kkaramou 24 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Πριν μία εβδομάδα αποφάσισα να βάλω τον ζωντανό βράχο αφού λειτουργούσε ήδη το ενυδρείο 10 μέρες με αραγωνίτη και με σωστές τιμές στις μετρήσεις.Σήμερα το πρωί τα μανιτάρια μ ήταν κάπως έτσι: Όπως βλέπετε το πρώτο έβγαλε ένα είδος ζελέ να και από την πρώτη μέρα ήταν χάλια... Την δεύτερη μέρα πήγε να πάρει τα πάνω του αλλά δεν ξέρω τι έγινε μετά. Σε αυτό απλά άνοιξε το κέντρο του... Τι να κάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 24 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να σου δώσω μια εξήγηση αλλα πότε έβαλες το κοράλι μέσα στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να σου δώσω μια εξήγηση αλλα πότε έβαλες το κοράλι μέσα στο ενυδρείο? Ακριβώς πριν από μια βδομάδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Πες μας τι έχεις μετρήσει και ποια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Πες μας τι έχεις μετρήσει και ποια? Αλατότητα: 1.024 Θερμοκρασία: 25 Ph: 8 NO2: 0 KH: 8 NO3: 10 Αμμωνία: 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Το βραχο τον αγορασες και τον εβαλες απ'ευθειας απο το μαγαζι στο ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Το βραχο τον αγορασες και τον εβαλες απ'ευθειας απο το μαγαζι στο ενυδρειο; Ναι κατευθείαν μπήκε. Μην νομίζετε κανένα τρομερό ενυδρείο 30 λίτρα είναι μόνο με ζωντανό βράχο για να μάθω... Σκοπός μου είναι μετά τις γιορτές να φτιάξω μεγάλο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Συνηθως η εκκριση βλεννας οφειλεται σε στρες απο καποια αιτια. Ας με διορθωσουν οι πιο εμπειροι αν κανω λαθος. Παρακολουθησε και ενημερωσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Συνηθως η εκκριση βλεννας οφειλεται σε στρες απο καποια αιτια. Ας με διορθωσουν οι πιο εμπειροι αν κανω λαθος. Παρακολουθησε και ενημερωσε Το πρόβλημα είναι ότι το μανιτάρι που έχει την βλέννα είναι κάπως φαγωμένο από όταν το πείρα και σαν να διαλύετε.... Να πω την πικρή μου αλήθεια από την πρώτη στιγμή που το είδα το είχα ξεγράψει αυτό το μανιτάρι... Το άλλο με νοιάζει τι έχει γιατί άνοιξε έτσι το στόμα του??? Παρεμπιπτόντως δεν ξέρω αν και τι τα ταΐζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 24 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Για τα μανιτάρια δεν χρειάζεται να ρίχνεις ιδιαίτερη τροφή πόσο μάλλον όταν το ενυδρείο σου είναι τριάντα λίτρων. Δεν θέλουν και ιδιαίτερο φωτισμό αλλά καλό θα ήτανε να μας πεις και εσύ τη έχεις… Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως τα χτυπάει κανένας κυκλοφοριτής κατευθείαν πάνω τους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Για τα μανιτάρια δεν χρειάζεται να ρίχνεις ιδιαίτερη τροφή πόσο μάλλον όταν το ενυδρείο σου είναι τριάντα λίτρων. Δεν θέλουν και ιδιαίτερο φωτισμό αλλά καλό θα ήτανε να μας πεις και εσύ τη έχεις… Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως τα χτυπάει κανένας κυκλοφοριτής κατευθείαν πάνω τους?? Εγώ δεν ρίχνω καθόλου τροφή... Όσο για το αν τα χτυπάει κάποιος κυκλοφορητής θα έλεγα ότι απλά περνάει νερό από πάνω τους με πολύ μικρή κυκλοφορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 χρόνια πολλά είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιο καβούρι που κρύβεται τη μέρα και <δουλεύει > το βράδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 χρόνια πολλά είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιο καβούρι που κρύβεται τη μέρα και <δουλεύει > το βράδυ Δεν νομίζω, γιατί πολύ συχνά ελέγχω το ενυδρείο με φακό τα βράδια και δεν έχω δει τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 25 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Δεν νομίζω, γιατί πολύ συχνά ελέγχω το ενυδρείο με φακό τα βράδια και δεν έχω δει τίποτα... Κοιταξε πιο προσεκτικα και αν μπορεις με φακο κοκκινου χρωματος για να μην τρομαζουν και κρυβονται πριν τα δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #15 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Κοιταξε πιο προσεκτικα και αν μπορεις με φακο κοκκινου χρωματος για να μην τρομαζουν και κρυβονται πριν τα δεις. Θα το ξανακοιτάξω! Αν και σήμερα τα πράγματα γίνανε χειρότερα... Το νερό άρχισε να θολώνει, και άρχισαν όλα τα μανιτάρια να βγάζουν βλέννα. Κάποια μάλιστα άρχισαν να λιώνουν. Θα ανεβάσω φωτογραφίες πολύ σύντομα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 25 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Θα το ξανακοιτάξω! Αν και σήμερα τα πράγματα γίνανε χειρότερα... Το νερό άρχισε να θολώνει, και άρχισαν όλα τα μανιτάρια να βγάζουν βλέννα. Κάποια μάλιστα άρχισαν να λιώνουν. Θα ανεβάσω φωτογραφίες πολύ σύντομα... Χρησιμοποιεις skimmer; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #17 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Χρησιμοποιεις skimmer; Όχι αλλά νερό άλλαξα πριν 4 ημέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KALLITEXNHS 25 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Αλατότητα: 1.024 Θερμοκρασία: 25 Ph: 8 NO2: 0 KH: 8 NO3: 10 Αμμωνία: 0 καλα χριστουγεννα σου ευχομαι. Οσο για το ενυδρειο σου τα πραγματα ειναι δυσκολα.αφου εχεις reef θα επρεπε να ειχες μετρησει και PO4 σαν ποιο βασικο.σιγουρα καποια παραμετρος του νερου ειναι.Αλλαγη οσο περισσοτερο νερο μπορεις με αλατοτιτα και θερμοκρασια ιδια με το ενυδρειο σου αν και νομιζω απο αυτα που γραφεις οτι το αποτελεσμα ειναι μη αναστρεψιμο.το αλατι που χρησιμοπιεις κανει για reef; εχεις αντιστροφη οσμοση; ελπιζω να μην σε στεναχωρισα και πιστευω οτι βιαστηκες να βαλεις τα μανιταρια γιατι ο βραχος ηθελε περισσοτερο χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 26 Δεκεμβρίου 2010 Author #19 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Τώρα μου έκανες την καρδιά περιβόλι τα μανιτάρια ήταν πάνω στον βράχο όταν τα πήρα. Τη Δευτέρα θα πάω να πάρω επιπλέον Τεστ. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 26 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Τα πράγματα χειροτέρεψαν μάλλον θα βγάλω τον βράχο να τον καθαρίσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 26 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Να τον καθαρίσεις; Με τι;Παρε ένα σκίμμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 26 Δεκεμβρίου 2010 Author #22 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Να τον καθαρίσεις; Με τι;Παρε ένα σκίμμερ Να αφαιρέσω τα μανιτάρια άρχισαν όλα να λιώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 26 Δεκεμβρίου 2010 #23 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Κάνε μετρηση για ΝΗ4,ΝΟ2 και αλατότητα,με τι μετράς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkaramou 26 Δεκεμβρίου 2010 Author #24 Share 26 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά δεν τα κατάφεραν.Σχεδόν όλα τα μανιτάρια έλιωσαν. Ορίστε και μία φωτογραφία Τώρα πώς τα αφαιρώ? Με μια οδοντόβουρτσα σε ένα δοχείο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος