ttarkin 2 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Καλημερα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Προσφατα αντικατεστησα το παλιο skimmer μου λόγω διαροης (red sea prizm ) με ένα boyu 2516. Ευτυχώς το σπίτι γέμισε νερά παραμονή πρωτοχρονιας, και όχι πρωτοχρονιά (οπότε ίσως ο νεος χρόνος είναι καλυτερος). Όλα καλά, μεχρι που αναρωτηθηκα τί γινεται στην περίπτωση που το "κυπελακι" γεμίσει με ακαθαρσίες και εγώ λίπω από το σπίτι. Θα στάζει απέξω? Υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματάει το skimmer μόλις γεμίζει το κυπελάκι? Να σημειώσω ότι στο red sea μόλις γεμιζε, δεν ανέβαζε κανουργιες ακαθαρσίες, τις ξαναεπερνε μέσα στο ενυδρείο. Θα γίνει το ίδιο και σε αυτό? Ξέρει κανείς, γιατί δεν θα το αντεξω να ξανακαθαρίζω το σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τέτοιο φόβο, διότι σε όλα τα skimmer ο λαιμός είναι κοντύτερος απ ότι το κυπελλάκι συλλογής. Ναι μεν δεν υπάρχει φόβος πλημμύρας, αλλά αν γεμίσει, όλα τα απόβλητα που έχουν συλλεχθεί σ αυτό (ανάλογα με το τρόπο που λειτουργεί το κάθε skimmer), μπορεί να επιστρέψουν μέσα στο ενυδρείο, πράγμα που φυσικά δεν το θέλουμε !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 2 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 2 Ιανουαρίου 2011 (edited) Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Τι εννοείς όταν λές οτι το προηγούμενο skimmer είχε διαρροή? Τα skimmer, έχουν την δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης του νερού, δηλαδή το αν θα κάνεις wet ή dry skimming. Με λίγα λόγια επεμβαίνεις στην στάθμη νερού μέσα στο skimmer, με αποτέλεσμα σχεδόν να ελέγχεις το πόσο γρήγορα θα γεμίζει το κυπελλο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να είσαι σίγουρος, οτι δεν θα γεμίσει οταν λείπεις απο το σπίτι (εκτός και αν λείπεις για κάνα μήνα, αλλά εκεί θα έχεις άλλα προβλήματα). Μια λύση ακόμα, ειναι να τρυπήσεις τον πάτο απο το κύπελλο συλλογής και να βάλεις ένα σωληνάκι απο αεραντλία, το οποίο και θα καταλήξεις σε ένα μεγαλύτερο κουβά ή ένα μεγάλο μπουκάλι απο νερό. Οτι μπαίνει μέσα στο κύπελλο, θα καταλήγει στο μπουκάλι, οπότε είσαι ακόμα πιο σιγουρος. Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 2 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 2 Ιανουαρίου 2011 To jad 2516 το εχω εγω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Στο κυπελακι εχει τρυπα με σωληνακι απο μονο του δεν το εχεις δει; Απλα θα παρεις ενα μπετονακι θα ανοιξεις τρυπα και θα βαλεις την σωληνα μεσα. Την σταθμη του νερου να την εχεις εκει που ξεκινα ο κωνικος λαιμος,δουλευει πολυ καλυτερα εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 2 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 2 Ιανουαρίου 2011 To jad 2516 το εχω εγω και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Στο κυπελακι εχει τρυπα με σωληνακι απο μονο του δεν το εχεις δει; Απλα θα παρεις ενα μπετονακι θα ανοιξεις τρυπα και θα βαλεις την σωληνα μεσα. Την σταθμη του νερου να την εχεις εκει που ξεκινα ο κωνικος λαιμος,δουλευει πολυ καλυτερα εκει. To σωληνακι ΦΥΣΙΚΑ και το έχω δει αλλά εαν λειπεις για κανα δυο εβδομαδες δεν νομίζω ότι το μπετονακι θα βοηθησει και πολυ. Το ξερω ότι ακουγομαι λίγο παρανοικός, αλλά σας ευχομαι να μην περασετε παραμονη πρωτοχρονιας με μια σφουγγαριστρα στο χέρι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Το σωληνάκι είναι μια πολύ καλή λύση ειδικά αν υπάρχει κοντά στο ενυδρείο κάποιο σύστημα αποχέτευσης.. ή και στο μπαλκόνι ακόμη από το λούκι για τα νερά... (έτσι το έχω εγώ) .... ΑΛΛΑ εγκυμονεί κινδύνους σε μεγάλες απουσίες, διότι εάν αυξηθούν τα οργανικά όλο αυτό το νερό που θα αφαιρεθεί μπορεί να σου κατεβάσει τη στάθμη του ενυδρείου σε επικίνδυνα επίπεδα. Εάν υπάρχει δοχείο με αυτόματη αναπλήρωση θα σου προσθέτει στο ενυδρείο νερό με αποτέλεσμα να σου μειωθεί η αλατότητα. Σε μεγάλες απουσίες τέτοιες λύσεις θέλουν προσοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 2 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Να επαναλάβω κάτι που σου είπα και πιο πρίν. Ρυθμισε την στάθμη του σκίμμερ σου, πιο χαμηλα, ωστε να μην βγάζει τόσο νερουλό αφρό. Και απο την άλλη, αν γεμίσει το κυπελλάκι και το μπετονάκι, τοτε εχεις βγάλει πολύ νερό και απαιτείται και μεγαλύτερη ποσότητα νερου αναπλήρωσης, οπότε πας αλλού. Αλλα και πάλι, στην χειρότερη βάλε εναν κουβά που χωράει 20λτ νερού. Ποσα λίτρα ειναι το ενυδρείο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος