irongud 22 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 απλο και λιτο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 22 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 οπως ειπαμε και στο τηλεφωνο η αερανλια πρεπει να δουλευει το βραδυ. την μερα που γινεται η φωτοσυθεση χρειαζεται διοξιδιο. τωρα ας μας πουν και οι φυτεμενοι του ειδους για περισσοτερες συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Μια πολυ καλη ερωτηση που νομιζω πως αρκετοι θα την εχουν. Ταιριαζει αρεγε ασε φυτεμενο ενυδρείο η αεαντλια? Αν δε χρειαζεται μπορω να την εχω για διακοσμηση?? Καλη και η ερωτηση του σακη. Που δεν ειναι ερωτηση, αλλα την κανω εγω ερωτηση. Αν δε χρειαζεται... το βραδυ μπορώ η πρεπει να την έχω ανοιχτή?? Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2010 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 22 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Αν υπάρχει καλή ανατάραξη επιφανείας δεν χρειάζεται αεραντλία.Καλό είναι να υπάρχει συνδεδεμένη για περιπτώσεις θεραπείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 22 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Μια πολυ καλη ερωτηση που νομιζω πως αρκετοι θα την εχουν. Ταιριαζει αρεγε ασε φυτεμενο ενυδρείο η αεαντλια? Αν δε χρειαζεται μπορω να την εχω για διακοσμηση?? Καλη και η ερωτηση του σακη. Που δεν ειναι ερωτηση, αλλα την κανω εγω ερωτηση. Αν δε χρειαζεται... το βραδυ μπορώ η πρεπει να την έχω ανοιχτή?? αν δουλευει την μερα για διακοσμηση δεν επιρεαζει - τα φυτα? λογο φωτοσυνθεσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 23 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Αεραντλία σε φυτεμένο μόνο αν έχουμε πάρα πολλά ψάρια και μόνο το βράδυ, αλλιώς μειώνεται η λίπανση των φυτών με άνθρακα (το "C" από το CO2) που είναι και το κύριο δομικό τους στοιχείο όπως και κάθε μορφής ζωής... γήινης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Αεραντλία σε φυτεμένο μόνο αν έχουμε πάρα πολλά ψάρια και μόνο το βράδυ, αλλιώς μειώνεται η λίπανση των φυτών με άνθρακα (το "C" από το CO2) που είναι και το κύριο δομικό τους στοιχείο όπως και κάθε μορφής ζωής... γήινης... Αυτο ειναι το βασικο που πρεπει να τονιστει.... γεωπόνε γιωργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 23 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Βασικά σε αμανο τύπου ενυδρεία συστήνεται να κάνεις παροχή CO2 την μέρα και αεραντλία το βράδυ. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά τα αποτελέσματα μιλάνε απο μόνα τους.... βέβαια μπορείς να πεις πως άμα το πεχά μου είναι σωστό δεν χρειάζεται ούτε παροχή CO2 ούτε αεραντλία. Αν και για μένα χωρίς τουλάχιστον DIY CO2 δεν κάνεις δουλειά. Οπότε αν βάζεις αεραντλία βάλε και CO2...... αυτά από μένα... καλό μποστάνι χεχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 23 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Βασικά σε αμανο τύπου ενυδρεία συστήνεται να κάνεις παροχή CO2 την μέρα και αεραντλία το βράδυ. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά τα αποτελέσματα μιλάνε απο μόνα τους.... βέβαια μπορείς να πεις πως άμα το πεχά μου είναι σωστό δεν χρειάζεται ούτε παροχή CO2 ούτε αεραντλία. Αν και για μένα χωρίς τουλάχιστον DIY CO2 δεν κάνεις δουλειά. Οπότε αν βάζεις αεραντλία βάλε και CO2...... αυτά από μένα... καλό μποστάνι χεχε. Δεν νομίζω ότι συστήνεται ποτέ κάτι τέτοιο σε Αμανο ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Δεν νομίζω ότι συστήνεται ποτέ κάτι τέτοιο σε Αμανο ενυδρεία. Ουτε κι εγω. Μπορεις ανδρεα σε παρακαλω να εξηγησεις τι ειναι τα τυπου Αμανο ενυδρεία, γιατι δε γνωριζουν ολοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 23 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Ουτε κι εγω. Μπορεις ανδρεα σε παρακαλω να εξηγησεις τι ειναι τα τυπου Αμανο ενυδρεία, γιατι δε γνωριζουν ολοι. Μία σχολή aquascaping με πρωτεργάτη τον Ιάπωνα Takashi Amano όπου το ενυδρειακό τοπίο προσομοιάζει φυσικές σκηνές - nature aquarium (κυριολεκτικά ο Αμάνο φωτογραφίζει φυσικά τοπία που είναι και μία από τις βασικές του ενασχολήσεις και προσπαθεί να τα μεταφέρει στα ενυδρεία του). Η βασική διαφορά από τα ενυδρειακά τοπία Ολλανδικού τύπου είναι ότι τα δεύτερα προσομοιάζουν περισσότερο οργανωμένους κήπους με τα παρτέρια τους σε διάφορα χρώματα (flowerbeds). Και στις δύο περιπτώσεις θα έλεγα ότι ο κυρίαρχος του ενυδρείου είναι τα φυτά (χρώματα, δομή, εναλλαγή, διαμόρφωση του κήπου ή του τοπίου κλπ) παρά τα ψάρια. Βασικές αρχές και στα δύο είναι η χρήση της χρυσής τομής (1:1.618 ή αλλιώς 2/5 - 3/5) στην τοποθέτηση των διακοσμήσεων (στην Αμερική καθόλου τυχαία το ονομάζουν optical center) ενώ η συνολική εικόνα ακολουθεί τουλάχιστον τα βασικά σχήματα διαμόρφωσης (των φυτών, ξύλων και πετρών) ώστε να έχουμε τρίγωνο, λοφίσκο ή σχήμα U. Προσωπικά δεν είμαι θιασώτης της φτιαχτής φύσης στα ενυδρεία ή της αυστηρής οργάνωσης είτε των ολλανδικών είτε των Ιαπωνικών. Όμως αυτές οι βασικές ιδέες που ανέφερα στη δεύτερη παράγραφο παραπάνω, καλό είναι να εφαρμόζονται και στα δικά μας ενυδρεία ακόμη και τα πανέμορφα ζουγκλοειδή που φτιάχνουμε, ώστε τελικά να εκπέμπουν αρμονία και γαλήνη κάτι που τελικά ένα από τα ζητούμενα όταν διατηρούμε αυτά τα μικρά τεχνητά τμήματα της φύσης στα ενυδρεία μας. Ορίστε και τα δύο βασικά links http://www.amanotakashi.net/ http://www.adana.co.jp/index_e.php Edit Για τους παραπάνω λόγους έγραψα αυτό το σχόλιο στην παρουσίαση που βρίσκεται στο θέμα αυτό Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2010 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Ανδρεα ευχαριστουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 4 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 4 Ιανουαρίου 2011 δηλαδη παιδες η αεραντλια δεν εχει κανενα οφελος για τα ψαρακια.....δεν ειναι απαραιτητη για την οξυγονωση του νερου???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 4 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 4 Ιανουαρίου 2011 δηλαδη παιδες η αεραντλια δεν εχει κανενα οφελος για τα ψαρακια.....δεν ειναι απαραιτητη για την οξυγονωση του νερου???? Ξέχασες τα φυτά που βγάζουν οξυγόνο όλοι την ημέρα! Εγώ θα μιλήσω λίγο ποιο ακραία. Όλα ακούγονται όμορφα στην θεωρία αλλά αρκετές φορές η πράξη διαφέρει από την θεωρεία. 1. Το ενυδρείο μου φουλ φυτεμένο 2. CO2 24 ώρες το 24άωρο 3. Καθόλου αεραντλία 4. Φυσιολογική ανατάραξη της επιφάνειας Ποτέ επί χρόνια τώρα δεν είχα πρόβλημα. Δεν παροτρύνω να κάνετε το ίδιο απλά να τα έχετε υπόψη αυτά. Ιδιέτερα αν το βράδυ δεν έχουμε παροχή CO2 τσάπα βάζουμε αεραντλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 4 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 4 Ιανουαρίου 2011 Ξέχασες τα φυτά που βγάζουν οξυγόνο όλοι την ημέρα! Εγώ θα μιλήσω λίγο ποιο ακραία. Όλα ακούγονται όμορφα στην θεωρία αλλά αρκετές φορές η πράξη διαφέρει από την θεωρεία. 1. Το ενυδρείο μου φουλ φυτεμένο 2. CO2 24 ώρες το 24άωρο 3. Καθόλου αεραντλία 4. Φυσιολογική ανατάραξη της επιφάνειας Ποτέ επί χρόνια τώρα δεν είχα πρόβλημα. Δεν παροτρύνω να κάνετε το ίδιο απλά να τα έχετε υπόψη αυτά. Ιδιέτερα αν το βράδυ δεν έχουμε παροχή CO2 τσάπα βάζουμε αεραντλία. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 5 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Ιδιέτερα αν το βράδυ δεν έχουμε παροχή CO2 τσάπα βάζουμε αεραντλία. Σωστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 5 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Με λίγα λόγια φυτεμένο και αεραντλία, δεν συμβαδίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 5 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 5 Ιανουαρίου 2011 να το επιχειρησω αφοβα δηλαδη να την καταργησω......ειναι 180λτ και εχω 2 ανουμπιες 2 βαλισνεριες javva kai xmass moss,εχινοδορο και μπαγκογκα....λετε γι αυτο το κερατοφυλλο που ειναι ακριβως διπλα απο την αεροπετρα που βγαζει τις μπουρμπουληθρες να μην μεγαλωνει με τιποτα?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος