xristos dimakopoulos 28 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 (edited) καλησπερα σε ολους τους φιλους.. λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη .. εδω και σχεδον 11 χρονια ασχολουμαι με ενυδρεια.. αυτη την στιγμη εχω ενα 80 ενα 120 και ενα 275. λοιπον το 275 ειναι αυτη την στιγμη γλυκου νερου. σκεφτομαι να το κανω θαλασσινο. σημερα πηγα και ερωτησα το ποσο θα κοστίσει. λοιπον μου ειπε το 2217 που εχω θα αλαχθουν τα σφουγγαρια και θα μπουν νεα .. και 2 κυκλοφοριτες μου ειπε επιπλεον αλλο ενα 300 eihem που θα γινει και αυτο φιλτρο και δεν θα θελει skimmer. απο χαλικι ειπε αραγονιτη νεκρο. {γιατι ζωντανος θα μου παει ο κουκος αιδωνι} λοιπον αραγονιτης.κοραλι.κατι μπαλιτσες αλλατι βραχος γυρω στα 20 κιλα γυρω στα 500....ευρω υπολογιζοντας και το νεο φιλτρο... + μετρησεις. αλλα εχω για το γλυκο δεν κανουν ??? μετα ειπε αλλαγες καθε 15 ημερες και η καθε αλλαγη κοστος γυρω στα 8 ευρω... ειναι ετσι ?? βοηθηστε με. και καντε με να πιστευω πως την αλλη εβδομαδα θα το ξεκινησω με κεφι, υποψιν εχω διαβασει και διαβαζω πολλα για το θαλλασινο. σκεφτομαι να το κανω reef. Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2010 - xristos dimakopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Καλώς ήρθες στο ΑΖ και στη κατηγορία του θαλασσινού. Κάποια πράγματα ευσταθούν... κάποια όχι ακριβώς όπως σου τα είπαν... Συνέχισε το διάβασμα κρατώντας σημειώσεις τις απορίες που έχεις και οι "αρχιτέκτονες" του θαλασσινού θα σε βοηθήσουν στο κτίσιμο !!! ...Και να είσαι σίγουρος ότι τα θεμέλια θα είναι και τα σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 28 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα,μην βιαστεις σχετικα με τις αγορες σου,ριξε μια ματια στις σελιδες του φορουμ και θα απαντηθουν οι απαντησεις σου.Ενα καλο skimmer δεν μπορει να αντικατασταθει απο τιποτα!Σε βαθος χρονου θα δεις οτι ειναι μονοδρομος η χρηση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 28 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Γεια σου φίλε και καλως ήρθες έστω και δια της σκέψης μέχρις στιγμής, στον κόσμο του Θαλασσινού!!! 2 παρατηρήσεις έχω μέχρι στιγμής, απο αυτά που διάβασα στο post σου, οι οποίες να πω οτι αποτελούν προσωπικές μου απόψεις... 1ον, ο ζωντανός αραγωνίτης προσφέρει πολλά περισσότερα απο τον "ψόφιο" και η διαφορά τιμής(που δεν είναι τόσο τρομερή όσο σου την παρουσίασαν) αντισταθμίζεται με την μία απο τα πλεονεκτήματα. 2ον, αν πηγαίνεις με απόλυτο κριτήριο το οικονομικό, τοτε καλύτερα μην το ξεκινήσεις, γιατι θα σε στεναχωρεί. Λες δηλαδή οτι το υπολογίζεις σε κάθε αλλαγή νερού στα 8 ευρώ. Προφανως ο μαγαζάτορας, σου μίλησε για το κόστος του αλατιού. Σου είπε οτι το νερό θα πρέπει να γυριζει 1-2 ημέρες με θερμοστάτη ώστε να ερθει στην σωστή αλατότηατ και θερμοκρασία πριν μπει στο ενυδρειο σου? Σου μίλησε για ενα μεγαλο κόστος που είναι ο βράχος? Σου ειπε οτι αν μιλάμε για θάλασσα, θελουμε αντίστροφη όσμωση και οτι εκει πετάμε το 70-80% του νερού μας στην αποχέτευση? Σου μίλησε για φωτισμό που είναι κατα πολύ βασικότερος απο ότι στο γλυκό? Ολα αυτα στα λεω οχι για να σε απογοητεύσω(το αντίθετο), αλλα γιατι το θαλασσινό απαιτεί κάποια χρήματα, τα οποία δεν εχουν καμία σχέση με το γλυκό. Και απαιτεί επένδυση σε εξοπλισμό και περισσότερο ρέυμα απο την ΔΕΗ. Και αυτα που λένε για θαλασσινό χωρις skimmer, τα ακούω και γελάω Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2010 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos dimakopoulos 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα,μην βιαστεις σχετικα με τις αγορες σου,ριξε μια ματια στις σελιδες του φορουμ και θα απαντηθουν οι απαντησεις σου.Ενα καλο skimmer δεν μπορει να αντικατασταθει απο τιποτα!Σε βαθος χρονου θα δεις οτι ειναι μονοδρομος η χρηση του. αυτο ακριβως ηθελα να πω.! δηλαδη μπορω να βαλω ενα καλο σκιμμερ και να γλυτωσω απο το φιλτρο¨? εαν ναι θα με διευκοληνε πολυ ο χορος. {ειναι λιγο περιορισμενος..} οσο για της αγορες παιδια οντως ειναι λιγο ακριβα και κοιταω και εδω να αρπαξω καμια ευκαιρια.... οποτε μπορω να ξεκινησω με ενα σκιμμερ καλο.. αραγονιτη κοραλι βραχο αλατι κτλπ ??? + 2 κυκλοφοριτες η εναν? παιδια βοηθηστε με και θα σας αναψω λαμπαδα.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos dimakopoulos 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Γεια σου φίλε και καλως ήρθες έστω και δια της σκέψης μέχρις στιγμής, στον κόσμο του Θαλασσινού!!! 2 παρατηρήσεις έχω μέχρι στιγμής, απο αυτά που διάβασα στο post σου, οι οποίες να πω οτι αποτελούν προσωπικές μου απόψεις... 1ον, ο ζωντανός αραγωνίτης προσφέρει πολλά περισσότερα απο τον "ψόφιο" και η διαφορά τιμής(που δεν είναι τόσο τρομερή όσο σου την παρουσίασαν) αντισταθμίζεται με την μία απο τα πλεονεκτήματα. 2ον, αν πηγαίνεις με απόλυτο κριτήριο το οικονομικό, τοτε καλύτερα μην το ξεκινήσεις, γιατι θα σε στεναχωρεί. Λες δηλαδή οτι το υπολογίζεις σε κάθε αλλαγή νερού στα 8 ευρώ. Προφανως ο μαγαζάτορας, σου μίλησε για το κόστος του αλατιού. Σου είπε οτι το νερό θα πρέπει να γυριζει 1-2 ημέρες με θερμοστάτη ώστε να ερθει στην σωστή αλατότηατ και θερμοκρασία πριν μπει στο ενυδρειο σου? Σου μίλησε για ενα μεγαλο κόστος που είναι ο βράχος? Σου ειπε οτι αν μιλάμε για θάλασσα, θελουμε αντίστροφη όσμωση και οτι εκει πετάμε το 70-80% του νερού μας στην αποχέτευση? Σου μίλησε για φωτισμό που είναι κατα πολύ βασικότερος απο ότι στο γλυκό? Ολα αυτα στα λεω οχι για να σε απογοητεύσω(το αντίθετο), αλλα γιατι το θαλασσινό απαιτεί κάποια χρήματα, τα οποία δεν εχουν καμία σχέση με το γλυκό. Και απαιτεί επένδυση σε εξοπλισμό και περισσότερο ρέυμα απο την ΔΕΗ. Και αυτα που λένε για θαλασσινό χωρις skimmer, τα ακούω και γελάω souper.! πολυ ομορφα τα ειπες.! λοιπον μου ειπε για την αντίστροφη όσμωση που εχει σε τιμη 75 ευρω συμφωνησα... μου ειπε για την λαμπα που θελει μπλε στο πισω μερος και εκει οκ. δεν μου ανεφερε το σκιμμερ .!!! του το ανεφερα εγω γιατι εχω ριξει πολυ διαβασμα κ κατι πρεπει να σκαμπαζω... και απανταει οχι κατηγοριματικα με το 2 φιλτρο θα εχεις καλητερο αποτελεσμα... για τον θερμοστατη δεν ειπε κατι .. το συμαντικοτερο ειναι πως για τον βραχο μου ειπε 12 ευρω το κιλο... οποτε στα 200 ευρω και... ειπα οκ γιατι δεν γινετε αλλιως.. αλλα εδω μπορω να βρω ευκαιρια ....τι να πω εχω ψιθει αλλα το ψαχνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos dimakopoulos 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 (edited) http://cgi.ebay.com/Prizm-Deluxe-Aquarium-...#ht_2356wt_1139 τι λετε για αρχη ?? η οχι ? http://cgi.ebay.com/AQUARIUM-FISH-TANK-PRO...c#ht_3812wt_905 Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2010 - xristos dimakopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Αυτά τα skimmer τα ξεχνάς.. θα σου πούνε τα παιδιά διάφορες προτάσεις που έχει δοκιμάσει ο καθένας... ΜΗ κάνεις το λάθος και αγοράζεις πράγματα ....για "αρχή", θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερο... Αγόραζε από την αρχή αυτά που "πρέπει" και ας το καθυστερήσεις λιγάκι Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos dimakopoulos 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Αυτά τα skimmer τα ξεχνάς.. θα σου πούνε τα παιδιά διάφορες προτάσεις που έχει δοκιμάσει ο καθένας... ΜΗ κάνεις το λάθος και αγοράζεις πράγματα ....για "αρχή", θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερο... Αγόραζε από την αρχή αυτά που "πρέπει" και ας το καθυστερήσεις λιγάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχουν skimmer όπου μέσα σ αυτά μπορούν να τοποθετηθούν τα υλικά χημικού φιλτραρίσματος (άνθρακας αντιφώς) γλυτώνοντας έτσι την αγορά εξωτερικών φίλτρων που στη ουσία είναι άχρηστα, και ειδικά με τη χρήση των σφουγγαριών και βιολογικών υλικών, διότι αυτή τη δουλειά μπορεί να την αναλάβει αποκλειστικά ο ζωντανός βράχος στην αντιστοιχία που αναλογεί για τα λίτρα σου. ( 1 κιλό βράχος ανά 10 λίτρα νερού) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 28 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 καλη αρχη χρηστο και χρονια πολλα ,αν σου ειπε κατηγορηματικα οχι για το σκιμμερ μην ξαναπας σε αυτον, να σου πω μονο πως οσο κοστιζει ενα καλο εξ. φιλτρο μου κοστισε εμενα το σαμπ ,αν θες να καταφερεις να πετυχεις κατι αξιολογο που δεν θα ειναι για μερικους μηνες θα πρεπει να καταλαβεις οτι δεν εχει καμοια σχεση το ενυδρειο γλυκου με το θαλασσινο ,περα αυτο ενα φιλτρο θα χρειαστεις ισως και αυτο εξαρταται απο το τι σκιμμερ θα επιλεξεις και ασε τον πετσοπα να λεει τα δικα του,το ποσες λαμπες εξαρταται απο το τι οργανισμους θελεις να φιλοξενησεις ,και αφου μπηκες στην διαδικασια να ψαχτεις καντο σωστα διαβασε οσο μπορεις ποιο πολυ και θα γλυτωσεις αρκετα χρηματα και θανατους στο καινουργιο σου ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 28 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 (edited) συνονοματε καλησπερα και απο μενα.... πιστευω οτι η ποιοτητα του εξοπλισμου ειναι σχετικη και μπορεις να διαλεξεις αναμεσα σε παρα πολλες εταιριες... μπορει να κανεις την δουλεια σου και με ενα παναρχαιο γιουγκο αλλα σιγουρα ενα bmw ειναι σαφως καλυτερο και ποιο αξιοπιστο... αν καταλαβαινεις τι εννοω.... καλο ειναι να δεις ακριβως ποια ειναι η λειτουργια του καθενος απο τα κομματια του εξοπλισμου για να αποφασισεις και μονος σου την ποιοτητα του.... απο κει και περα ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε σε οποιαδηποτε απορια σου...για τον αραγωνιτη αποψη μου ειναι να τον βαλεις νεκρο εκτος απο μια μικρη ποσοτητα ζωντανου(1/10) για να μπολιασεις τον νεκρο. καλη συνεχεια και καλο διαβασμα! Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KALLITEXNHS 28 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 καλο ξεκινημα και απο εμενα και θα σου πω για αρχη δυο πραγματα.πρωτον μην βιαζεσαι θα το μετανιωσεις σιγουρα,και δευτερον η επιλογη του skimmer ειναι το α και το ω για το ενυδρειο σου εδω τσιγκουνιες δεν πρεπει να κανεις.και συμφωνω με τους Aiolos, kostas82, chris z3 τωρα θαλασσινο χωρις skimmer τι να πω αν ειναι 50 λιτρα μπορει να γινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 29 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 ελπιζω τελικα να καταληξεις να το κανεις γιατι το θαλασσινο ειναι μαγικο κ καθε μερα βλεπεις κατι καινουργιο στο ενυδρειο σου! προσωπικα το σκιμμερ το θεωρω πολυ σημαντικο αλλα οχι κ απαραιτητο π.χ αν στα 275 λιτρα βαλεις μονο 2-3 ψαρακια κ εισαι συνεπης με τις αλλαγες σου,γνωμη μου ειναι πως δεν το χρειαζεσαι αλλα επειδη σχεδον κανεις μας δεν μπορει να μεινει μονο με 2-3 ψαρακια παρε ενα καλο απο την αρχη για να μην δινεις κ 2η φορα χρηματα για ενα καλο κ αυτα που εδωσες για το πρωτο πανε χαμενα επισης μπορεις να ξεκινησεις με νεκρη αμμο θα σου μειωσει πολυ το κοστος κ μεσα σε λιγο καιρο θα εχει ζωντανεψει βραχο εχουν πολλα παιδια αγγελιες που πουλανε σε πολυ καλες τιμες βαλε μισο νεκρο απο καταστημα κ τον υπολοιπο ζωντανο(να σου βοηθησει κ τη βιολογια) απο καμια αγγελια. θα σου μειωσει κ αυτο το κοστος αρκετα καλη αρχη κ αν κανεις καλες κινησεις ισως να χρειαστεις κ λιγοτερα χρηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos dimakopoulos 17 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα σε ολους τους φιλους. χρονια πολλα καλη χρονια αν και δεν ειμαι σε καλη διαθεση να σας πω τα ευχαριστα για το ενυδρειο μου θα το προσπαθησω,, γιατι αυτη την στιγμη ειμαι στο νοσοκομειο απο ενα ατυχες γεγονος.. λοιπον ας επανελθουμε στο θεμα μας.. οπως σας ειπα το σκεφτομουν το ονειρο να κανω το ενυδρειο μου θαλασσινό τελικα το εκανα μετα απο πολυ διαβασμα και σκεψη και αμαθεια.. στης 1-1-11 εβαλα τον πρωτο αραγωνιτη που ηταν στα 15 κιλα νεκρος... σε λειτουργία με το φιλτρο eheim 2217 .. στο φιλτρο εχω βαλει ανθρακα αντιφωσφορο eheim subtrah και μβαβακα, το νερο τοποθετήθηκε με Α/Ο περιπου στο μισο και παραπανω.. στης 3 του μηνος μπηκαν αλλα περιπου 10 κιλα αραγωνιτης ζωντανος. στης 9 του μηνος μπηκαν τα 5 πρωτα κιλα βραχου ζωντανος.. και ευχαριστω πολυ τον αγαπητο mink (κωστας) που μου εδωσε. οπως και τον φιλο δημητρη. στης 13 μπηκε επιπλέον αλλα 20 κιλα βραχος ζωντανος. στης 15 η κοπελα μου μου εκανε ενα κλοουν(NEMO) δωρο.. χωρις βεβαια να ξερει την ρουτινα του ενυδρειου μου οποτε με καλη προσαρμογη μπηκε μεσα. σημερα το πρωί πριν το ατυχες γεγονος εγιναν μετρησεις στο ενυδρειο ph 7.9 νιτρητης 0 αμωνια 0 το ph μετρηθηκε με καλιμπραρισμενο ηλεκτρονικο..phαμετρο νιτρητης αμωνια με υγρα τεστ. η αλλατοτιτα ειναι στο 10.23. ξεχασα να πω οτι υπαρχει και ενας κυκλοφοριτης san san εχει μπει λαμπα. επιπλεων εχω παρει ενα σκιμερ της εταιριας jad 2520 αλλα ρε γαμωτο μου στηλανε το εσωτερικο και δεν με βολευει και περιμενω να φερουν το εξωτερικο για να γινει αλλαγη και να το στειλω αθηνα,,, απο το waterin. και το βλεπω να καθεται. σας επισηναπτω 1 φωτο απο το κινητό μου και ακουω οτι κακο η καλο να μου πειτε.... επησης εχω παραγγειλει απο το e-bay ηλεκτρνικο θερμομετρο που να δειχνει την θερμοκρασια του ενυδρειου και ηλεκτρονικο θερμοστατη με 2 ενδείξεις . η πρωτη το ενυδρειο και δευτερη την θερμοκρασια που εχω ορισει. επιπλεων θελω να βαλω εναν κυκλοφοριτη αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν σκεφτομαι τιποτα εκτος απο την υγεια.. και ειναι σοβαρο.. anyway.. καποια στιγμη θα μπουν κ αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 17 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Κατ' αρχή περαστικά. Το ότι δεν έχεις ακόμα skimer δεν είναι πρόβλημα αφού το ενυδρείο είναι 275 λίτρα με ένα ψαράκι. Το ενυδρειακό βαμβάκι καλό θα ήταν να το αφαιρέσεις με την πρώτη ευκαιρία. Μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει αν δεν αλλάζεται πολύ συχνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Πρώτα απ όλα η υγεία... όλα τ άλλα δεν έχουν καμιά σημασία. Περαστικά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos dimakopoulos 17 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Πρώτα απ όλα η υγεία... όλα τ άλλα δεν έχουν καμιά σημασία. Περαστικά σου. δυστυχώς η ευτυχώς δεν ειμαι εγω αλλα ο αδερφος μου απο τροχαιο. και απο οτι καταλαβαίνεται ειμαι μεσα... ευχαριστω παντως ολους για τα καλα σας λογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Περαστικά!!! Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 18 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Περαστικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mink 18 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Περαστικα για το αδερφακι σου χρηστο. Ολα τα αλλα διορθωνονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος