kostas100 20 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Παρατήρησα ότι τα 3 από τα 4 acei έχουν μερικά μαύρα στίγματα ακριβώς κάτω από το στόμα τους.Μπορεί να είναι κάποια ασθένεια, και πως προήλθε; Δυστυχώς φωτογραφίες δεν μπορώ να βγάλω γιατί είναι δύσκολο το σημείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Μπορεί να είναι απ'το σκάψιμο, από την σπιρουλίνα ή ακόμα και κάποιο παράσιτο. Είναι μόνο γύρω από το στόμα ή και σε άλλα σημεία του ψαριού; Έχεις παρατηρήσει ξυσίματα σε πέτρες, άμμο κλπ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 25 Δεκεμβρίου 2010 #3 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Μπορεί να είναι απ'το σκάψιμο, από την σπιρουλίνα ή ακόμα και κάποιο παράσιτο. Είναι μόνο γύρω από το στόμα ή και σε άλλα σημεία του ψαριού; Έχεις παρατηρήσει ξυσίματα σε πέτρες, άμμο κλπ; Βαλε και μια φωτο αν μπορεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 25 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 Και να μας πείς τι τροφες ταίζεις και ποτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 27 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Τα σημάδια που έλεγα έχουν φύγει τα περισσότερα και έχουν μείνει πολύ μικρά μαύρα στίγματα κυρίως κάτω από το στόμα. Ξυσίματα δεν έχω παρατηρήσει εκτός από την κίνηση με το πλάι στην άμμο από το μεγάλο θηλυκό και τον αρσενικό που από ότι έχω διαβάσει το κάνουν για να οριοθετήσουν την περιοχή τους. Τον τελευταίο μήνα τάιζα μόνο spirulina γιατί μου είχαν τελειώσει το cichlid vegi flakes και το malawi tropical που τους έδινα επίσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Δεκεμβρίου 2010 #6 Share 27 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Τα σημάδια που έλεγα έχουν φύγει τα περισσότερα και έχουν μείνει πολύ μικρά μαύρα στίγματα κυρίως κάτω από το στόμα. Ξυσίματα δεν έχω παρατηρήσει εκτός από την κίνηση με το πλάι στην άμμο από το μεγάλο θηλυκό και τον αρσενικό που από ότι έχω διαβάσει το κάνουν για να οριοθετήσουν την περιοχή τους. Τον τελευταίο μήνα τάιζα μόνο spirulina γιατί μου είχαν τελειώσει το cichlid vegi flakes και το malawi tropical που τους έδινα επίσης. Αν θες πες μάς συγκεκριμένα ποια σπιρουλινα έδινες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 28 Δεκεμβρίου 2010 Author #7 Share 28 Δεκεμβρίου 2010 Αν θες πες μάς συγκεκριμένα ποια σπιρουλινα έδινες. Spirulina granulat της tropical, δυο φορές τη μέρα και μια μέρα την εβδομάδα δεν ταΐζω καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 8 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Ειναι απο τη σπιρουλίνα? Ταιζα περισσότερο new era/tropical cichlid pellets καθως και άλλες διάφορες τροφές. Βεβαια αντί να δίνω μια διαφορετική τροφή καθημερινά έβαλα στην ταίστρα ενα μιξ απο ολα και βασικά αυτό ηταν το καθημερινό τους διαιτολόγιο χ 2 φορές τη μέρα. Οι υπολοιπες τροφές του μιξ ηταν: cichlid vegi flake - ocan nutrition nutrafin - cichlid pellets tetra - spirulina multi crisps Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 8 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 σε λαμπιντο που ειχα ηταν απο σπιρουλινα, και εφοσον το προσεξες τωρα τελευταια που ταιζεις αποκλειστικα αυτη ειναι σχεδον σιγουρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 8 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 τι να δώσω σχεδον κατ αποκλεισιτκοτητα για να επανελθουν? τα λαμπιντο γιατι δεν το εμφανισαν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 8 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 εντωμεταξυ η τροφή της new era (cichlid pellets) δεν αναγραφει πουθενα οτι η βαση της ειναι σπιρουλινα. Ισα ισα λέει οτι ειναι μια ισοροπημενη και πληρης τροφή για ταισμα κιχλιδων εως και 3 φορές την ημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 8 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 τα λαμπιντο δεν το εμφάνισαν???? μαλιστα μονο αυτο το ψαρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 8 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 οχι, σχεδον ολα τα acei Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 8 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 κοιτα κι εγω ειχα μεσα κι αλλα ειδη και μεβγαλε μονο το λαμπιντο....δεν ξερω φιλαρακι παντως αν την ελαττώσεις και μειωθουν αυτο ηταν η αιτια....γιατι σεμενα εφυγαν σιγα σιγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 8 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 σε ξένο φόρουμ διαβασα παρόμοια προβλήματα. Ο ανθρωπος ταιζε αποκλειστικά hikari cichlid excell pellets. Πρακτικά τα στιγματα εμφανίστηκαν οταν προσέθεσα την συγκεκριμένη τροφή πριν απο περίπου 1 μήνα. Σε μικρό ποσοστό βεβαια αλλα παιζει να ειναι απο αυτό? Τη συγκεκριμένη τροφή την απεκλεισα εδω και μια εβδομάδα και ταίζω αποκλειστικα cichlid vegi flakes/oxean nutrition. Δεν μπορω να πω οτι βλέπω ιδιαιτερη αλλαγή στα στιγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 9 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Καμία πρόταση..κάποιος..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου αν τα στίγματα προκλήθηκαν από τροφή, τότε πιστεύω είναι η τροφή της new era. Είναι για σαρκοφάγες, στην καλύτερη παμφάγες κιχλίδες. Τα acei είναι φυτοφάγα και υπάρχει περίπτωση να τα επηρέασε, σε σχέση με τα παμφάγα labido. Μπορείς να περιορίσεις την συγκεκριμένη τροφή μια φορά την εβδομάδα και να δίνεις τροφές με βάση φυτικές ίνες. Μία φορά την εβδομάδα σπιρουλίνα και μια φορά νηστεία. Πες μας τι ψάρια φιλοξενείς και με τι φίλτρανση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 9 Φεβρουαρίου 2015 #18 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 1 ζευγάρι λαμπιντο 7 acei (4-5 εκ) στα 240 λίτρα νερού με ενα fluval 406 Ολα μηδενικά, σχεδόν ακομη και τα νιτρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 9 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 μπορεις να μου πεις αν η τροφή της ocean nutricion - cichlid vegi flakes ειναι οκ για να την συνεχίσω σαν βάση διατροφής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 10 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 10 Φεβρουαρίου 2015 Μια χαρά είναι η τροφή. Αφού οι μετρήσεις σου λες πως είναι καλές τότε δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου πέρα από την τροφή. Περιόρισε την και λογικά θα φύγουν με τον καιρό. Επίσης καλό θα ήταν στα labido να αυξήσεις την αριθμό και σιγά σιγά να φτιάξεις 2 χαρέμια. Με ένα αρσενικό και 3-4 θηλυκά. Sent from my XT1032 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος