tsoum 23 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα! Σημερα πήρα δυο ancistrus dolichopterus μωράκια. 2,5 εκατοστά το μικρό, 4 το μεγάλο. Το μεγάλο φαίνεται πως έχει σαν μικρά αγκαθάκια στα "μάγουλα" κάτω απο τα μάτια. Αυτό παει να πει οτι είναι αρσενικό; Στα πόσα εκατοστα μπορείς να τα καταλάβεις; Φωτογραφίες απο τις ομορφίες αυριο. Τώρα ξεκουράζονται! . Το είδος θεωρείται ευκολο στην αναπαραγωγή του, εφόσον βγεί ζευγάρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 23 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 εινα μαυρα με μπλε βουλες ? εγω μολις αγορασα ενα γκρουπ 2 και 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 23 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Μιλάμε γι' αυτό το ψάρι,έτσι; http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...w&iden=1071 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 23 Δεκεμβρίου 2010 Author #4 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Δεν είναι τοσο συμπαγές μαυρο με ξεκάθαρο ασπρο. Ειναι πιο διαστικά με ασπρες γραμμες και βούλες. Tony δεν είναι σε καμία περίπτωση με μπλέ βουλες. Θα ανεβάσω αυριο το πρωί φωτογραφίες να μου πείτε κ εσείς. http://www.planetcatfish.com/images/full/l...hopterus/16.jpg Βεβαια σας λέω πως δεν πρεπει να έχουν ηλικία πανω απο 2-3 εβδομάδες. Είναι πολύ μικρά. Έγινε επεξεργασία 25 Δεκεμβρίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 24 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 o ancistrus dolichopterus ειναι μαυρος με μπλε βουλες και μπλε γραμες στιν κοριφη του πτεριγιου του και στο τελος της ουρας. πολυ κουλ ancistus και ευκολος να τον εχεις και σε γκρουπ το δισκολο ειναι να μεγαλοσης τους ancistrus δισκολα εκλιματιζονται τα νεαρα να τους εχεις μπολικο ξυλο και κανενα ανουμπια, ποσο αν επιτρεπις καλη τυχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 http://www.planetcatfish.com/catelog/speci...?species_id=221 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Κατσε βρε! Αυτό δεν είναι ο dolichopterus; Το μπλέ που το είδες; Τώρα αμφιβάλλω λίγο αν είναι όντως αυτό το ancistrus γιατί έχουν πολύ παραπάνω απο ασπρες βούλες. 10€ το ενα τα πήρα, 2 ψαράκια. Ελπίζω να βγάλω ζευγαρι. Σκεφτομαι να παρω κ ενα τρίτο για σιγουριά. Το ενυδρείο που θα τα έχω είναι φυτεμένο με 2 μεκάλα κομματια ξύλο, μια μιση καρύδα, πετρες λάβας, και εναν μεγάλο (15-16 εκατοστα) pterygoplicthys gibbisceps (της φωτογραφίας μου). Μαλλον θα πάρω ενα 120 λίτρα, να βάλω τον μεγάλο μόνο του, και τα 2 (ή 3) μικρά στο αλλο 65 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Τα ενυδρειακά μαγαζιά συνήθως φέρνουν τους γνωστούς Ancistrus cf. cirrhosus (Sp3) με ονομασία Ancistrus dolichopterus. Σε αυτή την τιμή λογικά Sp3 θα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Οχι, αυτό δεν είναι σίγουρα. Απο τις φωτογραφίες τον μικρών στο planet catfish, δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση. Τώρα εβγαλα 2-3 φωτογραφίες στα γρήγορα, αλλα λόγω του οτι είχε ιο ο υπολογιστής, και ο προγραμματιστής έκανε μάπα δουλειά δεν μπορώ να τις περάσω.... Θα βρώ κάποιο αλλο πισι αυριο και θα τις ανεβάσω. Sp3 δεν είναι σε καμία περίπτωση. Και αν είναι θα του κάνω το μαγαζί σμπαράλια, α) γιατί είναι κλέφτης (ετσι κ αλλιως, όχι μόνο στο συγκεκριμένο είδος) β) γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου τα sp3. Υπερβολικά πολυ μουστάκι. Για το (α) να σας πω ενα παράδειγμα. Σήμερα το πρωι που πήγα, είχε το flash pleco L204 25€. Θα έπερνα ενα ζευγάρι απο αυτα. Ομως είχε φέρει μόνο 2 απ'οτι κατάλαβα. Εχει δυο μαγαζία και είχε το ενα ψάρι στο ενα και το αλλο στο αλλο. Λϊγο η τιμή, λίγο το να τρέχω απο δω κ απο εκει, βαρέθηκα και πήρα αυτά. Στο μεταξυ του είχα πει οτι ήθελα ενα ζευγάρι. Σήμερα το βράδυ που μπήκα στο site.... και τι να δω.... Τα είχε πάει απο 25€.... 50€. Αυρίο, αμα πάω για 3ο ancistrus αυριο θα του ρίξω ενα βρήσιμο, να είναι ολο δικό του. Το ίδιο εκανε με τα L18 (25€->30€) κα τα πανακ νιγκρολινεατους (25€->28€) Υ.Γ. για τους Θεσσαλονικείς, αναφέρομαι στον ********. Υ.Γ.2 Φώτη, ποια θα επρεπε να είναι η τιμή του; Υ.Γ.3 Θα μπορουσε καποιος mod να σβήσει την φωτογραφία που εβαλα παραπάνω γιατί.... είναι τεράστια; Έγινε επεξεργασία στην παραπάνω εικόνα για να μη χαλάει η σελίδα. Έγινε επίσης επεξεργασία στο όνομα του μαγαζιού του τρέχοντος ποστ. Για οποιαδήποτε παράπονα, υπάρχουν θεματικά κάποιων εκ των μαγαζιών, όπου μπορείτε να τα πείτε και να συζητήσετε με τους επαγγελματίες. Είναι άσκημο να αναφέρονται αρνητικά σχόλια για επαγγελματίες σε θεματικά που δεν θα διαβάσουν ποτέ και δεν θα έχουν τη δυνατότητα αντιλόγου. Έγινε επεξεργασία 25 Δεκεμβρίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 24 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 καλιμερα φιλε τσουμ σε βλεπω οτι εισαι ζεστος για τα πλεκο και αφτο ειναι καλο για την ονομασια δεν φτει ο μαγαζατορας αν στη λιστα που σου ερχεται το γραφη ετσι, ετσι θα στο πουλιση και αυτος. μου εχει τιχη με import fish τα πιο πολα μαγαζια στην ευροπη πρεπι να αγοραζουν απο γερμανια και aqua glaser πιστευω ,και πουλανε ειδη ακριβα αρα το ψαρη που θα παραγκιλης θα ερθη με εξτρα καπελο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 οριστε μια φωτο. ακολουθουν κ αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #12 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010586.jpg http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010585.jpg http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010584.jpg http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010583.jpg http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010582.jpg http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010581.jpg http://i204.photobucket.com/albums/bb141/t...24122010587.jpg Σορρυ που τις βγάζω έτσι, αλλα δεν μπορώ να τις μικρύνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 24 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Στο photobucket σε καθε φωτογραφια απο κατω εχει καποιους κωδικες.Αν πατησεις εκει που λεει IMG θα στο κανει απο μονο του copied και επειτα εσυ θα το κανεις επικοληση εδω.Το photobucket θα σου μικρινει απο μονο του τις φωτο.(το κανει στα forum) Μια αλλη επιλογη θα ηταν να τις μικραινεις εσυ απο την '' ζωγραφικη ''..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #14 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 ΑΑπο την ζωγραφική πως χωρις να την κόψεις; Εγώ παντα απο το photoshop το κάνω. Εκει που λεει image, θα βγάλει ολη την εικόνα μεσα στο φορουμ και θα το ξεχειλώσει... Κι αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 24 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 τα Ancistrus νομιζω οτι ειναι τα claro LDA 08 φοβερο πλεκο και νανος μεγαλονι μονο 7 εκατοστα ,πολυ κοσμος που ανπαραγη πλεκος προσπαθη να αντικαταστιση τα A. cf. cirrhosus με τα claro αν οντος ειναι τα claro εκανες πολυ καλη αγορα εγω θα επερνα ακομα δυο καλιτερεσ φωτο παρακαλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Κ εγώ λεω να πάρω αλλα δύο. Θα πάω την Δευτέρα οταν ανοίξουν τα μαγαζία. Θα τα βάλω σε ενα 120 λίτρα μόνα τους για να τα κάνω αναπαραγωγη. Καλύτερες φωτογραφίες δεν γίνεται αυτή την στιγμή γιατί είναι σε ενα ενυδρειακη με αλγη στα τζάμια και δεν έχω μαγνητη. Οταν θα μεταφερθούν στο κανονικό τους σπίτι, θα βγάλω καλές. Η αλήθεια είναι οτι μοιάζουν πάρα πολύ με αυτό. Εχουν και τις γωνίες τις ασπρες στην ουρά. Να σε ρωτήσω. Αμα έχω τον gibbisceps εκεί μεσα, θα πειράζει τα claro ή τα μωρά τους (οταν με το καλό κάνουν); Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 25 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 ΑΑπο την ζωγραφική πως χωρις να την κόψεις; Εγώ παντα απο το photoshop το κάνω. Εκει που λεει image, θα βγάλει ολη την εικόνα μεσα στο φορουμ και θα το ξεχειλώσει... Κι αλλο... ΛΟΙΠΟΝ, η εικονα ειναι στην επιφανει εργασιας εσυ πατα 2 φορες αριστερο κλικ δειχνει την φωτο και απο κατω διαφορες επιλογες παρατεταγμενες στη σειρα. Στην προτελευταια λεει ''Κλεινει αυτο το προγραμμα και ανοιγει την εικονα για επεξεργασια '' Το πατας σου ανοιγει την ζωγραφικη πανω στις επιλογες πατας '' εικονα'' ---> αυξωμειωση-παραμορφωση και την φτιαχνεις στα μετρα σου... Αλλα γιατι τοσος κοπος αφου μπορεις κατευθειαν απο το photobucket ??? ----- Oταν εχεις ανεβασει τις photo σου στο photobucket αν πας σε μια το ποντικι πανω της απο κατω θα εμφανιστουν επιλογες στην τελευταια αν πατησεις στον κωδικο μετα το IMG θα στο αντιγραψει απο μονο του και εσυ απλα θα κανεις επικοληση εδω και το μεγεθος θα ειναι επιτρεπτο !! ειτε ειναι μικρη σε μεγεθος ειτε οχι........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #18 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Σήμερα πηρα αλλα δύο ανκιστρακια. Είναι πανεμορφα τα άτιμα! Αυτό που προσεξα σε ενα είναι οτι αντίθετα με τα υπόλοιπα, δεν έχει τα ασπρα σημαδάκια στην ακρη της ουράς. Είναι όμως λίγο σκισμένη η ουρά του, και δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Η πλακα είναι οτι αυτό χωρίς τα σημαδάκια ηταν το τελευταίο που διάλεξα! Λετε να πετυχα το θηλυκό την 4η φορα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonyel 28 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 μπα δεν πιστευω . καμια καιμουργια φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 29 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 29 Δεκεμβρίου 2010 Θα βάλω αυριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 10 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν τα ανκιστράκια μεταφερθηκαν στο νεο τους σπίτι. ΠΡοσαρμόστηκαν πολύ καλα και φαίνονται χαρούμενα. Παραθέτω φωτογραφίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 10 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Και μια "οικογενειακή" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 11 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σημερα έψαχνα γενικότερα για τα ανκιστρακια μου πληροφορίες. Δεν μπορώ να βρω πουθενα όμως πως είναι το νερο που ζούνε. Λένε πως όχι πετρες και κάποια ξύλα. Δεν μπορώ να καταλαβω αν το νερό εχει ταννίνες απο τα ξύλα, και γενικά αν είναι καφέ, ή αν είναι καθαρό. Το όνομα και του ποταμού στον οποίο ζουν και το δικό τους ( δηλ το "claro") υπονοεί πως θα είναι "καθαρό" αλλα δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 11 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 11 Ιανουαρίου 2011 δε νομιζω να ειναι dolichopterus αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 11 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Μα αυτό το αποφασίσαμε! Είναι ancistrus claro (lda 08)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος