Jump to content

Nutrafin Carbo Plus .Το εχει δουλεψει κανεις?

iki28

Recommended Posts

Θελω να μαθω αν καποιος απο εσας το εχει δουλεψει .Θα ηθελα να ακουσω αποψεις γιατι απο αυτα που διαβασα στο net δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα.

Το προιον ειναι αυτο post-530-1294307849_thumb.jpg

Η γνωμη μου επειδη καποια στιγμη το εψαχνα και εγω,συμφερει μονο απο αποψη χωρου,στα εξοδα συντηρησης σε συμφερει καλύτερα ενα συστημα διοξειδιου με μπουκάλα μανομετρα κτλ.

Καλύτερα να πας στον πατροπαράδοτο τρόπο!

Το θεμα ειναι αν σε ενα 500λτ με ευκολα φυτακια θα μπορεσει να κανει δουλεια η θα πεταξω τα ευροπουλακια μου στον καδο? Γενικοτερα αν το εχει καποιος απο εδω να μου πει εντυπωσεις

Δεν το έχω το σύστημα αυτό αλλά από μία σχετική μελέτη που είχα κάνει σε σύγκριση με την αγορά μπουκάλας μανόμετρου φαίνεται ότι

α) Σε ενυδρείο πάνω από 200 λίτρα δεν θα έχεις καλή απόδοση εκτός αν βάλεις δύο (αν μάλιστα έχεις υψηλό φωτισμό ίσως και τρία)

β) το κόστος τελικά θα είναι υψηλότερο δεδομένου ότι η πλάκα πρέπει να αντικαθίσταται περίπου ανά τετράμηνο

γ) η πλάκα μαζεύει άλγη κλπ με αποτέλεσμα να θέλει και καθάρισμα αλλιώς έχεις μειωμένη απόδοση όπως και η θήκη η οποία θέλει και αυτή καθάρισμα

δ) ίσως για μικρά ενυδρεία σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύστημα μπουκάλας και θέλεις σταθερή απόδοση αποφεύγοντας το γνωστό DIY να κάνει δουλειά και μάλλον γι' αυτές τις περιπτώσεις έχει συγκριτικό πλεονέκτημα

Αυτά, αλλά περιμένουμε πάντα και την άποψη όποιου φίλου το χρησιμοποιεί για να μην μιλάμε μόνο θεωρητικά.

Ωραιοτατα μπορει καποιοσ να μου πει ποσο παει ενα ολοκληρωμενο συστημα CO2 για τα λιτρα μου και τι θα πρεπει να περιλαμβανει?

Ωραιοτατα μπορει καποιοσ να μου πει ποσο παει ενα ολοκληρωμενο συστημα CO2 για τα λιτρα μου και τι θα πρεπει να περιλαμβανει?

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1883

και σου λειπει

Διαχυτηρας και bubble counter

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1883

και σου λειπει

Διαχυτηρας και bubble counter

Α οκ.Να σε ρωτησω η μπουκαλα ποσο καιρο κραταει?

Α οκ.Να σε ρωτησω η μπουκαλα ποσο καιρο κραταει?

αυτο ειναι αναλογο με την ποσοτητα που θα ριχνεις μεσα στο ενυδρειο σου ( ποσες φυσαλιδες το δευτερολεπτο )

Επειδη δεν εχω διοξειδια και τετοια , καλο θα ειναι να σου απαντησει χοντρικα καποιος που εχει δικιλη μπουκαλα στη κατοχη του :) ( παντως θα σε βγαλει αρκετο καιρο ) και μετα την ξαναγεμιζεις ( 5-10 ευρο ) το γεμισμα .

Εχω δυκιλη μπουκαλα απο τον Μαιο ακομα δεν εχει φτασει στην μεση,εγω βεβαια το εχω με ph controller με αποτελεσμα να μην δουλευει συνεχεια.

Οταν το ειχα στο 160αρι μου ειχα εναν γυαλινο μικρο διαχυτηρα που εκανε την δουλεια του μια χαρα.

Τωρα το εχω σε 500αρι + σαμπ και αναγαστηκα να παρω αυτον για να μπορεσω να κανω δουλεια.Εχει μεσα και βιομπαλες κι ετσι κραταει και μια βιολογια.Υποψην οτι δουλευει με εναν μικρο κυκλοφορητη.

εχω δουλεψει το καρμον πλας σε δυο περιπτωσεις και στις δυο με εστειλε στα ταρταρα στην μια

καηκε και στιν αλλη οταν χρειαστικε να αλλαξω την μπαρα του καρβουνου απο την ηλεκτρολιση τα ειχε

λιωσει ολα τα μεταλλικα μεροι τισ μπαρας το αλλαζω ολο το σαντουιτς αλλα ποτε δεν ξαναδουλεψε

αποτελεσμα ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...