Jump to content

Δεν τρώνε το καινούργιο τους φαγητό

Rout

Recommended Posts

Μέχρι πρότινος έδινα στις Κιχλίδες μου Novo Stick – M και το τρώγανε με λαιμαργία.

Χθες που μου τελείωσε το κουτί αγόρασα τα Cichlid Sticks της Prodac που είναι στο ίδιο περίπου μέγεθος (ελάχιστα μεγαλύτερα).

Τα ψάρια όμως δασκαλεύονται να τα φάνε. Τα βάζουν στο στόμα τους, τα μασάνε λίγο και μετά τα φτύνουν.

Γιατί αυτό;

Είναι μόνο θέμα προσαρμογής και θα τη μάθουν την καινούργια τροφή ;

Μήπως είναι άλλος ο λόγος που δεν μπορούνε να τα φάνε ;

Μήπως τελικά είναι πολύ μεγάλα τα στικς ;

Πρέπει να ξαναπάρω άλλη τροφή;

Ευχαριστώ.

Για τι ψάρια μιλάμε? Μέγεθος?

Οι δυο αυτές τροφές είναι συγγενικές στα συστατικά?

Υποθέτω πως πρέπει να μουλιάσουν λίγο περισσότερο για να γίνουν εύκολες στο μάσημα!

Αφού τις φτυσουν επιχειρούν να τις δοκιμάσουν πάλι?

Έγινε επεξεργασία - sarevock

Οι εταιρείες βγάζουν τροφές σε διάφορες μορφές και μεγέθη. Εμείς πρέπει να ταιριάζουμε τις τροφές με τα ψάρια μας, με βάση τις διατροφικές τους ανάγκες αλλά και με βάση το μέγεθος τους.

Πέρα απ΄αυτό όμως, όταν αλλάζουμε τροφή σε ένα ψάρι αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να την συνηθίσει.

Σε πρώτη φάση απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο Τριαντάφυλλος για να δούμε για τι ψάρια πρόκειται και αν πρόκειται για την κατάλληλη τροφή.

:)

Για τι ψάρια μιλάμε? Μέγεθος?

Οι δυο αυτές τροφές είναι συγγενικές στα συστατικά?

Υποθέτω πως πρέπει να μουλιάσουν λίγο περισσότερο για να γίνουν εύκολες στο μάσημα!

Αφού τις φτυσουν επιχειρούν να τις δοκιμάσουν πάλι?

Ναι, μετά το φτήσιμο ξαναπροσπαθούνε μερικές φορές.

Είναι Κιχλίδες Combo.

Εννοώ διάφορες Κιχλίδες. Λίμνες-Ποτάμια

Δεν ξέρω περισσότερα.

Παραθέτω φωτογραφίές μήπως σε βοηθήσουν.

06012011649.jpg

06012011650.jpg

06012011651.jpg

06012011652.jpg

Έγινε επεξεργασία - Rout

Η κόκκινη είναι hemichromis bimaculatus juwel cichlid.

μεσα επίσης είναι ενα Flower horh(Luo han)

Το κίτρινο είναι labidochromis caeruleus yellow black back

στην τελευταια αριστερα κατω νομίζω είναι Melanochromis Johanni, Electric Blue Johannii

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish

Στο προβλημα που περιγραφεις μου δινεται η ευκαιρια να πω πως γιαυτο πρπει να δινουμε και ποικιλία τροφών στα ψαρια μας, για να μην δημιουργούνται τετοια προβληματα.

Περα απο το προβλημα τις διατροφης αν θέλεις συζηταμε και την συνθεση των ψαριών σου στην οποια καλό θα ηταν να κανεις καποιες αλλαγες.Αν θελεις δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου οπως διαστασεις και καμια φωτογραφια και το συζηταμε.

Περα απο το προβλημα τις διατροφης αν θέλεις συζηταμε και την συνθεση των ψαριών σου στην οποια καλό θα ηταν να κανεις καποιες αλλαγες.Αν θελεις δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου οπως διαστασεις και καμια φωτογραφια και το συζηταμε.

Όχι, δεν με ενδιαφέρει να το συζητήσουμε. Ευχαριστώ πάντως.

Στο προβλημα που περιγραφεις μου δινεται η ευκαιρια να πω πως γιαυτο πρπει να δινουμε και ποικιλία τροφών στα ψαρια μας, για να μην δημιουργούνται τετοια προβληματα.

Εννοείς να αλλάζουμε το σκεύασμα που αγοράζουμε και να μην τους δίνουμε μόνιμα το ίδιο, ή να έχουμε δύο διαφορετικά σκευάσματα και να τα ταΐζουμε μία μέρα με το ένα και μία με το άλλο ;

Eιναι το σοβαροτερο προβλημα σου,και δε σε ενδιαφερει να το συζητησουμε;;;;Και ο λογος που δε σε ενδιαφερει;

Δε σε ενδιαφέρει να κάνεις κάτι σωστό με διάρκεια και ανταμοιβές στο χρόνο? :)

(χωρίς ταλαιπωρία και απώλειες)

Έγινε επεξεργασία - sarevock

Eιναι το σοβαροτερο προβλημα σου,και δε σε ενδιαφερει να το συζητησουμε;;;;Και ο λογος που δε σε ενδιαφερει;

Δε σε ενδιαφέρει να κάνεις κάτι σωστό με διάρκεια και ανταμοιβές στο χρόνο? :)

(χωρίς ταλαιπωρία και απώλειες)

Το θέμα της ασυμβατότητας μάλλον έχει εξαντληθεί http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=46741&st=0 δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Ας παραμείνουμε στο θέμα λοιπόν.

Για συγκεκριμένο πρόβλημα έδωσε την απάντηση ο Πρίγκηπας.

Έλλειψη επαρκούς ποικιλίας διατροφής δεν αφήνει τα ψάρια να μεταβούν σε ένα εντελώς άλλο διαιτολόγιο.

Καλύτερα να επαναφέρεις την προηγούμενη τροφή σε μικρότερες ποσότητες και ταυτόχρονα να ξεκινήσεις ένα διατολόγιο με μεγαλύτερη ποικιλία τόσο σε περιεχόμενο συυστατικών όσο και σε δομή (flakes, pellets, granules) ώστε σιγά σιγά τα ψάρια σου να συνηθίσουν. Επίσης καλό είναι να ρίχνεις και λίγη τροφή εμπλουτισμένη με πρασινάδα (σπιρουλίνα).

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έλλειψη επαρκούς ποικιλίας διατροφής δεν αφήνει τα ψάρια να μεταβούν σε ένα εντελώς άλλο διαιτολόγιο.

Καλύτερα να επαναφέρεις την προηγούμενη τροφή σε μικρότερες ποσότητες και ταυτόχρονα να ξεκινήσεις ένα διατολόγιο με μεγαλύτερη ποικιλία τόσο σε περιεχόμενο συυστατικών όσο και σε δομή (flakes, pellets, granules) ώστε σιγά σιγά τα ψάρια σου να συνηθίσουν. Επίσης καλό είναι να ρίχνεις και λίγη τροφή εμπλουτισμένη με πρασινάδα (σπιρουλίνα).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και όλα τα μέλη για τις απαντήσεις και τη βοήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι σιγά-σιγά τα φάγανε τα sticks. Ίσως να είναι πολύ σκληρά (και μεγάλα) και να χρειάζεται να μουλιάσουν πρώτα.

Όπως και να ’χει τους έδωσα ήδη και λίγα flakes και θα φροντίσω να εναλλάσσω την τροφή.

Η σπιρουλίνα δεν ξέρω τι είναι, αλλά θα πάω σε pet-shop και θα ζητήσω να μου δώσουν.

Η σπιρουλίνα δεν ξέρω τι είναι, αλλά θα πάω σε pet-shop και θα ζητήσω να μου δώσουν.

Μα δε ψάχνεις και καθόλου φίλε μου! :)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%...%AF%CE%BD%CE%B1

Την πρώτη μέρα συνεχώς τη μασούσαν και μετά τη έφτυναν, στο τέλος με δυσκολία κάτι έφαγαν.

Από προχθές που εμπλούτισα τη τροφή και με flakes τρώνε μόνο τα flakes και τίποτα άλλο.

Όταν βάζω στικς στο ενυδρείο πλέον δεν τα ακουμπάνε, τους είναι αδιάφορα, σα να έχουν αποφασίσει ότι αυτά δεν είναι τροφή.

Δοκίμασα να σπάσω τα στικς για να είναι πιο μικρά και πιο εύκολα στο μάσημα.

Κανένα αποτέλεσμα, δεν τα ακουμπάνε. Και το κακό είναι ότι μεγάλο κομμάτι της τροφής βυθίζεται αμέσως στον πάτο και δεν επιπλέει.

Δοκίμασα να μουλιάσω την τροφή για 15 λεπτά σε ένα μπολάκι και μετά να τη βάλω στο ενυδρείο.

Πάλι τίποτα, τους είναι αδιάφορη.

Αυτό που θα κάνω τώρα είναι για μία εβδομάδα να μην βάζω απολύτως καμία άλλη τροφή στο ενυδρείο εκτός από αυτά τα καινούργια στικς ώστε να τα αναγκάσω από την πείνα να το φάνε και σιγά-σιγά να το συνηθίζουν.

Αν δω ότι για μία εβδομάδα δεν τα ακουμπάνε θα πάω να αγοράσω την παλιά τους τροφή και αυτά θα τα πετάξω.

Δοκίμασε

new era african cichlid pellets

και

hikari excel mini pellets

και θα δεις........

http://www.aquaticsexpress.co.uk/p3867/New...oduct_info.html

http://www.hikari.info/tropical/t_17.html

Πάντως τα καημένα ρε παιδιά από την πείνα τους τα τσιμπάνε αμέσως σήμερα μόλις τα ρίχνω τα καινούργια στικς (δηλαδή χωράνε στο στόμα τους) και μετά από 10" μάσιμα τα φτήνουν.

Δεν φταίνε αυτά και ούτε τα έχω καλομάθει όπως μου είπε ο πωλητής του Pet shop. Η τροφή έχει το πρόβλημα, είναι πολύ σκληρή ίσως.

Πάντως τα καημένα ρε παιδιά από την πείνα τους τα τσιμπάνε αμέσως σήμερα μόλις τα ρίχνω τα καινούργια στικς (δηλαδή χωράνε στο στόμα τους) και μετά από 10" μάσιμα τα φτήνουν.

Δεν φταίνε αυτά και ούτε τα έχω καλομάθει όπως μου είπε ο πωλητής του Pet shop. Η τροφή έχει το πρόβλημα, είναι πολύ σκληρή ίσως.

Δοκιμασε να τη μουλιασεις κανα διλεπτο πριν τη δωσεις.......... :wub:

Δοκιμασε να τη μουλιασεις κανα διλεπτο πριν τη δωσεις.......... :wub:

To δοκίμασα και αυτό αλλά δεν λειτούργησε:

Δοκίμασα να σπάσω τα στικς για να είναι πιο μικρά και πιο εύκολα στο μάσημα.

Κανένα αποτέλεσμα, δεν τα ακουμπάνε. Και το κακό είναι ότι μεγάλο κομμάτι της τροφής βυθίζεται αμέσως στον πάτο και δεν επιπλέει.

Δοκίμασα να μουλιάσω την τροφή για 15 λεπτά σε ένα μπολάκι και μετά να τη βάλω στο ενυδρείο.

Πάλι τίποτα, τους είναι αδιάφορη.

Σήμερα φάγανε με πολύ δυσκολία, το πολύ ένα κομμάτι το κάθε ένα, αλλά όχι αλλά 2 ψάρια δεν τα ακούμπησαν.

Περιμένω τα Hikari με ανυπομονεσία.

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...