Jump to content

προβλημα δαπεδου

Recommended Posts

υπαρχει κανενας που να εχει γνωσεις μηχανικου? ποσο μπορει να αντεχει ενα δοκαρι στον 3ο οροφο καινουριας πολυκατοικιας? εχω παρει τη στατικη μελετη αλλα δεν τα βγαζω περα!!!

υπαρχει κανενας που να εχει γνωσεις μηχανικου? ποσο μπορει να αντεχει ενα δοκαρι στον 3ο οροφο καινουριας πολυκατοικιας? εχω παρει τη στατικη μελετη αλλα δεν τα βγαζω περα!!!

Ποια ειναι ακριβως η ερωτηση σου?? :)

Προφανώς η ερώτηση σου είναι πόσα κιλά μπορεί να αντέξει σε κάθετο βάρος.

Αυτο καλό θα ειναι να σου το απαντήσει κάποιος μηχανικόα και μόνο αυτοε, γιατι δεν ειναι να παίζουν με αυτα τα πράγματα.

Πάντως επειδη και εγω είχα ενα παρόμοιο ερώτημα, να ξερεις οτι ειναι διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο.(όπως πχ αν εκει που θέλεις να βάλεις το ενυδρείο, εχει απο κάτω κάθετη κολώνα).

Για πόσα λίτρα μιλάμε?

Κατασκευαστης μου ειχε πει πως στις καινουργιες οικοδομες αντεχουν 5 τονους/τετραγωνικο τωρα ας μας πει καποιος μηχανικος τι ισχυει και το αν αλλαζει πολυ ο συντελεστης εφοσον υπαρχει και δοκος.

καταρχας αθτο που θελω να μαθω μιας κ δεν ημουν πολυ σαφης ειναι ποσο βαρος μπορει να αντεξει το δαπεδο ανα τετραγωνικο μετρο. εκει που λεω να το τοποθετησω υπαρχει δοκαρι απο κατω κ υπολογιζω οτι θα ειναι περιπου στα 700 κιλα στο τετραγωνικο max. εχω ακουσει οτι προβλημα στις νεες κατασκευες δημιουργηται πανω απο 2 τονους αλλα δε ξερω αν ισχυει. μια γενικη ιδεα ζηταω αν εχει κανενας, για να ξερω αν ειναι να δωσω στον απο κατω μου την τροφη για τα ψαρακια μου!!!!!

Προφανώς η ερώτηση σου είναι πόσα κιλά μπορεί να αντέξει σε κάθετο βάρος.

Αυτο καλό θα ειναι να σου το απαντήσει κάποιος μηχανικόα και μόνο αυτοε, γιατι δεν ειναι να παίζουν με αυτα τα πράγματα.

Πάντως επειδη και εγω είχα ενα παρόμοιο ερώτημα, να ξερεις οτι ειναι διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο.(όπως πχ αν εκει που θέλεις να βάλεις το ενυδρείο, εχει απο κάτω κάθετη κολώνα).

Για πόσα λίτρα μιλάμε?

Για αυτο το λογο μιλησε ο Νικολουτσο απο πανω σου . :)

Αν δεν κανω λαθος ειναι η δουλεια του :thumbup:

Για αυτο το λογο μιλησε ο Νικολουτσο απο πανω σου . :thumbup:

Αν δεν κανω λαθος ειναι η δουλεια του :(

Δεν κανεις λαθος Γιωργο. :)

Κατασκευαστης μου ειχε πει πως στις καινουργιες οικοδομες αντεχουν 5 τονους/τετραγωνικο τωρα ας μας πει καποιος μηχανικος τι ισχυει και το αν αλλαζει πολυ ο συντελεστης εφοσον υπαρχει και δοκος.

Αυτο ισχυει σε ορισμενες περιπτωσεις!! Το συνηθες ειναι 1,5 τονο. Να ξερετε ολως οτι οι κατασκευες αποτελουνται απο κινητα και απο σταθερα φορτια. Τα σταθερα φορτια ειναι υπολογισμενα. Για τα κινητα φορτια απλα μπαινει ενα συντελεστης προσαφξησης που υπολογιζει καποια απο αυτα. Αν λοιπον εχουμε φτασει αυτα προσθετωντας πολλα κινητα ισως εχουμε προσλβημα.

καταρχας αθτο που θελω να μαθω μιας κ δεν ημουν πολυ σαφης ειναι ποσο βαρος μπορει να αντεξει το δαπεδο ανα τετραγωνικο μετρο. εκει που λεω να το τοποθετησω υπαρχει δοκαρι απο κατω κ υπολογιζω οτι θα ειναι περιπου στα 700 κιλα στο τετραγωνικο max. εχω ακουσει οτι προβλημα στις νεες κατασκευες δημιουργηται πανω απο 2 τονους αλλα δε ξερω αν ισχυει. μια γενικη ιδεα ζηταω αν εχει κανενας, για να ξερω αν ειναι να δωσω στον απο κατω μου την τροφη για τα ψαρακια μου!!!!!

Αν εισαι σιγουρος οτι δεν ξεπερνα τον τονο, δεν εχεις φοβο.

Εχω σε 20ετιας και οχι καλη ατασκευη εχω 3τονους σε 2 τετραγωνικα.

Σε ευχαριστω πολυ, με κατατοπισες. Ειμαι σιγουρος οτι ολη η κτασκευη δε ξεπερνα τα 700 κιλα ανα τετραγωνικο και επελεξα να το βαλω πανω απο δοκαρι για να μην επιβαρυνω την πλακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...