Samian 30 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Λόγω αγοράς και άλλου ενυδρείου από συμφορουμίστα και οσκαροβαρεμένο... αποφάσισα να αλλάξω το 60αρι που είχα μέχρι τώρα. Μετά από πολύ σκέψη και διάβασμα...ας είναι καλά το φόρουμ...μια επίσκεψη σε τοπικό petshop, με έκανε να ..πατήσω πόδι στη μαύρη ήπειρο . Το μικρό μου αφρικάνικο έτοιμο και τσουπ τα ψαράκια μέσα. Συμπλήρωσα 4 ημέρες και έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την συμπεριφορά τους . Όμως ενώ αρχικά νόμισα ότι ήμουν ένας απλός μουλτιδιοκτήτης....κάτι μου λέει ότι κάνω λάθος. Γι'αυτό ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες μου και πες τε μου τη γνώμη σας...τι ψαράκια έχω τελικά.... Σχετικά με τους ψαρήδες, πρόκειται για 4 άτομα. Το μικρότερο, είναι περίπου 3 εκ. και είναι αυτό που φαίνεται στη 1η φωτό (το μικρότερο) και στην 5η. κινείται συνεχώς πάνω από τα κοχύλια και δίπλα από τις πέτρες που έχω στα αριστερά του ενυδρείου, ενώ καμιά φορά τρυπώνει σε αυτά. Τα άλλα 2 που φαίνονται στις φωτό είναι σχεδόν πανομοιότυπα περίπου 3,5 έως 4 εκ. Ο ένας περνάει τον χρόνο του μαζί με το μικρότερο και έχει καταλάβει 2 κοχύλια ενώ από χθες βράδυ έσκαψε τρύπα στην άμμο στη βάση του σωρού από πέτρες. Ο άλλος από την πρώτη μέρα έχει βρει υπάρχουσα τρύπα στη βάση του σωρού και με συνεχή σκαψίματα την έχει διευρύνει. Το τέταρτο δεν είναι σε καμιά φωτό, είναι πιο σκουρόχρωμο από τα άλλα και λίγο μεγαλύτερο γύρω στα 4 - 4,5 εκ. Είναι το πιο φοβισμένο, από την εγκατάστασή τους στο ενυδρείο, έχει λάβει θέση στην κορυφή του σωρού από πέτρες σε τρύπα που σχηματίζεται ακριβώς κάτω από το φίλτρο και με φώς, προβάλει μόνο στο τάϊσμα. Όλα μαζί τα έχω δει να κινούνται πολλές φορές όταν είναι σβησμένος ο φωτισμός. Ο πετσοπάς τα πωλούσε ως αφρικάνες, χωρίς να ξέρει κάτι παραπάνω. Για να έχετε καλύτερη άποψη από αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω επισυνάπτω μερικές ακόμη φωτό από το ενυδρείο. Ξέχασα να αναφέρω ότι το ενυδρείο είναι 60 λίτρων. Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2010 - Samian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 31 Δεκεμβρίου 2010 Πρώτα απ ολα τα ψάρια φαίνονται πολυ μικρά ηλικιακά. Πιο πολύ για Malawi μου κάνουν. Κανε μια αναζήτηση γι αυτο που σου απάντησα και στο άλλο φόρουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 31 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 31 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή τα ψάρια αυτά σου τα πουλησαν για multies? Σίγουρα προκειτε για αλλο είδος και οπως σωστά λέει ο Δίας πρέπει να είναι απο Μαλαουι! Στράτο αν και είναι πολυ νωρις να πουμε το οτιδήποτε λόγο μεγέθους σου μοιάζουν για καποιο pseudotropheus?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 31 Δεκεμβρίου 2010 Για Pseudotropheus πρόκειται 99% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 7 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Μετά από μια ολική αλλαγή του aquascape, δείχνω την προσωρινή κατοικία των άφρο μου. Ελπίζω με το πλήθος των κρυψώνων που υπάρχουν να βολευτούν για τους επόμενους 3 μήνες προκειμένου να μεταφερθούν αργότερα σε μεγαλύτερο. Δεν τα πουλούσαν σαν multies απλά και γενικά σαν αφρικάνες. Aπό τις φωτογραφίες που έχω καταφέρει να βγάλω σίγουρα πρόκειται για mbuna και μάλλον είναι Cynotilapia afra. Οι πιο έμπειροι δώστε μου τα φώτα σας.... Και μερικές γνώμες για το μικρό τους έστω και λίγων μηνών σπίτι τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 7 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Μια απλή υποθεση,Labeotropheus trewavasae? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 7 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Λες στη Σάμο να έφεραν τέτοια ψάρια????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Μια απλή υποθεση,Labeotropheus trewavasae? δεν ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος