panagiwths 23 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 πως κατεβάζετε το ph χωρίς να χαμηλώνετε πολύ το kh Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiwths 23 Δεκεμβρίου 2010 Author #2 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 κάνεις δεν ξερή Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 24 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 (edited) κοιτα εγω το κατεβαζω με τιρφη ..........δεν εχω ασχοληθει με το κχ...δεν εχω μετρισει ποτε συντηρω δυσκους κοντα ενα χρονο.............αυτα ειχα να πω ας με διορθοσουν οι καλυτερη........ Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2010 - μηνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 24 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 Tο kh με ph είναι αλληλένδετα, όταν αρχίζει να μαλακώνει το νερό πρώτα πέφτει το kh και μετά πέφτει και το ph. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ρίξεις το ph. Οι ποιο διαδεδομένοι στους ενυδρειόφιλους είναι : • Με τη χρήση τύρφης στο φίλτρο • Με το να περνάς το νερό από αντίστροφη όσμωση • Η χρήση απιονιστού • Η χρήση puffer (δεν την προτείνω..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiwths 24 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 24 Δεκεμβρίου 2010 βαζο νερο με α/ο και 10% βρύσης και μου δίνη kh 1 ph 6,8 έχω δοκιμαση και τύρφη αλα μονο το kh μου κατεβαζη διαβάζω κατή kh 3 με ph 6 πως το καταφέρνουν. και στο ενυδρείο μου ανεβενη στο 7 με kh 1 με εχει τρελανη αυτό το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 25 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 βαζο νερο με α/ο και 10% βρύσης και μου δίνη kh 1 ph 6,8 έχω δοκιμαση και τύρφη αλα μονο το kh μου κατεβαζη διαβάζω κατή kh 3 με ph 6 πως το καταφέρνουν. και στο ενυδρείο μου ανεβενη στο 7 με kh 1 με εχει τρελανη αυτό το θέμα Παναγιώτη καλημέρα και χρόνια πολλά! Το πρόβλημα απ' ότι καταλαβαίνω είναι ότι έχεις κατεβάσει ήδη πολύ χαμηλά τη σκληρότητα και δεν θες να κατέβεις άλλο κάτω; Άρα χρειάζεσαι όξινο νερό με τα άλατα του μέσα; Τύρφη σε νερό βρύσης! Χρησιμοποιείς πολύ ώσμωση! Το pH επίσης πέφτει και με CO2 αλλά με τόσο χαμηλό KH ούτε γι' αστείο! - χρειάζεσαι πολύ καλή οξυγόνωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiwths 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 χρονιά πολλά δηλαδή προετοιμαζόμενο νερό βρύσης με τύρφη και το αναμιγνύω με το νερό α/ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος