει και πιο παλιά σε μία γέννα από herotilapies multispinosa με άψογα αποτελέσματα... ...θα δω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferga2005 27 Φεβρουαρίου 2011 Author #24 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Σήμερα τα μικούλικα που δεν είναι πλέον και τόσο μικρούλικα...σαραντήσανε... Πλέον ξεθαρέψανε και βγαίνουν έξω από τις κρυψώνες τους και κόβουν βόλτες. Παρόλα αυτά έχω κρατήσει αυτά που είχα μέσα στη γεννήστρα τα οποία και λόγω μεγαλήτερης ευκολίας στην ανεύρεση τροφής είναι αισθητά μεγαλήτερα από τα αδελφάκια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Βάλε καμιά φωτογραφία να τα χαζέψουμε κι εμείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος