irongud 1 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 1 Ιανουαρίου 2011 εγω θα το ρωτησω κι εσεις βαρατε!ενας φιλος μου εχει στησει εναν υφαλο εδω και 3 μηνες. εβαλε καποιο αλατι του εμποριου κανονικα στο στησιμο, εβαλε παλι του εμποριου στην πρωτη αλλαγη και τωρα εκανε το εξης: ειπε απο μονος του οτι λογω της εξατμισης (1 ποντο τη μερα σε 60Χ60Χ60 κυβο) και επειδη συμπληρωνε αυτον τον ενα ποντο απο τη βρυση, νομιζει οτι συμπληρωνοντας συνεχεια νερο ,το ενυδρειο "αραιωνει" δηλαδη πεφτει η αλατοτητα του ( ενω εγω του ειπα πως οταν εχουμε εξατμιση αυξανεται η αλατοτητα γιατι εξατμιζεται καθαρο νερο και οχι αλατι και με τη συμπληρωση επανερχεται) αποφασισε παντα χωρις τεστ να ριξει μιση κουπα του τσαγιου τη μικρη αλατι Καλας μαγειρικο για να επαναφερει την αλατοτητα. το εχει κανει αυτο καμια εβδομαδα και ο νεμο του ζει και μου ειπε πως απο την επομενη μερα το νερο του εγινε πολυ πιο διαυγες. τωρα ειναι πεπεισμενος οτι την επομενη αλλαγη θα παει να παρει χοντρο αλατι να την κανει με αυτο, περιμενει ομως να παρει ρεφρακτομετρο η τεστ αλατοτητας για να δει ποσο θα βαλει.η απαντηση του προς εμε στην ερωτηση καλα ρε φιλε και ολοι αυτοι που σκανε 20αρικα για το αλατι τους @#%$@! ειναι κι εσυ ο πονηρος?... ηταν οτι παλια που δεν υπηρχαν αλατια βιομηχανικα οι παπουδες με σπιτικο καναν τα ενυδρεια τους. δωστε μου απαντησεις γιατι ο τρελος θα σκοτωσει και το νεμο και ολον το ζωντανο βραχο που το πληρωσε τοσα λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 1 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Πρωτα απολα το νερο που εξατμιζεται,οντως ειναι μονο Η2Ο και τιποτε αλλο.Αρα θα πρεπει να συμπληρωθει με απεσταγμενο νερο ή νερο αντιστρωφης οσμωσης και οχι νερο με αλατι,ουτε καν νερο βρυσης. Δευτερον το μαγειρικο αλατι δεν εχει καμια σχεση με το ενυδρειακο στην συσταση. Προκειται για επεξεργασμενο αλατι το οποιο μαλιστα περιεχει και προσθηκη ιωδιου,κανοντας το ακαταλληλο για ενυδρειακη χρηση ειται προκειται για fish only ειται για reef ειται για καποιου ειδους θεραπεια σε ενυδρειο γλυκου νερου. Τωρα για το αν οι παπουδες μας ειχαν θαλασσινο...Απλα διαβασε αρθρα/βιβλια παλαιοτερα των 15 ετων και θα καταλαβεις το γιατι θεωρουσαν επιτυχεια απλα το να κρατησουν κατι ζωντανο για 2-3 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 1 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Ο φίλος σου μάλλον επηρεάστηκε από το master sef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 1 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 1 Ιανουαρίου 2011 μα καλα πως γινεται να ριχνει αλατι στο περιπου; δηλ. αν εχει παει η αλατοτητα στο θεο με οτι συνεπαγεται αυτο τι θα καταλαβει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KALLITEXNHS 1 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 1 Ιανουαρίου 2011 καλη χρονια.+10000 στον ΑΚΗΣ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 1 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 1 Ιανουαρίου 2011 (edited) αυτα που εγω του εξηγουσα με την απλη μου λογικη ηταν ολα σωστα δηλαδη. θα του μεταφερω το ποστ του ακη και ο θεος και η ψυχη του απο κει και περα. ευχαριστω. κωστα τιποτα απλα θα καταλαβει αυτο που του ειπα οτι ειναι ηλιθιος! Έγινε επεξεργασία 1 Ιανουαρίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 1 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Λυπάμαι τα ζωντανά του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 2 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Το επιτραπέζιο αλάτι είναι μόνο αλμυρό στην γεύση και αποτελείτε από 99,9% NaCl (χλωριούχο νάτριο) με 00,1% προσθήκη ιωδιούχου καλίου και αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν καλή ρευστότητα. Το Θαλασσινό νερό αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους απο άλατα και ιχνοστοιχεία, δεν είναι μόνο το χλωριούχο νάτριο. Χρειάζεται ένα ειδικό μείγμα από άλατα και μέταλλα για την αναπαραγωγή θαλασσινού νερού. Δώσε και αυτήν την απλή DIY συνταγή χωρίς τα εξτρά αν θέλει να φτιάξη από μόνος του,είναι για ένα λίτρο νερό μπορεί να τα καταφέρει. 23,98 g sodium chloride χλωριούχο νάτριο 5.029 g magnesium chloride χλωριούχο μαγνήσιο 4.01 g sodium sulfate θειικό νάτριο 1.14 g calcium chloride χλωριούχο ασβέστιο 0.699 g potassium chloride χλωριούχο κάλιο 0.172 g sodium bicarbonate διττανθρακικό νάτριο 0.100 g potassium bromide βρωμιουχο κάλιο 0.0254 g boric acid βορικό οξύ 0.0143 g strontium chloride χλωριούχο στρόντιο 0.0029 g sodium fluoride φθοριούχο νάτριο Παλιά την δεκαετία του 70-80 και ακόμα ποιο παλιά χρησιμοποιούσαν νερό από την θάλασσα και όχι αλάτι Κάλλας,και εδώ δεν θα συμφωνήσω με τον Ακή γιατί υπήρχαν κάποια ελάχιστα θαλασσινά ενυδρεία στην Ελλάδα που έτρεχαν καλά για τα δεδομένα της εποχής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 2 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 2 Ιανουαρίου 2011 πολυ καλη η συνταγη..... ευχαριστουμε! σιγουρα ομως πιστευω οτι τα αλατια του εμποριου για δημιουργια θαλασσινου νερου ειναι ποιο "ολοκληρομενα" και περιεκτικα σε χρησιμα στοιχεια ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 2 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Το επιτραπέζιο αλάτι είναι μόνο αλμυρό στην γεύση και αποτελείτε από 99,9% NaCl (χλωριούχο νάτριο) με 00,1% προσθήκη ιωδιούχου καλίου και αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν καλή ρευστότητα. Το Θαλασσινό νερό αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους απο άλατα και ιχνοστοιχεία, δεν είναι μόνο το χλωριούχο νάτριο. Χρειάζεται ένα ειδικό μείγμα από άλατα και μέταλλα για την αναπαραγωγή θαλασσινού νερού. Δώσε και αυτήν την απλή DIY συνταγή χωρίς τα εξτρά αν θέλει να φτιάξη από μόνος του,είναι για ένα λίτρο νερό μπορεί να τα καταφέρει. 23,98 g sodium chloride χλωριούχο νάτριο 5.029 g magnesium chloride χλωριούχο μαγνήσιο 4.01 g sodium sulfate θειικό νάτριο 1.14 g calcium chloride χλωριούχο ασβέστιο 0.699 g potassium chloride χλωριούχο κάλιο 0.172 g sodium bicarbonate διττανθρακικό νάτριο 0.100 g potassium bromide βρωμιουχο κάλιο 0.0254 g boric acid βορικό οξύ 0.0143 g strontium chloride χλωριούχο στρόντιο 0.0029 g sodium fluoride φθοριούχο νάτριο Παλιά την δεκαετία του 70-80 και ακόμα ποιο παλιά χρησιμοποιούσαν νερό από την θάλασσα και όχι αλάτι Κάλλας,και εδώ δεν θα συμφωνήσω με τον Ακή γιατί υπήρχαν κάποια ελάχιστα θαλασσινά ενυδρεία στην Ελλάδα που έτρεχαν καλά για τα δεδομένα της εποχής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 2 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Το επιτραπέζιο αλάτι είναι μόνο αλμυρό στην γεύση και αποτελείτε από 99,9% NaCl (χλωριούχο νάτριο) με 00,1% προσθήκη ιωδιούχου καλίου και αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν καλή ρευστότητα. Το Θαλασσινό νερό αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικούς τύπους απο άλατα και ιχνοστοιχεία, δεν είναι μόνο το χλωριούχο νάτριο. Χρειάζεται ένα ειδικό μείγμα από άλατα και μέταλλα για την αναπαραγωγή θαλασσινού νερού. Δώσε και αυτήν την απλή DIY συνταγή χωρίς τα εξτρά αν θέλει να φτιάξη από μόνος του,είναι για ένα λίτρο νερό μπορεί να τα καταφέρει. 23,98 g sodium chloride χλωριούχο νάτριο 5.029 g magnesium chloride χλωριούχο μαγνήσιο 4.01 g sodium sulfate θειικό νάτριο 1.14 g calcium chloride χλωριούχο ασβέστιο 0.699 g potassium chloride χλωριούχο κάλιο 0.172 g sodium bicarbonate διττανθρακικό νάτριο 0.100 g potassium bromide βρωμιουχο κάλιο 0.0254 g boric acid βορικό οξύ 0.0143 g strontium chloride χλωριούχο στρόντιο 0.0029 g sodium fluoride φθοριούχο νάτριο Παλιά την δεκαετία του 70-80 και ακόμα ποιο παλιά χρησιμοποιούσαν νερό από την θάλασσα και όχι αλάτι Κάλλας,και εδώ δεν θα συμφωνήσω με τον Ακή γιατί υπήρχαν κάποια ελάχιστα θαλασσινά ενυδρεία στην Ελλάδα που έτρεχαν καλά για τα δεδομένα της εποχής. Και οταν ανακατεβω την κατσαρολα σε χαμηλη φωτια...λεω και τα κλασικα λογια "Χοκους ποκους, αμπρα καταμπρα κτλ"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Το κακο ειναι οτι ο τυπος δεν θα καταλαβει τιποτα και θα τα στειλει αδιαβαστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Το κακο ειναι οτι ο τυπος δεν θα καταλαβει τιποτα και θα τα στειλει αδιαβαστα. Τότε δεν έχει νόημα να επιμένουμε σε κάτι που είναι πιό ορατό ακόμα και απο τον ήλιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 2 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 2 Ιανουαρίου 2011 σιγουρα ομως πιστευω οτι τα αλατια του εμποριου για δημιουργια θαλασσινου νερου ειναι ποιο "ολοκληρομενα" και περιεκτικα σε χρησιμα στοιχεια ετσι? Σίγουρα ναι,αλλά η βάσει είναι σχεδόν η ίδια σε όλα τα αλάτια απλά οι εταιρίες προσθέτουν περισσότερα στοιχεία για να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα είναι σαν ντοπάρεις έναν αθλητή στην ουσία για να έχει καλύτερες επιδώσεις. Για να καταφέρει κάποιος να φτιάξεις 100% θαλασσινό νερό είναι ακατόρθωτο και καμία εταιρία δεν μπορεί,πόσο μάλλον ένας χομπίστας,ποιο εύκολα θα καταφέρει κάποιος να μάθει να φτιάχνει έναν πύραυλο από το να φτιάξη 100% θαλασσινό νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος