Jump to content

Νέο Ενυδρείο - Help

dsidir

Recommended Posts

Καλησπέρα, Τα damsel μου αρέσουν, σκέφτομαι να τα κρατήσω,άσε που δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να τα βγάλω γιατί κρύβονται στο βράχο σαν τρελά. Πρόσθεσα 2,5 κιλά ακόμα βράχο, πότε έχω φτάσει περίπου στα 21-22 κιλά. Θα αναεβάσω photo αύριο. Ένα θέμα που εχω είναι ότι άρχισε να πιάνει γλίτσα το τζάμι. Πως το καθαρίζω , με το μαγνήτη ή να βάλω κανένα σαλιγκάρι. Με τα φώτα το έχω ψάξει πολύ, και κατέληξα ότι θα παραγείλω την άλλη εβδομάδα (γιατί αυτήν το κατάστημα είναι κλειστό) το ακόλουθο φωτιστικό με 8 λάμπες τ5 από ιταλία.

http://www.aquariumline.com/catalog/ceilin...0cm-p-6061.html

Τους έχω στείλει e-mail και περιμένω να μου πούνε αν τα ποδαράκια του κάνουν για ενυδρείο 1.10 μ.

Όσον αφορά τα damsel πές μου τη γνώμη σου γιατί τα ψάρια που θα ήθελα να βάλω αργότερα είναι 2 νέμο, ένα blue tang και ένα yellow tang.

Εκεί ισως να οφείλεται οτι έχεις λίγο ΝΗ3,ΝΟ2.Μην προσθέτεις αλλό βράχο και όχι άλλο ζωντανό

μέχρι να μηδενίσουν οι τιμές.

Πρόσεξε το blue tang να μην είναι πολύ μικρό γιατί θα έχεις θεματάκι με τα damsel.

Tο φωτιστικό καλό φαίνεται,αλλά να ξέρεις αν θα έρθει με όλες τις λάμπες 10000k θα

χρειαστείς και μερικές μπλε.

Με μαγνήτη να το καθαρίζεις.

• Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οκ, Μήνυμα ελήφθη. Ανεβάζω νέες φωτό από το ενυδρείο και μια φώτο που ίσα διακρίνεται το μικρό καβουράκι που κάνει βόλτες στο ενυδρείο.

Επίσης μια άλλη βασική απορία. Έκανα τεστ πάλι σήμερα. Ph=8,5 (δεν μπορώ να είμαι ακριβής γιατί τα τεστ της sera έχουν μονάδες ανα 0,5), Kh=10, Ammonia = 0,5 ( εδώ έχω ένα θέμα με τα τεστ μου. Κάνω τεστάκι της sera και μου βγάζει 0,5 , κάνω τεστάκι με salifert και μου βγάζει 0.) Τι να πιστέψω? No2=0, No3=10

post-35537-1294677309_thumb.jpg

post-35537-1294677322_thumb.jpg

post-35537-1294677340_thumb.jpg

Οκ, Μήνυμα ελήφθη. Ανεβάζω νέες φωτό από το ενυδρείο και μια φώτο που ίσα διακρίνεται το μικρό καβουράκι που κάνει βόλτες στο ενυδρείο.

Επίσης μια άλλη βασική απορία. Έκανα τεστ πάλι σήμερα. Ph=8,5 (δεν μπορώ να είμαι ακριβής γιατί τα τεστ της sera έχουν μονάδες ανα 0,5), Kh=10, Ammonia = 0,5 ( εδώ έχω ένα θέμα με τα τεστ μου. Κάνω τεστάκι της sera και μου βγάζει 0,5 , κάνω τεστάκι με salifert και μου βγάζει 0.) Τι να πιστέψω? No2=0, No3=10

Aμμωνία μάλλον 0 έχεις και όχι γιατί η salifert είναι πιο αξιόπιστη αλλά γιατί οι υπόλοιπες

μετρήσεις δείχνουν στρώμένο ενυδρείο.

ΡΗ κοντά στο 8 και πρόσεχε το ΚΗ μην σου ξεφύγει και προτιμώτερο είναι να το έχεις σε μια

τιμή όσο γίνεται πιο σταθερό.

Ευχαριστώ, άντε να πάρω και εγώ λίγο θάρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...