Geosid 4 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2011 με αφορμη το συγκεκριμενο κομματι Το Aquazone.gr , η Διαχειριστική και η Συντονιστική oμάδα, [color=#FF0000]δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν την νομιμότητα και την ασφάλεια των συναλλαγών, την ποιότητα των προς πώληση ειδών, όπως επίσης την ταυτότητα και την φερεγγυότητα των χρηστών που δημοσιεύουν αγγελίες.[/color] Ως εκ τούτου δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε περιπτώσεις απάτης, ζημίας, ψευδών χαρακτηριστικών κλπ. [color=#FF0000]Σε περίπτωση αντιπαράθεσης μεταξύ πωλητή και αγοραστή, η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να γίνεται από τους ιδίους μέσω προσωπικής επικοινωνίας.[/color] θα ηθελα να ρωτησω κατι Πριν απο λιγο καιρο ειχα αγορασει κατι μεσω μιας αγγελιας που ειχε μπει οπου αντιμετωπισα καποιο προβλημα σχετικα με το αντικειμενο που πηρα ( ηταν σπασμενο ) σε μερος οπου δεν φαινοταν (ευκολα ) . Οταν μπηκα και εγραψα την παρατηρηση μου σβηστηκε . Αυτο αφορα το κομματι Το Aquazone.gr , η Διαχειριστική και η Συντονιστική oμάδα , δεν έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν την νομιμότητα και την ασφάλεια των συναλλαγών, την ποιότητα των προς πώληση ειδών, όπως επίσης την ταυτότητα και την φερεγγυότητα των χρηστών που δημοσιεύουν αγγελίες. . MΑ βγαινω το λεω και μου σβηνετε το ποστ . Και η ερωτηση μου : Δεν θα επρεπε να ενημερωθουν οι υπολοιποι χρηστες του φορουμ για το εαν ο πωλητης (οποιασδηποτε ) αγγελιας ηταν ενταξει ως προς τον αγοραστη ? Ποιος ο λογος να πεσει και αλλος ''θυμα'' και να μην φαινεται το ιστορικο μιας αγγελιας οπου καποιος αντιμετωπισε προβλημα απο τον αγοραστη . Ετσι νομιζω οτι μπορει καποιος να κανει ποιο ''προσεκτικες'' αγορες . Με το να στειλω εγω πμ στον πωλητη και να του πω το προβλημα μου δεν αποτρεπει Η καλυτερα δεν προειδοποιη τους υπολοιπους για τυχον ''προβληματα'' . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του αστυνόμου ούτε και του δικαστή . Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να διακρίνουμε που υπάρχει το δίκιο και που το άδικο . Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι συναλλαγές μέσο ίντερνετ εγκυμονούν κινδύνους . Μεγάλα παιδιά είμαστε , πρέπει να προσέχουμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 4 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Γιαυτό τον λόγο οι συναλλαγές ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται χέρι με χέρι για να ελέγχεται το προιόν ότι και να είναι αυτό...μπορεί στην περιπτωσή σου να έγινε εσκεμμένα ή όχι, αυτό δέν μπορείς να το αποδείξεις ούτε εσύ ούτε κανένας...ο άνθρωπος που σου έφτιαξε το δέμα μπορεί να ήξερε ότι ήταν σπασμένο ή να μήν ήταν και να το σπάσαν κατα την αποστολή σε καμία περίπτωση δέν μπορείς να αποφανθείς για κάτι οπότε...ή κάνουμε την συναλλαγή με οποιοδήποτε ρίσκο ή αποφεύγουμε τέτοιου είδους συναλλαγές...εγώ προτειμώ την δεύτερη λύση για να έχω το κεφάλι μου ύσηχο αλλά και για να μήν μπαίνω στην παραπάνω διαδικασία... Φιλικά Κώστας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) Γιαυτό τον λόγο οι συναλλαγές ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται χέρι με χέρι για να ελέγχεται το προιόν ότι και να είναι αυτό...μπορεί στην περιπτωσή σου να έγινε εσκεμμένα ή όχι, αυτό δέν μπορείς να το αποδείξεις ούτε εσύ ούτε κανένας...ο άνθρωπος που σου έφτιαξε το δέμα μπορεί να ήξερε ότι ήταν σπασμένο ή να μήν ήταν και να το σπάσαν κατα την αποστολή σε καμία περίπτωση δέν μπορείς να αποφανθείς για κάτι οπότε...ή κάνουμε την συναλλαγή με οποιοδήποτε ρίσκο ή αποφεύγουμε τέτοιου είδους συναλλαγές...εγώ προτειμώ την δεύτερη λύση για να έχω το κεφάλι μου ύσηχο αλλά και για να μήν μπαίνω στην παραπάνω διαδικασία... Φιλικά Κώστας H συναλαγη εγινε χερι με χερι το αντικειμενο ηταν σπασμενο σε μερος οπου επρεπε να βγουν καπακια για να το δεις Ειχε μπει και φωτογραφια στο θεμα τοτε Υ.Γ : το θεμα δεν ειναι οτι την ''πατησα'' εγω , τοσα λεφτα εχω ''πεταξει'' για το χομπυ το θεμα ειναι να μην την ''πατησει'' αλλος , οπου αυριο μεθαυριο μπορει να εισαι και εσυ . Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Αν θυμάσαι καλά φίλε Geosid,σου έστειλα ΠΜ που εξηγούσε τον λόγο που το ποστ σβήστηκε. Δεν χρειάζεται πιστεύω να συζητηθεί περαιτέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Εχουν γραφτεί πολλές φορές αυτά τα πράγματα.Το φόρουμ παρέχει χωρο για ενυδρειακές και μη αγγελίες απλά και μόνο για να εξυπηρετούνται τα μέλη.Από κει και πέρα επειδή είμαστε πολλοί και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος και ούτε να γνωρίζει τον χαρακτήρα πωλητών και αγοραστών ,γιαυτό να είναι καλό το μυαλό μας να λειτουρεγεί και να είναι σε εγρήγορση όταν μπαίνουμε σε διαδικασία αγοραπωλησίας μέσα από το διαδίκτυο.Από κει και πέρα για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ο κανονισμός όσον αφορά την ευθύνη της ομάδας του φόρουμ είναι αρκετά σαφής.Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί. Και βέβαια μιλώ για διαδίκτυο δεν μιλώ μόνο για το συγκεκριμένο φόρουμ. Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Αν θυμάσαι καλά φίλε Geosid,σου έστειλα ΠΜ που εξηγούσε τον λόγο που το ποστ σβήστηκε. Δεν χρειάζεται πιστεύω να συζητηθεί περεταίρω. Εφερα ως παραδειγμα την αγγελια , δεν ειπα οτι με πειραξε τωρα μετα απο 2-3 μηνες Την απαντηση μου την εδωσε ο Σταματης , απο εκει και περα εαν θελεται μπορειται να κλειδωσεται το θεμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 4 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Όντως αφού οι αγγελίες μας εξυπηρετούν θα εξυπηρετούσε και να υπάρχουν σχετικά σχόλια με την αγγελία. Δεν βρίσκω λόγο να μην μπαίνουν σχόλια. Επίσης μια ακόμη παρατήρηση. Η τιμή πώλησης για πιο λόγο να είναι απαραίτητη στον τίτλο και όχι στο πρώτο post μιας και μπορεί να αλλάξει; Αν αλλάξει μπορεί κάποιοι να μην μπουν καν να το δουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 4 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Μια και θίγεται το θέμα του κανονισμού των αγγελιών, θα ήθελα να προτείνω το εξής: Πολύ σωστά, γράφηκε παραπάνω ότι οι συντονιστές δεν είναι αστυνόμοι και δικαστές να κρίνουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Υπεύθυνοι για τις συναλλαγές μας είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο πριν κάνουμε κάποια αγορά, να γνωρίζαμε κατά κάποιο τρόπο το ιστορικό του πωλητή. Αυτό γίνεται μόνο αν υπήρχε σύστημα αξιολόγησης (κάτι αντίστοιχο με του ebay και άλλων forae). Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι αυτό υποστηρίζεται από το λογισμικό του παρόντος forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 4 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) Νομίζω ότι το προχωράμε πάρα πολύ εξάλου εδώ δέν είναι forum για αγγελίες. Και που υπάρχουν, πρός διευκόλυνσή και εξυπηρέτησή μας είναι οπότε οι μέν υποψήφιοι αγοραστές ας είναι προσεκτικοί και οι δέ υποψήφιοι πωλητές ας είναι έντιμοι...αυτό και μόνο νομίζω πως είναι αρκετό... Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 4 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω ότι το προχωράμε πάρα πολύ εξάλου εδώ δέν είναι forum για αγγελίες. Και που υπάρχουν, πρός διευκόλυνσή και εξυπηρέτησή μας είναι οπότε οι μέν υποψήφιοι αγοραστές ας είναι προσεκτικοί και οι δέ υποψήφιοι πωλητές ας είναι έντιμοι...αυτό και μόνο νομίζω πως είναι αρκετό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 5 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Απο την μια, το θεμιτό και πιο καλαίσθητο, ειναι αυτο που λένε οι διαχειριστές. Δηλαδή να μην υπάρχουν σχόλια απο τρίτους, παρα μόνο η αγγελία και κάποιες διευκρινήσεις. Απο εκει και πέρα όμως, επειδή ζούμε στο Ellada(απο το Ουγκάντα), πως είναι διασφαλισμένος ο αγοραστής, έναντι κάποιου κακοπροαίρετου πωλητή? Γιατι αν κάποιος πουλάει κάτι μεταχειρισμένο 150 ευρώ και καινούργιο έχει 100 ευρώ, να μην μπορώ να μιλήσω? Στο section των καταστημάτων γιατι αυτό επιτρέπεται? Αν δηλαδή κάποιος ειναι και λίγο "ψιλοαπατεώνας" και πουλαέι φυκια για μεταξωτές κορδέλες και την έχουν πατησει κάποιοι, αυτοι δηλαδή δεν μπορούν να μιλήσουν? Δεν νομίζω οτι ειναι ακριβως ετσι, οπως τα θέτετε.... Sorry, αλλα τέτοιες εποχές δεν ειναι να παιζουμε με τα λεφτά, αλλα το κυριότερο να παιζουν άλλοι με τα δικά μας λεφτά. Και όπως ειπε και κάποιος άλλος πιο πάνω, όλοι μας έχουμε πετάξει πολλά λεφτα για αυτο το χόμπυ. Αλλα το να συνεχιστεί αυτο με την ευγενική χορηγία και στήριξη, δεν ειναι και οτι καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 5 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 5 Ιανουαρίου 2011 (edited) Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του αστυνόμου ούτε και του δικαστή . Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να διακρίνουμε που υπάρχει το δίκιο και που το άδικο . Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι συναλλαγές μέσο ίντερνετ εγκυμονούν κινδύνους . Μεγάλα παιδιά είμαστε , πρέπει να προσέχουμε . Σταμάτη αυτό είναι σωστό που λες ...όμως ο πωλητής οφείλει να ενημερώνει τον πωλητή για τυχόν προβλήματα ...σε πολλές σελίδες πχ ebay ..υπάρχουν δικλείδες ώστε να διασφαλίζετε ο αγοραστής από ενδεχόμενο δόλο ...φυσικά καταλαβαίνω όσα γραφείς και συμφωνώ σε πολλά απ' όσα λες ..άλλα έχουμε δει πολλούς απλά να γράφονται στο φόρουμ για να πουλήσουν την ''πραμάτεια'' τους και μετά να την ''κάνουν'' με ελαφρά πηδηματάκια και να μην βλέπουμε ποτέ ξανά δημοσίευση τους …για μένα θα ήταν καλό επιδη το φόρουμ απευθύνεται σε άτομα που αγάπανθε τα ψαράκια κλπ κλπ και επιδη ο κυρίως σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να διευκολύνει την ζωή τους είτε μέσω πληροφοριών για το χόμπι είτε μέσω των αγγελιών να μπει ένα όριο και για να κάνει κάποιος μια αγγελία να έχει πάνω από 500 ποστ ..έτσι και θα τον γνωρίζουμε αφού θα είναι συχνός επισκέπτης της ιστοσελίδας ..και δεν θα γίνεται το φόρουμ αντικείμενο αγοραπωλησιών που κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό αφού κυρίως όλα θα έπρεπε να ανταλλάσσονται αφού δεν είμαστε επαγγελματίες άλλα χομπιστες με ίδια ενδιαφέροντα ..θα μου πεις έτσι θα εξαλείψεις το πρόβλημα όχι …άλλα τουλάχιστον θα έχω μειώσει τις πιθανότητες για να γίνει το οτιδήποτε …τέλος θέλω να επισημάνω πως μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν ρόλοι και πως δεν έχω κανένα παράπονο απλά είχα αυτή την ιδέα και και πιστευω πως θα βοηθουσε προς την σωστη κατευθυνση Έγινε επεξεργασία 5 Ιανουαρίου 2011 - krisos Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 5 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 5 Ιανουαρίου 2011 για να κάνει κάποιος μια αγγελία να έχει πάνω από 500 ποστ Τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 5 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Σταμάτη αυτό είναι σωστό που λες ...όμως ο πωλητής οφείλει να ενημερώνει τον πωλητή για τυχόν προβλήματα ...σε πολλές σελίδες πχ ebay ..υπάρχουν δικλείδες ώστε να διασφαλίζετε ο αγοραστής από ενδεχόμενο δόλο ...φυσικά καταλαβαίνω όσα γραφείς και συμφωνώ σε πολλά απ' όσα λες ..άλλα έχουμε δει πολλούς απλά να γράφονται στο φόρουμ για να πουλήσουν την ''πραμάτεια'' τους και μετά να την ''κάνουν'' με ελαφρά πηδηματάκια και να μην βλέπουμε ποτέ ξανά δημοσίευση τους …για μένα θα ήταν καλό επιδη το φόρουμ απευθύνεται σε άτομα που αγάπανθε τα ψαράκια κλπ κλπ και επιδη ο κυρίως σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να διευκολύνει την ζωή τους είτε μέσω πληροφοριών για το χόμπι είτε μέσω των αγγελιών να μπει ένα όριο και για να κάνει κάποιος μια αγγελία να έχει πάνω από 500 ποστ ..έτσι και θα τον γνωρίζουμε αφού θα είναι συχνός επισκέπτης της ιστοσελίδας ..και δεν θα γίνεται το φόρουμ αντικείμενο αγοραπωλησιών που κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό αφού κυρίως όλα θα έπρεπε να ανταλλάσσονται αφού δεν είμαστε επαγγελματίες άλλα χομπιστες με ίδια ενδιαφέροντα ..θα μου πεις έτσι θα εξαλείψεις το πρόβλημα όχι …άλλα τουλάχιστον θα έχω μειώσει τις πιθανότητες για να γίνει το οτιδήποτε …τέλος θέλω να επισημάνω πως μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν ρόλοι και πως δεν έχω κανένα παράπονο απλά είχα αυτή την ιδέα και και πιστευω πως θα βοηθουσε προς την σωστη κατευθυνση Τα 500ποστ ειναι υπερβολη !!! Ειχε ανοιξει παλαιοτερα θεμα για αυτο το ζητημα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44706 Οτι και να πουμε ομως εμεις , οι υπευθυνοι αποφασισαν Καλο ειναι να μην μπερδευουμε τα 2 θεματα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε Ο καθενας μπορει να εκφερει μια γνωμη.Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να συμφωνουμε,αλλα ειμαστε υποχρεωμενοι να αντιδρουμε με την αναλογη ευγενεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Μην μπερδεύεστε, δεν είμαστε ούτε ebay ούτε χρυσή ευκαιρία. Προστατέψτε τον εαυτό σας, ψωνίζοντας από άτομα που ξέρετε και εμπιστεύεστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 5 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Όλες οι απόψεις έχουν συζητηθεί πάρα πολλές φορές...Να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά οτι είμαστε ενυδρειακό forum και όχι χρυσή ευκαιρία.Όποιοι θεωρούν τόσο σημαντικό το κομμάτι των αγγελιών μπορούν να το παρακολουθούν και να επωφελούνται αγοράζοντας ή πουλώντας.Η τήρηση των κανονισμών δεν επηρεάζει τη σωστή διεξαγωγή των αγγελιών.Προσωπικά έχω αγοράσει και έχω πουλήσει αρκετά πράγματα μέσω της συγκεκριμένης ενότητας.Σαφώς και μας βοηθάει όλους μας αλλά χρειάζεται να λειτουργούμε χαμηλόφωνα.Ένα ΠΜ και μια συμφωνία είναι ότι καλύτερο.Για το θέμα περι τιμών και κοροϊδίας που τέθηκε,ο ποιο εύκολος τρόπος για να μη την πατήσει κανείς είναι η έρευνα μέσω του διαδικτύου.Μπαίνεις στο google,κάνεις αναζήτηση με τη μάρκα και το μοντέλο που σκέφτεσαι να αγοράσεις και βρίσκεις τα πάντα.Τιμές,προδιαγραφές,τεχνικά χαρακτηριστικά.Είναι πολύ πιο απλό και γρήγορο από το να περιμένεις απάντηση από τον αγοραστή και να μην γνωρίζεις αν σου λέει αλήθεια ή ψέματα.Αρκετοί συγκρίνουν τιμές Ελλάδος με εξωτερικού κι αυτό είναι μέγα λάθος. Υπάρχουν τόσες πολλές ενότητες που μπορούμε να γράφουμε ασταμάτητα για το χόμπυ μας.Ας αναλώσουμε την ενέργειά μας εκεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος