ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ 30 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ: Ποια ειναι η σωστοτερη τοποθετηση του βραχου? πισω και σε σειρα να κρυβει ολη την πλατη του ενυδρειου, ή φτιαχνοντας δυο νησακια με την μεση να μπει ενας βραχος σαν γεφυρα? εκτος απο αισθητικης πλευρας που ειναι θεμα υποκειμενικο, μιλαω για καλυτερη κυκλοφορια νερου και για καλυτερο αερισμο του βραχου! παρακαλω πολυ απαντηστε μου για να κανω τις ενεργειες μου και εγω στο δικο μου βραχο! εχω ενα rsm 250 1 1/2 μηνα περιπου με 28κιλα ζωντανου αραγωνιτη και 25κιλα ζωντανου ακουραριστου βραχου και ειμαι στην διαδικασια κουραρισματος και στησιματος του ενυδρειου! κανω αλλαγες νερου 25% ανα 20ημερες με αλατι της cs οι μετρησεις που κανω φυσικα ειναι υπερ ανεβασμενες στην αμμωνια ΝΗ3-ΝΗ4 οποτε ακομα δεν τις αναφερω, και η διαδικασια ειναι τουλαχιστον ακομα κλειστα τα φωτα μεχρι η αμμωνια και τα νιτρικα που θα ερθουν σε λιγο μηδενιστουν για οποιοδηποτε λαθος που κανω μεχρι στιγμης παρακαλω ενημερωστε με! ευχαρισω πολυ εκ των προτερων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 30 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 καλήμερα φίλε μου καλως ηρθες και χρονια πολλα το στησημο του βραχου εαν δεν υπαρχουν "νεκρες" ζωνες κυκλοφοριες τοτε καθαρα ειναι θεμα γουστου να υπολογισεις βεβαια και καποιες κρυψωνες για τα ψαρακια σου αλλα και θεσεις για τα κοραλια σου καλο θα ειναι αφου καταληξεις να το αφησεις ετσι και να μην το πειραζεις καλη συνεχεια και αφου γινει ο κυκλος εδω ΕΙΜΑΣΤΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 (edited) καλήμερα φίλε μου καλως ηρθες και χρονια πολλα το στησημο του βραχου εαν δεν υπαρχουν "νεκρες" ζωνες κυκλοφοριες τοτε καθαρα ειναι θεμα γουστου να υπολογισεις βεβαια και καποιες κρυψωνες για τα ψαρακια σου αλλα και θεσεις για τα κοραλια σου καλο θα ειναι αφου καταληξεις να το αφησεις ετσι και να μην το πειραζεις καλη συνεχεια και αφου γινει ο κυκλος εδω ΕΙΜΑΣΤΕ ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα ! δηλ. αν καταλαβα καλα να το αφησω οπως ειναι τωρα και να μην κανω αλλαγες στην διαρυθμιση μου! για κυκλοφορια πιστευω οτι εχω καλη! χρησιμοποιω τρεις κυκλοφορητες ενα πισω απο τον βραχο και δυο μπροστα χαμηλα και διαγωνια με βλεμα προς τον βραχο. ο πισω ειναι αναφερομενος 5200 λιτ, ο αριστερος μπροστα ειναι ~2500 λιτ. και ο δεξιος μπροστα ειναι 1600λιτ. ο πρωτος και ο τριτος ειναι κοραλια ενω ο δευτερος δεν θυμαμαι τωρα την μαρκα αλλα ειναι τυπου κοραλια! Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2010 - ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 30 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 συμφωνω με τον κωστα κανε ενα στησιμο οπως σου αρεσει εσενα,στο δικο σου ματι κ φροντισε να μην εχεις σημεια με πολυ χαμηλη κυκλοφορια. να εχεις ροη σε ολο το ενυδρειο τωρα για το στησιμο κ να αλλαξεις κανενα βραχακι αργοτερα δεν ειναι κ εγκλημα απο κυκλ/τες εισαι παραπανω απο οκ θεωρητικα,βρες κ τα σημεια τους κ εισαι ετοιμος τι κοραλια σκεφτεσαι να βαλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 συμφωνω με τον κωστα κανε ενα στησιμο οπως σου αρεσει εσενα,στο δικο σου ματι κ φροντισε να μην εχεις σημεια με πολυ χαμηλη κυκλοφορια. να εχεις ροη σε ολο το ενυδρειο τωρα για το στησιμο κ να αλλαξεις κανενα βραχακι αργοτερα δεν ειναι κ εγκλημα απο κυκλ/τες εισαι παραπανω απο οκ θεωρητικα,βρες κ τα σημεια τους κ εισαι ετοιμος τι κοραλια σκεφτεσαι να βαλεις? ακομα δεν το εχω σκεφτει! επειδη εχω ηδη ενα μικρουλη 30αρι και εχω μεσα μ****α και σκληρα κοραλια ενα σφουγγαρι μια ανεμωνη και ενα μανιταρι (ξερω υπερβολη), γιαυτο τον λογο και στο καινουργιο θα τοποθετηθουν κατοπιν σκεψης. εν αρχη σκεφτομαι για μ****α (αυτα που κινουνται) (συγνωμη για τον τροπο αναφορας αλλα νεος!!!!). πρωτα ομως τα σωστα επιπεδα απο αμμωνιες κλπ και μετα τα αλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 30 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48949 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ 31 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 31 Δεκεμβρίου 2010 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48949 +1000 βασικα για να πω την αληθεια το ιδιο περιπου εχω κανει και εγω. η διαφορα ειναι οτι δεν ειναι στο κεντρο αλλα κοντα στο πισω τζαμι γιατι απο πισω ειναι το τυπου σαμπ που εχει το rsm 250 οποτε δεν εχω οπτικη για πισω και δεν εχω βαλει κολλα. σευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου! νομιζω οτι εκανα καλη επιλογη βαση των δικων σου σχεδιων στην τοποθετηση, το μελλον θα δειξει! καλη χρονια σε ολους, ευτυχισμενο το νεο ετος 2011 και να ειναι γεματο υγεια!!!!!! :ch eers: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος