Jump to content

Καλύτερη διάχυση

kostasg

Recommended Posts

Για σας παιδιά χρονιά πολλά και καλά! Μια ερώτηση το καλύτερο σύστημα διάχυσης για τα φυτά ποιο είναι? Εγώ το σωληνάκι από το διοξείδιο το έχω βάλει στην είσοδο του εξωτερικού φίλτρου. Μήπως θα χαλάσει η βιολογία του φίλτρου?

Δεν ειναι και η καλυτερη λυση.

Καλυτερα να το βαλεις στην εξοδο ή ακομα καλυτερα παρε μια σκαλα διαχυσης.

Για σας παιδιά χρονιά πολλά και καλά! Μια ερώτηση το καλύτερο σύστημα διάχυσης για τα φυτά ποιο είναι? Εγώ το σωληνάκι από το διοξείδιο το έχω βάλει στην είσοδο του εξωτερικού φίλτρου. Μήπως θα χαλάσει η βιολογία του φίλτρου?

Το καλύτερο σύστημα διάχυσης το κάνουμε για λόγους οικονομίας στο co2

Διάχυση κάνει ούτως ή άλλως

Όσο καλύτερη διάχυση κάνει τόσο λιγότερο co2 καταναλώνουμε

Στην είσοδο του φίλτρου δεν κάνει γιατί θα μείνει αδιάλυτο co2 στον χώρο της αντλίας με τα επακόλουθα του.

Η βιολογία δεν επηρεάζεται.

Για μένα αυτό

Πλεονέκτημα : εξαιρετική μείξη

Μειονέκτημα και ταυτόχρονα πλεονέκτημα : ατομικός κυκλοφορητής που απαιτεί που και που καθάρισμα ή συντήρηση. Χωρίς ρεύμα δεν λειτουργεί (αλλά αν δεν έχεις ρεύμα εδώ που τα λέμε τι λειτουργεί ???)

Για μένα αυτό

Πλεονέκτημα : εξαιρετική μείξη

Μειονέκτημα και ταυτόχρονα πλεονέκτημα : ατομικός κυκλοφορητής που απαιτεί που και που καθάρισμα ή συντήρηση. Χωρίς ρεύμα δεν λειτουργεί (αλλά αν δεν έχεις ρεύμα εδώ που τα λέμε τι λειτουργεί ???)

Καλησπερα Αντρεα χρονια πολλα και καλη χρονια! :)

Το εχεις δοκιμαση γιατι πριν λιγο καιρο ειχαμε μια συζητηση περι αυτου του προιοντος και το ειχε παρει ενα παλικαρη το οποιο δεν εχω νεα του πια, και θα ηθελα μια εμπρακτη απαντηση οσο αφορα την αποτελεσματικοτητα του.

Καλησπερα Αντρεα χρονια πολλα και καλη χρονια! :)

Το εχεις δοκιμαση γιατι πριν λιγο καιρο ειχαμε μια συζητηση περι αυτου του προιοντος και το ειχε παρει ενα παλικαρη το οποιο δεν εχω νεα του πια, και θα ηθελα μια εμπρακτη απαντηση οσο αφορα την αποτελεσματικοτητα του.

Το χρησιμοποιώ πάνω από πέντε χρόνια. Η απόλυτη μείξη CΟ2 στο νερό. Το αέριο εισέρχεται στο θάλαμο της συσκευής, ο κυκλοφορητής ρουφά νερό και όλα μαζί ανακατεύονται εκεί μέσα. Στο ενδιάμεσο διάστημα χρειάστηκε να αλλάξω μία φορά τη φτερωτή του κυκλοφορητή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Το χρησιμοποιώ πάνω από πέντε χρόνια. Η απόλυτη μείξη CΟ2 στο νερό. Το αέριο εισέρχεται στο θάλαμο της συσκευής, ο κυκλοφορητής ρουφά νερό και όλα μαζί ανακατεύονται εκεί μέσα. Στο ενδιάμεσο διάστημα χρειάστηκε να αλλάξω μία φορά τη φτερωτή του κυκλοφορητή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Σε ευχαριστω! :)

Και εγώ συμφωνώ οτι κάνει πολύ καλή ανάμιξη, αλλα εχει το μειον οτι επειδη εχει κυκλοφορητή, θέλει καθαρισμα σε συχνες περιόδους, γιατι μπορει να μπλοκάρει η εισαγωγή του νερού.

Παλικάρια μην βιάζεστε να συμφωνήσετε.

Εγώ θα καταθέσω άλλη άποψη γύρω από αυτό το θέμα.

Αν έκανε απόλυτη μίξη με το νερό τότε δεν θα γέμιζε ο θάλαμος της συσκευής με αέριο.

Με 20-30 φυσαλίδες το λεπτό δεν παρατηρείτε αυτό το φαινόμενο.

Αν όμως του δώσουμε 45-60 φυσαλίδες το λεπτό τότε πάντα περισσεύει μέσα στον θάλαμο ανάμιξης αέριο.

Το αέριο οσο και να το θέλουμε θέλει χρόνο για να κάνει σωστή διάχυση.

Το δικό μου συμπέρασμα ειναι το εξής

Αν το ενυδρείο είναι μικρό τότε λειτουργεί σωστά

Αν όμως τα λίτρα όσο και τα φυτά είναι πολλά τότε δεν είναι επαρκεί.

Χρειάζεται μεγαλύτερο θάλαμο διάχυσης

Να σας το πω και διαφορετικά

Αντί για μια μικρή συσκευή διάχυσης θα χρειαζόμασταν 2 μικρές συσκευές για μεγάλο ενυδρείο.

Ή μια μεγαλύτερη συσκευή διάχυσης

Το περισσευούμενο co2 μου παρουσιάζεται σε ενα 24ωρο με αυτήν την συσκευή

Ενώ σε DIY κατασκευή με πενταπλάσιο θάλαμο το περισσευούμενο παρουσιαζόταν μια φορά την εβδομάδα.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Έγινε επεξεργασία - lasal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...