Jump to content

Κυκλοφορία απο Sump προς Main Display

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους και Χρόνια πολλά.

Σε 200λτ sump και 650 main display έχω για επιστροφή νερού την eheim 3000, η οποια θεωρητικά ανεβάζει 3000λτ/ώρα. Στα 2 μέτρα υψομετρικό, να υπολογίσουμε 2000lt/h(λαμβάνοντας υπόψην και τις σωληνώσεις). Είναι καλή αυτη η ροή?

Παλαιότερα σε κάποιο post(δεν θυμάμαι συγκεκριμένα, αλλα νομίζω οτι ήταν του Amoralex), είχα διαβάσει οτι υπήρχαν κάποια προβληματάκια στο ενυδρείο, τα οποία διορθώθηκαν με την προσθήκη μιας επιπλέον αντλίας στο sump, με αποτέλεσμα να ανεβάζει περισσότερο νερό. Προυπόθεση βέβαια είναι να μπορεί και η υπερχείλιση να σου υποστηρίξει τον αυξημένο όγκο νερού.

Τι κερδίζουμε με αυτό?

Τι θα μας προσφέρει, το να έχουμε περισσότερο ροή νερού απο το sump?

Έγινε επεξεργασία - giannispass

αρχικα αν σε ενδιαφερει το αισθητικο κομματι

με μεγαλυτερη επιστροφη μπορεις να γλυτωσεις εναν η κ δυο

κυκλοφορητες

αν εχεις chaeto χρειζεται αρκετη κυκλοφορια οποτε

σου κανει καλο κ εκει

περναει πολυ περισσοτερο νερο απο τους θερμοστατες κ σου ζεσταινουν το νερο γρηγοροτερα οποτε δουλευουν κ λιγοτερο

κ καλυτερο φιλτραρισμα απο ανθρακα κ αντιφως

προσωπικα αν δεν ειναι θεμα κοστους θα την εκανα την αναβαθμιση

δες ομοως το θεμα κ της υπερχειλησης γιατι μετα μπορει να σου κανει

περισσοτερο θορυβο

εγω στα 450 λιτρα+120 σαμπ εχω μια 5000 eheim

Το δικό μου σκεπτικό είναι απλό σε αυτό το θέμα.Έχω σκιμερ που μπορεί να επεξεργαστεί 2000λ/ω η αντλία επιστροφής θα είναι μια ίδια η μικρότερη.

Θεωρω τους υπολογισμους σου λαθος για 2000λτρ την ώρα.

Το διαγμαμμα εδω αναφερει για 1380λτρ την ωρα. Το διαγραμμα το δινει η εταιρεια.

Κι αυτο στα 2 μετρα υπο κανονικες συνθηκες.

12692608148355227_plus_Diagramm.jpg

Αλλα να ξερεις οτι ΔΕ μετραμε την θαση της αντλιας με το σημειο που αδιαζει, αλλα απο την επιφανεια του νερου του samb, γιατι απο εκει και πανω μετραει το μανομετρικο. Συγκεκριμενα απο το σημειο της σταθμης του νερου του διαμερισματος που βρισκεται η αντλια επιστροφης.

Στο δικο μου ενυδρειο με λίγο περισσοτερα λιτρα απο τα δικα σου, εχω την 3000 την eheim με υπολογισμενα 1700λτρ την ωρα ανοοδο.

Εχω ομως πολυ καλη εσωτερικη κυκλοφορια, οποτε καλυπτει την ανοδο. Αλλωστε το σκεπτικό του ορεστη ειναι το πιο σωστο.

Αν σκιμαρεις λιγο.... ποιος ο λογος να κατεβαζεις πολλα?? Αλλωστε ορισμενοι θελουν μικρη ροη σε ορισμενα διαμερισματα του σαμπ.

η δυναμη της αντλιας επιστροφης δεν καθοριζεται απο το σκιμμερ

δηλ αν εχω 1 τονο ενυδρειο κ εχω μια επιστροφη 10.000(τουλαχιστον) πρεπει να εχω κ ενα σκιμμερ με ανλια 10.000?

το σκιμμερ οτι ειναι να σκιμμαρει το σκιμμαρει οσο ροη κ αν περναει.

η αντλια του καθοριζει τη ροη του

τολμω να πω πως στο δικο μου ενυδρειο μετα την αλλαγη

-ειχα μια ocean runner 2.500 κ εβαλα μια eheim 5000-

δουλευει αν οχι καλυτερα το ιδιο.

το σκιμμερ δεν ειναι κ το κορυφαιο αλλα ειναι απο τα καλα-aquamedic 1000- κ το δινουν για 1 τονο

κανονας δεν υπαρχει για το καλυτερο

το καλυτερο ειναι αυτο που εχει θετικα αποτελεσματα για το καθε ενυδρειο ξεχωριστα

γνωμη μου ειναι πως αναλογα τι θες απο μια επιστροφη κ τα λιτρα σου

αποφασιζεις τα λιτρα της

η δυναμη της αντλιας επιστροφης δεν καθοριζεται απο το σκιμμερ

δηλ αν εχω 1 τονο ενυδρειο κ εχω μια επιστροφη 10.000(τουλαχιστον) πρεπει να εχω κ ενα σκιμμερ με ανλια 10.000?

το σκιμμερ οτι ειναι να σκιμμαρει το σκιμμαρει οσο ροη κ αν περναει.

η αντλια του καθοριζει τη ροη του

τολμω να πω πως στο δικο μου ενυδρειο μετα την αλλαγη

-ειχα μια ocean runner 2.500 κ εβαλα μια eheim 5000-

δουλευει αν οχι καλυτερα το ιδιο.

το σκιμμερ δεν ειναι κ το κορυφαιο αλλα ειναι απο τα καλα-aquamedic 1000- κ το δινουν για 1 τονο

κανονας δεν υπαρχει για το καλυτερο

το καλυτερο ειναι αυτο που εχει θετικα αποτελεσματα για το καθε ενυδρειο ξεχωριστα

γνωμη μου ειναι πως αναλογα τι θες απο μια επιστροφη κ τα λιτρα σου

αποφασιζεις τα λιτρα της

Ποιος ο λόγος να κατεβάσεις περισσότερα λίτρα από αυτά που μπορείς να σκιμμάρεις?Μου λες κανόνας δεν υπάρχει και παραπάνω γράφεις η αντλία επιστροφής δεν καθορίζεται από το σκιμμερ.

το οτι δεν υπαρχει κανονας δεν αφορουσε το σκιμμερ αλλα γενικοτερα το θαλασσινο! :D

κατι που δουλευει κ αποδιδει στο δικο σου ενυδρειο μπορει στο δικο μου να εχει αντιθετα αποτελεσματα :P

το ποσα λιτρα θα κατεβασεις δεν αφορουν μονο το σκιμμερ.

αφορουν τους θερμοστατες,την chaeto αν εχεις,τα κοραλια που μπορεις να εχεις στο σαμπ η' τα ψαρια,το αντιφως κ τον ανθρακα,την ιδια την κατασκευη του σαμπ(dsb,cryptic zone κτλ) κ μη βλεπεις μονο το ποσο κατεβαζει δες κ το ποσο ανεβαζει.

υπαρχουν ενυδρεια χωρις ουτε ενα κυκλοφορητη εχοντας closed loop(αν το εγραψα καλα :rasp: )

γιατι εχουν μια επιστροφη 15.000 π.χ

Θεωρω τους υπολογισμους σου λαθος για 2000λτρ την ώρα.

Το διαγμαμμα εδω αναφερει για 1380λτρ την ωρα. Το διαγραμμα το δινει η εταιρεια.

Κι αυτο στα 2 μετρα υπο κανονικες συνθηκες.

12692608148355227_plus_Diagramm.jpg

Αλλα να ξερεις οτι ΔΕ μετραμε την θαση της αντλιας με το σημειο που αδιαζει, αλλα απο την επιφανεια του νερου του samb, γιατι απο εκει και πανω μετραει το μανομετρικο. Συγκεκριμενα απο το σημειο της σταθμης του νερου του διαμερισματος που βρισκεται η αντλια επιστροφης.

Στο δικο μου ενυδρειο με λίγο περισσοτερα λιτρα απο τα δικα σου, εχω την 3000 την eheim με υπολογισμενα 1700λτρ την ωρα ανοοδο.

Εχω ομως πολυ καλη εσωτερικη κυκλοφορια, οποτε καλυπτει την ανοδο. Αλλωστε το σκεπτικό του ορεστη ειναι το πιο σωστο.

Η εσωτερική κυκλοφορία με την επιστροφή από το sump είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.

Αν σκιμαρεις λιγο.... ποιος ο λογος να κατεβαζεις πολλα?? Αλλωστε ορισμενοι θελουν μικρη ροη σε ορισμενα διαμερισματα του σαμπ.

Η αντλία επιστροφής σίγουρα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από του skimmer από εκεί και περά δεν έχει καμία δουλεία το ένα με άλλο , το skimmer θα σκιμαρι σύμφωνα με της δυνατότητες του και τέλος , δυνατή επιστροφή χρειαζόμαστε για να έχουμε καλύτερη οξυγόνωση νερού , άνοδο του ph ,καλύτερη χημική φιλτρανση , και άλλα πολλά σύμφωνα με το πώς είναι στημένο το sump.

+1000 :D:rasp: εγω εχω σε 470 l ενυδρειο και sump 200 eheim 5000 l και καθαρα επανω φτανουν τα μισα.δεν ειναι μονο το υψος ειναι και οι γωνιες οι καμπυλες κτλ.. :P:rasp:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...