zinawarrior 29 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα κ χρονια πολλα! Ξαφνικα αποφασισα να βαλω και εγω αλλο ενα <μπελα!> στην καθημερινοτητα μου στηνοντας ενυδρειο (Ελπιζω το αποτελεσμα να με αναμειψει!) Χτες αγορασα το Juwel Rio 300 (350l) και ενα εξωτερικο φιλτρο fluvel 405 . Eβαλα ενα ωραιο background rock (πετρα σκουρη), υποστρωμα 20kg, και λευκη άμμο απο πανω 30kg. Tωρα περιμενω να στεγνωσει η σιλικονη και αυριο θα γεμισει με νερο. Θα το αφησω μετα σε λειτουργια, θα φυγω για τις πρωτοχρονιατικες διακοπες και μετα απο 10 μερες θα βαλω φυτα και ξυλα. Θα ηθελα να το κανω δισκοενυδρειο και σκεφτομαι να ξεκινησω με μερικους καρδιναλιους και ροδοστομους. Μετα θελω να βαλω 1 plecostomus, και μετα απο 2 μηνες τους δισκους. Τι λετε Διαβασα καλα; Τι προτεινετε για αρχη που θα ταιριαζει με τους δισκους? Φιλικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 29 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλα πας Βαλε Εχινωδωρους και Βαλισνεριες και διαλεξε και μερικα ξυλα και θα εισαι οκ... Οταν το στησεις ενημερωσεμας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 29 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 υπόστρωμα για βαλισνεριες και εχινοδαρα δεν χρειαζόνταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 29 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 (edited) υπόστρωμα για βαλισνεριες και εχινοδαρα δεν χρειαζόνταν Βάλε και ανούμπιες, εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ, τώρα για τον 'plecostomus' δεν θα στον πρότεινα, γιατί συνήθως βεντουζάρει στους δίσκους και επίσης γίνεται πολύ μεγάλος. Θα σου πρότεινα ένα ζευγάρι ancistrus Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2010 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 29 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 καλοριζικο το ενυδρειο σου!!και καλο στρωσιμο.για τους δισκους που θελεις να βαλεις διαβασε για τις απαιτησεις τους στο φορουμ.πανεμορφα ψαρια αλλα και απαιτητικα σε ποιοτητα νερου.επειδη τους αρεσει η ησυχια γενικος δεν θα σου πρωτεινα τους ροδοστομους(τα αγαπημενα μου)επειδη ειναι πολλυ ζωηρα ψαρια απιστευτη κολυβμητες και το πιο πιθανο να στρεσαρουν τους δισκους σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max 29 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 ειναι ευκολα ψαρακια οι δισκοι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 29 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 (edited) ειναι ευκολα ψαρακια οι δισκοι? αυτή η ερώτηση "σηκώνει" έκθεση όχι απλά παράγραφο για να απαντηθεί εγώ θα σου πω το εξής... εάν καταφέρεις να τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες είναι "εύκολα" ψαράκια Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
max 29 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 αυτή η ερώτηση "σηκώνει" έκθεση όχι απλά παράγραφο για να απαντηθεί εγώ θα σου πω το εξής... εάν καταφέρεις να τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες είναι "εύκολα" ψαράκια μμμ καταλαβα ...εγω που ειμαι αρχαρια δεν θα τα καταφερω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 29 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 δεν θα σου πρωτεινα τους ροδοστομους(τα αγαπημενα μου)επειδη ειναι πολλυ ζωηρα ψαρια απιστευτη κολυβμητες και το πιο πιθανο να στρεσαρουν τους δισκους σου. αυτο δεν ισχυει . Ισα Ισα που πολλές φορες ξεψαρωνουν τους δισκους . Σε ενυδρεια που οι δισκοι κρυβονται αρκετες φορες η προσθηκη ροδοστομων ή καρντιναλ μπορεί να τους κανουν να βγαινουν ποιο ευκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 29 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχουν ψάρια, γλυκού νερού, πολύ ποιο δύσκολα (στη διατήρησή τους) από τους Δίσκους . Αν τους δώσεις, μαλακό και ΚΑΘΑΡΟ νερό , πολύ και καλό φαγητό, θα τους έχεις ευτυχισμένους... επίσης αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα θα στο δείξουν και θα αντέξουν πολύ περισσότερο από τα άλλα είδη, έτσι σου δίνουν το χρόνο να τα θεραπεύσεις.. προχώρα άφοβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 29 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Κατ' αρχάς επειδή είδα ότι θα είσαι με άμμο, δεν μπαίνει υπόστρωμα με άμμο. Από φίλτρο έχω το ίδιο και το δουλεύω στο anubias rio 300. Καλά είναι αλλά πρέπει να πάρεις ένα spray bar. Σε αυτό το θέμα μια συμβουλή. Αν πάρεις το spraybar της fluval μην κάνει επιπλέον τρύπες για να έχεις καλή ανατάραξη επιφάνειας. Εγώ έκανα και το μετάνιωσα. Πιστεύω ότι αν κάνεις σωστές κινήσεις στην αρχή θα είσαι οκ. Προσωπικά δεν είδα ποτέ πλεκο να κολλάει πάνω σε δίσκο αλλά γενικά είναι ένα θέμα ο όγκος και το ότι κόβει βόλτες το βράδυ με αποτέλεσμα να ενοχλεί τους δίσκους. Αν θες βάλε μερικά golden applesnails και θα είσαι οκ. Crydoras για τον βυθό (όχι ακόμα μέχρι να στρώσει ο βυθούς σου κανένα 2μηνο) και αρλεκίνους που είναι πολύ όμορφοι και σαν συνθήκες είναι κοντά σε αυτές με τους δίσκους. Επίσης μπορείς να βάλεις και καρδινάλιους αλλά θα έχεις θέμα αν γεννήσουν οι δίσκοι γιατί τρώνε αυγά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinawarrior 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχουν ψάρια, γλυκού νερού, πολύ ποιο δύσκολα (στη διατήρησή τους) από τους Δίσκους . Αν τους δώσεις, μαλακό και ΚΑΘΑΡΟ νερό , πολύ και καλό φαγητό, θα τους έχεις ευτυχισμένους... επίσης αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα θα στο δείξουν και θα αντέξουν πολύ περισσότερο από τα άλλα είδη, έτσι σου δίνουν το χρόνο να τα θεραπεύσεις.. προχώρα άφοβα εδω που λες πολυ και καλο φαγητο, εχω ενα θεμα επειδη σκ λειπω συνηθως, πρεπει οπωςδοιποτε να βαλω μια αυτοματη ταιστρα. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ__<? και ποσο πρεπει να ειναι το ταισμα? Ποσοτητα και φορες.. Εχει να κανει με το μεγεθος των ψαριων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinawarrior 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 Κατ' αρχάς επειδή είδα ότι θα είσαι με άμμο, δεν μπαίνει υπόστρωμα με άμμο. Από φίλτρο έχω το ίδιο και το δουλεύω στο anubias rio 300. Καλά είναι αλλά πρέπει να πάρεις ένα spray bar. Σε αυτό το θέμα μια συμβουλή. Αν πάρεις το spraybar της fluval μην κάνει επιπλέον τρύπες για να έχεις καλή ανατάραξη επιφάνειας. Εγώ έκανα και το μετάνιωσα. τι ειναι το spray bar?? Ειναι απαραιτητο τωρα για αρχη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 30 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 (edited) τι ειναι το spray bar?? Ειναι απαραιτητο τωρα για αρχη? Φαντάσου ένα σωληνάκι με τρύπες που το συνδέεις στην έξοδο του φίλτρου. Με βεντούζες μπαίνει κατά μήκος της επιφάνειας του νερού. Το θεωρώ αν όχι απαραίτητο, βασικό εξάρτημα. Δεν έχει μεγάλο κόστος. Σε άλλα φίλτρα υπάρχει στη συσκευασία νομίζω. Μεσημέρι θα σου βάλω φωτογραφία από το δικό μου. Σχετικά με το φαγητό ένας πολύ γενικός κανόνας που παίζει από διάφορους παράγοντες είναι 2 με 3 γεύματα τόση τροφή όση μπορούν να φάνε σε 2 λεπτά περίπου. Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinawarrior 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #15 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 το spray bar ειναι το ιδιο με την αεραντλια? πρεπει να βαλω και αεραντλια ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 30 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 το spray bar ειναι το ιδιο με την αεραντλια? πρεπει να βαλω και αεραντλια ε? Όχι καμία σχέση. Είναι ένα εξάρτημα που μπαίνει στην άκρη του σωλήνα στην έξοδο του φίλτρου για να απλώνει το νερό. Η αεραντλία αν βάλεις spraybar και έχεις καλή ανατάραξη στην επιφάνεια δεν σου χρειάζεται τουλάχιστον για τον χειμώνα. Και 2 φωτογραφίες από το spraybar μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinawarrior 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #17 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 ευχαριστω πολυ κατατοπιστικος! θα το κοιταξω.. καλη χρονια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 31 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 31 Δεκεμβρίου 2010 εγω θα σου πρωτεινα να ξεκινησεις με τα κοπαδοψαρα που σου αρεσουν. να δουλεψεις στις ρουτινες του ενυδρειου σου στρωσιμο-αλλαγες νερου-καθαρισμα φιλτρων-λιπασματα για φυτα κλπ.επειδη εισαι νεα στο χομπυ οπως ολοι μας ειμασταν και ακομα μαθαινουμε και λαθη θα γινουν και ψαρακια θα χασεις. και με την εμπειρια που θα αποκτησεις με τον καιρο σιγα-σιγα θα μπεις στους δισκους που σου αρεσουν.εχεις ενα πολυ καλο ενυδρειο που μπορεις να κανεις παπαδες με αυτο. καλη χρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος