karrot 22 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Με ενδιαφέρει να στίσω ένα reef ενυδρείο.Θα ήθελα να μάθω ποια ψάρια και άλλοι οργανισμοί(ανεμώνες κοράλλια,γαρίδες) αναπαράγονται στα ενυδρεία μας.Από τα λίγα που ξέρω για τα reef,άμα δεν κάνω λάθος τα κλοουνάκια αναπαράγονται σε ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 22 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 το επιπεδο δυσκολιας ειναι τελειως διαφορετικο απο το γλυκο.... μιας και εχουμε τον παραγοντα αλατοτητα.... υπαρχουν χομπιστες στο φορουμ μας που εχουν κανει αναπαραγωγες cardinal επεισης......... για ποσα λιτρα σκεφτεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 (edited) δεν θέλω σε πρώτο στάδιο να κάνω αναπαραγωγή Απλά δεν μου κάνει καρδιά να βάλω στο ενυδρείο μου ψάρια και οργανισμούς που τα έχουν πιάσει από τι φύση . Αργότερα μπορεί να ασχοληθώ με το κομμάτι της αναπαραγωγής.Επίσης ανάλογα με τι οργανισμούς μπορώ να βάλω θα αποφασίσω και τα λίτρα δλδ άμα πχ μόνο τα κλόουν αναπαράγονται θα βάλω μόνο κλόουν και άρα δεν θα χρειαστώ μεγάλο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Ας τα πάρουμε από το τέλος... Τα κλόουν αρκετά συχνά γεννάνε αυγά αλλά..... το να καταφέρει κάποιος να τα μεγαλώσει είναι δύσκολο διότι πρέπει να μεταφερθούν από το κυρίως ενυδρείο και εκτός απ αυτό θέλουν ειδική τροφή που δύσκολα βρίσκεται στη Ελλάδα. Ένα άλλο ψάρι με περισσότερα ποσοστά επιτυχίας είναι τα Banggai Cardinal (δες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=46318&hl= ) το οποία γεννάνε κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο. Διάφορα είδη κοραλλιών αναπαράγονται αποκόβοντας ένα κομμάτι του εαυτού τους, όπως οι ανεμώνες. Οι γαρίδες και αυτές γεννάνε, αλλά μόλις σκάσουν τα αυγά γίνονται τροφή για τα υπόλοιπα ζωντανά. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 δλδ με ενδιαφέρει να βάλω μόνο εκτροφής ψάρια και οργανισμούς μέσα στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 δλδ αυτά τα 2 ψάρια θαλασσινού έχουμε από εκτροφείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Αυτά που σου είπα είναι ότι μπορούν να αναπαραχθούν από χομύστες... Τα περισσότερα που βρίσκονται στο εμπόριο είναι από αναπαραγωγές σε ειδικές φάρμες... (έτσι μας λένε και έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 22 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Αυτά που σου είπα είναι ότι μπορούν να αναπαραχθούν από χομύστες... Τα περισσότερα που βρίσκονται στο εμπόριο είναι από αναπαραγωγές σε ειδικές φάρμες... (έτσι μας λένε και έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον)... α οκ thanks.το ελπίζω και εγώ Εγώ είχα καταλάβει ότι τα πιάνουν από την φύση τα άμοιρα.Ο ζωντανός βράχος όμως και αυτός από ειδικές φάρμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 22 Δεκεμβρίου 2010 #9 Share 22 Δεκεμβρίου 2010 Nαι.Ειναι συνηθως νεκρος βραχος που τον ριχνουν στη θαλασσα σε ελεγχομενες τοποθεσιες και τον μαζευουν μετα απο κανα 2 χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 27 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 επισης ta clown goby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος