Jump to content

Αφρικανες...

sharkie

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια, εχω ενα 400αρι ριο και πριν 2 μηνες απο, οτι να ναι ψαρια, του εβαλα μονο αφρικανες!!! βεβαια εκανα το λαθος και εβαλα και μαλαουι και ταγκανικα ψαρια, αλλα προς το παρον δεν βλεπω σκοτωμους...

Η απορια μου ειναι, αν ειναι φυσιολογικο καποιες φορες, μερικες αφρικανες να τριβονται στο χαλικι,η φταιει κατι αλλο??

Καλησπερα παιδια, εχω ενα 400αρι ριο και πριν 2 μηνες απο, οτι να ναι ψαρια, του εβαλα μονο αφρικανες!!! βεβαια εκανα το λαθος και εβαλα και μαλαουι και ταγκανικα ψαρια, αλλα προς το παρον δεν βλεπω σκοτωμους...

Η απορια μου ειναι, αν ειναι φυσιολογικο καποιες φορες, μερικες αφρικανες να τριβονται στο χαλικι,η φταιει κατι αλλο??

Τι είδη είναι οι κιχλίδες σου;;;;;;;;;

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Το τρίψιμο στην άμμο ή στις πέτρες, μπορεί να είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά των κιχλίδων, με την οποία οριοθετούν την περιοχή τους.

Μπορεί όμως να είναι και κάποιο εξωτερικό παράσιτο. Παρατήρηση λοιπόν για να σιγουρευτείς.

:)

Αγαπητέ Sharkie λίγες φωτογραφίες και την σύνθεση των ψαριών σου θα θέλαμε.Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Κaryda.Βλέπεις κάτι άλλο στα σώματα των ψαριών που κάνουν αυτές τις κινήσεις;

Σύνθεση και φωτό λοιπόν :)

Αγαπητέ Sharkie λίγες φωτογραφίες και την σύνθεση των ψαριών σου θα θέλαμε.Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Κaryda.Βλέπεις κάτι άλλο στα σώματα των ψαριών που κάνουν αυτές τις κινήσεις;

Σύνθεση και φωτό λοιπόν :)

καλημερα παιδια, ειχα ικ και εκανα θεραπεια (το ειδα ομως μονο στο botia, στα αλλα τιποτα.) το μονο που παρατηρησα ειναι οτι κατα την θεραπεια δεν τριβοντουσαν, εκτος αν δεν το ειδα εγω και επισης κατα την διαρκεια, μου πεθανε μια Aulonocara hueseri. H θεραπεια εγινε με πολυ δυνατο φαρμακο που δεν θυμαμαι το ονομα, αλλα θυμαμαι την τιμη!!!! 18€ το κουτι και μαλλον της api. εννοειται οτι εβγαλα τον ανθρακα και οταν ολοκληρωθηκε η θεραπεια εβαλα καινουργιους...

εχω και ενα εξωτερικο eheim 2217... φωτο θα βαλω το απογευμα..

Έγινε επεξεργασία - sharkie

Συνθεση:

2 botia

1 Aulonocara hueseri

2 Pseudotropheus demasoni

2 Labidochromis caeruleus

2 Tropheus duboisi

4 που δεν τις γνωριζω

1 frontoza

2 γυφτες common pleko

νομιζω και εγω οτι ειναι μαλλον εξωτερικό παράσιτο που ενοχλει τα ψαρια για αυτο εχουν αυτη την συμπεριφορα

Στο παρελθόν είχαμε συζητήσει το θέμα αυτό, δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, είναι μέρος της συμπεριφοράς αυτών των ψαριών (Αφρικανών)!

Όλα αυτά όμως σε ένα υγιές, ισορροπημένο, βιοτοπικό ενυδρείο.

Τώρα όσο αφορά το δικό σου ενυδρείο, επιεικώς θα το χαρακτήριζα "ότι να΄ναι"... (με όλο το σεβασμό) πολλά ψάρια με διαφορετικές παραμέτρους φιλοξενίας/συντήρησης το κάθε ένα από αυτά.

...θέλοντας να καταλήξω στο ότι πρέπει να αποφασίσεις ποια ψάρια θελεις να κρατήσεις, διαβάζοντας για αυτά και προσπαθώντας να τους προσφέρεις το καλύτερο δυνατό...

...Δεν μπορούμε να έχουμε ότι ψάρι μας αρέσει στο ίδιο ενυδρείο (μίξη βιότοπων), αν το κάνουμε θα γίνουμε πρώτα από όλα η χαρά του πετσοπα!

...θα αρχίσουν τα προβλήματα κάποια στιγμη, λεφτά σε φάρμακα κτλ που όλα αυτά θα οδηγήσουν πρώτα στην ταλαιπωρία των ΖΩΝΤΑΝΩΝ μας και μετά στην προσωπική μας απογοήτευση με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να παρατήσουμε το χόμπι!

Για αυτό λοιπόν πρώτα από όλα κάτσε και σκέψου ποια ψάρια μπορείς να φιλοξενήσεις! :)

Στο παρελθόν είχαμε συζητήσει το θέμα αυτό, δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, είναι μέρος της συμπεριφοράς αυτών των ψαριών (Αφρικανών)!

Όλα αυτά όμως σε ένα υγιές, ισορροπημένο, βιοτοπικό ενυδρείο.

Τώρα όσο αφορά το δικό σου ενυδρείο, επιεικώς θα το χαρακτήριζα "ότι να΄ναι"... (με όλο το σεβασμό) πολλά ψάρια με διαφορετικές παραμέτρους φιλοξενίας/συντήρησης το κάθε ένα από αυτά.

...θέλοντας να καταλήξω στο ότι πρέπει να αποφασίσεις ποια ψάρια θελεις να κρατήσεις, διαβάζοντας για αυτά και προσπαθώντας να τους προσφέρεις το καλύτερο δυνατό...

...Δεν μπορούμε να έχουμε ότι ψάρι μας αρέσει στο ίδιο ενυδρείο (μίξη βιότοπων), αν το κάνουμε θα γίνουμε πρώτα από όλα η χαρά του πετσοπα!

...θα αρχίσουν τα προβλήματα κάποια στιγμη, λεφτά σε φάρμακα κτλ που όλα αυτά θα οδηγήσουν πρώτα στην ταλαιπωρία των ΖΩΝΤΑΝΩΝ μας και μετά στην προσωπική μας απογοήτευση με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να παρατήσουμε το χόμπι!

Για αυτό λοιπόν πρώτα από όλα κάτσε και σκέψου ποια ψάρια μπορείς να φιλοξενήσεις! :wub:

Εσυ τι προτεινεις να κρατησω απο ολα αυτα??

και αλλη μια απορια που εχω, ειναι οτι με τοσες πετρες και ξυλα στα αφρικανικα ενυδρεια, πως κανεις σκουπα βυθου?? πρεπει να τα βγαζεις απο την θεση τους??

και μια γνωμη για το στησιμο του δικου μου????

Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις παντα χρησιμες συμβουλες σας!

post-7945-1294486502_thumb.jpg

Εσυ τι προτεινεις να κρατησω απο ολα αυτα?? Εγώ θα πρότεινα να αρχίζεις σιγά σιγά να διαβάζεις τα προφίλ των ψαριών σου, είμαι σίγουρος θα βρεις εκεί μέσα τις απαντήσεις σου!

και αλλη μια απορια που εχω, ειναι οτι με τοσες πετρες και ξυλα στα αφρικανικα ενυδρεια, πως κανεις σκούπα βυθού?? πρεπει να τα βγαζεις απο την θεση τους??

και μια γνωμη για το στησιμο του δικου μου???? Αυτό θα εξαρτηθεί από την τελική σου επιλογή σε ψάρια!

Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις παντα χρησιμες συμβουλες σας!

post-7945-1294486502_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...