Jump to content

Το "juwel Vision 180 Malawi" μου...

Konstantinx

Recommended Posts

:)

Σας παρουσιαζω το 180lt ενυδρειο μου τυπου Malawi με το πρωτο του κοπαδακι 1α/2θ aulonocara.

Το ενυδρειο τρεχει 2βδομαδες τωρα με το εσωτερικο φιλτρο-θερμοστατη που ηρθε πακετο με το ενυδρειο της Juwel και το οποιο απο θεμα ηχου ειναι σα να μην υπαρχει! Προσθεσα αρχικα μια βαλισνερια με σκοπο να βαλω 2-3 ακομα στο μελλον βαλισνεριες και ανουμπιες.

Καθε σχολιο/παρατηρηση για περαιτερω βελτιωση καλοδεχουμενα!!! :thumbup:

Καλως ήλθες στην Αφρική!!!!! :)

Μου αρέσει ιδιαίτερα η επιλογή των ψαριών!Μπράβο!!!

Ισως με ποιο σκούρες πέτρες και πιο σκουροχρωμη αμμο είχες πιο όμορφα χρωμματικα αποτελεσματα!

Να μας ενημερώνεις!

Θα προσθέσω σε όσα είπε παραπάνω ο prince, να παίξεις λίγο με τις πέτρες και τον τρόπο που τις έχεις τοποθετήσει. Να χτίσεις τις δύο πίσω γωνίες, δίνοντας ύψος και σιγά σιγά να δημιουργήσεις μια πλαγιά προς τα μπρος.

Κοίτα για ιδέες εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

Προσωπικη μου αποψη ειναι πως το ενυδρειο απο αποψη λιτρων δεν ειναι καταλληλο γοια τα ψαρια αυτα.

Τα εχεις βαλει ομως ηδη :)

Οι πετρες σου ειναι πολυ προσεκτικα στημενες.Καλυτερα θα ηταν να τις τοποθετουσες ατημέλητα,ωστε να φαινονταν πιο φυσικο

Καλη σου χρονιά :thumbup:

Καλως ήλθες στην Αφρική!!!!! :)

Μου αρέσει ιδιαίτερα η επιλογή των ψαριών!Μπράβο!!!

Ισως με ποιο σκούρες πέτρες και πιο σκουροχρωμη αμμο είχες πιο όμορφα χρωμματικα αποτελεσματα!

Να μας ενημερώνεις!

Ευχαριστω φιλε μου! Περιμενω την αλγη να δωσει τα αποτελεσματα της στις ασπρες αριστερα. αν κ μου αρεσουν! Ερωτηση: Με τι κοπαδακια θα μπορουσα να συνδυασω τα υπαρχοντα που εχω αποφευγοντας παντα υβριδισμους; (απο τις φωτο καταλαβαινεις να ειναι pseudotropheus ή aulonocara; Ρωταω γιατι οταν τα ειδα ειχα τυς ενδοιασμους μου)

Θα προσθέσω σε όσα είπε παραπάνω ο prince, να παίξεις λίγο με τις πέτρες και τον τρόπο που τις έχεις τοποθετήσει. Να χτίσεις τις δύο πίσω γωνίες, δίνοντας ύψος και σιγά σιγά να δημιουργήσεις μια πλαγιά προς τα μπρος.

Κοίτα για ιδέες εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

Φιλε μου, το ξαναστησιμο ειναι αδυνατο μιας κ ειναι κολλημενες με σιλικονη για ευνοητους λογους.

Έγινε επεξεργασία - Konstantinx

Ευχαριστω φιλε μου! Περιμενω την αλγη να δωσει τα αποτελεσματα της στις ασπρες αριστερα. αν κ μου αρεσουν! Ερωτηση: Με τι κοπαδακια θα μπορουσα να συνδυασω τα υπαρχοντα που εχω αποφευγοντας παντα υβριδισμους; (απο τις φωτο καταλαβαινεις να ειναι pseudotropheus ή aulonocara; Ρωταω γιατι οταν τα ειδα ειχα τυς ενδοιασμους μου)

Ειναι aulonocara :)

Τα οποια θα μπορουσα να συνδυασω με...;;; :)

Καλυτερα να τα αφηνες μονα τους στα 180 λιτρα :thumbup:

Συμφωνώ κι εγώ με τον Δία, καλύτερα μόνα τους.

Θα εχω θεμα επιθετικοτητας; Θα'θελα να βαλω αλλο ενα κοπαδακι μεσα! Δεν εχω αλλες επιλογες δλδ παιδια;

Αν βαλεις κι αλλα ψαρια θα πρεπει στο ελαχιστο να βαλεις τρια.

Ενα αρσενικο και δυο θηλυκα.Ο χωρος σου ομως και τα λιτρα δυστυχως σε περιοριζουν

Αν βαλεις κι αλλα ψαρια θα πρεπει στο ελαχιστο να βαλεις τρια.

Ενα αρσενικο και δυο θηλυκα.Ο χωρος σου ομως και τα λιτρα δυστυχως σε περιοριζουν

Αν βαλω φιλε μου, εννοειται θα βαλω 1α/2θ. Δεν εχω σκοπο να το παρακανω! Γι'αυτο ζηταω τι συμβουλη σας σε τι κοπαδι να καταληξω! Να ειμαι ειλικρινης για pseudotropheus πηγαινα αλλα εγινε μπερδεμα στην πορεια με την επιλογη τους προφανως! Τωρα ξερω οτι δε μπορω να τα βγαλω. Θα'θελα τη συμβουλη σας ομως για αλλο ενα κοπαδακι περιορισμενο στα 1α/2θ παντα!

Εγώ θα επιμείνω να μείνεις όπως είσαι και να περιμένεις και τα μικρά που θα έρθουν σύντομα.

:thumbup:

Εγώ θα επιμείνω να μείνεις όπως είσαι και να περιμένεις και τα μικρά που θα έρθουν σύντομα.

Διαβαζα ομως οτι σ'ενα ξενο site οτι τα λιτρα αυτα ειναι μια χαρα για aulonocara. Συγνωμη που επιμενω αλλα θελω να εχω μια τεκτιριωμενη αποψη ωστε να το καταλαβω καλα! Τι θεματα θα εχω αν βαλω καποιο αλλο ζευγαρι;

Οποιοδήποτε ψάρι βάλεις θα πρέπει να είναι από την λίμνη Malawi και σε χαρέμι τουλάχιστον 1m+2f. Αυτό σημαίνει ότι 6 ψάρια θα διεκδικήσουν μια περιοχή 1μέτρου. Καβγάδες, πιθανές απώλειες και ψάρια στρεσαρισμένα, άρα εκτεθειμένα σε ασθένειες.

Δεν μπορώ να στο τεκμηριώσω περισσότερο από αυτό. Ότι αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Οποιοδήποτε ψάρι βάλεις θα πρέπει να είναι από την λίμνη Malawi και σε χαρέμι τουλάχιστον 1m+2f. Αυτό σημαίνει ότι 6 ψάρια θα διεκδικήσουν μια περιοχή 1μέτρου. Καβγάδες, πιθανές απώλειες και ψάρια στρεσαρισμένα, άρα εκτεθειμένα σε ασθένειες.

Δεν μπορώ να στο τεκμηριώσω περισσότερο από αυτό. Ότι αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Eυχαριστω φιλε μου! με καλυψες!

Διαβαζα οτι επειδη το αρσενικο θελει να ειναι κυριαρχο στην περιοχη του, δε μπορω να βαλω κοπαδακι ισομεγεθες ή μεγαλυτερο αυτου για να μην εχω τα αποτελεσματα που αναφερεις παραπανω. Επισης βλεπω συχνα να αναφερουν τα copadichromis και Labidochromis. Τι λες γι'αυτη την επιλογη;;

Έγινε επεξεργασία - Konstantinx

Eυχαριστω φιλε μου! με καλυψες!

Διαβαζα οτι επειδη το αρσενικο θελει να ειναι κυριαρχο στην περιοχη του, δε μπορω να βαλω κοπαδακι ισομεγεθες ή μεγαλυτερο αυτου για να μην εχω τα αποτελεσματα που αναφερεις παραπανω. Επισης βλεπω συχνα να αναφερουν τα copadichromis και Labidochromis. Τι λες γι'αυτη την επιλογη;;

Αυτό θα ήταν καλό να το αποφυγεις διότι γίνεται μεγαλο σε μεγεθός και σε 180 λίτρα φοβάμαι οτι θα είναι πολύ άτακτο :)

Εγω αρχικά σου είπα μπράβο για τα ψάρια γιατι μου αρεσε η ιδέα να βάλεις aulonocara χαρεμακι και ας είναι σε ενα ενυδρειο μικρό για αυτα!Πιστευα οτι θα τα άφηνες μόνα τους για να δεις γεννες και συμπεριφορες. :thumbup:

Τελικά αλλαξες τις aulonocara με labido ή απλα πρόσθεσες και τα labido στο ενυδρείο?

Τα αλλαξα! Αφου μου εβγαλαν την πιστη για να τα πιασω! Τωρα εχω αλλο θεμα, αφου το ενα απο τα τρια θηλυκα λαμπιντος, δεν ειναι και τοσο ¨θηλυκο". Εχει καταλαβει δικο του χωρο, παιρνει τα χρωματα του αλλου αρσενικου και ηδη συμπεριφερεται σαν αυτον που "χτιζει" τη φωλια του. Ασε που δεν τα βλεπω ποτε μαζι!

Τα αλλαξα! Αφου μου εβγαλαν την πιστη για να τα πιασω! Τωρα εχω αλλο θεμα, αφου το ενα απο τα τρια θηλυκα λαμπιντος, δεν ειναι και τοσο ¨θηλυκο". Εχει καταλαβει δικο του χωρο, παιρνει τα χρωματα του αλλου αρσενικου και ηδη συμπεριφερεται σαν αυτον που "χτιζει" τη φωλια του. Ασε που δεν τα βλεπω ποτε μαζι!

Τωρα βλέπεις στην πράξη το πρόβλημα που θα είχες αν εβαζες δυο χαρεμια μεσα στο ενυδρειο σου.....

Αν θελεις να είναι πιο ηρεμα τα πράγματα αλλαξε το 2ο αρσενικο με ενα θηλυκο.

:wub:

Οπως σου ειπε και ο φιλος PRINCE ανταλλαξε το παραπανω αρσενικο με ενα θηλυκο ψαρι :wub:

• 3 weeks later...

Οπως σου ειπε και ο φιλος PRINCE ανταλλαξε το παραπανω αρσενικο με ενα θηλυκο ψαρι :D

Ευκολο το εχεις; Δεν ειναι τοσο ευκολο να το βρεις...

Το βλεπετε φτιαγμενο πια...

post-21906-1296245727_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...