Jump to content

Diy Nano Overflow Box

stavaigi

Recommended Posts

λοιπον εφαγα ολο το απογευμα σημερα αλλα τα καταφερα, εφτιαξα την υπερχειλησουλα !

αυριο θα γινουν οι αναγκαιες τρυπες και θα δοκιμαστει!

για πειτε μου την γνωμη σας πως την βλεπετε για πρωτη και χωρις τα καταλληλα εργαλεια?

post-19986-1293656480_thumb.jpg

post-19986-1293656510_thumb.jpg

post-19986-1293656548_thumb.jpg

Κατασκευαστικά είναι άψογη.. όταν την δοκιμάσεις στην πράξη μας λες και τις εντυπώσεις σου. Μπράβο!!!

Να μεριμνήσεις για την απομάκρυνση του εγκλωβισμένου αέρα από τυχόν φυσαλίδες.

Περιττό να στο στο πω, αλλά να προσέξεις να μην υπάρχει διαρροή.

με σεγα παλευα να τα κοψω!

μολις ερθουν στα χερια μου και τα υπολοιπα εργαλεια ( router, dremel, γωνιαστρα )

θα συνεχισω με αλλες κατασκευουλες!

....θα συνεχισω με αλλες κατασκευουλες!

Μ αρέσει πολύ αυτό !!!!

Κατασκευαστικά είναι άψογη.. όταν την δοκιμάσεις στην πράξη μας λες και τις εντυπώσεις σου. Μπράβο!!!

Να μεριμνήσεις για την απομάκρυνση του εγκλωβισμένου αέρα από τυχόν φυσαλίδες.

Περιττό να στο στο πω, αλλά να προσέξεις να μην υπάρχει διαρροή.

θα γινει ελεγχος αυριο για τυχον διαροες, μολις γινουν και οι τρυπες!

αν και εκανα παραπολυ ωρα να τα κωλυσω και προσεχα και το παραμικρο το φοβαμαι λιγο γιατι ειναι πολυ μικρα τα κοματια και ειναι πολυ δυσκολο να ειναι κομενα τελεια και χωρις τα καταλληλα εργαλεια!

τα γιαλοχαρταρισα για να ειναι λεια εκει που θα γινοταν η κωληση, στην πορεια ανακαλυπτεις πολλα τιπς που πρεπει να προσεξεις.

οι επομενες κατασκευες θα ειναι πολυ καλητερες!

Koυκλα η υπερχειληση σου Σταυρο!!!Ετοιμασου για παραγγελίες!!όσο για τη στεγανότητα μπορεις αν χανει να βαλεις από μέσα λίγο σιλικόνη όπως του ανδρεά το refugium

Φιλαρακι πλακα μας κανεις;

Δηλαδη αν ειχες εργαλεια τι θα εφτιαχνες; :P

Το έχεις το έχεις.... κοίτα να το εξελίξεις.

Koυκλα η υπερχειληση σου Σταυρο!!!Ετοιμασου για παραγγελίες!!όσο για τη στεγανότητα μπορεις αν χανει να βαλεις από μέσα λίγο σιλικόνη όπως του ανδρεά το refugium

η συλικωνη δεν κολαει στο πλεξι, αλλα αν χανει απο καπου εχουμε 2 επιλογες, η να βαλουμε το ρινισματα απο το πλεξι με χλωροφορμιο και να φτιαξουμε μια παχυρευστη κολλα, η να βρω μια κολλα για πλεξι παχυρευστη που ειναι για επιδιορθωσεις, ειναι δυσκολο βεβαια να την βρω αλλα θα το ψαξω κι αλλο!

Φιλαρακι πλακα μας κανεις;

Δηλαδη αν ειχες εργαλεια τι θα εφτιαχνες; :P

θα δεις μολις τα παρω, θα φτιαξω και refugium τωρα για αρχη!

Το έχεις το έχεις.... κοίτα να το εξελίξεις.

ευχαριστω πολυ ! πιστευω τωρα που εκανα το πρωτο και ειδα καποια πραγματακια στην πορεια θα γινουν ακομα καλητερες!

το εργαλειο δουλευει ρολοι, θελει καποιες διορθωεις και θα γινει τουμπανο!

το δουλεψα με μια αντλια 2000 λ/ω

απο φωτογραφιες ειμαι λιγο χαλιας αλλα κατι θα κανω και γιαυτο!

post-19986-1293723014_thumb.jpg

post-19986-1293723031_thumb.jpg

post-19986-1293723049_thumb.jpg

post-19986-1293723068_thumb.jpg

Πολύ καλή κατασκευή.

Αν διακρίνω καλά. στον πάτο έχεις χρησιμοποιήσει χάλκινη μούφα. Καλύτερα να βάλεις πλαστική για να μην έχεις προβλήματα αργότερα.

Πολύ καλή κατασκευή.

Αν διακρίνω καλά. στον πάτο έχεις χρησιμοποιήσει χάλκινη μούφα. Καλύτερα να βάλεις πλαστική για να μην έχεις προβλήματα αργότερα.

δεν ειχε και πλαστικη και πηρα αυτη, του ειπα να μου φερει πλαστικα εξαρτηματακια, απλα πηρα αυτα για να δω αν δουλευει το συστηματακι!

Πολύ καλή κατασκευή.

+1000 σωστα καλυτερα πλαστικα

δεν ειχε και πλαστικη και πηρα αυτη, του ειπα να μου φερει πλαστικα εξαρτηματακια, απλα πηρα αυτα για να δω αν δουλευει το συστηματακι!

:P

γνωριζει καποιος αν μπορω να βρω αυτην την σειρα απο κολλες πουθενα?

WELD-ON

post-19986-1294422265_thumb.jpg

καλησπερα φιλε μου , να σε ρωτησω , εχω ξεκινησει σχεδια για την υπερχιλιση , θελω να ρωτησω σε ποσα λιτρα ενυδρειο το δοκιμασες? Το δικο μου ενυδρειο ειναι 120 λιτρα , αν μπορουσες να μου εδινες μερικες διαστασεις θα σου ημουν ευγνομων..! :wub:

καλησπερα φιλε μου , να σε ρωτησω , εχω ξεκινησει σχεδια για την υπερχιλιση , θελω να ρωτησω σε ποσα λιτρα ενυδρειο το δοκιμασες? Το δικο μου ενυδρειο ειναι 120 λιτρα , αν μπορουσες να μου εδινες μερικες διαστασεις θα σου ημουν ευγνομων..! :wub:

φιλε μου η διαμετρος του σωληνα που θα κατεβαζει το νερο απο την υπερχειληση παιζει πιο σημαντικο ρολο και η διαστασεις να ειναι αυτες που βολευουν εσενα!

εγω αυτην τη δοκιμασα σε 60 λιτρα ενυδρειο αλλα με αντλια 2000 λιτρα την ωρα που ειναι υπερβολικη για το 60αρακι! θα σου φτιαξω αν βρω χρονο αυριο ενα σχεδιακι με τις διαστασεις, αλλα να προσεξεις καποια πραγματακια οπως την σταθμη του νερου στο ενυδρειο και το υψος του μερους της υπερχειλησης που θα ειναι μεσα στο ενυδρειο!

φιλε μου η διαμετρος του σωληνα που θα κατεβαζει το νερο απο την υπερχειληση παιζει πιο σημαντικο ρολο και η διαστασεις να ειναι αυτες που βολευουν εσενα!

εγω αυτην τη δοκιμασα σε 60 λιτρα ενυδρειο αλλα με αντλια 2000 λιτρα την ωρα που ειναι υπερβολικη για το 60αρακι! θα σου φτιαξω αν βρω χρονο αυριο ενα σχεδιακι με τις διαστασεις, αλλα να προσεξεις καποια πραγματακια οπως την σταθμη του νερου στο ενυδρειο και το υψος του μερους της υπερχειλησης που θα ειναι μεσα στο ενυδρειο!

Καταρχην σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου ...Δεν εχω ασχοληθει καθολου με υπερχειληση...Θελω να μου πεις που πρεπει να ειναι η σταθμη στο ενυδρειο μου , τι διαμετρο σωληνα πιστευεις οτι χρειαζομαι και ποσα λιτρα ανα ωρα κυκλοφορητη...Αν μου εδινες και καποιες διαστασεις οπως ειπες θα ησουν τελειος...Τα υπολοιπα θα πειραματιστω στην πραξη...Εχω σκεφτη να βαλω καποιο βανακι στην υπερχιλιση αν του ειναι μεγαλη...Καθε πληροφορια σου μου ειναι πολυτιμη ... :wub: σε ευχαριστω και παλι :wootwoot:

φιλε μου καλησπερα και συγνωμη για την καθυστερηση αλλα τρεχω τον τελευταιο καιρο.

λοιπον σου ανεβαζω ενα σχηματακι και ελπιζω να σε βοηθησει!

post-19986-1295466372_thumb.jpg

αυτες ειναι οι διαστασεις που εβαλα εγω στην δικια μου τωρα εσυ θα επιλεξεις τις δικες σου αναλογα με το ενυδρειακη σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...