Jump to content

Βοηθεια σε Μετρησεις Θαλασσινου Ενυδρειου

empolis

Recommended Posts

καλησπερα σας και χρονια πολλα!!!!!

εκανα προχθες μετρησεις και θελω να μου πειτε αν ειναι καλες η οχι... λοιπον

Μαγνησιο (mg) ~1450ppm

Ph 8.0~8.2

Ntrit (No2) 0.05mg/l ~0.1mg/l

Nitrate (No3) 5mg/l~10mg/l

Ammonia 0.01~0.05 ppm

Alcalinity 178.50 ppm

Ασβεστιο(Ca) 480 ppm

Αλατοτητα 1023

τα τεστ που χρησημοποιησα ειναι της Tropic Marine Experte Test Και το μαγνησιο της Salifert.

Το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα Με 15 κιλα ζωντανο βραχο ,10 κιλα ζωντανο αραγωνιτη και τρεχει ενα μηνα.Παρακαλω για την βοηθεια σας στο τι πρεπει να βελτιωσω και πως...Ευχαριστω πολυ Εκ τον προτερον...:P

(Ειναι fish only αλλα γινεται reef.. )

καλησπερα σας και χρονια πολλα!!!!!

εκανα προχθες μετρησεις και θελω να μου πειτε αν ειναι καλες η οχι... λοιπον

Μαγνησιο (mg) ~1450ppm 1300-1350

Ph 8.0~8.2 :rasp:

Ntrit (No2) 0.05mg/l ~0.1mg/l 0 Το ενυδρειο σου δεν εχει στρωσει ακομα.

Nitrate (No3) 5mg/l~10mg/l

Ammonia 0.01~0.05 ppm Το ιδιο με τα νιτρωδη.

Alcalinity 178.50 ppm

Ασβεστιο(Ca) 480 ppm 400-450

Αλατοτητα 1023 Αν το προοριζεις για reef καλο ειναι να την ανεβασεις στο 1025-1026

τα τεστ που χρησημοποιησα ειναι της Tropic Marine Experte Test Και το μαγνησιο της Salifert.

Το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα Με 15 κιλα ζωντανο βραχο ,10 κιλα ζωντανο αραγωνιτη και τρεχει ενα μηνα.Παρακαλω για την βοηθεια σας στο τι πρεπει να βελτιωσω και πως...Ευχαριστω πολυ Εκ τον προτερον...:P

(Ειναι fish only αλλα γινεται reef.. )

Την αλατοτητα με τι μετρας;

καταρχην σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, εχω υψηλο μαγνησιο και ασβεστιο , πρεπει να το κατεβασω καπως ? η θα κατεβει απο μονο του οταν βαλω κοραλια ? ενα sera με βαριδι που επιπλεει και ενα που του βαζεις νερο red sea η μαρκα.τα εχω συγκρινει μεταξυ τους 0,01 αποκλιση εχει...

Αυτά που χρησιμοποιείς είναι τελείως αναξιόπιστα και δείχνουν ότι να 'ναι.

Πάρε ένα ρεφρακτόμετρο να είσαι σίγουρος για τη μέτρηση της αλατότητας.

Ca και Mg άστα όπως είναι και θα πέσουν μόνα τους σιγά σιγά.

Καλησπερα , να ρωτησω και κατι τελευταιο οταν το Ntrit (No2) παει στο 0 και η αμμονια τοτε θα εχει κανει κυκλο το ενυδρειο και θα πρεπει να κανω την πρωτη αλλαγη νερου ? Κατι τελευταιο εχω βαλει ψαρια μεσα,Μηπως δεν επρεπε επειδη δεν εχει στρωθει ακομα το ενυδρειο? Παντως δεν εχουν παρουσιαση κανενα προβλημα..

Καλησπερα , να ρωτησω και κατι τελευταιο οταν το Ntrit (No2) παει στο 0 και η αμμονια τοτε θα εχει κανει κυκλο το ενυδρειο και θα πρεπει να κανω την πρωτη αλλαγη νερου ? Κατι τελευταιο εχω βαλει ψαρια μεσα,Μηπως δεν επρεπε επειδη δεν εχει στρωθει ακομα το ενυδρειο? Παντως δεν εχουν παρουσιαση κανενα προβλημα..

Τα ψαρια δεν επρεπε να ηταν μεσα.Οταν μηδενισει η Αμμωνια και τα Νιτρωδη τοτε θα εχει στρωσει το ενυδρειο σου.Κανοντας αλλαγη μετα το μηδενισμα για να μηδενισουν και τα Νιτρικα. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...