Jump to content

Καλησπερα κ χρονια Πολλα!

zinawarrior

Recommended Posts

Καλησπερα κ χρονια πολλα!

Ξαφνικα αποφασισα να βαλω και εγω αλλο ενα <μπελα!> στην καθημερινοτητα μου στηνοντας ενυδρειο!

Χτες αγορασα το Juwel Rio 300 (350l) και ενα εξωτερικο φιλτρο fluvel 405 .

Eβαλα ενα ωραιο background rock (πετρα σκουρη), υποστρωμα 20kg,

και λευκη άμμο απο πανω 30kg.

Tωρα περιμενω να στεγνωσει η σιλικονη και αυριο θα γεμισει με νερο. Θα το αφησω μετα σε λειτουργια, θα φυγω για τις πρωτοχρονιατικες διακοπες και μετα απο 10 μερες θα βαλω φυτα και ξυλα.

Θα ηθελα να το κανω δισκοενυδρειο και σκεφτομαι να ξεκινησω με μερικους καρδιναλιους και ροδοστομους.

Μετα θελω να βαλω 1 plecostomus, και μετα απο 2 μηνες τους δισκους.

Τι λετε; Τι προτεινετε για αρχη που θα ταιριαζει με τους δισκους?

Φιλικα.. :P

Kαλώς ήρθες :P:rasp:

Ειδικότερα για τους δίσκους μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα στην ανάλογη κατηγορία, εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=17 και οι συμφορουμίστες μας που ασχολούνται με αυτά τα ψάρια θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ!!

Καλώς ήρθες στην ενυδρειοπαρέα μας :P

καλή συνέχεια :rasp:

Καταρχήν καλωσόρισες !

Έχεις αγοράσει ένα εξαιρετικό ενυδρείο που μαζί με το εξωτερικό φίλτρο που πήρες θα είσαι γενικά πολύ καλά ανάλογα βέβαια και τρι ψάρια θα καταλήξεις να βάλεις μέσα.

Το υπόστρωμα που έβαλες τι μάρκα είναι ?

Αν είναι υπόστρωμα για φυτά, γενικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα ο συνδυασμός του με άμμο.

Διάβασε και αυτό εδώ αν θέλεις.

Επιπλέον, έχε υπόψη ότι σε ένα ενυδρείο με δίσκους συνήθως δεν είναι τα φυτά το κύριο μέρος της διακόσμησης αλλά τα ξύλα. Άλλωστε δεν ευδοκιμούν και ιδιαίτερα πολλά φυτά στις σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες που αρέσουν στους δίσκους. Υπό αυτή την έννοια ίσως η προσθήκη υποστρώματος - λιπάσματος για φυτά να μην είναι τόσο καλή ιδέα (και να μην χρειάζεται).

Ευχαριστω αντρεα,

το ειχα διαβασει το αρθρο, (οπως και πααρα πολλα αλλα) προσπαθωντας να κανω οτι καλυτερο για το νεο μου ενυδρειο, αλλα απο το μαγαζι μου ειπαν οτι χρειαζεται για να μπορεσω να βαλω ευκολα (φυσικα) φυτα και να πιασουν οι ριζες.

Της sera κατι κιτρινοι καδοι καφε σκουρο πολυ με κατι πιο χοντρους κοκκους. Φυσικα τους χρυσοπληρωσα. 47ε 21 κγ.

εννοειται θα βαλω ξυλα.θα παω να μαζεψω απο ενα ποταμι στην ευβοια και θα τα βρασω πρωτα οπως μου ειπαν και θα τα βαλω μεσα. τι λες?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...