Mpampis11 5 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Γειά σας φίλοι και καλή χρονιά. Έχω περίπου ένα χρόνο ένα ενυδρείο περίπου 480λ φούλ φυτεμένο με διάφορα είδη ζωοτόκων. Τα ψαράκια μου είναι υγιέστατα άν και κρατάω το ph περίπου στο 7 λόγω των φυτών. Εδώ και λίγο καιρό το πήρα απόφαση να το αλλάξω και να βάλω δίσκους. Ξέρω ότι είναι ευαίσθητα ψάρια άλλα θα ήθελα και την γνώμη σας για αυτή την αλλαγή. Έχω υπόστρωμα carat, 2 φίλτρα (1χ1500λ/ώρα + 1χ700λ/ώρα) και έχω μόνο λίγα ΝΟ3 (γύρω στο 5). Το ph είναι στο 7 και gh,kh παίζουν λίγο με τις αλλαγές γιατί δεν έχω α/ο στο 3 έως 5. CO2 DIY με μπουκάλι 5 λίτρων. Βγάζοντας λοιπόν τα ψαράκια μου (περίπου 100) τι είναι απαραίτητο να κάνω? Ολική αλλαγή νερού; Χρήση UV; Αλλαγή και της άμμου; Νομίζετε ότι μπορώ να βάλω από την αρχή 7-8 δίσκους; Αν όχι και με δεδομένο ότι το ενυδρείο έιναι ένα χρόνο στρωμένο τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 5 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Καταρχην θα χρειαστει να κατεβασεις το ph στο 6,5 -6,8 με οσμοσι.Βαλε μια φοτο να δουμε και το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 5 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Κάνε μιά αλλαγή και βάλε τους Δίσκους (8 σίγουρα) Στα περισσότερα μαγαζιά τους έχουν σε 7++ ph και οι περισσότερες φάρμες το ίδιο Ανέβασε φωτογραφία να δούμε το ενυδρείο. Καλή αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Να και το ενυδρείο. Να μην πειράξω τίποτα άλλο δηλαδή; Βέβαια σιγά σιγά θα κατεβάσω το ph στα 6.5-6.8 αλλά όχι με α/ο. Ίσως μόνο με CO2. Επίσης αν έβαζα λίγη ακόμα άμμο και την έκανα μίξη με την παλιά; Τί προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 5 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Το ενυδρείο είναι σούπερ άστο έτσι Το πολύ πολύ βάλε λίγη τύρφη για να ρίξεις το ph. Απο φίλτρα πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 5 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Το ενυδρείο είναι σούπερ άστο έτσι Το πολύ πολύ βάλε λίγη τύρφη για να ρίξεις το ph. Απο φίλτρα πως πας? Έχω 1χ1500λ/ω και 1χ700λ/ω. Επαρκούν νομίζω. Σκέφτομαι να βάλω και ένα fluval205 που έχω παρατημένο μόνο με μακαρόνι. Επίσης μέσα θα παραμείνουν 5 νέον, 10 κόρυ, 10 αρλεκίνοι. Έχω και 10 SAE για την άλγη. Με αυτά δεν ξέρω τι να κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 5 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 5 Ιανουαρίου 2011 (edited) Έχω 1χ1500λ/ω και 1χ700λ/ω. Επαρκούν νομίζω. Σκέφτομαι να βάλω και ένα fluval205 που έχω παρατημένο μόνο με μακαρόνι. Επίσης μέσα θα παραμείνουν 5 νέον, 10 κόρυ, 10 αρλεκίνοι. Έχω και 10 SAE για την άλγη. Με αυτά δεν ξέρω τι να κάνω. τα sae θα πάρουν και αυτά το δρόμο τους μαζί με τα ζωοτόκα γιατί μαζί με τους δίσκους δεν... εγώ στη θέση σου θα έβαζα 5-10 κόρυ ακόμα και θα κράταγα ή τα νέον ή τους αρλεκίνους ή θα έβαζα ροδόστομους και θα το έκανα μεγάλο κοπάδι 30-40 κομμάτια ΥΓ. Το ενυδρείο μια χαρά είναι μη το πειράξεις Έγινε επεξεργασία 5 Ιανουαρίου 2011 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 5 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Τα νέον μπορεί να στα τσακίσουν οι δίσκοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 5 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Εγώ θα έβαζα , μερικές ρίζες, τουλάχιστον ένα ζευγάρι ancistrus, αντί για νεον θα εβαζα ενα μεγάλο κοπάδι καρδινάλιους που είναι μεγαλύτεροι και αντέχουν καλύτερα την θερμοκρασία των δίσκων. (παρόλο που και σ΄αυτούς έχω απώλειες απο τους δίσκους ) τέλος θα πρόσθετα και άλλο βιολογικό υλικό...είμαι λάτρης του υπερβολικού σ'αυτό τον τομέα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ για τις γνώμες. Να ρωτήσω όμως κατί; Τα sae γιατί δεν κολάνε με τους δίκους; Άν πάρω μικρά δισκάκια δεν θα συνυπάρξουν καλύτερα με τα νεον ή τους καρδινάλιους; Σκέφτομαι να πάρω ένα ζευγάρι red piggeon ενήλικα και τα υπόλοιπα μικρά. Η μήπως να τα πάρω όλα μικρά; Υπάρχει περίπτωση τα μεγάλα και κυνηγούν τα μικρά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 7 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Καλύτερα να είναι όλα μικρά και να τα μεγαλώσεις εσύ... Αν πάρεις ενα ενήλικο ζευγάρι και τα υπολοιπά μικρά πιστεύω ότι θα πέσει πολύ κυνήγι Τα sae είναι απο άλλη ήπειρο, είναι πολύ κινητικά και παιχνιδιάρικα και παρενοχλούν και στρεσσάρουν τους δίσκους με τα ΄καμώματά΄ τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 7 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Τα sae ειναι πολυ κινητικα και πιθανον να τα βλεπουν σαν τορπιλες. Οταν τρομαζουν τα sae ουτε εγω δεν προλαβαινω να δω αυτα που πανε και ουτε αυτα προς τα που θα πανε. Χαμος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 7 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Κρατα μονο ενα SAE το ποιο μικρο.Τα φυτα σου θα ειναι σε καλη κατασταση. Μπορεις να βαλεις καρδιναλιους και ροδοστομους απο 15. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 8 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Όταν είναι μόνο του το SAE και δεν έχει άλλα άτομα του είδους του, συνήθως διοχετεύει την ενέργειά του, με το παρενοχλεί , παίζοντας άλλα είδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 8 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Αυτα κατω δεξιά ειναι OTOS? η κινεζοι αλγοφαγοι????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Αυτα κατω δεξιά ειναι OTOS? η κινεζοι αλγοφαγοι????????? Είναι ξυφοφορίνα γίγας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 9 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Εγω εχω ενα (υπαρχει βιντεο )αν θελεις και ολη μερα ειναι στα φυτα του! πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 10 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Αποφασίστηκε οικογενειακά να πουληθεί το παρόν ενυδρείο και να αγοραστεί ένα μεγαλύτερο που έχουμε σταμπάρει για να ξεκινήσει απο την αρχή και να αποφύγουμε τυχόν αρρώστιες ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο παλιό ενυδρείο. Έχουμε δεί ένα 2.5Χ70Χ70. Νομίζω ότι είναι υπεραρκετό για πολλούς δίσκους. Θα κάνω λοπόν υπομονή μέχρι να πουληθεί αυτό που έχω και τρέχω για το καινούργιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 10 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Αποφασίστηκε οικογενειακά να πουληθεί το παρόν ενυδρείο και να αγοραστεί ένα μεγαλύτερο που έχουμε σταμπάρει για να ξεκινήσει απο την αρχή και να αποφύγουμε τυχόν αρρώστιες ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο παλιό ενυδρείο. Έχουμε δεί ένα 2.5Χ70Χ70. Νομίζω ότι είναι υπεραρκετό για πολλούς δίσκους. Θα κάνω λοπόν υπομονή μέχρι να πουληθεί αυτό που έχω και τρέχω για το καινούργιο. 1200 λίτρααααααααααααααααα αυτά δε τα λένε έτσι απότομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 10 Ιανουαρίου 2011 Author #20 Share 10 Ιανουαρίου 2011 1200 λίτρααααααααααααααααα αυτά δε τα λένε έτσι απότομα Nαί Ελπίζω να βρεθεί σύντομα κάποιος να πάρει το παλιό μου γιατί έχω πορωθεί άσχημα. Χτες το βράδυ κοιμόμουν και το ονειρευόμουνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 10 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 10 Ιανουαρίου 2011 ισως οι καλυτερες διαστασεις ενυδρειου για να πινεις καφεδακι και να ρεεεεμβαααζειιιις με το καλο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 12 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Με τέτοιες διαστάσεις θα δημιουργήσεις ένα υπέροχο δισκοενυδρείο Για φιλτρανση θεωρώ ότι το sump είναι μονόδρομος, για τέτοιο ενυδρειο. Με το καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 12 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Με τέτοιες διαστάσεις θα δημιουργήσεις ένα υπέροχο δισκοενυδρείο Για φιλτρανση θεωρώ ότι το sump είναι μονόδρομος, για τέτοιο ενυδρειο. Με το καλό Eπιδή στο έπιπλο που δίνουν μαζί με το ενυδρείο δεν υπάρχει χώρος για sump έχω σκεφτεί 3 ή 4 φίλτρα (ανάλογα με την έκπτωση που έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν) Χ1500λ/ω. 2 ή 3 για βιολογική και ένα μόνο για καθαρισμό. Το θέμα είναι είναι πως δεν έχω σκεφτεί ποιά θα είναι η διάταξη εισόδων εξόδων, δηλαδή σε τι ύψος θα μπεί το κάθε τί για να υπάρχει άψογη κυκλοφορία σε όλο το ενυδρείο. Στα δύο θα υπάρχει σίγουρα λάμπα UV 9άρα συνεχούς λειτουργίας. Πιστεύετε ότι θα χρειαστώ και κυκλοφοριτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 12 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Eπιδή στο έπιπλο που δίνουν μαζί με το ενυδρείο δεν υπάρχει χώρος για sump έχω σκεφτεί 3 ή 4 φίλτρα (ανάλογα με την έκπτωση που έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν) Χ1500λ/ω. 2 ή 3 για βιολογική και ένα μόνο για καθαρισμό. Το θέμα είναι είναι πως δεν έχω σκεφτεί ποιά θα είναι η διάταξη εισόδων εξόδων, δηλαδή σε τι ύψος θα μπεί το κάθε τί για να υπάρχει άψογη κυκλοφορία σε όλο το ενυδρείο. Στα δύο θα υπάρχει σίγουρα λάμπα UV 9άρα συνεχούς λειτουργίας. Πιστεύετε ότι θα χρειαστώ και κυκλοφοριτή? για την κυκλοφορία καλό θα ήταν να το δεις στην πράξη... για τις UV μέσα στα φίλτρα μην πετάξεις τσάμπα λεφτά! Εάν θες UV βάλε καμιά 50ρια βατ αλλιώς μην βάλεις τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 13 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 13 Ιανουαρίου 2011 για την κυκλοφορία καλό θα ήταν να το δεις στην πράξη... για τις UV μέσα στα φίλτρα μην πετάξεις τσάμπα λεφτά! Εάν θες UV βάλε καμιά 50ρια βατ αλλιώς μην βάλεις τίποτα Δηλαδή δεν κάνει δουλειά; Άν βάλω σε κάθε φίλτρο απο μία 11άρα; Δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικές αντλίες κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος