Jump to content

Σκουλίκια στο νερό, δεν τρώνε οι δίσκοι, φιλμ στο νερό...

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :Τι να πρώτο πω. Κατ' αρχάς οι δίσκοι δεν τρώνε εδώ και 4 μέρες. Μόνο ο ένας μικρός. Οι άλλοι μόνο την κατεψυγμένη τρώνε από το χέρι μου και πάλι άντε να τσιμπήσουν 1 με 2 φορές. Δεύτερων στην επιφάνεια παρόλο που βαράει το spraybar έχω φιλμ τόσο παχύ σαν ζελατίνα. Δεν ξέρω αν έφταιγε η τύρφη αλλά την αφαίρεσα από το φίλτρο. Και το χειρότερο, όλο το ενυδρείο έχει σκουληκάκια μικρά. Στα τζάμια άντε να έχω 10 το πολύ, ενώ το νερό είναι γεμάτο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):fluval 405 με siporax και σφουγκάρι. 1300λ/ω με 9 λίτρα κάδο

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):κοντά 1 μήνα

- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 δίσκοι, 6 αρλεκίνοι, 2 botia lohachata, 1 pleco, 7 golden applesnails

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):το φαγητό έχει πολύ πικιλία. tetra discus bits, jbl novo, tropical d-allio pro, tropical spiroulina, tetra vital, κατεψηγμένη με γαλοπούλα, tetramine,νερό από α/ο και βρύση. ΤΗν περασμένη εβδομάδα έγινε αλλαγή 25% μετά από θεραπεία 7 ημερών με melafix γιατί ο Pleco έχει ένα μαύρο σιμάδι από πριν τον αποκτήσω (πάνω από 1,5 μήνα)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.5

- KH:5

- GH:8

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):<10

- Θερμοκρασία:28

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ναι

-Strips:οχι

-Ηλεκτρονικά:οχι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Μου είναι αδύνατο να μπορέσω να κάνω φοκους στα σκουλίκια. :P

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα σκουλικακια ειναι μικρα και ασπρα;

Αν ναι ειναι planaria,και οφειλεται κατα πασα πιθανοτητα σε υπερβολικο ταισμα.Εκει πιθανοτατα οφειλεται και το φιλμ.Δοκιμασε πιο εντονη αναταραξη επιφανειας,και αραιωσε την ποσοτητα που ταιζεις.

Αν ειναι κατι αλλο,θα περιμενεις τους δισκαδες να σου πουν και αυτοι τη γνωμη τους.

Είναι πολύ μικρά και λεπτά. Δεν διακρίνεται κάποιο χρώμα. Αν μου έλεγαν όμως πως θα τα χαρακτήριζα μάλλον άσπρα προς διαφανή. Μόνιμα κάνουν κίνηση σαν να θέλουν να κολυμπήσουν αλλά πάνε με τη ροή του νερού. Η αλήθεια είναι ότι η δώσεις φαγητού ήταν συχνές. Επίσης στην άμμο πλέον έχει μαζευτεί πάρα πολύ σκατο. Δεν ξέρω πως να την καθαρίσω. Στο google κάποιες φωτογραφίες που βλέπω μου φαίνονται πολύ μεγαλύτερα τα planaria από αυτά που έχω εγώ.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Από την περιγραφή που έχεις δώσει έχω σχηματίσει την εικόνα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ενυδρείο που υπερταΐζεται και που δεν έχει στρώσει ακόμη.

Θα πρότεινα καθαρισμό του πυθμένα,διακοπή των κατεψυγμένων τροφών,τάισμα μια φορά την μέρα,άνθρακα στο φίλτρο στην παρούσα φάση και συχνές αλλαγές νερού με σωστά προετοιμασμένο νερό.

Από την περιγραφή που έχεις δώσει έχω σχηματίσει την εικόνα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ενυδρείο που υπερταΐζεται και που δεν έχει στρώσει ακόμη.

Θα πρότεινα καθαρισμό του πυθμένα,διακοπή των κατεψυγμένων τροφών,τάισμα μια φορά την μέρα,άνθρακα στο φίλτρο στην παρούσα φάση και συχνές αλλαγές νερού με σωστά προετοιμασμένο νερό.

Σαν ενυδρείο είναι όντως φρέσκο. Απλά το φίλτρο ήταν στρωμένο πάνω από 3 μήνες πριν. Φαγητό επειδή μου είπαν ότι οι δίσκοι θέλουν 2 με 3 γεύματα τουλάχιστον γι αυτό τα αύξησα ρπιν 2 εβδομάδες περίπου. Η άμμος είναι πραγματικά βρόμικη και δεν ξέρω πως να την καθαρίσω. Επίσης σήμερα μόνο οι 2 δίσκοι έφαγαν κατεψυγμένοι. Οι άλλοι 2 δεν ήρθαν καων στο χέρι μου και κάθονται πίσω από ένα ξύλο.

επειδη εχω κι εγω αμμο κατο ακου τι κανω. βαζεις το λαστιχο οταν κανεις αλλαγη πολυ ψαμηλα μισο ποντο απο την αμμο. τα κακα επειδη ειναι πιο ελαφρια σηκωνονται. το ποσο κοντα το ρυθμιζεισ εσυ. και να σηκωσεις αμμο μην αγχωνεσαι. στον κουβα που μαζευεις το νερο θα εχει αμμο μαζι με κακα. αδειασε το ολο ασε δυο τρια ποτηρια και χτυπα το εντονα να σηκωθει το κακο πανω και χυστο. προσεκτικα να μην πεσει η αμμος. γεμισε απο τη βρυση καντο 2-3 φορες και τα κακα θα φυγουν. τωρα εχει μεινει καμποση αμμος στον κουβα. οταν ριχνεις μεσα το νερο της αλλαγης παρε τον κουβα βαλτον πανω απο το ενυδρειο και με το λαστιχο ξεπλυνε την αμμο να ξαναπεσει παλι μεσα. δεν ειναι τιποτα πανευκολη διαδικασια ειναι ολα.

ελπιζω να βοηθησα

Παντελης

επειδη εχω κι εγω αμμο κατο ακου τι κανω. βαζεις το λαστιχο οταν κανεις αλλαγη πολυ ψαμηλα μισο ποντο απο την αμμο. τα κακα επειδη ειναι πιο ελαφρια σηκωνονται. το ποσο κοντα το ρυθμιζεισ εσυ. και να σηκωσεις αμμο μην αγχωνεσαι. στον κουβα που μαζευεις το νερο θα εχει αμμο μαζι με κακα. αδειασε το ολο ασε δυο τρια ποτηρια και χτυπα το εντονα να σηκωθει το κακο πανω και χυστο. προσεκτικα να μην πεσει η αμμος. γεμισε απο τη βρυση καντο 2-3 φορες και τα κακα θα φυγουν. τωρα εχει μεινει καμποση αμμος στον κουβα. οταν ριχνεις μεσα το νερο της αλλαγης παρε τον κουβα βαλτον πανω απο το ενυδρειο και με το λαστιχο ξεπλυνε την αμμο να ξαναπεσει παλι μεσα. δεν ειναι τιποτα πανευκολη διαδικασια ειναι ολα.

ελπιζω να βοηθησα

Παντελης

Θα δοκιμάσω να κάνω τώρα κάτι τέτοιο αλλά χωρίς να αλλάξω νερό. Παίζει αν είναι planaria να φταίει η βρόμικη άμμος; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο να την αντιμετωπίσω; Κάνουν χαρακτηριστική και έντονη κίνηση φιδιού όπως κολυμπάνε.

Θα δοκιμάσω να κάνω τώρα κάτι τέτοιο αλλά χωρίς να αλλάξω νερό. Παίζει αν είναι planaria να φταίει η βρόμικη άμμος; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο να την αντιμετωπίσω; Κάνουν χαρακτηριστική και έντονη κίνηση φιδιού όπως κολυμπάνε.

Κανε μια αλλαγη,κανε σκουπα τις ακαθαρσιες,και ριχνε τροφη μονο τοση οσο να εξαφανιζεται,και να μην μενει μεσα στο ενυδρειο.Η planaria οφειλεται στην τροφη που περισσσευει και μενει στον πατο του ενυδρειου

Καθαρισμος βυθου αλλαγες νερου 10% μερα παρα μερα,σταματησε την κατεψυγμενη και μειωσε και την ξηρα τροφη,το φιλτρο σου μπορει να ειναι στρωμενο αλλα με το ενυδρειο παραμενει φρεσκο.

Η αλλαγή ίσως αργήσει γιατί τρύπησα το βαρέλι που το φτιάχνω και τώρα δεν έχω. <και το άλλο βαρέλι το έχω στην αποθήκη και χάλασε η κλειδαριά και δεν ανοίγει οπότε δυστυχώς από Δευτέρα. <τροφή μπορώ να πω ότι δεν βλέπω να μένει καθόλου μιας και τα botia τρώνε πριν προλάβει να πέσει κάτι κάτω.

Επίσης έβγαλα σχεδόν όλη την pistia για να ανακατεύεται καλύτερα η επιφάνεια. Μπορεί να έφταιγε και αυτό; Εκτός από τις αλλαγές νερού και μείωση τροφής πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Αυτα αρχικα,καλο θα ειναι να ενημερωσεις για τις εξελιξεις και να παρατηρεις τα ψαρια σου!Σκορδακι αν εχεις να τους δωσεις μαζι με την τροφη θα τους βοηθουσε πολυ.

υ.γ Παρατηρησες εαν τα ψαρια σου ξυνονται?

Αυτα αρχικα,καλο θα ειναι να ενημερωσεις για τις εξελιξεις και να παρατηρεις τα ψαρια σου!Σκορδακι αν εχεις να τους δωσεις μαζι με την τροφη θα τους βοηθουσε πολυ.

υ.γ Παρατηρησες εαν τα ψαρια σου ξυνονται?

Βάζω μια τροφή της tropical με σκόρδο αλλά δεν την τρώνε. Και κανονικό να βάλω πάλι δεν θα φάνε γιατί δεν τρώνε γενικά.

Από ξύσιμο δεν έχει κανένα ψάρι πλέον. Είχε ο pleco μου πριν λίγες μέρες όπως φαίνεται εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=52698 αλλά το σημάδι του δεν έχει φύγει.

Αλλαγή καμία. Οι 2 δίσκοι (ένας πιο μικρός και ακόμα περισσότερο πιο μεγάλος) δεν τρώνε και κρύβονται συνέχεια. Επίσης μου φάνηκε ο μικρός να ξύθηκε 2 φορές και ο μεγάλος έχει κάτι μαυράκια που δεν είναι peppering αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι.

post-21690-1293471829_thumb.jpg

post-21690-1293471847_thumb.jpg

post-21690-1293471865_thumb.jpg

Το παρατηρούσα και νομίζω πως η αναπνοή του είναι πιο έντονη. Όχι πιο γρήγορη αλλά ανοίγει περισσότερο το στόμα και ίσως λίγο περισσότερο και τα βράγχια.

Να ξεκινήσω θεραπεία με κανένα φάρμακο;

Έχω να τον δω να φάει 5 μέρες. Και το φαί ότι ξεφύγει το τρώνε κατευθείαν τα γατόψαρα οπότε δύσκολα να βρει κάτω τροφή. Πρησμένη κοιλιά δεν έχει καθόλου. Οπτικά φαίνεται οκ εκτός από τα ελάχιστα μαυράκια που είδατε στις φωτογραφίες. Επίσης παρατήρησα ότι η άμμος μπορεί να κολλήσει σχετικά πιο εύκολα απάνω του. Αν οφείλεται από το δέρμα του που ίσως βγάζει περισσότερη βλέννα ή επειδή δεν κινείται δεν το ξέρω.

Ο ένας μεγάλος δίσκος δεν είναι καθόλου καλά. Γέρνει πολύ προς τα μπροστά. Αδύναμος να κολυμπήσει και τον τραβάει και ο σωλήνας της εισόδου του φίλτρου. Πρέπει να κάνω κάτι άμεσα γιατί δεν βλέπω να την βγάζει μέχρι αύριο ή το πολύ μεθαύριο. Τι προτείνετε;

Ο δίσκος αυτή τη στιγμή είναι ανάποδα και ανασένει πάρα πολύ αργα...

Τον πήρα και τον είχα στο χέρι μου μέσα στο νερό ίσιο για να μην τον παίρνει το νερό και χτυπάει από εδώ κι εκεί. Έκανε 3 απότομες κινήσεις με το σώμα του μετά από λίγη ώρα και σταμάτησε να αναπνέει... :P

Με στεναχώρησε πολύ που δεν είχα κάποια ένδειξη για να ξέρω τι να του κάνω. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο σύμπτωμα για την αιτία θανάτου. Είχε να φάει όμως 5 μέρες αλλά δεν νομίζω να απεβίωσε από αυτό. Κάποιο πρόβλημα είχε και ήταν συνέχεια κριμένος... Τώρα δεν ξέρω μην έχει την ίδια κατάληξη και κανένα άλλο ψαράκι μου.

(ξανα)κάνε ότι τεστ έχεις και δεν έχεις και στείλε μας τα αποτελέσματα!

Έγινε επεξεργασία - warhawk

ειρεμησε και πες που βρισκετε το ενυδρειο σου τωρα.......μην τρελεαθεις γιατι μονο κακο θα κανουμε!!!!!!!!!

ειδα που εγραφες για την τιρφη.......δεν κανει κακο παρα μονο καλο!!!!!!!!

αν ειχες σκαλαρια αυτα τα σκουλικακια θα τα ετρωγαν.......

οποτε πες μας τις αλλαγες σου.........αν ειναι αυτο που πιστευω!δεν κανει κακο....τουλαχιστιν στο βαθμο που βλεπω εγω....για πες :P

Έκανα όλες τις μετρήσεις από την αρχή.

λίτρα:350

φίλτρο:fluval 405

NH3,4:0

NO2:0

NO3:<10

PO4:0

KH:5

GH:8

ph:7.5

temp:28

Η planaria (αν είναι planaria) δεν έχει φύγει. Οι δίσκοι συνεχίζουν να μην τρώνε καμία τροφή παρά μόνο κατεψυγμένη εκτός από έναν μικρό δίσκο που τρώει τα πάντα εκτός από τις νέες τροφές της tropicl που πήρα πρόσφατα.

post-21690-1293550170_thumb.jpg

ειρεμησε και πες που βρισκετε το ενυδρειο σου τωρα.......μην τρελεαθεις γιατι μονο κακο θα κανουμε!!!!!!!!!

ειδα που εγραφες για την τιρφη.......δεν κανει κακο παρα μονο καλο!!!!!!!!

αν ειχες σκαλαρια αυτα τα σκουλικακια θα τα ετρωγαν.......

οποτε πες μας τις αλλαγες σου.........αν ειναι αυτο που πιστευω!δεν κανει κακο....τουλαχιστιν στο βαθμο που βλεπω εγω....για πες :P

Και γιατι δεν λες απ'ευθειας τι πιστευεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...