Jump to content

Νέο Ενυδρείο - Help

dsidir

Recommended Posts

Αυτο έγραψα παραπάνω . το φωτιστικό που έχω κοστίζει 250 ευρώ. Ιταλικό design και μ******ς

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

• Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια "πρόχειρη" ιδέα για κατασκευή είναι με μαύρο plexiglas μεγαλύτερου φάρδους από το φωτιστικό σου, ώστε να τοποθετηθούν μπροστά και πίσω οι 2 επιπλέον λάμπες.....

πολύ καλή ιδέα.μου αρέσει... θα το δω λίγο στην πράξη αυτό.

Τα plexiglas (μαύρο ή ασημί) θα σου κοστίσει το πολύ 10 ευρώ.. 2 λάμπες από 10 ευρώ η μία, 1 ballast (2X39) ηλεκτρονικό 10-15 ευρώ και 4 στεγανά ακροφύσια 12 ευρώ...

...και είσαι μια χαρά !!!

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Τα plexiglas (μαύρο ή ασημί) θα σου κοστίσει το πολύ 10 ευρώ.. 2 λάμπες από 10 ευρώ η μία, 1 ballast (2X39) ηλεκτρονικό 10-15 ευρώ και 4 στεγανά ακροφύσια 12 ευρώ...

...και είσαι μια χαρά !!!

Απλά σκεφτόμουνα μήπως πουλήσω το δικό μου, που ουσιαστικά είναι καινούργιο και πάρω το παραπάνω που έστειλα στο post μου.

Δεν χάνεις να δοκιμάσεις και αυτή τη περίπτωση (αν και δύσκολες εποχές)... τουλάχιστον έχεις την εναλλακτική λύση της ιδιοκατασκεής !!

Δεν χάνεις να δοκιμάσεις και αυτή τη περίπτωση (αν και δύσκολες εποχές)... τουλάχιστον έχεις την εναλλακτική λύση της ιδιοκατασκεής !!

Ας το βάλω λοιπόν μια αγγελία και βλέπουμε.

Ας το βάλω λοιπόν μια αγγελία και βλέπουμε.

Για να μην λεμε και ιστορίες για αγρίους το βρήκα 155 χωρίς μεταφορικά το δικό μου φωτιστικό.

Ας προσγειωθώ λίγο γιατί προς το παρών έχουν φύγει πολλά χρήματα. Μια ουσιαστική ερώτηση. Με δύο λάμπες τ5 που έχω αυτή τη στιγμή μπορώ να διατηρήσω soft corals? Και αν ναι ποιες λάμπες προτείνετε γιατί αυτές που έχω δεν γνωρίζω καν αν είναι για θαλασσινό.

Στα 230lt μου ακούγονται λίγα.

Πολλά παίζουν ρόλο, τι ύψος έχει το ενυδρείο?

Στα 230lt μου ακούγονται λίγα.

Πολλά παίζουν ρόλο, τι ύψος έχει το ενυδρείο?

αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι 51 πόντοι

Έγινε επεξεργασία - dsidir

Καμία πρόταση για το φωτισμο σε σχέση με soft corals? Κάποιες λάμπες που προτείνετε ?

Eγω προτεινα σε ενα φιλο για ακτινικη την ATI blue plus η οποια ειχε πολυ καλα αποτελεσματα.

Τωρα με 80 watt σε ενυδρειο 250 λιτρα με 50 ποντους υψος νομιζω πως και τα soft πρεπει να τα εχεις αρκετα ψηλα για να παιρνουν το φωτισμο που χρειαζονται.

Τη γνώμη σας παρακαλώ για τοπαρακάτω φωτιστικό για reef 230 λίτρα

http://www.aquariumline.com/catalog/ceilin...0cm-p-6061.html

Οι πρώτες μου μετρήσεις.

Ph= 8,2

Kh=11

Ammonia= 1 mg/l

No2= 1 mg/l

No3= 40-50

Οι μετρήσεις (Αμμωνία και No3) γίνανε με τεστ της sera και της salifert. Συμπίπτουν.

Εχω παρατηρήσει κάποια είδη ζωής στο βράχο, όπως ένα μικρό σαλιγκάρι με νύχια , το οποίο μπαινοβγαίνει στις τρύπες. Και μικρά διαφανή μικροσκοπικά- δεν ξέρω πως να τα πω, που περπατάνε πάνω στο βράχο.

Τι είναι? Τι κάνω , τι προτείνετε? Μου προτείνανε να βάλω ένα ψαράκι για να κάνει βιολογία όπως μου είπαν.

Οι πρώτες μου μετρήσεις.

Ph= 8,2

Kh=11

Ammonia= 1 mg/l

No2= 1 mg/l

No3= 40-50

Οι μετρήσεις (Αμμωνία και No3) γίνανε με τεστ της sera και της salifert. Συμπίπτουν.

Εχω παρατηρήσει κάποια είδη ζωής στο βράχο, όπως ένα μικρό σαλιγκάρι με νύχια , το οποίο μπαινοβγαίνει στις τρύπες. Και μικρά διαφανή μικροσκοπικά- δεν ξέρω πως να τα πω, που περπατάνε πάνω στο βράχο.

Τι είναι? Τι κάνω , τι προτείνετε? Μου προτείνανε να βάλω ένα ψαράκι για να κάνει βιολογία όπως μου είπαν.

Με τίποτα,με αυτές τις τιμές το καταδικάζεις σε θάνατο :P

Τη γνώμη σας παρακαλώ για τοπαρακάτω φωτιστικό για reef 230 λίτρα

Mε αυτό μπορείς να κρατήσεις τα πάντα.Οι λάμπες πάνε μαζί;

Mε αυτό μπορείς να κρατήσεις τα πάντα.Οι λάμπες πάνε μαζί;

:P καλά θα ήταν να είχε και τι λάμπες, όμως δεν αναφέρει τίποτα, οπότε μάλλον όχι.

Από την μετάφραση στην τελευταία παράγραφο της περιγραφής:

Η διάταξη αποτελείται από:

* 8x39 watts T5 σωλήνες 10000 ° K

* Ολοκλήρωση με 2 βραχίονες στήριξης γκρι ρυθμιζόμενο υαλοπίνακα έως 15mm, στηρίγματα ύψους περίπου 9 εκατοστών

* κιτ ανάρτησης Χάλυβα

Αν δε περιλαμβάνονται οι λάμπες τότε γιατί αναφέρει τα kelvin?

Βεβαια τι ποιότητα λάμπες θα είναι;;Για αρχή ίσως είναι καλές

μετά αναβαθμίζεις...

Χρόνια πολλά σε όλους. Νέες μετρήσεις με το καινούργιο έτος αφού έγινε αλλαγή νερού πριν δυό μέρες.

Ph= 8,3

Kh=11

Ammonia=0

No2= 0,5

No3=25

Επίσης βρήκα ένα μικρό καβουράκι ζωντανό στο ενυδρείο το οποίο έχει πάρει ένα μικρό βραχάκι και το κάνει βόλτες. Το καβουράκι πρέπει να βρίσκεται στο ενυσδρείο τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Πιστεύω ότι πάμε καλά. Αύριο αλλάζω άλλα 50 λιτρα νερού.

καλη χρονια και καλη αρχη στο νεο reef. παρατηρησε το καβουρακι δεν κανουν ολα τα ειδη σε reef,κοιτα τις δαγκανες του.σαν γενικο κανονα αν οι δαγκανες ειναι μυτερες δεν κανει.αν μπορεις βγαλε foto για σιγουρα. :):thumbup:

Δαγκάνες δεν εχω δει. Ποδαράκια κόκκινα μόνο. Είναι σε ένα βραχάκι και μόνο το βράδι που δεν έχω καθόλου φως κάνει βόλτες. Είναιι πάρα πολύ μικρό, δεν νομίζω ότι μπορώ να το βγάλω φώτο έτσι. Μόνο αν το βγάλω από το ενυδρείο, και δεν ξέρω αν πρέπει.

Ναι είναι μάλλον κάτι σαν αυτά που έστειλες. Βασικα όσο το παρακολουθώ είναι πολύ ήσυχο. Μονο με το κλειστό το φωτισμό βολτάρει , και πάντα με το βραχάκι του επ' ώμου. Τώρα νέες μετρήσεις τις τελευταίες μέρες έχουν κολήσει στο. Ph = 8,3, Kh = 11, Ammonia=0,5, No2=0, No3=10

Σήμερα έβαλα δύο damsel μέσα. Μου το πρότεινω petshop στην πόλη μου. Άντε να δούμε πείτε γνώμες. Κάνω αλλαγές νερού κάθε 2-3 μέρες 40 λίτρα περίπου. Βράχος 20-21 κιλά ζωντανός σε ενυδρείο 230 λίτρα. Το ενυδρείο τρέχει περόπου 3 εβδομάδες.

Ναι είναι μάλλον κάτι σαν αυτά που έστειλες. Βασικα όσο το παρακολουθώ είναι πολύ ήσυχο. Μονο με το κλειστό το φωτισμό βολτάρει , και πάντα με το βραχάκι του επ' ώμου. Τώρα νέες μετρήσεις τις τελευταίες μέρες έχουν κολήσει στο. Ph = 8,3, Kh = 11, Ammonia=0,5, No2=0, No3=10

Σήμερα έβαλα δύο damsel μέσα. Μου το πρότεινω petshop στην πόλη μου. Άντε να δούμε πείτε γνώμες. Κάνω αλλαγές νερού κάθε 2-3 μέρες 40 λίτρα περίπου. Βράχος 20-21 κιλά ζωντανός σε ενυδρείο 230 λίτρα. Το ενυδρείο τρέχει περόπου 3 εβδομάδες.

Βιάζεσαι λίγο

Τα damsel θα τα κρατήσεις;Θα σε δυσκολέψουν με την εισαγωγή άλλων ψαριων

καθώς είναι αρκετά επιθετικά.

Με τα φώτα τι έκανες;

Βιάζεσαι λίγο

Τα damsel θα τα κρατήσεις;Θα σε δυσκολέψουν με την εισαγωγή άλλων ψαριων

καθώς είναι αρκετά επιθετικά.

Με τα φώτα τι έκανες;

Καλησπέρα, Τα damsel μου αρέσουν, σκέφτομαι να τα κρατήσω,άσε που δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να τα βγάλω γιατί κρύβονται στο βράχο σαν τρελά. Πρόσθεσα 2,5 κιλά ακόμα βράχο, πότε έχω φτάσει περίπου στα 21-22 κιλά. Θα αναεβάσω photo αύριο. Ένα θέμα που εχω είναι ότι άρχισε να πιάνει γλίτσα το τζάμι. Πως το καθαρίζω , με το μαγνήτη ή να βάλω κανένα σαλιγκάρι. Με τα φώτα το έχω ψάξει πολύ, και κατέληξα ότι θα παραγείλω την άλλη εβδομάδα (γιατί αυτήν το κατάστημα είναι κλειστό) το ακόλουθο φωτιστικό με 8 λάμπες τ5 από ιταλία.

Τους έχω στείλει e-mail και περιμένω να μου πούνε αν τα ποδαράκια του κάνουν για ενυδρείο 1.10 μ.

Όσον αφορά τα damsel πές μου τη γνώμη σου γιατί τα ψάρια που θα ήθελα να βάλω αργότερα είναι 2 νέμο, ένα blue tang και ένα yellow tang.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...