Jump to content

αρχή νέου θαλασσινου...θελω τα φώτα σας Plz!!

abou

Recommended Posts

γειά σας παιδιά,

θελω να ξεκινισω ενα θαλασσινο ενυδριο αλλα μονο με νερω απο θαλασσα... εχω διαβασει αρκετα στο forum το θεμα αυτο με της αλλαγες με νερο θαλασσεις. αλλα εχω καποιες απορειες με τις συνθικες του νερου.θελω να με πειτε ποιες τι πρεπει να αγορασω για να κανω τεστ στο νερο.το ενυδριο προοριζεται να εχει μεσα ψαρακια ευκολα για αρχει αλλα και κοραλια για ποιο μετα διοτι ειμαι φοιτιτης στην μυτιληνη και ειναι δισκολα απο οικονομικη αποψη.Γιαυτο σας παρακαλο πειτε μου μονο τι χριαζετε απο τεστακια τα και σε ποια επιπεδα πρεπει να ειναι η μετρισεις μου.

σας ευχαριστω εκ των προτερων περιμενο συντομα τις απαντισεις και τις διορθοσεις σας...

γεια χαρα και καλή χρονιά

το ενυδρείο θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη ?

το refractometer είναι απαραίτητο για αρχή , έτσι θα μπορείς να φτιάχνεις νερό με τη σωστή αλατότητα

το μεσογειακό νερό είναι λίγο πιο αλμυρό από αυτό που θέλουμε εμείς

καλη χρονια....

ναι στιν μυτιληνη θα ειναι. το ξερω για το ρεφεκτρομετρο αλλα επιδει ειναι πολυ ακριβο πιρα ενα πραγμα που το βαζεις μεσα στο νερο και επιπλεει και ειναι βαθμομετριμενο.το πολυ πολυ θα εχει αποκλιση ενα με δυο βαθμους το οποιο δεν μας πιραζει απο οτι εχω καταλαβει γιατι η πυκνοτητα στο αλλατη μπορει να ειναι απο 1020-1025 αν δεν κανω λαθος οποτε αμα διχνει 1022 με 1023 θα ειμαι ενταξει. αμα δω οτι παει καλα θα το συνεχεισω αγοραζοντας τα καταλιλα εργαλεια σιγα σιγα...το ενυδριακη μου ειναι πολυ μικρο στα 50 λιτρα οποτε θα ειναι πολυ δυσκολο αλλα θα προσπαθισω.... :thumbup: λεω να βαλω ενα κλοουν για αρχη...

Να ρωτισω και κατι αλλο; μπορω να μεταφερω με αεροπλανο ενα ψαρακι μαζι μου και αν ναι τι πρεπει να κανω... :)

δυστυχώς το αλατομετρο που έχεις δεν είναι αξιόπιστο

τα refractometer κάνουν περίπου 20 ευρώ

το ψαράκι μπορεί να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα με το αεροπλάνο , φτάνει να το βάλεις μαζί με τις αποσκευές γιατί μέσα στο αεροπλάνο δεν επιτρέπουν σακούλες με νερό :)

μια καλή συσκευασία σε φελιζολ είναι αρκετή

σε ευχαριστω πολυ για τα καλα νεα σου :) για το αεροπλανο....

που μπορο να βρο ρεφελκτρομετρο φτινο... σε μαγαζι στιν θεσσαλονικη...

αν ξερει καποιος......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...