costas21 2 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Καλήσπέρα καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία... Πρίν απο 4 μέρες,την πέμπτη δηλαδή,αγόρασα την παραπάνω ανεμώνη (Heteractis magnifica) απο το w.i. το ενυδρείο έχει κλείσει αίσιος 16 μήνες και ύστερα απο μία αποτυχημένη προσπάθεια περίπου στο 4μηνο είπα εφόσον και οι τιμές μου είναι σωστές αλλά και η μικρή αναβάθμιση που έκανα στον φωτισμό (6 τ5 54watt) να προσπαθήσω για άλλη μιά φορά...η ανεμώνη είναι αρκετά μεγάλη αλλά η πιό μικρή που υπήρχε στο μαγαζί...ήταν πολύ καλά κολλημένη στο τζάμι και το στόμα της ήταν όχι τελείος αλλά αρκετά κλειστό ...αφού λοιπόν προχώρησα σε περίπου 45λεπτη προσαρμογή έκλεισα κυκλοφορία και την τοποθέτησα επάνω σέ ένα κομμάτι βράχο...στο επόμενο τέταρτο είχε χώσει το πόδι της απο την πίσω μεριά και το είχε φουσκώσει, άνοιξα λοιπόν την κυκλοφορία και απο εκείνη την στιγμή δέν έχει κουνηθεί ούτε ένα εκατοστό...η καταστασή της είναι αρκετά καλή...έχει ένα αρκετά ζωηρο μπέζ-καφέ χρώμα με πολύ έντονα ρόζ tips είναι πολύ φουντωμένη και έχει δεχτεί και τους 4 clown που υπάρχουν στο ενυδρείο...Όμως εχτές έκανα την πρώτη προσπάθεια για να την ταίσω...τις έκοψα ένα μικρό κομμάτι γαρίδα (κατεψυγμένη και αποστειρωμένη) την βούτιξα και στο σκόρδο και τις την έδωσα, το καλό είναι ότι με το που πλησίασα το χέρι μου με την γαρίδα τα πλοκάμια της μου έκαναν ντού με το που πήραν όμως την γαρίδα πλήρη αδιαφορία...σάν να μήν υπήρχε εκεί...τί μπορεί να φταίει ξέρει κανένας; βέβαια δέν ρώτησα κιόλας στο μαγαζί άν είναι φρεσκοταισμένη, αύριο θα πάω στον ψαρά και θα προσπαθήσω να την ταίσω σαρδελίτσα μπάς και δέν τις αρέσει η γαρίδα...το στόμα της παραμένει ελαφρός ανοικτό, ελάχιστα όμως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Δοκίμασε και krill. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 2 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Δοκίμασε και krill. Σε ενυδρειομάγαζα; τί ακριβώς είναι; δέν το έχω ξαναακούσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 2 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Κατεψηγμένη είναι; και σε τί μέγεθος; την καθαρίζω ή έτσι όπως είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Κατεψηγμένη είναι; και σε τί μέγεθος; την καθαρίζω ή έτσι όπως είναι; Τα krill ειναι ενα μεγεθος μετα τα artemia.Yπαρχουν σε κατεψυγμενη μορφη και σε συσκευασια οπως τα γνωστα artemia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Αυτό είναι και είναι κατεψυγμένο. Στη δικές μου το δίνω όπως είναι (αφού το ξεπαγώσω βέβαια). Επίσης, με krill ταΐζω και το Rhizotrochus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 2 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Με σύριγγα; ή με πιπέτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Εγώ με το χέρι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πλαστική λαβίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STPOWERSPORT 2 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Καλήσπέρα καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία... Πρίν απο 4 μέρες,την πέμπτη δηλαδή,αγόρασα την παραπάνω ανεμώνη (Heteractis magnifica) απο το w.i. το ενυδρείο έχει κλείσει αίσιος 16 μήνες και ύστερα απο μία αποτυχημένη προσπάθεια περίπου στο 4μηνο είπα εφόσον και οι τιμές μου είναι σωστές αλλά και η μικρή αναβάθμιση που έκανα στον φωτισμό (6 τ5 54watt) να προσπαθήσω για άλλη μιά φορά...η ανεμώνη είναι αρκετά μεγάλη αλλά η πιό μικρή που υπήρχε στο μαγαζί...ήταν πολύ καλά κολλημένη στο τζάμι και το στόμα της ήταν όχι τελείος αλλά αρκετά κλειστό ...αφού λοιπόν προχώρησα σε περίπου 45λεπτη προσαρμογή έκλεισα κυκλοφορία και την τοποθέτησα επάνω σέ ένα κομμάτι βράχο...στο επόμενο τέταρτο είχε χώσει το πόδι της απο την πίσω μεριά και το είχε φουσκώσει, άνοιξα λοιπόν την κυκλοφορία και απο εκείνη την στιγμή δέν έχει κουνηθεί ούτε ένα εκατοστό...η καταστασή της είναι αρκετά καλή...έχει ένα αρκετά ζωηρο μπέζ-καφέ χρώμα με πολύ έντονα ρόζ tips είναι πολύ φουντωμένη και έχει δεχτεί και τους 4 clown που υπάρχουν στο ενυδρείο...Όμως εχτές έκανα την πρώτη προσπάθεια για να την ταίσω...τις έκοψα ένα μικρό κομμάτι γαρίδα (κατεψυγμένη και αποστειρωμένη) την βούτιξα και στο σκόρδο και τις την έδωσα, το καλό είναι ότι με το που πλησίασα το χέρι μου με την γαρίδα τα πλοκάμια της μου έκαναν ντού με το που πήραν όμως την γαρίδα πλήρη αδιαφορία...σάν να μήν υπήρχε εκεί...τί μπορεί να φταίει ξέρει κανένας; βέβαια δέν ρώτησα κιόλας στο μαγαζί άν είναι φρεσκοταισμένη, αύριο θα πάω στον ψαρά και θα προσπαθήσω να την ταίσω σαρδελίτσα μπάς και δέν τις αρέσει η γαρίδα...το στόμα της παραμένει ελαφρός ανοικτό, ελάχιστα όμως... Καλησπερα κ καλη χρονια.Η γαριδα που θα δωσεις στην ανεμωνει δεν πρεπει να ειναι αυτες που πουλανε στα souper market γιατι αυτεσ ειναι προβρασμενες κ δεν θα την φαει το ζωντανο με τιποτα.Θα παρεις μερικες γαριδες φρεσκιες η κ κατεψυγμενες (αλλα να ειναι ακατεργαστες) θα κοψεις ενα κοματι περιπου 1cm και θα της το δωσεις στο στομα.Προσεξε γιατι καποια ψαρια μπορει να τις το παρουν.Αν δεν το παρει απο το χερι σου δωκιμασε με τσιμπιδα χωρις να ερθει σε επαφη το χερι σου,και ποτε σκορδο κλπ.Μπορεις να δωσεις κ αθερινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Δεν χρειάζεται στο στόμα. Κλείνεις κυκλοφορία και απλά το ακουμπάς στα πλοκάμια της. Εκείνη θα κάνει τα υπόλοιπα μόνη της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 2 Ιανουαρίου 2011 (edited) Καλησπερα κ καλη χρονια.Η γαριδα που θα δωσεις στην ανεμωνει δεν πρεπει να ειναι αυτες που πουλανε στα souper market γιατι αυτεσ ειναι προβρασμενες κ δεν θα την φαει το ζωντανο με τιποτα.Θα παρεις μερικες γαριδες φρεσκιες η κ κατεψυγμενες (αλλα να ειναι ακατεργαστες) θα κοψεις ενα κοματι περιπου 1cm και θα της το δωσεις στο στομα.Προσεξε γιατι καποια ψαρια μπορει να τις το παρουν.Αν δεν το παρει απο το χερι σου δωκιμασε με τσιμπιδα χωρις να ερθει σε επαφη το χερι σου,και ποτε σκορδο κλπ.Μπορεις να δωσεις κ αθερινα Επειδή τυχαίνει να έχω την ίδια ανεμώνη σε μεγάλο μέγεθος και διαφορετικό χρώμα αγορασμένη το ίδιο διάστημα με τον φίλο μας, απο το ίδιο κατάστημα, εχω να πω τα εξής και με βάση την εμπιρεία μου και απο άλες ανεμώνες. Η συγκεκριμένη ανεμώνη θεωρείται απο τις δυσκολότερες γιά κλειστό κύκλωμα, ενω χρειάζεται άπλετο φως και χαοτική ροή. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως αισθάνεται καλά και διεκδικεί χώρους στο ενυδρείο ψηλούς προς τα φώτα και κοντά σε σημεία που έχουν πολύ μεγάλο ρεύμα. Θα εκτιμήσει πάρα πολύ τα δυνατά φώτα και κυκλοφορητές που μπορεί να δώσουν προσωρινά δυνατά κύματα. Απο την πρώτη ημέρα που την έβαλα στο ενυδρείο και επειδή γνώριζα τις ιδιαιτερότητές της, της είχα έτοιμο τον ανάλογο χώρο και είναι ακίνητη εκεί σε πολύ καλή κατάσταση ,ενω έφαγε απο την πρώτη ημέρα. Επειδή η ανεμώνη αυτη τρέφεται και με το φως, και επειδή δεν ήθελα να μένει ανικανοποίητη απο τροφή φωτός, την ταίζω σχεδόν καθημερινά γιά να είναι χορτάτη ,τουλάχιστον τώρα που είναι το αρχικό στάδιο προσαρμογής. Θα ήθελα επίσης να πω, ότι υπάρχουν στα sumer market κατεψυγμένες γαρίδες του Καλιμάνη, που δεν είναι προβρασμένες και απο αυτές την ταίζω, με μιά τσιμπίδα φτάνοντάς την τροφή κοντά στα πλοκάμια της. Προηγουμένως έχω φυσικά ταίσει τα ψάρια και ιδιαίτερα τον tomato clown που έχω, έτσι ώστε να μην της κλέψει την τροφή, πράγμα που είναι αρκετά συνηθισμένο. Σκόρδο μέχρις στιγμής δεν έχω βάλει επάνω στην τροφή, αφού βλέπω την ανεμώνη να τρώει συνεχώς και να είναι σε καλή κατάσταση. Τα κιβάκια krill είναι δύσκολο να της τα δώσει κάποιος γιά τροφή, αφού με το που θα έχουν αποψηχθεί και θα μπούν στο νερό θα σκορπίσουν και δεν θα προλάβει κάποιος να της τα δώσει στο στόμα της.Δυό τρείς φορές που το είχα δοκιμάσει δεν τα κατάφερα. Αμεσα θα δοκιμάσω και αθερίνα που έχω στην κατάψυξη. Χρειάζεται επιμονή πάντως και συνεχή παρακολούθηση, ενω θα πρέπει να διευκρινήσω ότι ανεμώνη έβαλα στο ενυδρείο μου μετά απο σχεδόν 3 χρόνια!!! Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 2 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Επειδή τυχαίνει να έχω την ίδια ανεμώνη σε μεγάλο μέγεθος και διαφορετικό χρώμα αγορασμένη το ίδιο διάστημα με τον φίλο μας, απο το ίδιο κατάστημα, εχω να πω τα εξής και με βάση την εμπιρεία μου και απο άλες ανεμώνες. Η συγκεκριμένη ανεμώνη θεωρείται απο τις δυσκολότερες γιά κλειστό κύκλωμα, ενω χρειάζεται άπλετο φως και χαοτική ροή. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως αισθάνεται καλά και διεκδικεί χώρους στο ενυδρείο ψηλούς προς τα φώτα και κοντά σε σημεία που έχουν πολύ μεγάλο ρεύμα. Θα εκτιμήσει πάρα πολύ τα δυνατά φώτα και κυκλοφορητές που μπορεί να δώσουν προσωρινά δυνατά κύματα. Απο την πρώτη ημέρα που την έβαλα στο ενυδρείο και επειδή γνώριζα τις ιδιαιτερότητές της, της είχα έτοιμο τον ανάλογο χώρο και είναι ακίνητη εκεί σε πολύ καλή κατάσταση ,ενω έφαγε απο την πρώτη ημέρα. Επειδή η ανεμώνη αυτη τρέφεται και με το φως, και επειδή δεν ήθελα να μένει ανικανοποίητη απο τροφή φωτός, την ταίζω σχεδόν καθημερινά γιά να είναι χορτάτη ,τουλάχιστον τώρα που είναι το αρχικό στάδιο προσαρμογής. Θα ήθελα επίσης να πω, ότι υπάρχουν στα sumer market κατεψυγμένες γαρίδες του Καλιμάνη, που δεν είναι προβρασμένες και απο αυτές την ταίζω, με μιά τσιμπίδα φτάνοντάς την τροφή κοντά στα πλοκάμια της. Προηγουμένως έχω φυσικά ταίσει τα ψάρια και ιδιαίτερα τον tomato clown που έχω, έτσι ώστε να μην της κλέψει την τροφή, πράγμα που είναι αρκετά συνηθισμένο. Σκόρδο μέχρις στιγμής δεν έχω βάλει επάνω στην τροφή, αφού βλέπω την ανεμώνη να τρώει συνεχώς και να είναι σε καλή κατάσταση. Τα κιβάκια krill είναι δύσκολο να της τα δώσει κάποιος γιά τροφή, αφού με το που θα έχουν αποψηχθεί και θα μπούν στο νερό θα σκορπίσουν και δεν θα προλάβει κάποιος να της τα δώσει στο στόμα της.Δυό τρείς φορές που το είχα δοκιμάσει δεν τα κατάφερα. Αμεσα θα δοκιμάσω και αθερίνα που έχω στην κατάψυξη. Χρειάζεται επιμονή πάντως και συνεχή παρακολούθηση, ενω θα πρέπει να διευκρινήσω ότι ανεμώνη έβαλα στο ενυδρείο μου μετά απο σχεδόν 3 χρόνια!!! Το λινκ που έδωσα παραπάνω δεν αναφέρεται σε κυβάκια krill (υπάρχουν και τέτοια). Είναι ολόκληρα krill στο μέγεθος μικρής γαρίδας, περίπου 4-5 εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 2 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω αλλά άρχισε πρίν απο καμια ώρα και κόβει βόλτες, τις έκανα αρκετό χώρο σε ένα αρκετά ψηλό μέρος ~15 πόντους απο την επιφάνεια (για φώς) και ~30 πόντους απο τον κυκλοφορητή είμαι επι ποδός γιαυτό επανέρχομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 2 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 2 Ιανουαρίου 2011 (edited) και μια φωτό...Μπορεί να είναι Heteractis crispa και όχι Magnifica;;; Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2011 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 2 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Εχω κι εγω magnifica ανεμωνη... η οποια ανηκε πριν... πολυ καιρο στον NAVY. Περασε κι αλλο ενυδρειο για να φτασει σε μενα. Απο τη δικη μου εμπειρια να πω οτι θελει να παει μονη της σε αρκετα φωτεινο σημειο. Συγκεκριμενα στο ψηλότερο του ενυδρείου. Επισης εχει παει σε σημειο με τη μεγαλυτερη ροη. Εγω ταίζω μια φορα την εβδομαδα μια γαριδα καθαρισμενη καλυμανη. Τις υπολοιπες μερες τρωει απο τα αιωρουμενα φυλαρακια που τααιζω τα ψαρια. Εχω δει τον κλόουν να πιανει γαριδα και να της την πηγαινει κατευθειαν στο στομα. Σου ευχομαι οτι καλυτερο για αυτο το πραγματικά πανεμορφο ζωντανό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 3 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Το λινκ που έδωσα παραπάνω δεν αναφέρεται σε κυβάκια krill (υπάρχουν και τέτοια). Είναι ολόκληρα krill στο μέγεθος μικρής γαρίδας, περίπου 4-5 εκ. Εχεις δίκιο....τώρα το πρόσεξα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 3 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Εχω κι εγω magnifica ανεμωνη... η οποια ανηκε πριν... πολυ καιρο στον NAVY. Περασε κι αλλο ενυδρειο για να φτασει σε μενα. Απο τη δικη μου εμπειρια να πω οτι θελει να παει μονη της σε αρκετα φωτεινο σημειο. Συγκεκριμενα στο ψηλότερο του ενυδρείου. Επισης εχει παει σε σημειο με τη μεγαλυτερη ροη. Εγω ταίζω μια φορα την εβδομαδα μια γαριδα καθαρισμενη καλυμανη. Τις υπολοιπες μερες τρωει απο τα αιωρουμενα φυλαρακια που τααιζω τα ψαρια. Εχω δει τον κλόουν να πιανει γαριδα και να της την πηγαινει κατευθειαν στο στομα. Σου ευχομαι οτι καλυτερο για αυτο το πραγματικά πανεμορφο ζωντανό. Eυχαριστώ να'σαι καλά...ήδη ανέβηκε στο ψηλότερο σχεδόν σημείο του ενυδρείου και απο ροή φούλ, αφού έχω αρχίσει να πιστεύω ότι θα την παρασύρει ο κυκλοφοριτής Καμιά ιδέα για το άν είναι τελικά magnifica ή crispa;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 3 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Eυχαριστώ να'σαι καλά...ήδη ανέβηκε στο ψηλότερο σχεδόν σημείο του ενυδρείου και απο ροή φούλ, αφού έχω αρχίσει να πιστεύω ότι θα την παρασύρει ο κυκλοφοριτής Καμιά ιδέα για το άν είναι τελικά magnifica ή crispa;;; Θα περιμενω τον ανδρεα κικα να κανει αναγνωριση..... αφου ειδικεύεται στις ανεμωνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 3 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 3 Ιανουαρίου 2011 crispa είναι έχω και εγώ μια και έχω και μια magnifica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 3 Ιανουαρίου 2011 Author #20 Share 3 Ιανουαρίου 2011 crispa είναι έχω και εγώ μια και έχω και μια magnifica. thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 3 Ιανουαρίου 2011 και μια φωτό...Μπορεί να είναι Heteractis crispa και όχι Magnifica;;; Απο τα πλοκαμια φαινεται να ειναι heteractis κ ισχυουν οσα ειπε ο big blue.Τωρα αν ειναι magnifica θα πρεπει να εχει μακρι κ μεγαλης διαμετρου σωμα/ποδι που δεν φαινεται να εχει.Μη ριχνεις σκορδο στην τροφη δεν κανει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 3 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Απο τα πλοκαμια φαινεται να ειναι heteractis κ ισχυουν οσα ειπε ο big blue.Τωρα αν ειναι magnifica θα πρεπει να εχει μακρι κ μεγαλης διαμετρου σωμα/ποδι που δεν φαινεται να εχει.Μη ριχνεις σκορδο στην τροφη δεν κανει τιποτα. To πόδι της είναι αρκετά φαρδί και μακρί απλά δέν φαίνεται στην φωτό, σκόρδο περισσότερο έβαλα για να πάρει γεύση η γαρίδα μπάς και την φάει...σήμερα δείχνει πολύ καλύτερα και έχει φουντώσει μισή φορά ακόμα απο ότι ήταν στο μαγαζί, έχει κάτσει τέρμα θεού στον ψιλότερο βράχο και ακριβώς απέναντι απο τον κυκλοφοριτή και ενώ εχτές το βράδι την ψιλοέπερνε το ρεύμα σήμερα έχει υψώσει το ανάστημά της και σάν να αντιστέκετε καμαρωτή... βλέπουμε...πάντως λέω να την αφήσω 1-2 μέρες ακόμα ατάιστη για να ψιλοσυνέλθει απο το σόκ της προσαρμογής και την πέμπτη θα δοκιμάσω λίγη φρέσκια σαρδέλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος