IoSpy 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #26 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε μου,δοκιμασε και ανεβασε τη θερμοκρασια σταδιακα στους 30 Οκ, θα ανεβάσω σταδιακά. Πάει πουθενά το μυαλό σου; Να ξεκινήσω κάποια θεραπεία ή τίποτα ακόμα μιας και δεν έχω κάποια ένδειξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Δεκεμβρίου 2010 #27 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Εμενα προσωπικα δεν μου παει καπου το μυαλο.Ουτε στις φωτο διεκρινα κατι. Αλλωστε για να γινει διαγνωση ασθενειας,χρειαζονται περισσοτερα πραγματα απο την πειρα διατηρησης του ειδους,και μια φωτο. Ας ελπισουμε με την αυξηση της θερμοκρασιας να παρουν μπροστα και να αρχισουν να τρωνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 28 Δεκεμβρίου 2010 #28 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Φιλε μου,δοκιμασε και ανεβασε τη θερμοκρασια σταδιακα στους 30 +1 και λίγο παραπάνω αλλά δυστυχώς τα φυτά σου θα την ψιλοακούσουν... (στην προκειμένη δε νομίζω ότι σε πολυνοιάζει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #29 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Εννοείται πρώτα τα ψάρια και μετά τα φυτά αν και αυτά ζωντανά είναι αλλά anyway. Θα ανεβάσω λίγο και για ότι νέο θα ενημερώσω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 28 Δεκεμβρίου 2010 #30 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Συνεχιζεις κανονικα να ταιζεις κατεψυγμενη??Δοκιμασες να ταισεις ξηρα βουτηγμενη μεσα σε σκορδο μηπως?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #31 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Συνεχιζεις κανονικα να ταιζεις κατεψυγμενη??Δοκιμασες να ταισεις ξηρα βουτηγμενη μεσα σε σκορδο μηπως?? Συνέχιζα κανονικά αλλά πλέον όχι. Πριν λίγο είδα ότι ενώ την αγόρασα τον Σεπτέμβρη ήταν ληγμένη από τον Αύγουστο. Οπότε παίζει να ήταν αυτή η αιτία θανάτου; Γενικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό που λες. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να φτιάξω σκορδόζουμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 28 Δεκεμβρίου 2010 #32 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Μαλλον μολις βρηκες την αιτια ολων,ποσο καιρο τρωνε απο την ληγμενη κατεψυγμενη τροφη??Υπαρχουν σκορδοζουμα ετοιμα στο εμποριο,μπορεις να δοκιμασεις ενα απο αυτα.Δοκιμασε ξηρα τροφη!Πιθανα να χρειαστει να κανεις αποπαρασιτωση.. Τα περιττωματα των ψαριων σου παρατηρησε και ενημερωσε μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #33 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Από Σεπτέμβρη τα τάιζα. Αλλά ίσως ακόμα να μην είχε πρόβλημα. Να περιμένω να έχω πρόβλημα και με τα άλλα ψάρια τώρα; Με melafix να κάνω απόπαρασίτωση; Μπορεί αυτό να προκάλεσαι και planaria; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Ιανουαρίου 2011 Author #34 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Έγινε αλλαγή νερού 25% με 100% α/ο. Αμέσως μετά την αλλαγή βγήκαν πάρα πολλά σκουλήκια για κολύμπι. Έχω βάλει και ένα βίντεο και μια φωτογραφία. Στη φωτογραφία κολυμπάει και στο βίντεο έχει και ένα που είναι πάνω στο τζάμι. Οι δίσκοι συνεχίζουν να ην τρώνε την τροφή τους παρά μόνο κατεψυγμένη που την φτύνουν. Το ένα δισκάκι δεν τρώει ούτε την κατεψυγμένη και την περισσότερη ώρα είναι κριμένο σε κάτι φυτά και ξύλα. Η θερμοκρασία είναι στους 29 πλέον και το απόγευμα θα κάνω όλα τα τεστ νερού. Τα κόπρανά τους δεν τα έχω δει πάνω στα ψάρια, στον βυθό όμως που έχει διάφορα πεσμένα είναι νορμαλ αλλά δεν ξέρω από ποια ψάρια είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 1 Ιανουαρίου 2011 #35 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Απο την αρχη που μπήκαν τα ψάρια έβαζες 100% νερό αντίστροφης όσμωσης? Οταν λες normal για τα κοπρανα τους τι εννοείς? Οι κοιλιές και τα πλευρά των δίσκων σε τι κατάσταση είναι?ρουφηγμένες μηπως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Ιανουαρίου 2011 Author #36 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Απο την αρχη που μπήκαν τα ψάρια έβαζες 100% νερό αντίστροφης όσμωσης? Οταν λες normal για τα κοπρανα τους τι εννοείς? Οι κοιλιές και τα πλευρά των δίσκων σε τι κατάσταση είναι?ρουφηγμένες μηπως? Όχι, απλά επειδή είδα αύξηση πριν 2 μέρες και στο gh και kh χωρίς λόγο σε 11 και 6 αντίστοιχα από 8 και 5, και επειδή είναι ήδη ψηλά έκανα μόνο με α/ο αλλαγή. Ιχνοστοιχεία αγόρασα εχθές τα seachem discus trace. Αυτό τώρα... με την δική μου εμπειρία δεν βλέπω κάποια μεταβολή. Κανονικοί μου φαίνονται. Τα worms μπορείτε τώρα να καταλάβετε τι μπορεί να είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Ιανουαρίου 2011 #37 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Εμενα planaria μου μοιαζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Ιανουαρίου 2011 Author #38 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Νέες μετρήσεις GH:7, KH:3, PH:7.7, NO2:0, NO3:<10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Ιανουαρίου 2011 #39 Share 1 Ιανουαρίου 2011 (edited) Εμενα planaria μου μοιαζουν Στράτο, κινούνται πολύ γρήγορα και είναι πολύ πιο μεγάλα..., σε σχέση πάντα, με τα δικά μου Planaria! Έγινε επεξεργασία 1 Ιανουαρίου 2011 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Ιανουαρίου 2011 Author #40 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Καθάρισα λίγο άμμο πριν λίγο. Τα applensails θάβονται τελείως στην άμμο. Γιατί; Έχει καμία σχέση με το πρόβλημά μου; Από την πρώτη μέρα που μπήκαν μέσα η άμμος έχει κάνει σαν ένα στρώμα σαν άμμος που κολλάει. Έχω ξενερώσει τελείως... μου φαίνεται θα πεθάνουν όλοι οι δίσκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 1 Ιανουαρίου 2011 #41 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος με αυτο που παρουσιάζει η αμμος σου? NH3/Nh4 μετράς? Οι παραπανω μετρησεις είναι με strips? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Ιανουαρίου 2011 Author #42 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος με αυτο που παρουσιάζει η αμμος σου? NH3/Nh4 μετράς? Οι παραπανω μετρησεις είναι με strips? Η άμμος είναι κάπως πιο κίτρινη στην επιφάνεια και πιο συμπαγής. Όχι πετρωμένη. Σαν βρώμικη και οι κόκκοι της είναι σαν ενωμένοι με βλέννα. Σήμερα δεν μέτρησα αλλά γενικά μετράω αυτές τις μέρες και είναι πάντα 0. Με υγρά τεστ και το ph πλέον και με ηλεκτρονικό phμετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 1 Ιανουαρίου 2011 Author #43 Share 1 Ιανουαρίου 2011 Έχουμε πρόβλημα παίδες (καλά πρόβλημα είχα εδώ και μέρες αλλά σήμερα βγήκε και άλλο). Παρατηρούσα το ενυδρείο και είδα και το botia lohachata και τον έναν pegeon blood δίσκο να ξύνονται. Το botia ειδικά πάρα πολύ έντονα. Να ξεκινήσω καμιά θεραπεία με costapur; Link to comment Share on other sites More sharing options...
grg_argy 2 Ιανουαρίου 2011 #44 Share 2 Ιανουαρίου 2011 επειδη μαλλον εχω το ιδι προβλημα με τα σκουλικια ξερει κανεις πως τα σκοτωνουμε??? τα ψαρια μου ειναι καλα στην υγεια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 2 Ιανουαρίου 2011 #45 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Άσχετο με την πορεία του προβλήματος σου, αλλα πολύ σχετικό γενικότερα. Έχεις παραβεί δύο βασικές αρχές. Σε ένα εντελώς άστρωτο ενυδρείο(αναφέρεις στην αρχή του post. οτι τρέχει λιγότερο απο μήνα), βάζεις δίσκους, οι οποίοι απαιτούν πολύ καλές συνθήκες νερού, κάτι που εσυ δεν μπορείς να προσφέρεις, λόγω της πολύ φρέσκιας βιολογίας. Και 2ον, ακόμα και πάνω στις συσκευασίες απο τις τροφές, αναφέρει οτι η ποσότητα που ταίζουμε, θα πρέπει να είναι τόση ώστε να καταναλώνεται αμέσως και να μην παραμένει στον βυθό μας. Εσυ αν και έβλεπες οτι ειχε αρκετη ποσότητα τροφής στον πυθμένα σου, εξακολουθούσες να ταίζεις και μάλιστα με την Νο1 πηγή προβλημάτων, την κατεψυγμένη. Πάντα απο προσωπικές απόψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Ιανουαρίου 2011 Author #46 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Άσχετο με την πορεία του προβλήματος σου, αλλα πολύ σχετικό γενικότερα. Έχεις παραβεί δύο βασικές αρχές. Σε ένα εντελώς άστρωτο ενυδρείο(αναφέρεις στην αρχή του post. οτι τρέχει λιγότερο απο μήνα), βάζεις δίσκους, οι οποίοι απαιτούν πολύ καλές συνθήκες νερού, κάτι που εσυ δεν μπορείς να προσφέρεις, λόγω της πολύ φρέσκιας βιολογίας. Και 2ον, ακόμα και πάνω στις συσκευασίες απο τις τροφές, αναφέρει οτι η ποσότητα που ταίζουμε, θα πρέπει να είναι τόση ώστε να καταναλώνεται αμέσως και να μην παραμένει στον βυθό μας. Εσυ αν και έβλεπες οτι ειχε αρκετη ποσότητα τροφής στον πυθμένα σου, εξακολουθούσες να ταίζεις και μάλιστα με την Νο1 πηγή προβλημάτων, την κατεψυγμένη. Πάντα απο προσωπικές απόψεις. Αφού έκανα αλλαγή ενυδρείου τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Επίσης οι δίσκοι και όλα τα ψάρια ήταν μια χαρά τον πρώτο μήνα. Και σχετικά με την τροφή δεν είπα ότι πέφτει κάτω η τροφή και μένει και συνεχίζω να ταΐζω. Σχετικά με το ξύσιμο και τι θεραπεία πρέπει να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 2 Ιανουαρίου 2011 #47 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Seachem metroplex θα προμηθευτεις για την αποπαρασιτωση των ψαριων σου,πιθανα να επηρεασει και τα σκουληκια που κολυμπουν ελευθερα στο ενυδρειο σου.Εαν δεν καταφερεις να το βρεις αγορασε flagyl απο το φαρμακειο.Μια ημερα πριν ξεκινησεις τη θεραπεια ανακινησε καλα το βυθο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Ιανουαρίου 2011 Author #48 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Seachem metroplex θα προμηθευτεις για την αποπαρασιτωση των ψαριων σου,πιθανα να επηρεασει και τα σκουληκια που κολυμπουν ελευθερα στο ενυδρειο σου.Εαν δεν καταφερεις να το βρεις αγορασε flagyl απο το φαρμακειο.Μια ημερα πριν ξεκινησεις τη θεραπεια ανακινησε καλα το βυθο σου Ευχαριστώ. Να προσθέσω και αλάτι κατά τη θεραπεία ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 2 Ιανουαρίου 2011 #49 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Οχι φιλε μου,δε θα χρειαστει να προσθεσεις αλατι,καλη επιτυχια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 3 Ιανουαρίου 2011 Author #50 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Ο μεγάλος δίσκος δείχνει πιο πρόθυμος να φάει αν και δεν τρώει. Ο ένα μικρός είναι μόνιμα πλέον δίπλα στον θερμοστάτη και δείχνει να μην την παλεύει και ο άλλο μικρός είναι λίγο πιο δραστήριος αλλά είδα ότι κάνει τίναγμα του κεφαλιού του δεξιά και αριστερά μερικές φο Επίσης έβαλα ένα εσωτερικό φίλτρο ώστε να βγάζει και φυσαλίδες και να ανέβει λίγο η ροή μέσα στο ενυδρείο. Το seachem metroplex δεν πήγα να το πάρω σήμερα γιατί δεν πρόλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος