Jump to content

Τηλεκατευθυνόμενα - Ελικόπτερο

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω το πρώτο μου τετρακάναλο ελικόπτερο.

Έχω βρει το Big Lama της Esky.

http://www.xheli.com/2esbigoulaco.html

Αξίζει σαν πρώτο εκπαιδευτικό ελικόπτερο?

Πετάει σε εξωτερικό χώρο με μέρες άπνοιας?

Αν ασχολείται κανείς από το forum με τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα θα ήθελα να με βοηθήσει.

Έχω το Lama V4.Σαφώς το μοντέλο που αναφέρεις θα έχει μεγαλύτερη ευστάθεια.

Ψάξε αρκετά το θέμα ανταλλακτικών (Άξονες,πτερύγια,κουστούμι) γιατί ως νέος όλο και κάτι θα σπάσεις.

Τις πρώτες πτήσεις κάνε τες με πλήρη άπνοια ή σε μεγάλο εσωτερικό χώρο για να εξοικειωθείς.

Προτείνω να παραγγείλεις μαζί και μια δεύτερη μπαταρία ή για οικονομία να ψάξεις αν πωλούνται ιμιτασιόν.

Είναι πολύ πιο φθηνές και μερικές κρατάνε περισσότερο.

Επειδή ασχολούμαι χρόνια θα σου πω μόνο το εξής...

Εάν το θες για να κάνεις χαβαλέ για τα Χριστούγεννα πάρτο. Θα διασκεδάσεις απίστευτα. Εάν όμως σκέφτεσαι να ασχοληθείς με το "άθλημα" δεν είναι καλό το ελικόπτερο για ένα και μοναδικό λόγο... Είναι ομοαξονικό :P Δεν έχει καμία σχέση ο χειρισμός του με πραγματικό ελικόπτερο. Ακόμα και να μάθεις να το χειρίζεσαι πολύ καλά (πράγμα πολύ εύκολο στα ομοαξονικά) και πας αργότερα να πάρεις κάτι σε κανονικό ελικόπτερο θα ξεκινάς από το 0. Μη σου πω ότι θα ξεκινάς από το -10 καθώς θα έχεις συνηθίσει να πετάς με κάποιον άλλο τρόπο.

Κατά τη γνώμη μου ο λόγος ύπαρξης τον ομοαξονικών είναι για να κερδίσουν οι εταιρείες ευκαιριακούς πελάτες καθώς δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να πετάξει κάποιος κανονικό ελικόπτερο λόγο δυσκολίας χωρίς να φάει αρκετό καιρό σε simulator.

Εάν πραγματικά θες να ασχοληθείς η γνώμη μου είναι να πάρεις μια τηλεκατεύθυνση η οποία να έχει USB και να λιώσεις στα simulator για μερικές βδομάδες και μετά πας και παίρνεις ελικόπτερο :rasp: Μην απογοητευτείς στην αρχή είναι κάτι πραγματικά δύσκολο (το θεωρώ πιο δύσκολο από το να πετάξεις κανονικό 1:1 ελικόπτερο)

Φιλικά Γιάννης

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Επειδή ασχολούμαι χρόνια θα σου πω μόνο το εξής...

Εάν το θες για να κάνεις χαβαλέ για τα Χριστούγεννα πάρτο. Θα διασκεδάσεις απίστευτα. Εάν όμως σκέφτεσαι να ασχοληθείς με το "άθλημα" δεν είναι καλό το ελικόπτερο για ένα και μοναδικό λόγο... Είναι ομοαξονικό :rasp: Δεν έχει καμία σχέση ο χειρισμός του με πραγματικό ελικόπτερο. Ακόμα και να μάθεις να το χειρίζεσαι πολύ καλά (πράγμα πολύ εύκολο στα ομοαξονικά) και πας αργότερα να πάρεις κάτι σε κανονικό ελικόπτερο θα ξεκινάς από το 0. Μη σου πω ότι θα ξεκινάς από το -10 καθώς θα έχεις συνηθίσει να πετάς με κάποιον άλλο τρόπο.

Κατά τη γνώμη μου ο λόγος ύπαρξης τον ομοαξονικών είναι για να κερδίσουν οι εταιρείες ευκαιριακούς πελάτες καθώς δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να πετάξει κάποιος κανονικό ελικόπτερο λόγο δυσκολίας χωρίς να φάει αρκετό καιρό σε simulator.

Εάν πραγματικά θες να ασχοληθείς η γνώμη μου είναι να πάρεις μια τηλεκατεύθυνση η οποία να έχει USB και να λιώσεις στα simulator για μερικές βδομάδες και μετά πας και παίρνεις ελικόπτερο :D Μην απογοητευτείς στην αρχή είναι κάτι πραγματικά δύσκολο (το θεωρώ πιο δύσκολο από το να πετάξεις κανονικό 1:1 ελικόπτερο)

Φιλικά Γιάννης

Μην το λες! :P

καλυτερα παρε πρωτα ενα ελικοπτερακι indoor για εξικιωση και μετα ποχωρα στα outdoor...χθες μου το ειπε ενας μοντελιστας που εχεις δικο του μαγαζι.και επειδη ξερω οτι τα χριστουγεννα θελουμε ποιο πολυ δραση πηρα ενα τηλεκατευθηνομενο indoor της kyanite και ειναι σουπερ

Το lamaV4 είναι αρκετά καλό για΄πρώτο ελικόπτερο.Είναι αρκετά σταθερό και άχεις τον πλήρη έλεγχο του ελικοπτέρου.Μπορείς να το πετάς και έξω αρκεί να μην φυσάει πολύ.Μετα οταν τα μάθεις για τα καλά μπορείς να περάσεις σε κάτι πιο μεγάλο όπως το Mini titan E325 το οποίο είναι πραγματικά αριστούργημα.

Όπως ξαναείπα,το κυριότερο είναι η διαθεσιμότητα και το κόστος των ανταλλακτικών όταν ξεκινάς.

Έχω ξηλώσει δέντρα... :rasp::P

Προτείνω ανεπιφύλακτα το Lama V4 για αρχή και αν θέλεις και ένα παραπλήσιο λίγο καλύτερο με ίδια ουσιαστικά μηχανικά μέρη το Dauphin επίσης της Esky. Αν θέλεις μετά να περάσεις σε κάτι καλύτερο με σχετικά χαμηλό κόστος προτείνω το Belt CP (ακόμη καλύτερα με αν πάρεις το Carbon edition). Από και και πέρα αν σε παίρνει οικονομικά υπάρχουν πάντα και τα Trex.

Ασχολούμαι σχετικά λίγο είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια (γερνώντας ανακαλύπτεις διάφορα παιγνίδια που άφησες πίσω την εποχή που έπρεπε) και έχω αγοράσει τα πάντα από εδώ

Εξαιρετικά αξιόπιστο site με καλές τιμές. Δυστυχώς για άλλη μία φορά στη χώρα μας τέτοιου είδους προϊόντα αντιμετωπίζονται ως είδος εύκολου πλουτισμού και οι τιμές αγοράς συχνά είναι και διπλάσιες από το εξωτερικό (και στα "τοπικά" ηλεκτρονικά καταστήματα).

Για το πρώτο σου ελικόπτερο θα έλεγα να πάρεις και μία πλήρη γκάμα ανταλλακτικών και κυρίως έξτρα πτερύγια, άξονες μαζί με τα γρανάζια (gear - shaft), ρότορες και κεφαλή, πέδιλα (landing skid), έξτρα μπαταρία και καλές πτήσεις. Οπωσδήποτε να προπονηθείς στον προσομοιωτή αλλά πίστεψε με όσο και να προπονηθείς..... θα τις έχεις τις πτώσεις σου :P:rasp::D

καλό είναι να πετάς κάπου που να έχει γκαζόν, και μακρυά από παιδιά και ανθρώπους γενικότερα, καλώδια και πουλιά.

Εάν το θες για να κάνεις χαβαλέ για τα Χριστούγεννα πάρτο. Θα διασκεδάσεις απίστευτα.

Φίλε Γιάννη είμαι 26 χρονών... δεν περιμένω να μου το πάρει και ο Άγιος Βασίλης :P:rasp::D

Ψάχνομαι αρκετό καιρό για αγορά απλά έτυχε να έχουμε Χριστούγεννα τώρα και είναι ευκαιρία μιας και τα μαγαζιά έχουν προσφορές :rasp:

Έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό που μου λες για μονού στροφίου και αυτή ήταν η σκέψη μου από την αρχή..

Αλλά διαβάζοντας κάποια άρθρα στο Internet κατάλαβα ότι σε όλους προτείνουν τα co-axial για να μπουν στο άθλημα...

Εγώ η μόνη ιδέα που έχω από πτήσεις είναι με ένα μικρό 2κάναλο ελικοπτεράκι.

To Big Lama το θέλω για να μάθω την τηλεκατεύθυνση, αλλά να το πετάω έξω +ότι είναι και από τα μεγαλύτερα στο είδος του (για περισσότερη σταθερότητα)

Έχω βρει κάποια upgrades στο Internet για τους πάνω έλικες.

http://www.rc-fever.com/rc-prox-extended-m...Path=340_53_305

Απ'ότι λέει ο κινέζος φίλος στο site... είναι για να μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ του πάνω έλικα με τον κάτω για να μην σπάνε!

To lama v3 και V4 δεν μου αρέσουν λόγο μικρού μεγέθους

Τι λέτε λοιπόν να συνεχίσω σε αγορά? Είναι καλή μάρκα η ESKY?

Έγινε επεξεργασία - coffeman

Όπως ξαναείπα,το κυριότερο είναι η διαθεσιμότητα και το κόστος των ανταλλακτικών όταν ξεκινάς.

Έχω ξηλώσει δέντρα... :D:P

Χαχαχα και εγω το ιδιο Φωτη...και ταμπελες μη σου πω... :rasp:

Υπάρχει κάποιος καλός simulator?

στα μαγαζια που πουλανε τηλεκατευθυνομενα θα βρεις και εχει γυρω στα 25-30 ευρο.με κανονικο τηλεχειρισμο παρακαλω. με συνδεση usb στο pc.

βεβαια μην περιμενεις γραφικα τελειας ποιοτητας.αλλα για να μαθεις να το σεικωνεις και να το μανουβραρεις ειναι ιδανικος.

Το Lama V4 είχε στη συσκευασία simulator και καλώδιο για την τηλεκατεύθυνση.

Το Lama V4 είχε στη συσκευασία simulator και καλώδιο για την τηλεκατεύθυνση.

Ετσι ακριβως, ειχα παρει ενα V3 με simulator το οποιο δεν ελεγε και πολλα πραγματα. ετσι ολες οι πτησεις γινοντουσαν σε κλειστο χωρο ( Aεροδρομιο Eλ. βενιζελος στο χωρο των αφιξεων του Satellite)

μιλαμε για χαμο.... ειχαμε 4 μπαταριες γιατι το πεταγαμε 4-5 ατομα.

μετα και αφου το σπασαμε!!!! πηρα ενα Honey Bee II με ουραιο στροφειο το οποιο δεν ειχε καμια σχεση με το V3 στο πεταγμα του. θα ελεγα οτι αν το αποφασισεις να παρεις ελικοπτερο με ουραιο στροφειο, παρε καλητερης ποιοτητας απο esky.

Είδα το Big Lama από κοντά και ήταν τεράστιο για μέσα στο σπίτι :):thumbup::(

Τελικά αγόρασα στο V3 που το είχε το μαγαζί στα 2,4Gh

Θα μάθω να πετάω αυτό πρώτα και αργότερα θα πάω για μεγαλύτερο...

Ξέρετε κανένα "τίτλο" εξομοιωτή? γιατί το FMS που είχε μέσα η συσκευασία δεν λέει και πολλά...

Μου πρότειναν το phoenix αλλά έχει 100 euro (μαχαιριά) χωρίς την τηλεκατεύθυνση....

Πρώτη μέρα και του έσπασα κι'όλας 3 blades :thumbup::buttrock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...