nikoloutso 4 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) Αγαπητοί αλμυροί ψαροκαμμμμμμένοι.... Ειμαι στην αναζητηση ενός ή ακομα και δύο κοπαδιών για το αλμυρό μου ενυδρείο. Θα ήθελα λοιπόν τις γνωμες σας για το πια ψαρια μου προτείνεται. Αυτο που θα ήθελα να δω στο ενυδρείο μου ειναι ενα κοπαδι που να κολυμπά αρμονικα οπως στη φύση και όχι διασπαρτα. Το κοπαδι θα ηθελα να ειναι απο μικρα ψαρια και όχι ενα κοπαδι απο πχ yellow tang. Περιμενω τις απόψεις σας. Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 4 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Εμενα τα αγαπημενα μου ειναι τα chromis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα anthias... μοιάζουν με τα chromis σε μέγεθος και σχήμα, αλλά είναι πορτοκαλί και έχουν πιο οργανωμένη κοινωνική συμπεριφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 4 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 4 Ιανουαρίου 2011 όμορφο μικρό αλλά αρκετά ακριβό σε σχέση με το κοπάδι πάντα...είναι και τα Nemateleotris decora φαντάσου καμιά 15αριά με 20 στο κτήνος που έχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 4 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα anthias... μοιάζουν με τα chromis σε μέγεθος και σχήμα, αλλά είναι πορτοκαλί και έχουν πιο οργανωμένη κοινωνική συμπεριφορά. Συμφωνώ με τα anthias συγκεκριμένα τα dispar λέγονται τα πορτοκαλί που αναφέρει ο αίολος.Είναι από τα πιο ολοκληρωμένα κοπαδόψαρα που μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο σου(Θα χρειαστείς από 10 και πάνω στο ενυδρείο σου). Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 4 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Eγώ πάλι η μόνη μου ένσταση με τους anthies είναι ότι έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας, αγοράζεις 10 για να σου μείνουν 3-4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 4 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Eγώ πάλι η μόνη μου ένσταση με τους anthies είναι ότι έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας, αγοράζεις 10 για να σου μείνουν 3-4... Αυτό που μπορείς να κάνεις με τα anthies είναι να βρεις έναν αρσενικό απο ενυδρείο φίλου που πηγαίνει καλά.Μετά να τον εισάγεις με τα υπόλοιπα που έχεις αγοράσει.Το ποσοστό θνησιμότητας θα ελαχιστοποιηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 4 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 4 Ιανουαρίου 2011 (edited) Τα anthias dispar τα εχω δει στο ενυδρειο του Ζ3. Ειναι οντως ομορφα και εντυπωσιακά, αλλα θα ήθελα και άλλες επιλογές. Γιατι οπως ειπα και παραπανω θελω να βαλω 2 κοπαδια. Οσο αφορα τα decora και τα magnifica ειναι ψαρια που δε θα προλαβω να τα χαρώ. Δεν ξερω κανενα ενυδρειο που να μην εχει απωλειες απο αυτα τα ψαρια. Και μαλιστα οσοι τα εχουν τους μενουν στο τελος 1 με 2. Οι χρωμιδες δεν ξερω γιατι αλλα δε μου πολυαρεσουν. Τις αλλες επιλογες έχω?? Τι αλλα pseudanthias ερχονται ή θα τι αλλο θα μπορουσα να βαλω?? Να πω οτι συζηταμε για 15-20 ατομα. Έγινε επεξεργασία 4 Ιανουαρίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 4 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Αυτό που μπορείς να κάνεις με τα anthies είναι να βρεις έναν αρσενικό απο ενυδρείο φίλου που πηγαίνει καλά.Μετά να τον εισάγεις με τα υπόλοιπα που έχεις αγοράσει.Το ποσοστό θνησιμότητας θα ελαχιστοποιηθεί. Καλό ακούγεται...τί κολπάκι είναι αυτό; δηλαδή θα δείξει τον δρόμο και στα άλλα;;; εμένα όσες φορές προσπάθησα δέν τρώνε τίποτα και για αυτό πεθαίνουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 4 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Καλό ακούγεται...τί κολπάκι είναι αυτό; δηλαδή θα δείξει τον δρόμο και στα άλλα;;; εμένα όσες φορές προσπάθησα δέν τρώνε τίποτα και για αυτό πεθαίνουν... Δοκίμασε το την επόμενη φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Τελικα αλλες επιλογες δεν εχουμε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo 9 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Apogon Leptacanthus και Apogon Parvulus αλλά δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 9 Ιανουαρίου 2011 υπάρχει η άποψη οτι το πρόβλημα των anthias λύνεται με αρκετά 2+ καθημερινά ταΐσματα , εμπειρικά είδα οτι δεν προσαρμόζονται όλα το ίδιο εύκολα με αποτέλεσμα να χάσω δυο από τα τέσσερα που πήρα σχεδόν αμέσως , τα υπόλοιπα έζησαν 2+ χρόνια στο ενυδρείο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 11 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Καποτε δηλ στις αρχες μου αρεσαν πολυ τα κοπαδοψαρα και παρολο που ειχα αρκετα λιτρα (750+200σαμπ) δοκιμασα τους Anthies tuka πραγματικα πολυ ωραια ψαρια αλλα απο τα 8 καταφερα τα 3 και μου ζησανε κανα χρονο, δεν μου αρεσε που ηταν σταθερα σ ενα σημειο εκτος την ωρα του φαγητου ,μου αρεσε που οντως ηταν και τα 3 μαζι αρα οντως κοπαδι, και δεν μου αρεσε οταν θα φτανανε τελικο μεγεθος οπως και αιφνηδιο θανατο το ενα μετα το αλλο.... μετα πηρα chromis τα οποια τα εχω μεχρι και σημερα ειχα παρει 6 μου ζουν τα 4 και εχουν πιασει τελικο μεγεθος γυρω στα 10εκ. ειναι τεραστια συγκριτικα με το ολο ενυδρειο και μιλαμε για 2μετρο... οπως και επισης πλεων δεν κοπαδιαζουν πεφτει κυνηγη απο τον αρσενικο και τα 3θηλυκα μενουν κρυμμενα σε γενικες γραμμες .. τι θελω να πω?τα 15,20ειναι υπερβολικα για τα λιτρα σου αν δεις το τελικο τους μεγεθος, θελεις πααααρααα πολλααα λιτρα για να χαρεις ενα η δυο κοπαδια σε θαλασσινο ... απο τα λιγα πραγματικα ενυδρεια που τρελαθηκα με κοπαδια αλλα και γενικα ηταν του κυριου David Saxby's Reef Aquarium (enjoy video) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Ειδα καποια χρομις σημερα, αλλα δεν ξερω το ειδος. Τα ειδα να ειναι γαλαζια με μπλε κουκιδες. Εχεις κανενας υποψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 11 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Νικο για ριξε μια ματια σ αυτο http://www.reeflex.net/kategorie/35.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Δεν το βρηκα... Αυριο θα παω και θα δω ποιο είδος ηταν... αν και τελικα νομιζω ηταν damsel και οχι chromis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 12 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Τα tuka Jimmy δεν ενδεικνύονται για ενυδρείο καθώς θέλουν συνεχή παροχή ζωντανής τροφής,σε αντίθεση με τα dispar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 12 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Εγω θα εβαζα 5-6 blue tank στο ενυδρειο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 12 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Εγω θα εβαζα 5-6 blue tank στο ενυδρειο σου!!! +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 12 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Εγω θα εβαζα 5-6 blue tank στο ενυδρειο σου!!! Εσυ Γιαννη μου εισαι γνωστος κολλημενος!!! Εχω φαει κολλημενα με τα κοπαδια!! Μεχρι και κοπαδι yellow σκεφτομουν. Αλλα νομιζω θα το βαρεθω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 13 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 13 Ιανουαρίου 2011 (edited) 5 - 6 yellow και 2 scopas ....... εχω ηδη αρχιζει και φαντασιονομαι....!!!!! Κιτρινο και μαυρο σουπερ ξερω δεν εισαι ΑΕΚΑΡΑ αλλα πρασινα τανκ δε υπαρχουν!!!! Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2011 - jumaru82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 13 Ιανουαρίου 2011 5 - 6 yellow και 2 scopas ....... εχω ηδη αρχιζει και φαντασιονομαι....!!!!! Κιτρινο και μαυρο σουπερ ξερω δεν εισαι ΑΕΚΑΡΑ αλλα πρασινα τανκ δε υπαρχουν!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος