Jump to content

Γρασιδακι

rastafarian

Recommended Posts

Καλημερα! :)

Μηπως ξερει κανεις κανενα φυτακι τυπου γρασιδι για μπροστα ευκολο και χωρις πολλες απαιτησεις?

Ενυδρειο juwel record 110,110 λιτρα,λαμπες 2x18 watt με ανακλαστηρες,co2 δεν εχω..

Υπαρχει τιποτα η μπα??

Ευχαριστω! :thumbup:

Ένα αρκετά όμορφο φυτό (όχι πολλή κοντό) είναι το εχινοδορους τενελους.

Έχει της λιγότερες απαιτήσεις από όλα .

Αν έχει πολύ φως τα φύλα του τα βγάζει οριζόντια προς τον βυθό και μένει χαμηλό, αν δεν έχει φως τα βγάζει σχεδόν κάθετα οπότε γίνεται και πιο ψιλό.

Ένα αρκετά όμορφο φυτό (όχι πολλή κοντό) είναι το εχινοδορους τενελους.

Έχει της λιγότερες απαιτήσεις από όλα .

Αν έχει πολύ φως τα φύλα του τα βγάζει οριζόντια προς τον βυθό και μένει χαμηλό, αν δεν έχει φως τα βγάζει σχεδόν κάθετα οπότε γίνεται και πιο ψιλό.

Ευχαριστω για την απαντηση Χρηστο αν και θα προτειμουσα κατι πιο κοντο...

Εχω και μια αλλη ερωτηση..αν φτιαξω diy co2 με μπουκαλι απο κοκα κολα και βαλω για διαχυση αεροπετρα θα κανω δουλεια?ετσι για δοκιμη και μετα παιρνω μια σκαλα..το φοβαμαι λιγο το co2 για να πω την αληθεια γιατι εχω λιγη τριχοειδη αλγη και την παλευω και φοβαμαι μην εξαπλωθει..επεισης ξεχασα να πω οτι εχω και υποστρωμα για φυτα κατω απο το ψιλο χαλικακι που εχω

Μη το φοβασαι το co2 ισα ισα ειναι ενα απο τα πρωτα οπλα για την καταπολεμιση της αλγης....πρεπει να βρεις ομως ενα τροπο να διαχεεται σωστα στο ενυδρειο.... :)

Μη το φοβασαι το co2 ισα ισα ειναι ενα απο τα πρωτα οπλα για την καταπολεμιση της αλγης....πρεπει να βρεις ομως ενα τροπο να διαχεεται σωστα στο ενυδρειο.... :)

Αν δοκιμασω μια αεροπετρα για αρχη θα κανω δουλεια?

Γενικος τα φυτα τυπου γρασιδακι θελουν αρκετο φωτισμο για μια σωστη και πυκνη αναπτυξη!

Οσο αφορα το CO2 μπορεις να αρχισεις με καποιον οργανικο ανθρακα τυπου Excel, ενα καλο πακετο ειναι το παρακατω: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=663

Η αεροπετρα ειναι αναποσπαστο κοματι απο το diy co2.....οι φυσαλιδες που βγαινουν απο εκει ομως πρεπει να βρεις τροπο να διαχεονται σωστα σε ολο το ενυδρειο.... :)

Γενικος τα φυτα τυπου γρασιδακι θελουν αρκετο φωτισμο για μια σωστη και πυκνη αναπτυξη!

Οσο αφορα το CO2 μπορεις να αρχισεις με καποιον οργανικο ανθρακα τυπου Excel, ενα καλο πακετο ειναι το παρακατω: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=663

πιστευεις οτι ο φωτισμος μου δεν ειναι αρκετος ε?

Το πακετο που μου προτεινεις το εχω δει και εγω και το σκεφτομαι αλλα φοβαμαι μην εχω εξαρση της τριχοειδης αλγης που εχω και την παλευω...ελεγα να δοκιμασω diy co2 αλλα να δοκιμαζα για αρχη διαχυση με αεροπετρα για να δω πως θα παει..

πιστευεις οτι ο φωτισμος μου δεν ειναι αρκετος ε?

Το πακετο που μου προτεινεις το εχω δει και εγω και το σκεφτομαι αλλα φοβαμαι μην εχω εξαρση της τριχοειδης αλγης που εχω και την παλευω...ελεγα να δοκιμασω diy co2 αλλα να δοκιμαζα για αρχη διαχυση με αεροπετρα για να δω πως θα παει..

Για φυτα τυπου γρασιδακι ναι.

Μαύρη τριχοειδής άλγη (BBA)

Από της δυσκολότερες μορφής αλγης. Εμφανίζεται με τη μορφή μικρών τουφών πάνω σε φύλα, τσάμια φίλτρα, διακοσμητικά και γενικά παντού. Το χρώμα της είναι μαυριδερό καφετί και μερικές φορές σκούρο σταχτί. Παρόλο το σκούρο χρώμα της η άλγη αυτή ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των κόκκινων άλγεων.

Αιτίες εμφάνισης:

Η άλγη αυτή δεν έχει ερευνηθεί αρκετά και δεν είναι αποσαφηνισμένες οι αιτίες εμφάνισης της. Γενικά έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο ρόλο παίζει το CO2. Συγκεκριμένα εμφανίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα CO2, ή σε συνεχής αυξομειώσεις.

Αυξημένα νιτρικά και φωσφορικά είναι μια ακόμη αίτια εμφάνισης αυτής της αλγης με περισσότερη έμφαση στα φωσφορικά.

Κακή ποιότητα νερού, ελλιπείς φωτισμός, όπως και έντονος φωτισμός είναι μερικές από της αιτίες εμφάνισης.

Αρέσκεται να φυτρώνει σε σημεία με πολύ χαμηλή ροή νερού ή σε σημεία με πολύ έντονη ροή νερού, για αυτό και αρκετές φορές την συναντάμε στην έξοδο του φίλτρου.

Γενικά της αρέσουν όπως καταλαβαίνεται η ακραίες καταστάσεις αλλά όχι μόνο.

Καταπολέμηση:

Προσπαθούμε να έχουμε μια ομοιόμορφη ροή νερού στο ενυδρείο μας.

Αυξάνουμε με προσοχή το CO2 λίγο πάνω από τα 30 mg/lit. Αυξάνουμε της αλλαγές νερού, και φροντίζουμε να έχουμε μια ισορροπημένη λίπανση και φωτισμό.

Αφαιρούμαι όπου μπορούμε την άλγη μηχανικά είτε ξύνοντας την από τα διακοσμητικά είτε κόβοντας τα προσβλημένα φύλα.

Επίσης η άλγη νεκρώνεται με υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) ψεκάζοντας την άλγη κατευθείαν πχ με μια σύριγμα

Τέλος έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι η διπλάσια δοσολογία του Flourish Excel έχει εξαφανίσει την άλγη. Προσοχή η υπερδοσολογία να μην υπερβαίνει της 7-10 μέρες.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48746

δεν εχω μαυρη τριχοειδης αλλα μια πρασινοκαφε...ειναι σαν νυματα πανω σε ενα φυτο

Πάντως φίλε rastafarian, χωρίς να θέλω να σε αποτρέψω, 3 προσπάθειες που έκανα με Tenelus, δεν το κατάφερα.

Σε 260l με 2x39w και είχε τάσεις προς το φως κι όχι οριζόντια.

δεν εχω μαυρη τριχοειδης αλλα μια πρασινοκαφε...ειναι σαν νυματα πανω σε ενα φυτο

Μπορεις να βαλεις καποια φωτο.

Αστο, βρηκα το θεμα σου!

Το ενυδρειο σου φανταζομε ειναι σε φαση στρωσηματος, πιθανοτατα αυτος ειναι καποιο ειδος μυκιτα και το πολυ σε 10 ημερες θα φυγη απο μονος του.

Μην ανυσηχεις, το ενυδρειο σου κανει την αντιβιωση του.

Έγινε επεξεργασία - Rik

Να σε ρωτησω κατι ακομα, το φυτο σου ακουμπαει πανω σε καποιο ξυλο;

βάλε την αερόπετρα στο πιο χαμηλό σημειο που μπορείς (ώστε να κάνει μεγαλυτερη διαδρομή στο νερό) και κάτω απο την είσοδο νερου απο το φίλτρο σου. θα δεις μεγάλη διαφορά στα φυτάκια σου.

:)

Φιλε Rik ενυδρειο μου τρεχει 3 μηνες περιπου,ειναι στρωμενο.η αλγη ειναι σε ενα φυτο και εχει και λιγο γυρω γυρω στις κρυπτοκορινες.το φυτο δεν ακουμπαει στο ξυλο απλα σε μπερδευει η φωτο γιατι το ξυλο ειναι μπροστα απο το φυτο.το κλαδεψα, εβγαλα οση μπορουσα με ενα καλαμακι και εχω αρχησει και αλλαγες καθε βδομαδα και μου φαινεται οτι παει καλητερα το θεμα με την αλγη.τωρα με το co2 λετε να δοκιμασω αεροπετρα για αρχη?

Με την αεροπετρα δεν θα κανεις δουλεια. Δεν θα δεις καμια αυξηση αν κανεις μετρησεις στο νερο σου για CO2.

Σκαλα, διαχυτηρα η στην εισοδο του φιλτρου χωρις πολυ αναταραξη

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2185 Αυτο δουλεευι αψογα με DIY

Μηπως ξερει κανεις κανενα φυτακι τυπου γρασιδι για μπροστα ευκολο και χωρις πολλες απαιτησεις?

Φαντάζομαι οτι μπορεί να αναβαθμιστείς στην συνέχεια οπότε σου προτείνω και γω μερικά φυτά

Μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς με αυτά

Eleocharis acicularis, Hemianthus micranthemoides, Hygrophila balsamica, Lilaeopsis brasiliensis, Marsilea.

Με μια αναζήτηση στο google θα τα βρεις όλα

Φαντάζομαι οτι μπορεί να αναβαθμιστείς στην συνέχεια οπότε σου προτείνω και γω μερικά φυτά

Μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς με αυτά

Eleocharis acicularis, Hemianthus micranthemoides, Hygrophila balsamica, Lilaeopsis brasiliensis, Marsilea.

Με μια αναζήτηση στο google θα τα βρεις όλα

Lasal,

ποιο θα έλεγες από τα παραπάνω ότι είναι το πιο εύκολο κυρίως από πλευράς απαιτήσεων σε φωτισμό ? Νομίζω ότι πιθανώς τα παρουσιάζεις και με σειρά δυσκολίας (εκτός από τη marsilea που θα έλεγα ότι είναι από πλευράς δυσκολίας όπως η eleocharis).

Με την αεροπετρα δεν θα κανεις δουλεια. Δεν θα δεις καμια αυξηση αν κανεις μετρησεις στο νερο σου για CO2.

Σκαλα, διαχυτηρα η στην εισοδο του φιλτρου χωρις πολυ αναταραξη

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2185 Αυτο δουλεευι αψογα με DIY

Naskas ωραιο αυτο,θα κοιταξω αυριο να δω μηπως το εχει εκει που ψωνιζω και αν το εχει θα το παρω και θα δοκιμασω να φτιαξω το μειγμα,ελπιζω να το καταφερω!

Υπαρχει περιπτοση να εχω προβλημα με το ph μου?να μου το ριξει πολυ?Βεβαια το κατεβαζω σιγα σιγα με τυρφη,τωρα ειμαι στο 7 και θελω να κατεβει λιγο ακομα αλλα μηπως κανει καμια τρελη πτωση με το diy?

Lasal,

ποιο θα έλεγες από τα παραπάνω ότι είναι το πιο εύκολο κυρίως από πλευράς απαιτήσεων σε φωτισμό ? Νομίζω ότι πιθανώς τα παρουσιάζεις και με σειρά δυσκολίας (εκτός από τη marsilea που θα έλεγα ότι είναι από πλευράς δυσκολίας όπως η eleocharis).

Μάλλον δεν πρόσεξες τι του έγραψα

Φαντάζομαι οτι μπορεί να αναβαθμιστείς στην συνέχεια

Και επειδή πιστεύω ότι τρώγοντας έρχεται ή όρεξη, τώρα έχει και ένα κίνητρο να αναβαθμιστεί

:)

Εμείς απλά και καλοπροαίρετα του φυτεύουμε τον σπόρο

Έγινε επεξεργασία - lasal

Εχω και αλλη μια ερωτηση!εχω 2 λαμπες 18 watt η καθεμια με ανακλαστηρες,θα μπορουσα να βαλω αλλες λαμπες με περισσοτερα watt ?θα πρεπει να αλλαξω πολλα στο καπακι μου η απλα αλλαζω λαμπες?

Μάλλον δεν πρόσεξες τι του έγραψα

Και επειδή πιστεύω ότι τρώγοντας έρχεται ή όρεξη, τώρα έχει και ένα κίνητρο να αναβαθμιστεί

:hysterical:

Εμείς απλά και καλοπροαίρετα του φυτεύουμε τον σπόρο

Μα αυτό ακριβώς εννοώ :(

Αν αναβαθμιστεί, κατά την κρίση σου και την δική σου εμπειρία πώς θα τα κατέτασες από πλευράς δυσκολίας?

Απλά ως χρήσιμη επιπλέον πληροφορία :thumbup::buttrock: καλο θα ήταν να μείνει καταγεγραμμένη. Και ρωτώ και από προσωπική περιέργεια μια και με τα γρασίδια δεν τα πήγαινα ποτέ τόσο καλά :):thumbup:

Φίλε rastafarian, ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις καθόλου coris ή άλλα ψαράκια που ανακατεύουν τον βυθό.

Αν δεν έχεις θα μπορούσα να σου δώσω εγώ κλαδέματα από αυτό :

IMG_1448.jpg

IMG_1446-1.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...