timik 26 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 παιδες καλησπερα και χρονια πολλα εχω τρομερο προβλημα με ενα καβουρα στο ρεεφ μου εφαγε μια caulastrea ολοκληρη δεν κσερω τι να κανω υπαρχει λυση να τον πιασω γιατι για καμακι δεν παιζει το εχω προσπαθησει 10 φορες και μουν την κανει κατς απο τα βραχια υπαρχει καμια παγιδα η πατεντα για να το πιασω ?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Δοκίμασε σ ένα γυάλινο δοχείο (ποτήρι πχ) να βάλεις κάποιο κομμάτι τροφής και όταν μπει μέσα τον βγάζεις.. προτίμησε νυχτερινές ώρες... θέλει υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 26 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 μπακαλιαρο βαλε για δολωμα στο ποτηρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic 27 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Δοκιμασμενο με 100 % επιτυχια! Η επιτυχια εξαρταται βεβαια και απο τι αλλα ζωντανα εχεις μεσα (πχ Γαριδες κτλ κτλ)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 27 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 το ποτηρι να εχει αρκετη κλιση πχ 60 μοιρων και το στομιο του να ακουμπα κοντα στον βραχο που υποψιαζεσε οτι κρυβεται και γαριδουλα κατεψυγμενη απο super market μπορεις να βαλεις με μπετονια δεμενη σενα μικρο βραχακι για να μενει στον πατο του ποτηριου ολα θα πανε καλα σου ευχομαι 2011 διχως καβουρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 27 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 καλα τα λεμε στα λογια χεχεχεχεχε τπο ποτυρι δεν μπενει ομως στο μερος που ειναι αυτος, ξερω το βραχο του αλλα ειναι σε περιεργο μερος τες πα θα προσπαθησω και βλεπουμε οποια αλλη λυση υπαρχει καλωδεχουμενη μακαρι το 2011 να μην υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ καβουρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Κόλλησε μια βεντούζα με δεμένη τη τροφή, στο πάτο του δοχείου που θα βάλεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 27 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Μια άλλη ιδέα που είχα ακούσει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή είναι η εξής.: Παίρνεις μια σύριγγα 10 η12 ml πάνω στη βελόνα που έχει την τρύπα την κλείνεις με μια σταγόνα λογκο κόλλα. Μόλις στεγνώσει καλά η κόλλα τοποθετείς τη βελόνα πάνω στην σύριγγα και έτσι έχεις έτοιμο ένα καλό μικρό ψαροντούφεκο. Άντε και καλό καμάκωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 27 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 για να τον καμακομα δεν παιζει με τιποτα εχω προσπαθησει με πηρουνες και διαφορα αλα πραγματα τωρα αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι να βαλεισ μια σταγονα κολλα στο στομιο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Μια άλλη ιδέα που είχα ακούσει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή είναι η εξής.: Παίρνεις μια σύριγγα 10 η12 ml πάνω στη βελόνα που έχει την τρύπα την κλείνεις με μια σταγόνα λογκο κόλλα. Μόλις στεγνώσει καλά η κόλλα τοποθετείς τη βελόνα πάνω στην σύριγγα και έτσι έχεις έτοιμο ένα καλό μικρό ψαροντούφεκο. Άντε και καλό καμάκωμα. Αυτο το εχεις δοκιμασει προσωπικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 27 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 για να τον καμακομα δεν παιζει με τιποτα εχω προσπαθησει με πηρουνες και διαφορα αλα πραγματα τωρα αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι να βαλεισ μια σταγονα κολλα στο στομιο???? Την κόλλα την βάζουμε γιατί όταν θα βάλουμε από πίσω το ( έμβολο ) της σύριγγας, με το που θα πάμε να πατήσουμε την σύριγγα θα δημιουργηθεί πίεση μέσα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η βελόνα. Αυτο το εχεις δοκιμασει προσωπικα; Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά για αυτό και λέω πιο πάνω ότι δεν ξέρω εάν είναι εφικτό να γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 27 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 ο τροπος με το ποτηρι ειναι πολυ επιτυχημενος γενικοτερα κ εγω ειχα εναν που δεν εμπιανε ουτε σε ποτηρι κ καποια στιγμη ηταν κατω απο 2 βραχια που δεν ηταν κολλημενα κ απλα πιεσα το βραχο κ τον εκανα αλοιφη! καλη τυχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά για αυτό και λέω πιο πάνω ότι δεν ξέρω εάν είναι εφικτό να γίνει. Το θεμα ειναι οτι ο καβουρας δεν θα κατσει να σε κοιταει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 27 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Το θεμα ειναι οτι ο καβουρας δεν θα κατσει να σε κοιταει. Το πολύ να σου κουνήσει την δαγκάνα και μετά να φύγει!! Πέρα απτην πλάκα, έχω βγάλει από το δικό μου, από την αρχή μέχρι τώρα 7-8 καβούρια, το βράδυ με κλειστά τα φώτα, τα έβρισκα έξω από την φωλιά τους (να κοιτάς με κόκκινο φως φακό) και με πολύ αργές κινήσεις πλησίαζα με μιά τσιμπίδα και τα τσάκωνα!!Δεν περναν χαμπάρι από που τους ήρθε!! Ότι και να προσπαθήσεις πάντως καλή επιτυχία! Έγινε επεξεργασία 27 Δεκεμβρίου 2010 - vagouras Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #15 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 παιζες ντζιφος εβαλα γαριδα στε ενα ποτηρι και το πρωι που πηγα να δω την ετρωγε ενασ εριμιτης που εχω σημερα θα τον βαλω στο sump και βλεπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 29 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 παιδες τα καταφερα τον εχω σε ενα μπολακι τι μπορω να κανω για να ζησει το λιπαμαι να το κανω κιμα ?? αν το βαλω σε μια γιαλα με αραγονιτη και λιγο βραχο θα τα καταφερει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex-g 29 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 παιδες τα καταφερα τον εχω σε ενα μπολακι τι μπορω να κανω για να ζησει το λιπαμαι να το κανω κιμα ?? αν το βαλω σε μια γιαλα με αραγονιτη και λιγο βραχο θα τα καταφερει ? Τώρα από την στιγμή που τον έβγαλες δεν έχει πιθανότητες ο βράχος είναι ι ζωή του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
max 29 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Μια άλλη ιδέα που είχα ακούσει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή είναι η εξής.: Παίρνεις μια σύριγγα 10 η12 ml πάνω στη βελόνα που έχει την τρύπα την κλείνεις με μια σταγόνα λογκο κόλλα. Μόλις στεγνώσει καλά η κόλλα τοποθετείς τη βελόνα πάνω στην σύριγγα και έτσι έχεις έτοιμο ένα καλό μικρό ψαροντούφεκο. Άντε και καλό καμάκωμα. οχι βρε το καημενο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 29 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Αν δεν έχεις sump να το βάλεις εκεί, δώστον σε κάποιον που έχει και τον θέλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 Δεν το ειχα σκεφτει στο sump θα τον βαλω απο τροφη τι ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 30 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Αν έχεις refugium θα βρει μόνος του, μην ανησυχείς. Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2010 - amorealex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jargon 30 Δεκεμβρίου 2010 #22 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 Έχω βγάλει από τα 15 κιλά βράχου που έχω 7-8 καβούρια μέχρι τώρα κι έχω ακόμα 5-6 εκ των οποίων τα δυο είναι porcelain. Δεν έχω ακόμα κοράλια αλλά ειλικρινά μου την έχουν δώσει τα καβουρια και μεγαλώνουν και γρήγορα. Το πρόβλημα με τις παγίδες είναι ότι πάνε οι cleaner οι γαρίδες μου και μερικοί ερημίτες αλλά τώρα θα χτυπήσω δρυμύτερος. Πήρα μια γεννήστρα και θα βάλω τις γαρίδες μέσα εκεί για λίγο (αν τις πιάσω) και θα βάλω μπουκάλι με αντεστραμένο λαιμό. Κόβεις ένα μικρό μπουκάλι (πλαστικό) νερού και γυρνάς το λαιμό ανάποδα μέσα (ανάποδος κώνος) και μπορείς να το βάλεις στην άμμο (βάλε και λίγο αμμο) ωστε να είναι και πιο φυσικό. Η τρύπα του ανάποδου κώνου θα είναι ψηλά και δεν θα μπορεί να ξαναβγεί. Έτσι έχω πιάσει τα καβούρια μέχρι τώρα και πριν τις γαρίδες βασικά. Σκέφτομαι όταν θα έχω χρόνο να κατασκευάσω μίνι παγίδες (DIY) με χερούλι ώστε να χωρούν σε στενά σημεία. Πάντως αν τους θέλει κανείς τους δικούς μου όταν με το καλό τους πιάσω ευχαρίστως. Έχω ένα μαύρο με άσπρη πλάτη, ένα μαύρο με τρίχες σαν αράχνη, ένα ξανθό με μάυρες δαγκάνες κι ένα με κόκκινα μάτια που είναι γομαράκι με τις χονδρές δαγκάνες μπροστά από το πρόσωπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος