Jump to content

πλατη με Xmas Moss

Satum

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!!! σημερα επιτελους μπορεσα και ολοκληρωσα την πλατη με το xmas moss. το απλωσα αλλα δεν ειμαι σιγουρος εαν θα πιασει καθως δεν ειχα και πολυ ποσοτητα. Ξερει κανεις σε ποσο καιρο θα γινει καταπρασινη η πλατη?? πρεπει να προσεξω κατι??? Και κατι αλλο οταν τα φυτα απο τα φυτα ειναι καφε τι προβλημα υπαρχει??? εχω 3 λαμπες με συνολικη αποδοση 44W σε 80λιτρο ενυδρειο επισης υπαρχει DIY διοξειδιο και καθε βδομαδα λιπανση με flourish...

post-30850-1293025532_thumb.jpg

post-30850-1293025551_thumb.jpg

post-30850-1293025570_thumb.jpg

post-30850-1293025579_thumb.jpg

Και εγω το ειδιο θελω να κανω στο ενυδρειο μου σε λιγες μερες.Δεν ξερω αν θα πιασει με λιγη moss.Και εγω λιγη θα βαλω και δεν ξερω αν θα μου βγει.Κανονικα ετσι και βαλεις αρκετη θα βγει σε 3-4 μηνες απο οτι εχω μαθει αλλα τωρα που εχεις λιγη δεν ξερω αναλογος και την ποσοτητα που εχεις βαλει.

Ξερω δεν σε βοηθησα αλλα πιστευω οτι μπορει να σου τονωσα λιγο την ψυχολογια. :P

Οι τρυπες δεν ειναι πολυ μικρες?

Και εγω το ειδιο θελω να κανω στο ενυδρειο μου σε λιγες μερες.Δεν ξερω αν θα πιασει με λιγη moss.Και εγω λιγη θα βαλω και δεν ξερω αν θα μου βγει.Κανονικα ετσι και βαλεις αρκετη θα βγει σε 3-4 μηνες απο οτι εχω μαθει αλλα τωρα που εχεις λιγη δεν ξερω αναλογος και την ποσοτητα που εχεις βαλει.

Ξερω δεν σε βοηθησα αλλα πιστευω οτι μπορει να σου τονωσα λιγο την ψυχολογια. :D

Οι τρυπες δεν ειναι πολυ μικρες?

αυτο που μου φτιαχνει την διαθεση ειναι οτι τον τελευταιο καιρο η moss αναπτυσοταν σχετικα γρηγορα... απο τις τρυπες περναει χαλαρα μια βελονα... και εχω δει κλαδακια της moss που εχουν περασει.1 χιλιοστο θα ελεγα οτι ειναι οι τρυπες... αντε με το καλο να κανεις και εσυ πλατη. :P:rasp:

σαν ιδεα ειναι πολυ οραια! ελπιζω να γινει γρηγορα και να το χαρεις! η σιτα πισω ειναι πλαστικη ή μεταλικη? θα προτηνα να εχει μεγαλυτερες τρυπες για να περασει πιο ανετα μπροστα,,,, ας ακουσουμε και μερικα παιδια που ασχολιθηκαν με το φυτο ομως.. αυτοι ξερουν καλητερα. καλη συνεχεια λοιπον και θα παρακολουθω με ενδιαφερον αυτο το προτζεκτ!

σαν ιδεα ειναι πολυ οραια! ελπιζω να γινει γρηγορα και να το χαρεις! η σιτα πισω ειναι πλαστικη ή μεταλικη? θα προτηνα να εχει μεγαλυτερες τρυπες για να περασει πιο ανετα μπροστα,,,, ας ακουσουμε και μερικα παιδια που ασχολιθηκαν με το φυτο ομως.. αυτοι ξερουν καλητερα. καλη συνεχεια λοιπον και θα παρακολουθω με ενδιαφερον αυτο το προτζεκτ!

η σιτα ειναι πλαστικη... την εχω μπουλιασει σε ζεστο νερο για 2 μερες... απο τις τρυπες εχουν περασει ιδη 2-3 κλαδακια... μακαρι να πιασει και να αναπτυχθει γρηγορα. θα ηθελα και εγω να ακουσω γνωμες ατομων που το εχουν κανει...

Δεν μπορεί......κάνω λάθος?

Μπορεί και να έχω στραβομάρα αλλά Moss δεν βλέπω

Που την έχεις τοποθετήσει?

H μοσσ που εχεις φιλε μου ειναι απειροελαχιστη αν ειναι αυτα τα μικρα σημαδακια που φαινονται.

δεν νομιζω να κανεις κατι.....

Οσο για τα φυτα που γινονται καφε μηπως ειναι παλια φυτα και απλα θελουν κοψιμο. Αν ειναι καφε δυσκολα επανερχεται και ισως ειναι καλητερα να το κοψεις να βγαλει καινουργιο...

H μοσσ που εχεις φιλε μου ειναι απειροελαχιστη αν ειναι αυτα τα μικρα σημαδακια που φαινονται.

δεν νομιζω να κανεις κατι.....

Οσο για τα φυτα που γινονται καφε μηπως ειναι παλια φυτα και απλα θελουν κοψιμο. Αν ειναι καφε δυσκολα επανερχεται και ισως ειναι καλητερα να το κοψεις να βγαλει καινουργιο...

[/quote

η moss οντως ειναι πολυ λιγη απλα την εχω απλωσει παντου δεν υπαρχουν πολλα κενα στην σιτα... απλα δεν φενονται καλα επειδη ειναι γκρι. και τα καινουργια φυλλα που βγαζει ειναι καφε,,,

Σχεδόν σίγουρα θα πιάσει!

Εγώ δεν είχα βάλει σχεδόν τίποτα, αν θυμάμαι καλά μισή χούφτα, και τώρα έχει γίνει ο χαμός.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι το καφέ χρώμα.

Το φως την βλέπει καλά? :P

Σχεδόν σίγουρα θα πιάσει!

Εγώ δεν είχα βάλει σχεδόν τίποτα, αν θυμάμαι καλά μισή χούφτα, και τώρα έχει γίνει ο χαμός.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι το καφέ χρώμα.

Το φως την βλέπει καλά? :rasp:

κανε μου μια χαρη βαλε μια φωτο με την πλατη του ενυδρειου.. εμενα σχεδον χουφτα ηταν και την απλωσα παντου ωστε να μην μενουν κενα... προβλημα εχουν οι κρυπροκορινες μου τις οποιες τις βλεπει καλα το φως... τις εχω βαλει μπροστα... στην αρχη πιστευα οτι ειναι θεμα προσαρμογεις αλλα τωρα δεν ξερω τι μπορει να ειναι... το φυτο αναπτυσεται βγαζει και αλλα βλαστακια πιο διπλα αλλα δεν ειναι πρασινο.... συνολικα εχω 3 καινουργια φυτα που εχουν βγει διπλα. το αλλο που παρατηρησα ειναι οτι τα φυλλα δεν εχουν μεγαλα κοτσανια.. γενικα δεν ειναι ετσι οπως το πηρα... :P:rasp::D

Τι φως έχεις, πόσα λίτρα είναι και τι ύψος έχεις? :P

Στην αρχή

IMG_1062.jpg

Μετά από αρκετούς μήνες.

IMG_1417.jpg

Τώρα

IMG_1441.jpg

:rasp:

Τι φως έχεις, πόσα λίτρα είναι και τι ύψος έχεις? :P

Στην αρχή

IMG_1062.jpg

Μετά από αρκετούς μήνες.

IMG_1417.jpg

Τώρα

IMG_1441.jpg

:rasp:

πολυ ωραιο.... μακαρι να γινει και το δικο μου ετσι...

πολυ ωραιο.... μακαρι να γινει και το δικο μου ετσι...

εχω 3 λαμπες:

1 14W στα 4.200K

1 15W στα 10000K

1 15W στα 18000Κ

τo υψος ειναι 40cm και τα λιτρα ειναι 90 καθαρα...

18.000 Κ ? :rasp:

Γιατί δε βάζεις μία στα 6000-7000 στη θέση της;Θα φυτεύεις κοράλλια σε λίγο... :P

18.000 Κ ? :D

Γιατί δε βάζεις μία στα 6000-7000 στη θέση της;Θα φυτεύεις κοράλλια σε λίγο... :rasp:

Συμφωνώ :P

Συμφωνώ :P

Γιατι φιλοι συνχομπιστες μαζι με την 18000Κ ηθελα να βαλω και μια grolux στα 6000Κ αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω... αυτη η λαμπα ειναι η aqua-glo!!!

επιτελους σημερα αγορασα και γαριδες... 6 red cherry... τις red crystal cherry ποσο τις αγοραζεται γιατι φρικαρα λιγο με την τιμη οταν την ειδα....

Έγινε επεξεργασία - Satum

τις red crystal cherry ποσο τις αγοραζεται γιατι φρικαρα λιγο με την τιμη οταν την ειδα....

Είναι ακριβές 7-8 ευρώ η μία :P

Είναι ακριβές 7-8 ευρώ η μία :P

ααα γιατι εγω τις βρικα με 6.50 και μου ηρθε ενας νταμπλας....

Μετα απο 2 μερες αρχισαν να βγαινουν απο τις τρυπες μικρα κλαδακια!!! :P:rasp::D

post-30850-1293183369_thumb.jpg

Και αλλη μια φωτο!!

post-30850-1293183479_thumb.jpg

Μετα απο μια βδομαδα ξεκινησαν να πεταγονται τα κλαδακια και ειναι αρκετα ζωντανα!!! επισης τα φυτα εχουν βγαλει παρακλαδια τα οποια τα εκοψα απο τα αρχικα και τα μεταφυτεψα....

Μετα απο μια βδομαδα ξεκινησαν να πεταγονται τα κλαδακια και ειναι αρκετα ζωντανα!!! επισης τα φυτα εχουν βγαλει παρακλαδια τα οποια τα εκοψα απο τα αρχικα και τα μεταφυτεψα....

:P

Καλό είναι αυτό αλλά μην βιάζεσαι να κόβεις και να μεταφυτεύεις να δίνεις πάντα λίγο χρόνο στα παρακλάδια να παίρνουν πάνω τους πρώτα.

:P

Καλό είναι αυτό αλλά μην βιάζεσαι να κόβεις και να μεταφυτεύεις να δίνεις πάντα λίγο χρόνο στα παρακλάδια να παίρνουν πάνω τους πρώτα.

Οκ!!!!! :rasp::D:rasp:

Και ευχαριστα νεα.... ετοιμαζομαι παλι για γεννα στο guppy και το γατοψαρο... Στο γατοψαρο εχει φουσκωσει η κοιλια του και παει προς το μαυρο και κινηται στην μερια οπου εχει περισσοτερη ροη το νερο... επανς στο τζαμι οπως την προηγουμενη φορα... Το μονο κακο ειναι οτι δεν εχει ερθει η γεννηστρα και δεν ξερω πως να τα προστατευσω...Το Guppy σε μια με δυο μερες θα γεννησει....

• 2 weeks later...

Και αλλες φωτο μετα απο σχεδον 3 βδομαδες... η πλατη καλα παει αλλα εχω μια απορια...

οι κρυπτοκορινες που εχω γιατι δεν πρασινιζουν και ειναι καφε??? αναπτισονται αρκετα καλα...

post-30850-1294655001_thumb.jpg

post-30850-1294655032_thumb.jpg

post-30850-1294655050_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...