Jump to content

Σκουλίκια στο νερό, δεν τρώνε οι δίσκοι, φιλμ στο νερό...

Recommended Posts

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε ποια θεραπεια προχώρησες δλδ??

sera costapur F επειδή είδα παρόμοιες αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Δεν έκανα καλώς;

Όχι, μόνο που είδα τον μεγάλο δίσκο να ξύνεται και ένα botia lohachata

Τοτε προχωρησες σε λαθος θεραπεια,το φαρμακο που χορηγησες ειναι καταλληλο για εξωπαρασιτα,μην εισαι επιπολαιος :):thumbup:

Ψαχτο λιγο και μονος σου,ετσι θα αποκτησεις την εμπειρια,παραπανω με ρωτησες για το φαρμακο και σου προτεινα αλλο.Κακως δινεις τα botia σε αλλο ενυδρειο και κακως βαζεις αλλα ψαρια στο δικο σου.Και να εχει γινει αποπαρασιτωση,η μεταφορα των ψαριων κατοπιν θεραπειας δεν ειναι οτι καλυτερο..

Τοτε προχωρησες σε λαθος θεραπεια,το φαρμακο που χορηγησες ειναι καταλληλο για εξωπαρασιτα,μην εισαι επιπολαιος :):thumbup:

Ψαχτο λιγο και μονος σου,ετσι θα αποκτησεις την εμπειρια,παραπανω με ρωτησες για το φαρμακο και σου προτεινα αλλο.Κακως δινεις τα botia σε αλλο ενυδρειο και κακως βαζεις αλλα ψαρια στο δικο σου.Και να εχει γινει αποπαρασιτωση,η μεταφορα των ψαριων κατοπιν θεραπειας δεν ειναι οτι καλυτερο..

:( Διάβασα τις οδηγίες αλλά κατάλαβα λάθος. Anyway. Αν και αύριο μάλλον θα πέθανε και το άλλο μικρό δισκάκι θα κάνω μια αλλαγή από μεθαύριο για να ηρεμήσουν λίγο, θα βάλω και άνθρακα και μετά θα ξεκινήσω με seachem που θα έχω προλάβει να το προμηθευτώ μπας και σώσω κανένα δίσκο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να παρέχω απαραίτητες ουσίες στους δίσκους που δεν τρώνε; Ο ένας μικρός έχει φτάσει 1 εβδομάδα να φάει και φαίνεται ότι είναι στα τελευταία του. Κάθεται στον θερμοστάτη και δεν έχει καθόλου ενέργεια ούτε να κολυμπήσει.

Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις σκορδο στην τροφη μαζι με βιταμινη,seachem entice μια δευτερη επιλογη,εαν τα ψαρια βεβαια πηγαινουν προς την τροφη κατα τη διαρκεια του ταισματος.

Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις σκορδο στην τροφη μαζι με βιταμινη,seachem entice μια δευτερη επιλογη,εαν τα ψαρια βεβαια πηγαινουν προς την τροφη κατα τη διαρκεια του ταισματος.

Ο μικρός που δεν την παλεύει δεν κάνει καν κίνηση προς την τροφή, ο άλλος μικρός έρχεται μόνο στην κατεψυγμένη με χορταρικά και ο μεγάλος κάνει κίνηση προς όλες τις τροφές αλά τις φτύνει.

Τα σκουληκακια σου δεν ειναι πλαναρια.

Εχω και εγω κληρονομησει αρκετα στα καλα καθουμενα πριν κατι χρονια και αυτο που διαπιστωσα ηταν οτι μαλον εφταιγε το bloodwom το συγκεκριμενο που ταιζα.

Τα σκουληκακια αυτα δεν κανουν κακο στους δισκους σου. Τουλαχιστον εμενα τα μικρα 2-3 μηνων τα τσακιζουν χωρις το παραμικρο προβλημα.

Για μενα εχουν εντερικο προβλημα τα ψαρια σου και αυτο οφειλεται κατα 90% σε κατι λαθος που εκανες με τις ρουτινες των ταισματων σου και τις τροφες. Ισως τα παραταισες με αρκετη πρωτεινη χωρις να μπορουν να την μεταβολισουν.

Αυτο που θα εκανα θα ηταν αυξηση της θερμοκρασιας οπως σωστα σου ειπαν και ισως και flagyl.

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

Επισης σε οποιαδηποτε θεραπεια εφαρμοζουμε παντα εχουμε αεραντλια.

Τα σκουληκακια σου δεν ειναι πλαναρια.

Εχω και εγω κληρονομησει αρκετα στα καλα καθουμενα πριν κατι χρονια και αυτο που διαπιστωσα ηταν οτι μαλον εφταιγε το bloodwom το συγκεκριμενο που ταιζα.

Τα σκουληκακια αυτα δεν κανουν κακο στους δισκους σου. Τουλαχιστον εμενα τα μικρα 2-3 μηνων τα τσακιζουν χωρις το παραμικρο προβλημα.

Για μενα εχουν εντερικο προβλημα τα ψαρια σου και αυτο οφειλεται κατα 90% σε κατι λαθος που εκανες με τις ρουτινες των ταισματων σου και τις τροφες. Ισως τα παραταισες με αρκετη πρωτεινη χωρις να μπορουν να την μεταβολισουν.

Αυτο που θα εκανα θα ηταν αυξηση της θερμοκρασιας οπως σωστα σου ειπαν και ισως και flagyl.

Το ότι είδα τον μεγάλο δίσκο όμως να ξύνεται εχθές δεν έχω σίγουρα και παράσιτο; Μπορεί να προκλήθηκε πρόβλημα με την διατροφή και ταυτόχρονα να έχω και παράσιτο;

Παράγγειλα το seachem metroplex και λογικά αύριο ή μεθαύριο θα το έχω. Επειδή λέει 5 γρ. για πόσα λίτρα είναι; Θα φτάσει και ποια είναι η διαδικασία θεραπείας;

Παράγγειλα το seachem metroplex και λογικά αύριο ή μεθαύριο θα το έχω. Επειδή λέει 5 γρ. για πόσα λίτρα είναι; Θα φτάσει και ποια είναι η διαδικασία θεραπείας;

Κάποια διευκρίνηση;

Δεν το παρέλαβα σήμερα οπότε δεν ξεκίνησα ακόμα τη θεραπεία.

Επίσης να αναφέρω πως σήμερα ο μεγάλος pigeon blood και ο ένας μικρός combat blue είχαν καλύτερη διάθεση και κινούνταν στο ενυδρείο. Είχαν διάθεση για φαγητό αν και σχεδόν πάντα το έφτυναν. Έφαγαν κάπως όμως.

Ο άλλος μικρός μόνιμα στον θερμοστάτη αλλά ήρθε μπροστά. Δείχνει να έχει σκουρύνει το σώμα του... Καμία διάθεση για φαγητό και μόνιμα βρίσκεται εκεί.post-21690-1294248639_thumb.jpg

Μόλις συμπλήρωσα 12 λίτρα α/ο λόγο εξάτμισης είδα πάλι ένα σκουλήκι να κολυμπάει.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Θα σου φθάσει είναι 100mg/40lt.

Ούτε σήμερα ήρθε το φάρμακο. Είδα όμως κάτι που δεν έχω ξανά δει. Λευκά κακά πάνω σε μερικά φυτά. Όχι διάφανα. Είναι κάποιος σύμπτωμα αυτό;

Έχουν περάσει τόσες μέρες και το metroplex ακόμα να το παραλάβω. Οπότε θα πρέπει να πάρω από φαρμακεία το flazil; Πως να το χρησιμοποιήσω;

Να προσθέσω ότι όταν ολοκλήρωσα την θεραπεία με sera costapure F (2 δόσεων) οι δίσκοι έδειχναν καλύτερα. Έκανα αλλαγή και έβαλα άνθρακα και θα τον βγάλω σήμερα αλλά οι δίσκοι εδώ και 2 μέρες πάλι τα ίδιο. Τώρα τρώει μόνο ο ένας μικρός και οι άλλοι 2 είναι μόνιμα κριμένοι και δεν τρώνε. Επίσης στον έναν μεγάλο pigen blood παρατήρησα και κάτι εξωτερικά σημάδια. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι κάποια βρομιά που απλά κόλλησε απάνω του.

post-21690-1295007133_thumb.jpg

post-21690-1295007164_thumb.jpg

post-21690-1295007187_thumb.jpg

Δοσολογία μια κάψουλα των 500 στα 40 λίτρα κάθε 8 ώρες με αλλαγή νερού 30%, θερμοκρασία στους 32.

Στις αλλαγές αντιχλώριο με αλόη και ας χρησιμοποιείς συσκευή αντίστροφης όσμωσης.Ξεκιναμε με 3 ημέρες και βλέπουμε :wub:

Δοσολογία μια κάψουλα των 500 στα 40 λίτρα κάθε 8 ώρες με αλλαγή νερού 30%, θερμοκρασία στους 32.

Στις αλλαγές αντιχλώριο με αλόη και ας χρησιμοποιείς συσκευή αντίστροφης όσμωσης.Ξεκιναμε με 3 ημέρες και βλέπουμε :P

Δηλαδή βάζω 8 κάψουλες για 320 λίτρα καθαρά που έχω και μετά από 8 ώρες κάνω αλλαγή νερού και ξανά 8 κάψουλες; Και αυτό θα γίνεται 3 φορές την ημέρα για 3 μέρες;

Τώρα υπάρχει θέμα για το νερό από α/ο.... αλλά θα δω τι θα κάνω.

Δηλαδή βάζω 8 κάψουλες για 320 λίτρα καθαρά που έχω και μετά από 8 ώρες κάνω αλλαγή νερού και ξανά 8 κάψουλες; Και αυτό θα γίνεται 3 φορές την ημέρα για 3 μέρες;

Τώρα υπάρχει θέμα για το νερό από α/ο.... αλλά θα δω τι θα κάνω.

Διευκρίνηση εδώ;

Επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα 80λιτρο ως καραντίνα; Να βγάλω νερό από το μεγάλο ενυδρείο και να μεταφέρω μόνο τους 3 δίσκους εκεί ή πρέπει να γίνει η θεραπεία στο ενυδρείο;

Και μια φωτογραφία με κακά που είναι διάφανα προς λευκά.

post-21690-1295185089_thumb.jpg

Επικοινώνησα με το μαγαζί σήμερα και μου είπαν ότι έγινε κάποιο μπέρδεμα με την παραγγελία και θα το έχω αύριο το metroplex. Οπότε υπομονή οι δίσκοι μέχρι αύριο.

Στο μεταξύ ο δίσκος συνεχίζει να κρύβεται και να μακραίνει το σ**** που έχει μείνει απάνω του. Από εχθές δεν έχει φύγει. Είναι ένδειξη προχωρημένου σταδίου μόλυνσης. Υπάρχει περίπτωση με το metroplex να γίνει καλά; Επίσης το hexamita έχει καμία σχέση με αυτό;

mode note

Λιγη προσοχη στις λέξεις που χρησιμοποιούμε.

post-21690-1295283401_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - NickTheFish

Εχουν περάσει πολλές οι ημέρες που δεν εχεις παραλάβει το metroplex,οσο καθυστερούμε να κανουμε μια θεραπεια τόσο τα πράγματα δυσκολευουν.Το hexamita δεν εχει αμεση σχεση με αυτο.

Ο pigeon blood που έβγαζε συνέχεια διάφανα κακά και του κρέμονταν δείχνει να τον έπιασε λίγο το φάρμακο μιας και δεν βλέπω να του κρέμονται πλέον κακά. Την ημέρα είναι όλο κρυμμένος σε κάτι φυτά και το βράδυ βγαίνει έξω αλλά δεν στέκεται σωστά. Γέρνει μπροστά και λίγο πλάι.

Ο ένας combalt blue που κρυβόταν και αυτός άρχισε να κόβει βόλτες στο ενυδρείο.

Από τροφή μόνο ο άλλος combalt δείχνει να πηγαίνει προς την τροφή αλλά δεν την τρώει.

Τελικά ποια θεραπεία εφαρμόζεις?Πόσες ημέρες?Θερμοκρασία ανέβασε.

το seachem metroplex. η πρώτη εφαρμογή έγινε πριν 3 μέρες και εχθές η δεύτερη. λέει 1-2 κουταλάκια για 40λ και βάζω 1 αλλά όχι κοφτό.

Ενώ 2 μέρες ο pigeon δεν έκανε διάφανα κακά, σήμερα έβγαλε πάλι αρκετό. Συνεχίζει να μην τρώει όπως και ο ένας combalt.

Θερμοκρασία είμαι στους 29.5. Να ανεβάσω κι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...