mahites9 24 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Αναλυτική περιγραφή του ενυδρείου μου υπάρχει στο παρακάτω λινκ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=53068 έχει μείνει μόνο ένα χρυσόψαρο (το κλασικό πορτοκαλί) το οποίο έχει τα εξής - δυσκολία αναπνοής - απώλεια λεπιών - είναι μονιμως σε ένα σημείο του ενυδρείου, εν κουνιέται και δεν τρώει τα νιτρικά και τα νιτρώση είναι πολύ υψηλά, κάνω αλλαγές νερού ανά 3 ημέρεσ (το 20-30%) βάζω αντιχλώριο το nutrafin aqua plus και βάζω και βακτήρια το nutrafin cycle. μάλλον είναι θέμα στρώσιμου του ενυδρείου...γνωρίζει κανείς καμία μέθοδο γρήγορου στρώσιμου (με χάπια ή κάτι αντίστοιχο) Καταρχήν γνωρίζει κανείς αν αυτά τα συγκεκριμένα προιόντα είναι αξιόλογα? τι να κάνω? καθημερινές αλλαγές νερού? να βάζω καθημερινά το nutrafin cycle? please HELP!!! ps. μη μου πείτε ότι το ενυδρείο είναι μικρό...το γνωρίζω και είναι προσωρινή η κατάσταση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #2 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 είναι καλή ιδέα να το βάλω σε μία γυάλα με καθαρό για 1-2 ημέρες???φαντάζομαι πως όχι αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 καλημέρα κια χρόνια πολλά...δυστυχώς μου πέθανε... οπότε μένει ένα ενυδρείο πθ έχει μέσα ένα σαλιγκάρι ένα φυτό (δείτε φώτος από το προηγούμενο λινκ) το οποίο έχει νιτρικά και νιτρώση πολύ υψηλά και γενικώ; είναι άστρωτο. δουλεύει 2 εβδομάδες, έχω ρίξει τα βακτήρια που προανέφερα...τι να κάνω για να το στρώσω και να βάλω ψάρια τα οποία θα είναι οκ? σκέφτηκα να χρησιμοποιήσε το tetra safe start καθότι διάβασα ότι είναι πολύ καλο...πείτε μου γνώμες... ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 25 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 να κάνεις ένα και μόνο πράγμα... υπομονή και τίποτα άλλο... επίσης μέτρα κάθε δυο μέρες το νερό να δεις "που είσαι" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 αυτό είναι το μόνο που κάνω...απλά τώρα που ψάρια δεν υπάρχουν στο ενυδρείο, απλά να το αφήσω όπως είναι χωρίς τροφή χωρίς αλλαγές νερού χωρίς τίποτα? ο κύκλος έχειξεκινήσει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέτρα και αμμωνία.Αν έχεις υψηλά ΝΟ2 και ΝΟ3 ο κύκλος έχει προχωρήσει.Όταν θα μετράς ΝΗ3/ΝΗ4=0 , ΝΟ2=0 και ΝΟ3>0 , τότε ο κύκλος έχει ολοκληρωθεί.Κάνεις μια γεναία αλλαγή,μετράς μετά από ώρες ΝΟ3 και είσαι κομπλέ.Τώρα για ψάρια σε αυτά τα λίτρα δεν θα πρότεινα παρά ένα μονομάχο ή γαρίδες ή σαλιγκάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 έχω υψηλά νιτρικά και νιτρώδη...οπότε αφήνω το ενυδρείο όπως έχει...οι ερωτήσεις μου είναι 3 - αλλαγές νερού κάνω? - τροφή για τα βακτήρια να ρίχνω? - το nutrafin cycle να το βάζω? many many thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέτρα και αμμωνία.Αν έχεις αμμωνία δε χρειάζεται να ταΐσεις τα βακτήρια. Το σαλιγκάρι πρέπει να βγάλεις γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρείται. Βακτήρια δε χρειάζεται να ρίχνεις πλέον.Αυτά που υπάρχουν αναπαράγονται μόνα τους. Άσε το ενυδρείο να στρώσει χωρίς παρεμβάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος