Jump to content

Recommended Posts

δειτε αυτο το βιντεο. το τραβιξα γιατι το σιβερουμ μου νομιζω εχει τρυπες στο κεφαλι. δε φενετε και τοσο καθαρα στο βιντεο αλλα ριξτε μια ματια γενικα στις κινησεις του την αναπνοη του...γιατι ειμαι εντελος ασχετος. πολλα διαβαζω αλλα αμα δε στα διξει καποιος δεν μαθενεισ ευκολα.

πριν μια εβδομαδα ειχε βγαλει στο ενα του ματι ενα ασπρο εξογκομα σαν κερατο για 2-3 μερεσ και εφυγε μετα.

Μια χαρά είναι τις παραμέτρους του νερού σου να προσέχεις και όλα θα πηγαίνουν καλά !

Να διαβάζεις όσο μπορείς περισσότερο .

το νερο δεν το εχω τεσταρει ποτε. το εχω σχεδων 2 μηνες το ενυδρειο και αλαγες κανω με βροχινο νεροπου το εχουμε και αφθονο. θερμοκρασια στους 26 βαθμους.

το δερμα του παντος σε μερικα σημεια στο κεφαλι φενετε σαν να σκιζετε κ να κανει τρυπες. οπος κ πανω απο το ενα ματι ειναι μια τρυπα μεγαλη. φενετε ελαχιστα στο βιντεο σαν ενα λευκο σημαδακι.

Συμπλήρωσε τη φόρμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : τρυπα πανω απο το ενα ματι του σιβερουμ και ''σκισιμο'' του δερματος στο κεφαλι σε μερικα σημεια σαν μικρες τρυπουλες.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:210 κινεζικο ενυδρειο sun sun

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):με το δικο του φιλτρο 900Λ/ωρα( ανθρακα -σφουγκαρι-''μακαρονι'')

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2 μηνες το εχω εγω περιπου. το αγορασα με τα ψαρια

- Ψάρια (είδη και αριθμός):1 παπαγαλοψαρο 2 σιβεριουμ 5 κλοουν 4 τιγρακια 2γατοψαρακια

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα 1 φορα τη μερα. νερο απο γεοτριση αλλα πλεων οι αλαγες γινονται με βροχινο νερο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:6,4

- KH:3

- GH:14

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):250

- Θερμοκρασία:28

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:tetra

-Strips:esha

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:siverum

- Ιστορικό Ψαριού: παρατηριθηκε κατι σαν κερατο για 2 - 3 μερες στιν ακρη του ματιου του. κ εξαφανιστηκε. εμφανεστατη τρυπα πανω απο το αλλο ματι και σκισιματα στο δερμα του κεφαλιου σαν να ξεκινανε να ανοιγονται νεες τρυπες

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:δεν εχω παρατηρισει τιποτα στην διαθεση του η την ορεξη του

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:--

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

μια βοηθειουλα ωρε παιδια??? ελα γιατι δε μου αρεσουν τα νουμερακια στις μετρησεις... αυτο το 250 μου εχει κατσει στο λαιμο.

μια βοηθειουλα ωρε παιδια??? ελα γιατι δε μου αρεσουν τα νουμερακια στις μετρησεις... αυτο το 250 μου εχει κατσει στο λαιμο.

μήπως έχεις πάρα πολύ καιρό να αλλάξεις νερό; Εάν όχι μήπως ανακάτεψες το χαλίκι;

Το όριο υποτίθεται είναι 40-50 ΝΟ3 :)

νερο αλαξα πριν μια 9 μερες αν θυμαμαι καλα. 30%

αμμο εχω κατω αλλα το παπαγαλοψαρο σκαβει συνεχεια...

επισης να πω οτι δεν εχω αλαξει ανθρακα. το εχω με αυτον που ειχε οταν το αγωρασα (μεταχειρισμενο) μαζι με τα ψαρια. παιζει ρολο??

Έγινε επεξεργασία - magnet1

νερο αλαξα πριν μια 9 μερες αν θυμαμαι καλα. 30%

αμμο εχω κατω αλλα το παπαγαλοψαρο σκαβει συνεχεια...

επισης να πω οτι δεν εχω αλαξει ανθρακα. το εχω με αυτον που ειχε οταν το αγωρασα (μεταχειρισμενο) μαζι με τα ψαρια. παιζει ρολο??

πόσο καιρό είναι ο άνθρακας μέσα; εάν είναι πάνω από 1-2 μήνες κάνει ζημιά! Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις μέσα άνθρακα είναι για άλλη δουλειά :)

έχεις μετρήσει το νερό της αλλαγής σου να δεις μήπως έχει μέσα ΝΟ3;

μολις σχολασα και μετρησα τα νερα. το νερο που εβαζα αρχικα στο ενυδρειο εχει τις εξης τιμες.

ph 6.8

KH 3

GH >7

NO2 0

NO3 10

και το βροχηνο που πλεων με αυτο κανω αλαγες εχει τα εξης

ph 6.4

KH 3

GH <6

NO2 0

NO3 10

έχω την εντύπωση πως τσάμπα ταλαιπωρείσαι με το βρόχινο έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με της βρύσης σου...

μήπως ταΐζεις υπερβολικά πολύ;

μήπως πριν από αυτή την αλλαγή είχες μήνες να αλλάξεις το νερό;

έχεις καθαρίσει ποτέ το φίλτρο του ενυδρείου σου;

Έγινε επεξεργασία - warhawk

καθαρισα τωρα τα φιλτρα και εβγαλα τον ανθρακα.

ξαναεκανα και τεστ. ΝΟ3 με τα χαρτακια μου ωγενει 100 και με τα υγρα τεστ 250 οπος και το μεσημερι. τα χαρτακια δεν τα πολυεμπιστευομαι να πω την αληθεια.

το θεμα ειναι με το ψαρι τι κανω. το νερο λογικα με μερικες αλαγες φτιαχνει. το ψαρι? ειναι οντως αρρωστο?

εγω από το βίντεο δεν βλέπω κάτι... ψάξε όμως στο Internet για HITH γιατί κάτι τέτοιο υποψιάζομαι... Εάν είναι αυτό το έχει πάθει από παρατεταμένη έκθεση σε κακής ποιότητας νερό :)

Κράτα τα νιτρικά σου στο 40-50 max :thumbup:

εκανα τεστ και στο μικρο μου ενυδρειο που εχω κατι γκαπυ και σε αυτο το ιδιο ΝΟ3 μου εβγαλε αλλα με PH 7.2, KH6, Gh 14, ΝΟ2 0

αρα ξεκιναω αλαγες νερου αμεσα? ποσο % του νερου να αλλαξω?

εκανα τεστ και στο μικρο μου ενυδρειο που εχω κατι γκαπυ και σε αυτο το ιδιο ΝΟ3 μου εβγαλε αλλα με PH 7.2, KH6, Gh 14, ΝΟ2 0

αρα ξεκιναω αλαγες νερου αμεσα? ποσο % του νερου να αλλαξω?

Μια χαρα ειναι τα ψαρακια σου, κανε μια αλλαγη της ταξεως του 50 % και αν εχεις και λιγο Εκτοζον σε δοση προλυψεις.

Έγινε επεξεργασία - Rik

ευχαριστω ΡΙΚ θα κανω αλαγη αυριο το πρωι και θα μετρησω παλι να σας πω τι γινετε. θα παω να παρω και αρκετα κεραμικα να φτιαξω καλητερη βιολογια στο φιλτρο μου μιας και εβγαλα τον ανθρακα.

ευχαριστω ΡΙΚ θα κανω αλαγη αυριο το πρωι και θα μετρησω παλι να σας πω τι γινετε. θα παω να παρω και αρκετα κεραμικα να φτιαξω καλητερη βιολογια στο φιλτρο μου μιας και εβγαλα τον ανθρακα.

ή siporax ή substrat pro να πάρεις :)

εκανα αλαγη στο 60% του νερου το πρωι και το ΝΟ3 πηγε 50 απ οτι διχνουν τα χαρτακια. :)

αυριο θα παω να παρω και siporax και σφουγκαρι χοντρο γιατι εχει ενα πολυ λεπτο τωρα το φιλτρο που μου θυμηζει συρμα για κατσαρολες.

siporax μπορω να βαλω οσο θελω η παει αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου??

εκανα αλαγη στο 60% του νερου το πρωι και το ΝΟ3 πηγε 50 απ οτι διχνουν τα χαρτακια. :)

αυριο θα παω να παρω και siporax και σφουγκαρι χοντρο γιατι εχει ενα πολυ λεπτο τωρα το φιλτρο που μου θυμηζει συρμα για κατσαρολες.

siporax μπορω να βαλω οσο θελω η παει αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου??

όσο περισσότερο τόσο καλύτερα :thumbup:

σφουγγάρι άσε πολύ λίγο ίσα ίσα για μηχανικό φίλτρο :(

σημερα μετα απο μια εβδομαδα εκανα αλλη μια αλαγη νερου 50% και οι μετρησεις ειναι οι παρακατω

ph 6.4

KH 3

GH >7

NO2 0

NO3 10

επιτελους ολα υπο ελεγχο!! :wub:

post-32895-1294958292_thumb.jpg

Το Νο3=10 είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να σε φοβίζει. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...