fitos100 6 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Το καλοκαίρι μετακομίζω μάλλον μόνιμα για Κύπρο και δε ξέρω τι θα κάνω με το ενυδρείο. Δε θέλω να αποχωριστώ τα ζωντανά μου και να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με το να μου πείτε αν υπάρχει λύση πως να τα πάρω όλα κάτω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 6 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξερω αν θα αντεξουν τα ζωντανα ολη αυτη την ταλαιπωρια , γιατι θεωριτικα θα πρεπει να εχεις ενα ενυδρειο ετοιμο στη Κυπρο ετσι ωστε οταν ερθουν τα ζωντανα να μπουν μεσα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον (Αθήνα ή Κύπρο) να στα φιλοξενήσει μέχρι να ετοιμαστεί το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abou 6 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 6 Ιανουαρίου 2011 εγω που ειμαι φοιτιτης στιν μυτιλινη και φευγω καθε καλοκαιρι με το καραβι τα βαζω σε μικρο ενυδριακη μεσα στο αυτοκινητο μου και δεν εχω προβλιμα με τα ψαρακια μου αλλα μολις φτασω θεσσαλονικη τα βαζω στο ενυδριο του πατερα μου οποτε ειμαι οκ.τωρα για κυπρο πως θα τα πας?? πρεπει να τα στυλεις με πακετο απευθειας η να ταπαρεις μαζι σου με αεροπλανο και θα πρεπει να ξεκινησεις απο τιν αρχη το ενυδριο σου και οποιο αντεξει δυσκολο..... αλλα αμα δεν εχει αλλη επιλογη..... σου ευχομαι καλη τυχη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 6 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Αυτό είναι που σκέφτομαι και εγώ. Δύσκολη η περίπτωση. Μάλλον θα πρέπει να τα αποχωριστώ για το καλό τους. Θα δω τι θα κάνω το πολύ πολύ να βγάλω ανακοίνωση στο φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 6 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 6 Ιανουαρίου 2011 εγω που ειμαι φοιτιτης στιν μυτιλινη και φευγω καθε καλοκαιρι με το καραβι τα βαζω σε μικρο ενυδριακη μεσα στο αυτοκινητο μου και δεν εχω προβλιμα με τα ψαρακια μου αλλα μολις φτασω θεσσαλονικη τα βαζω στο ενυδριο του πατερα μου οποτε ειμαι οκ.τωρα για κυπρο πως θα τα πας?? πρεπει να τα στυλεις με πακετο απευθειας η να ταπαρεις μαζι σου με αεροπλανο και θα πρεπει να ξεκινησεις απο τιν αρχη το ενυδριο σου και οποιο αντεξει δυσκολο..... αλλα αμα δεν εχει αλλη επιλογη..... σου ευχομαι καλη τυχη.... [/quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 6 Ιανουαρίου 2011 @giannispass Τι θελεις να πεις με τη φατσουλα που εβαλες?? Πατριωτη Νεόφυτε (υποθετω απο το fitos) Αν κανεις το ταξιδι με το καραβι?? Νομιζω αξιζει μια θυσια αν μπορεις να μεταφερεις ενυδρειο με ζωντανα ψαρια. Τι ψαρια ειναι? Τι μεγεθος εχει το ενυδρειο? Εγω παντως αν υπηρχε η δυνατοτητα, να επαιρνα ενα μικρο ενυδρείο - λεκανη με καπακι, κσι θα τα εβαζα εκει. Θα εμπαινα στο πλοίο με καμπινα και θα δουλευα το λεκαη-μικρο ενυδρείο με ενα εξωτερικο φιλτρό ή εναν κυκλοφορητη και ενα θερμοστατη. Δε θα ταιζα και οταν θα εφτανα θα τα πηγαινα σπιτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.T 7 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 7 Ιανουαρίου 2011 (edited) σορρυ παιδια που θα σας στεναχωρησω,αλλα απ οτι μου φαινεται δεν υπαρχει ακτοπλοικη συνδεση Πειραια-Κυπρο,για επιβατιγο κοινο,παρα μονο η neptune lines (line B ) που κανει το δρομολογιο koper-valleta-piraeus-limassol-beirut-tartous αλλα μονο για cargo...το δρομολογιο Πειραια-Μυκονο-Πατμο-Λεμεσος ηταν μεχρι το 2002 απο την salamis lines,και διαρκουσε 2 μερες και 2 ωρες,και το Πειραιας-Τηνος-Ηρακλειο-Λεμεσος απο την poseidon lines μεχρι το 2002 με τον ιδιο χρονο αφιξης Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2011 - G.T Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.T 7 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 7 Ιανουαρίου 2011 (edited) sorry ειναι και η nel lines που εκτελει διεθνη cargo δρομολογια με τα πλοια Κολοσσος και Ιπποτης,αλλα δεν θυμαμαι τα δρομολογια της,και η hellenic seaways με τα hellenic trader-master και -sailor αλλα δεν μεταφερουν επιβατες,παρα μονο τους οδηγους των μεταφερομενων φορτηγων Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2011 - G.T Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 7 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Όντως η μόνη γραμμή που υπάρχει είναι με πλοία μεταφορικά και διαρκεί 36 ώρες. Εγώ θα πάω με αεροπλάνο και τα πράγματα μου θα έρθουν με καράβι. Τώρα με αεροπλάνο να μεταφέρεις ζωντανά είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 7 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Κάποιες φορές πρέπει να καταλαβαίνουμε πότε ένας κύκλος κλείνει, και νομίζω ότι στην περίπτωση σου, ο κύκλος για το συγκεκριμένο ενυδρείο πρέπει να κλείσει και να ανοίξει ένας νέος ακόμα καλύτερος όταν θα είσαι έτοιμος στην Κύπρο πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 7 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε και πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να σταματάς. Ίσως μέσα μου το ήξερα και αττό θυσίασα πιο πολλά λεφτά σε εξοπλισμό παρά σε live stock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 10 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Φίλε Φύτο εγώ είμαι από Κύπρο και θα σου πρότεινα τουλάχιστον τον εξοπλισμό και το ενυδρείο(αν είναι ένα καλό/ακριβό ενυδρείο) να τα στείλεις Κύπρο με μια φορτωτική. Τώρα τα ψάρια και κοράλλια αν μπορέσεις συμφωνίσεις με ένα κατάστημα ή ένα φίλο να στα κρατήσει μέχρι να στηθεί το ενυδρείο στην Κύπρο, τότε μπορείς μετά να τα πακετάρεις όπως τα αγοράζεις από κατάστημα, να μπουν σε κουτιά από πολυστερίνη για θερμομόνωση και να πάς στο αεροδρόμιο σε μια αεροπορική γραμμή(AEGEAN/Ολυμπιακή/Κυπριακες) και να ζητήσεις να σου τα στείλουν σαν cargo.(Δηλαδή στο επόμενο αεροπλάνο που θα υπάρχει κενός χώρος θα φορτωθούν για να σταλούν). Ή και σε courier εταιρία όπως η FEDEX αλλά το κόστος θα είναι μεγαλύτερο και ο χρόνος ίσως περισσότερος από ότι αν τα στείλεις εσύ. Πριν κάνεις αυτή τη διαδικασία: 1) Έλεξε αν οι αεροπορικές στέλνουν ζωντανά με cargo. 2) Υπολόγισε το κόστος που θα έχεις να τα στείλεις(μαζί και με τις απώλειες που θα έχεις) vs το κόστος και χρόνο για να στήσεις ένα ενυδρείο από την αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος