Alexpsycho 4 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Καλή χρονιά σε όλους . Αυτόν τον τύπο τον έχω απο τον Μάιο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του.Εδω και μια βδομάδα αγόρασα 2ο δίσκο για το 200λιτρο μου.Στην αρχή ο μικρός ήταν επιθετικος σε σημείο να κρύβεται χωρίς να κάνει τίποτα ο καινούργιος.Προχθές είδα αυτό το άσπρο πράγμα που έβγαλε πάνω του και είναι και απο τις 2 πλευρές του.Το νερό που χρισημοποιώ είναι απο ro/di.Μόλις εγκατέστησα και ένα UV 9w πού έιχα απο το θαλασσινό μου.το ενυδρίο έχει 2 tetras και εναν άνκιστρους.Παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να μου δώσει καμία συμβουλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Φανταζομαι τη UV την επλυνες και την καθαρισες αφου την εβγαλες απο το θαλασσινο,και πριν τη βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 4 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2011 μετρησεις νερου εχεις κανει ?ποιες ειναι αυτες?παντως μια συμβουλη .κινησου σχετικα γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Αλλάζω νεράκι κάθε μέρα 20 λίτρα.ph γύρω στο 7.Και η uv ήταν εκτός νερού πλήθηκε με ζεστό νεράκι και μπήκε κάπως πρόχειρα.Δεν ταίζω σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 4 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2011 κάνε πλήρεις μετρήσεις το ph γύρω στο 7 δε λέει κάτι το ενυδρείο πόσο καιρό τρέχει; ο δίσκος είναι σε αρκετά άσχημη κατάσταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 4 Ιανουαρίου 2011 pH 6.8 ΝΟ2 και ΝΟ3 κάτω απο 0.1 με σαλιφέρτ.το ενυδρείο τρέχει ένα μήνα στο καινούργιο μου σπίτι αλλά κουβάλησα 100 λίτρα απο το παλιό νερό.Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.Μέσα σε 2 μέρες έγινε έτσι.Ισως τροφή ? του έδωσα κατεψυγμένη αρτέμια και σκουλίκι ...Εχει αναρρώσει κανένας δικός σας απο κάτι τέτοιο?καμία ιδέα ? δεν έχω και καραντίνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 4 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 4 Ιανουαρίου 2011 pH 6.8 ΝΟ2 και ΝΟ3 κάτω απο 0.1 με σαλιφέρτ.το ενυδρείο τρέχει ένα μήνα στο καινούργιο μου σπίτι αλλά κουβάλησα 100 λίτρα απο το παλιό νερό.Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.Μέσα σε 2 μέρες έγινε έτσι.Ισως τροφή ? του έδωσα κατεψυγμένη αρτέμια και σκουλίκι ...Εχει αναρρώσει κανένας δικός σας απο κάτι τέτοιο?καμία ιδέα ? δεν έχω και καραντίνα... Το ΝΟ3 που είναι κάτω από 0.1 είναι πολύ ύποπτο. Εάν ΝΟ2 και αμμωνία δεν είναι εντελώς μηδενικά εκεί είναι το πρόβλημα είναι άστρωτο το ενυδρείο σου και οι δίσκοι δε τα "σηκώνουν" αυτά. Τα υλικά του φίλτρου είναι από το παλιό ενυδρείο ή είναι καινούργια και αυτά; Μήπως το παράκανες με τα ταΐσματα; Τα κατεψυγμένα "κοστίζουν" πολύ στο νερό Το ότι ο ένας δίσκος έγινε έτσι και ο άλλος όχι δε σημαίνει ότι φταίει αναγκαστικά ο δίσκος απλά το ανοσοποιητικό του να μην ήταν σε καλή κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση θα έχεις πρόβλημα και με τον άλλο δίσκο σε λίγο. Ο άλλος ο δίσκος είναι εντελώς καλά; Δες τον λίγο από πολύ κοντά μήπως έχει αρχίσει και εκείνος να παρουσιάζει ένα ελαφρύ fin rot; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Φίλε warhawk ευχαριστώ για τα reply ο φιλαράκος μου μόλις άφησε την τελευταία του πνοή...Τα υλικά τα άφησα ίδια όπως τα πείρα απο το σπίτι...Ίσως το παραέκανα λίγο εδώ μιάς και άλλαξα τον υαλοβάμβακα πρόσθεσα λίγο τύρφη και άλλαξα νερό σε μία μέρα...καταραμένη μετακόμιση.Ήταν ο πρώτος μου δίσκος.Προς το παρών φίλε μου τον βλέπω μια χαρά.Ισως λίγο μόνος.Τί μου προτείνεις για να κάνω αλλαγές κάθε μέρα? να τρέχω την UV ? πως θα στρώσω λίγο την κατάσταση? κατεψυγμένα ναι αλλά κάθε πότε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 4 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) δεν κάνεις τίποτα μέχρι να μηδενιστούν ΝΗ3-4, ΝΟ2 εάν θες να το βοηθήσεις ρίξε και μερικές δόσεις βακτήρια για μερικές μέρες κατεψυγμένα τα ξεχνάς για λίγο καιρό και θα ταΐζεις μόνο πριν από αλλαγή νερού όταν θα θες να συμπληρώσεις τους δίσκους (πρέπει να τους κάνεις 4-5 κάποια στιγμή) και επειδή δεν έχεις καραντίνα πάρε από την ίδια γυάλα που ψώνισες τον δικό σου γιατί μπορεί ο καινούργιος δίσκος να κουβάλησε κάτι μαζί στο οποίο είχε ανοσία ενώ ο δικός σου όχι edit: νομίζω οτι η UV είναι άχρηστη ειδικά τόσο μικρή που είναι και φαντάζομαι θα την δουλεύεις με την αντλία του φίλτρου και θα έχει μεγάλη ροή. Επίσης ακόμα και τη δικιά μου UV 24w την θεωρώ άχρηστη απλά την είχα βάλει πάνω για ψυχολογικούς λόγους αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Εάν θες να τη χρησιμοποιήσεις πάντως κάντο σωστά Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 4 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) δεν κάνεις τίποτα μέχρι να μηδενιστούν ΝΗ3-4, ΝΟ2 εάν θες να το βοηθήσεις ρίξε και μερικές δόσεις βακτήρια για μερικές μέρες κατεψυγμένα τα ξεχνάς για λίγο καιρό και θα ταΐζεις μόνο πριν από αλλαγή νερού όταν θα θες να συμπληρώσεις τους δίσκους (πρέπει να τους κάνεις 4-5 κάποια στιγμή) και επειδή δεν έχεις καραντίνα πάρε από την ίδια γυάλα που ψώνισες τον δικό σου γιατί μπορεί ο καινούργιος δίσκος να κουβάλησε κάτι μαζί στο οποίο είχε ανοσία ενώ ο δικός σου όχι edit: νομίζω οτι η UV είναι άχρηστη ειδικά τόσο μικρή που είναι και φαντάζομαι θα την δουλεύεις με την αντλία του φίλτρου και θα έχει μεγάλη ροή. Επίσης ακόμα και τη δικιά μου UV 24w την θεωρώ άχρηστη απλά την είχα βάλει πάνω για ψυχολογικούς λόγους αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Εάν θες να τη χρησιμοποιήσεις πάντως κάντο σωστά Λυπάμαι για το ψαράκι σου φίλε μου , δυστυχώς το ανοσοποιητικό του είχε πέσει πάρα πολύ και κατέρρευσε όλο του το σύστημα… όπως πολύ σωστά σου είπε ο warhawk πρέπει να μηδενίση το NO2 . Παρακολούθησε τον εναπομείναντα δίσκο προσεκτικά τις επόμενες ημέρες . Αν όλα πάνε καλά, σύντομα πρόσθεσε μερικά δισκάκια ακόμα για παρέα (απο την ίδια εισαγωγή) γιατί είναι ψάρια που αρέσκονται να ζουν σε κοπάδια . Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Tο ΝΟ2 μου σύμφωνα με το τεστ της sera ειναι στο κίτρινο(0,0mg/lt) το NO3 της salifert μου έβγαλε 0,1mg/lt.Τρέχω την UV στα 100lt/ωρα μέχρι να φιλτράρει όλο το νερό μερικές φορές.Ο μικρός ήταν επιθετικός προς τον καινούργιο γιατί ήταν αρκετό καιρό μόνος.Σίγουρα θα πάρω ένα δίσκο ακόμα μπορεί και 2.Υπέρβαλα λίγο στο τάισμα λόγω θάλασσας.Δεν έχει σκίμερ εδω όμως...Ευχαριστω για το reply.Όσο ζείς μαθαίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 5 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Ψαρι που να έγινε έτσι σε 2 μέρες πρέπει να ήταν κατι πολύ επιθετικό ( βακτηριο και φουγκους στην συνεχεια) Το ψαρι δεν πρέπει να ήταν σε καλή κατασταση και πριν τις 2 μέρες πάντως Συμπληρωσε την ΄φορμα ασθενειων και βάλε φωτό του ενυδρείου σου και του αλλου ψαριου ( ψαριών ) να δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 5 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 5 Ιανουαρίου 2011 επειδη κατι τετοιο μου ειχε γινει στο παρελθον (εχασα 5 δισκους )χωρις να βαλω νεο ψαρι θα σου πω οτι σε τετοιες περιπτωσεις ή τρεχεις εσυ γρηγορα ή χανεις το ψαρι.παρατηρησε λιγες μερες το νεο σου ψαρι μηπως παρουσιασει προβλημα κανε ολες τις μετρησεις νερου σωστα και με τις αλλαγες νερου κανε καθε εβδομαδα και οχι καθε μερα.συμπληρωνε και βακτηρια για να εισαι σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 6 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Πήρα βακτήρια της Api.Μέχρι τώρα ο δίσκος δεν δείχνει να έχει κάτι,τον ενοχλούν τα φώτα αλλά όταν κλείνουν ξεπορτίζει.Έβγαλα την UV.Παραβίασα τον βασικό κανόνα και τον πλήρωσα.Ποτέ μην τα κάνεις όλα μαζί σε μια μέρα.Θα βάλω και τύρφη στο δοχείο που ετοιμάζω νερό.Ήθελα πολύ να απαλαγώ απο το κίτρινο χρώμα αλλά απο οτι φένεται ειναι αναγκαίο κακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 6 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 6 Ιανουαρίου 2011 μην βαλεις τυρφη πρέπει να εισαι αστρωτος μηνπεσεις κατω απο το 6,5 ph για κανα μηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Ξέρει κανείς που θα βρώ chloromycetin ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν με μετρήσεις και αλλαγές νερού δεν είχα άλλες απώλειες σε livestock.Ο δίσκος δεν ακουμπάει τίποτα όμως εκτός απο bloodworms τα οποία φτήνει και ξανατρώει.Τίποτα άλλο δεν τον συγκηνεί.Ούτε μοσχαροκαρδιά του stendker.Δεν έχω σημάδια αρρώστιας στο ενυδρίο και το αφήνω να στρώσει.Μήπως θα πρέπει να κάνω καμία θεραπεία προληπτικά? Ό δίσκος είναι κοντά στα 12 cm όταν θα βάλω άλλους 3 θα διαλέξω κάτι στο μέγεθος του γιατί τα πίο μικρά είναι κάπως ευαίσθητα ή δεν παίζει ρόλο? Αν κάνω θεραπεία με κάτι Το κόστος είναι το μισό αλλά πραγματικά είχα πεί ότι αν πάθει και αυτός κάτι,θα τους παρατήσω τους δίσκους.θα βάλω μόνο τέτρα....Μια χαρά φένεται όμως.Μόνο αυτο με την όρεξη του.τι άλλο μπορώ να βάλω στο ενυδρίο?έιναι 200 λίτρα.eheim 2236 με υαλομάμβακα μακαρόνι,substrat και σφουγγάρι.Συμπληρώνω με βακτήρια api σε κάθε αλλαγή νερού.και αντιχλώριο(σε νερό απο όσμωση)Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 20 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Σου εύχομαι καλή συνέχεια. Δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην σου πώ ότι ο γάτης είναι τέλειος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 20 Ιανουαρίου 2011 (edited) Λοιπόν με μετρήσεις και αλλαγές νερού δεν είχα άλλες απώλειες σε livestock.Ο δίσκος δεν ακουμπάει τίποτα όμως εκτός απο bloodworms τα οποία φτήνει και ξανατρώει.Τίποτα άλλο δεν τον συγκηνεί.Ούτε μοσχαροκαρδιά του stendker.Δεν έχω σημάδια αρρώστιας στο ενυδρίο και το αφήνω να στρώσει.Μήπως θα πρέπει να κάνω καμία θεραπεία προληπτικά? Ό δίσκος είναι κοντά στα 12 cm όταν θα βάλω άλλους 3 θα διαλέξω κάτι στο μέγεθος του γιατί τα πίο μικρά είναι κάπως ευαίσθητα ή δεν παίζει ρόλο? Αν κάνω θεραπεία με κάτι Το κόστος είναι το μισό αλλά πραγματικά είχα πεί ότι αν πάθει και αυτός κάτι,θα τους παρατήσω τους δίσκους.θα βάλω μόνο τέτρα....Μια χαρά φένεται όμως.Μόνο αυτο με την όρεξη του.τι άλλο μπορώ να βάλω στο ενυδρίο?έιναι 200 λίτρα.eheim 2236 με υαλομάμβακα μακαρόνι,substrat και σφουγγάρι.Συμπληρώνω με βακτήρια api σε κάθε αλλαγή νερού.και αντιχλώριο(σε νερό απο όσμωση)Ευχαριστώ. Τρια πραγματα να πω Α) το οτι τρωει μονο σκουλικι πιστευω οτι αν τον αφησεις νηστικο για λιγο καιρο μετα θα ''αγαπησει'' και αλλες τροφες , κατι παρομοιο ειχα δοκιμασει σε ενα δισκο οπου ετρωγε μονο καρδια ... εμεινε νηστικος για μερικες μερες και μετα ολες τις τροφες σαν καρδια τις εβλεπε Β) Ειμαι της αποψης οτι τα φαρμακα δεν πρεπει να μπαινουν στο ενυδρειο για προληψη αλλα μονο για αντιμετωπιση καποιας ασθενειας . Γ) απο την στιγμη που χρησιμοποιεις νερο απο αντιστροφη οσμωση δεν χρειαζεται να προσθετεις αντιχλωριο εκτος και αν το ''μπερδευεις'' και με νερο βρυσης . Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος