giorgoshar 22 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Γειά σας. Μπορείτε να μου δώσετε καμιά ιδέα, πως μπορώ να μειώσω τον θόρυβο που τρέχει το νερό όταν πέφτει στην υπερχείλιση; Έγινε επεξεργασία 28 Δεκεμβρίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 22 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Ανέβασε τη στάθμη μέσα στην υπερχείλιση και δεν θα ακούγεται τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 22 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Ανέβασε τη στάθμη μέσα στην υπερχείλιση και δεν θα ακούγεται τίποτα. δηλ πωσ να την ανεβασω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 22 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Τι είδους υπερχείλιση έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 22 Δεκεμβρίου 2010 #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Ο θορυβος αυτος, δεν ειναι τίποτα άλλο παρα το νερό που σκάει στην επιφάνει ατου sump σου. Οποτε εσυ πρεπει να μειώσεις αυτο το φαινόμενο. Βάλε μια βάνα στον σωλήνα που φέρνει το νερό στο sump. Κλέινοντας λίγο αυτη την βάνα, θα ανέβει η στάθμη του νερού μεσα στην υπερχείλιση και δεν θα ακούγεται αυτο ο θορυβος. Ελπίζω να σε βοήθησα, γιατι και εγω ειχα αυτο το πρόβλημα στην αρχή και είχα τρελλαθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 22 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Ο θορυβος αυτος, δεν ειναι τίποτα άλλο παρα το νερό που σκάει στην επιφάνει ατου sump σου. Οποτε εσυ πρεπει να μειώσεις αυτο το φαινόμενο. Βάλε μια βάνα στον σωλήνα που φέρνει το νερό στο sump. Κλέινοντας λίγο αυτη την βάνα, θα ανέβει η στάθμη του νερού μεσα στην υπερχείλιση και δεν θα ακούγεται αυτο ο θορυβος. Ελπίζω να σε βοήθησα, γιατι και εγω ειχα αυτο το πρόβλημα στην αρχή και είχα οκ σας ευχαριστω αυριο θα αλαξω νερο το ειχα αφησει τρεισ ημερεσ να ξεπλυθει αυριο θα βαλω θαλασσινο και ξεκιναω σιγα σιγα το στυσιμο θα βαλω και την βανα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 23 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Ενημέρωσε μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 23 Δεκεμβρίου 2010 #8 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Απλά να χτυπήσω το "καμπανάκι" λίγο! Εάν έχεις ένα και μοναδικό σωλήνα που κατεβάζει το νερό μη στραγγαλίσεις την έξοδο της σωλήνας γιατί εάν τύχει και περάσει κάτι από την υπερχείλιση 99% θα κολλήσει εκεί και θα έχεις μεγάλο πρόβλημα Αυτό το "κόλπο" με τις βάνες στην έξοδο της υπερχείλισης είναι καλό και μειώνει το θόρυβο κατά 99% αλλά κατα τη γνώμη μου απαιτεί μίνιμουμ δύο-τρεις σωλήνες να κατεβάζουν το νερό οπότε εάν υπάρχει αστοχία να μοιραστεί στις άλλες σωλήνες. Αυτό που σου προτείνω εγώ είναι να χρησιμοποιήσεις όσο πιο χοντρό σωλήνα μπορείς για να κατεβάσεις το νερό (μίνιμουμ Φ40) και να "παίξεις" με την όδευση του και θα δεις ότι ανάλογα με το πως κατεβαίνει ο σωλήνας αλλάζει και ο θόρυβος της υπερχείλισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 23 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Απλά να χτυπήσω το "καμπανάκι" λίγο! Εάν έχεις ένα και μοναδικό σωλήνα που κατεβάζει το νερό μη στραγγαλίσεις την έξοδο της σωλήνας γιατί εάν τύχει και περάσει κάτι από την υπερχείλιση 99% θα κολλήσει εκεί και θα έχεις μεγάλο πρόβλημα Αυτό το "κόλπο" με τις βάνες στην έξοδο της υπερχείλισης είναι καλό και μειώνει το θόρυβο κατά 99% αλλά κατα τη γνώμη μου απαιτεί μίνιμουμ δύο-τρεις σωλήνες να κατεβάζουν το νερό οπότε εάν υπάρχει αστοχία να μοιραστεί στις άλλες σωλήνες. Αυτό που σου προτείνω εγώ είναι να χρησιμοποιήσεις όσο πιο χοντρό σωλήνα μπορείς για να κατεβάσεις το νερό (μίνιμουμ Φ40) και να "παίξεις" με την όδευση του και θα δεις ότι ανάλογα με το πως κατεβαίνει ο σωλήνας αλλάζει και ο θόρυβος της υπερχείλισης Πολύ σωστά και έχεις απόλυτο δίκιο που το επισημαίνεις. Αλλα κατ'εμένα ειναι ο πλέον εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να τελειώσει μια και καλη με αυτο το προβλημα. Οσο αφορα το θεμα με το βούλωμα, για να βουλώσει πρεπει να περασει μεσα κατι αρκετα μεγάλο, που λογικά δεν χωράει λογω του οτι οι περισσότεροι πύργοι έχουν σχαράκι στην επιφανεια του νερου, ακριβως για αυτον τον λόγο. Φυσικά ομως και ο κινδυνος θεωρητικά εξακολουθει να ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papas35 23 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Να κάνω και 'γω μια ερώτηση? Αν στραγγαλίσουμε τον σωλήνα της υπερχείλησης, η στάθμη της υπερχείλησης θα ανέβει σωστα? ΄ Υπάρχει περίπτωση με τον καιρό να πέφτει η στάθμη αυτή, λόγω εξάτμισης, ή δεν θα επηρεαστεί καθόλου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 23 Δεκεμβρίου 2010 #11 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 Απλά να χτυπήσω το "καμπανάκι" λίγο! Εάν έχεις ένα και μοναδικό σωλήνα που κατεβάζει το νερό μη στραγγαλίσεις την έξοδο της σωλήνας γιατί εάν τύχει και περάσει κάτι από την υπερχείλιση 99% θα κολλήσει εκεί και θα έχεις μεγάλο πρόβλημα Αυτό το "κόλπο" με τις βάνες στην έξοδο της υπερχείλισης είναι καλό και μειώνει το θόρυβο κατά 99% αλλά κατα τη γνώμη μου απαιτεί μίνιμουμ δύο-τρεις σωλήνες να κατεβάζουν το νερό οπότε εάν υπάρχει αστοχία να μοιραστεί στις άλλες σωλήνες. Αυτό που σου προτείνω εγώ είναι να χρησιμοποιήσεις όσο πιο χοντρό σωλήνα μπορείς για να κατεβάσεις το νερό (μίνιμουμ Φ40) και να "παίξεις" με την όδευση του και θα δεις ότι ανάλογα με το πως κατεβαίνει ο σωλήνας αλλάζει και ο θόρυβος της υπερχείλισης ετσι την πατησα και γω γιατι μου μπηκε μεσα ενα aple snail μεγαλο και πλημηρισε ο τοπος.... αλλα τα πραγματα ειναι απλα...βαζεις μπροστα στον σωλινα μια σητα και εισαι κομπλε... και βαλε και βάνα για να στραγγαλισεις το νερο γιατι θα ακουγετε σαν καζανακι συνεχεια. ελπιζω να βοηθησα,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 23 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 23 Δεκεμβρίου 2010 (edited) θα παρακαλουσα τον φιλο που εχει το προβλημα να προσεξει την ορθογραφια του μιας και μας εβγαλε τα ματια. Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 27 Δεκεμβρίου 2010 #13 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Τι κανεις με το ενυδρείο σου? Ολα καλά? Ενημέρωσε μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 27 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 θα παρακαλουσα τον φιλο που εχει το προβλημα να προσεξει την ορθογραφια του μιας και μας εβγαλε τα ματια. Πράγματι το πρόβλημα ήταν μεγάλο και αναγκάστηκα να επέμβω στο αρχικό μήνυμα με διορθώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 27 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Προσωπικά απο την αρχή ακολούθησα τον τρόπο με την βάνα στον σωλήνα υπερχείλησης γιά να μειώσω το πρόβλημα και έγινε πολύ καλή δουλειά. Αυτό που θέλω να προσθέσω πάντως είναι, ότι με την πάροδο του χρόνου και καθώς θα "τρέχει" το ενυδρείο ο θόρυβος συνεχώς θα μειώνεται στον σωλήνα απο τις αναπόφευκετες λογικές άλγες που θα δημιουργηθούν. Ετσι έγινε και σε εμένα με αποτέλεσμα πλέον την βάνα ρύθμισης να την έχω τελείως ανοιχτή. Αρα και εδω το θέμα υπομονής αποδεικνύεται μεγάλη αρετή!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 27 Δεκεμβρίου 2010 #16 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Προσωπικά απο την αρχή ακολούθησα τον τρόπο με την βάνα στον σωλήνα υπερχείλησης γιά να μειώσω το πρόβλημα και έγινε πολύ καλή δουλειά. Αυτό που θέλω να προσθέσω πάντως είναι, ότι με την πάροδο του χρόνου και καθώς θα "τρέχει" το ενυδρείο ο θόρυβος συνεχώς θα μειώνεται στον σωλήνα απο τις αναπόφευκετες λογικές άλγες που θα δημιουργηθούν. Ετσι έγινε και σε εμένα με αποτέλεσμα πλέον την βάνα ρύθμισης να την έχω τελείως ανοιχτή. Αρα και εδω το θέμα υπομονής αποδεικνύεται μεγάλη αρετή!!! ωραία πληροφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 27 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 ωραία πληροφορία στο az μονο ωραιες πληροφοριες θα βρειτε κυριοι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος