sugaros 6 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Παιδια καλησπερα, εχω το παρακατω προβλημα. Εχω ενα ενυδρειο 100 λιτρα με 5-6 ζωοτοκα και ροδοστομους. Καποια στιγμη προσθεσα ενα 1ο δισκο 5cm περιπου. Οταν εβαλα και 2ο (πιο μικρο) περιπου 3cm τον κηνυγουσε συνεχεια με αποτελεσμα να μην τρωει τισ πρωτες μερες. μετα απο καμια εβδομαδα ξεκινησε να τρωει δειλα δειλα αλλα λιγο (ειχα ποικιλια στις τροφες). Οταν ο μεγαλος εβλεπε τον μικρο στο κεντρο του ενυδρειου του την επεφτε. Αποτελεσμα μετα απο 1 μηνα ο μικρος ψοφησε μαλλον απο ασητεια. Εχθες αγορασα εναν 3ο καινουριο δισκο, παλι πιο μικρο απο τον 1ο και μετα απο λιγα λεπτα αρχησε το κηνυγι. Παει και τον ενοχλει ακομα και στις κρυψωνες. Ενοειτε πως δεν εχει βγει να φαει. Εχω στεναχορηθει πολυ. Θελω τα φωτα σας. Να τον παω πισω να παρω εναν στο μεγεθος του πρωτου? ειναι θεμα φυλου? Να προσθεσω και καποιον 3ο ωστε να γινει κοπαδι? ειναι θεμα χαρακτηρα? Ειναι κριμα να χασω και τον 2ο. ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 6 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 6 Ιανουαρίου 2011 (edited) καλησπερα....κοιτα βασικα ειναι λαθος ολο αυτο που προσπαθεις να κανεις.......εχεις 100λτ με ζοωτοκα(6)ροδοστομους ποσους? και 2 δισκους........μεγαλη ειχθιοφωρτειση!το κοιριοτερο τη συνθικες ακολουθεις?για πιο απο τα ειδει που εχεις μεσα?των δισκων+ροδοστομους η για τα ζωοτοκα?............ θα ηταν ευκολο να μας πεις τη μετρισεις κανεις?και να βαλεις μια φοτο........ Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2011 - μηνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα.Συνηθως τα 100 λιτρα τα χρησιμοποιουμε για γεννηστρες των δισκων...(ως αναφορα για τα λιτρα)Μην ξεγελιεσαι απο το μικρο μεγεθος των δισκων που τους παιρνεις γιατι οι δισκοι μεγαλωνουν αρκετα..... Επισης κοπαδι στους δισκους λεμε οταν εχουμε το λιγοτερο 6 και πανω ατομα μεσα στο ενυδρειο.Στα 100 λιτρα δεν χωρουν τοσα ατομα.διαβασε στο φορουμ <<Δισκοι>>εχει πολλα θεματα να ενημερωθεις σχετικα... Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 6 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, οι δίσκοι και οι ροδόστομοι θέλουν διαφορετικές συνθήκες νερού από τα ζωοτόκα... Επίσης οι δίσκοι θέλουν να ζουν σε κοπάδια και χρειάζονται περισσότερα λίτρα. Μόνο αν είχες διαπιστωμένο ζευγάρι και το ενυδρείο έχει αρκετό ύψος τους βάζεις μόνους τους.... καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 6 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεις σας, κατανοητο αυτο που λετε για τα λιτρα. Οι συνθηκες ειναι προσαρμοζμενες για τους δισκους και τους ροδοστομους. Εχω PH 6.8 (με την χρηση τυρφης), θερμοκρασια 28 , KH ~3, GH~7, NO2=0, NO3~25, αμμωνια=0. Ο 1ος δισκος μεγαλωνει και συμπεριφερεται κανονικα. Αρα το συμπερασμα ειναι οτι οι 2 δισκοι δεν προκοιται να συμβιωσουν κανονικα, ουτε και αν βαλω εναν δισκο στο μεγεθος του προτου. κοπαδι σουγαρα δεν γινεται σε αυτα τα λιτρα, αρα μαλλον πρεπει να παω πισω τον μικρο γιατι δεν θα αντεξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεις σας, κατανοητο αυτο που λετε για τα λιτρα. Οι συνθηκες ειναι προσαρμοζμενες για τους δισκους και τους ροδοστομους. Εχω PH 6.8 (με την χρηση τυρφης), θερμοκρασια 28 , KH ~3, GH~7, NO2=0, NO3~25, αμμωνια=0. Ο 1ος δισκος μεγαλωνει και συμπεριφερεται κανονικα. Αρα το συμπερασμα ειναι οτι οι 2 δισκοι δεν προκοιται να συμβιωσουν κανονικα, ουτε και αν βαλω εναν δισκο στο μεγεθος του προτου. κοπαδι σουγαρα δεν γινεται σε αυτα τα λιτρα, αρα μαλλον πρεπει να παω πισω τον μικρο γιατι δεν θα αντεξει. Νομιζω φιλε μου πως αυτο ειναι το προβλημα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 6 Ιανουαρίου 2011 NO3~25 !!!!! Kαι αυτο ειναι προβλημα σε τοσο λιγα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 6 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 6 Ιανουαρίου 2011 NO3~25 !!!!! Kαι αυτο ειναι προβλημα σε τοσο λιγα λιτρα. Ειναι πολυ? νομιζω οτι δεν πρεπει να ειναι ΝΟ3=0. σωστα? Η μετρηση ειναι με stickaki της esha Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 6 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 6 Ιανουαρίου 2011 NO3~25 !!!!! Kαι αυτο ειναι προβλημα σε τοσο λιγα λιτρα. ας μην ήμαστε υπερβολικοί Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 6 Ιανουαρίου 2011 (edited) ας μην ήμαστε υπερβολικοί δηλαδη ποσο πρεπει να ειναι τα Νο3 στα 100λ.;;;;;; Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 6 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 6 Ιανουαρίου 2011 δηλαδη ποσο πρεπει να ειναι τα Νο3 στα 100λ.;;;;;; δεν υπάρχει πρέπει... δεν έχει καμία σχέση εάν είναι 1000 λίτρα ή 10 λίτρα... δε στέκει αυτό που λες μετράς mg/l δεν έχει καμία σχέση η ποσότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Νομιζω κατα την ταπεινη μου γνωμη οτι εχει σημασια και μαλιστα μεγαλη γιατι το ξερεις και το ξερουμε καλα ολοι μας οτι στα λιγα λιτρα τετοιες τιμες ΝΟ3 δεν ειναι και οτι καλυτερο...τωρα στα 1000λ για παραδειγμα που ανεφερες δεν θα ηταν και μεγαλο προβλημα.. και να το θεσω και διαφορετικα:Νο3-25,τι σημαινει; οτι το νερο ειναι ενταξει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 6 Ιανουαρίου 2011 (edited) και ενα μεγαλο συγνωμη στο φιλο μας που ανοιξε το ποστ αν στο χαλαμε με τα off topic που γραφουμε... Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 6 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Α) no3 25 το βλεπω αρκετο .... Β) μετραει με στικ οποτε να λαβεται υποψιν την εγκιροτητα της μετρησης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 6 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Νομιζω κατα την ταπεινη μου γνωμη οτι εχει σημασια και μαλιστα μεγαλη γιατι το ξερεις και το ξερουμε καλα ολοι μας οτι στα λιγα λιτρα τετοιες τιμες ΝΟ3 δεν ειναι και οτι καλυτερο...τωρα στα 1000λ για παραδειγμα που ανεφερες δεν θα ηταν και μεγαλο προβλημα.. και να το θεσω και διαφορετικα:Νο3-25,τι σημαινει; οτι το νερο ειναι ενταξει;; Δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Καλύτερα NO3 25 πάρα ph 8. Το λιγότερο που μας ενδιαφέρει είναι τα νιτρικά τα οποία είναι μέσα στα όρια. Θα έλεγα με μια αλλαγή να πέσουν στα 15 και τότε όλα καλά Το πρόβλημα μας είναι τα 100 λίτρα χωρίς ύψος, και χώρο για δίσκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 6 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Νομιζω κατα την ταπεινη μου γνωμη οτι εχει σημασια και μαλιστα μεγαλη γιατι το ξερεις και το ξερουμε καλα ολοι μας οτι στα λιγα λιτρα τετοιες τιμες ΝΟ3 δεν ειναι και οτι καλυτερο...τωρα στα 1000λ για παραδειγμα που ανεφερες δεν θα ηταν και μεγαλο προβλημα.. και να το θεσω και διαφορετικα:Νο3-25,τι σημαινει; οτι το νερο ειναι ενταξει;; 25 mg/l είναι πολύ μικρή συγκέντρωση για να βλάψει οποιοδήποτε ψάρι. Βασικά υπάρχουν απόψεις και απόψεις για το πόσο ΝΟ3 είναι "σωστό" να κρατάμε. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι δε παίζει ρόλο εάν ένα ψάρι είναι σε ενυδρείο με ΝΟ3=50 1000 λίτρα ή εάν είναι με ΝΟ3=50 σε 100 λίτρα! Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς, αυτό ήθελα να καταλάβεις και ενα μεγαλο συγνωμη στο φιλο μας που ανοιξε το ποστ αν στο χαλαμε με τα off topic που γραφουμε... Α) no3 25 το βλεπω αρκετο .... Β) μετραει με στικ οποτε να λαβεται υποψιν την εγκιροτητα της μετρησης... για το στίκ πάω πάσο μπορεί να μετράει 25 και να είναι 100 αυτό είναι άλλη ιστορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugaros 6 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπαρχει προβλημα για το offtopic, ουτε σι αλος οτι αποψεις ανταλλασοντε ειναι χρησιμες. Ξεχασα να αναφερω αλλοστε οτι η μετρηση εγινε πριν απο την καθιερωμενη αλλαγη. Συνηθως και το NO3 ειναι 0-10, αλλαγη κανω καθε εβδομαδα το 1/3 (30λιτρα). Το υψος του ενυδρειου ειναι 40cm. Παροτι δεν διαφωνο για το θεμα των λιτρων εχω την εντυποση οτι ο μεγαλος δισκος θα τον κηνυγαγε ακομα και αν ειχα 300 λιτρα. και αυτο το λεω γιατι ακομα και οταν ο μικρος ειναι σε κρυψωνα παει και των ενοχλει. Μονο οταν ειναι κλειστο το φως τοτε ηρεμουν τα πραγματα. Αν κανω λαθος διορθωστε με. Επισης βλεπω πως στα pet shop εχουν σε 30-40 λιτρα 4-5 δισκους. Δεν λεω οτι ειναι το ιδανικο, αλλα δεν σκοτωνοντε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 7 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 7 Ιανουαρίου 2011 πρεπει να αλλαξεις τα sticks με υγρα και να κανεις μετρησεις.δευτερον στα καταστηματα οι δισκοι μενουν για λιγο καιρο.ποιος σου ειπε οτι δεν τσακωνονται μεταξυ τους?εγω εχω 700 λιτρα και αψιμαχιες υπαρχουν.το προβλημα δεν ειναι τοσο εντονο γιατι το ενυδρειο ειναι τεραστιο και εχω αρκετους μεσα.δισκοι και 100 λιτρα ΔΕΝ πανε.στην καλυτερη περιπτωση να μεινουν νανοι (αν ζησουν).επισης οι δισκοι θελουν χαμηλο φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος