giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 #1 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΙΛΙΣΕΙΣ Ι ΤΡΙΠΑ ΠΟΘ ΤΡΕΧΕΙ ΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ SUMP ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΘ ΜΟΘ ΣΤΕΛΝΟΘ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ PVC ΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΓΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ !ΑΝ ΣΑΣ ΒΟΗΤΗΑΕΙ ΕΧΩ ΤΟ OCEAN FREE TO ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΕΡΧΗΛΙΣΗ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #2 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχην βρε φίλε, μου βγήκαν τα ματάκαι μου για να διαβάσω αυτα που γράφεις. Στην Ελλάδα είμαστε οπότε όσο μπορείς γράφε με Ελληνικά και οχι με κεφαλαία . Όσο αφορά το πρόβλημα σου, γινε λίγο πιο συγκεκριμενος. Τους σωλήνες τους κολλησες εσυ? Μολις το γεμισες άρχησε να τρέχει ή έκανες καποια μετατροπή και μετα δημιουργηθηκε το πρόβλημα? Οι Pvc ειναι κολλητοί ή με βόλτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #3 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Καταρχην βρε φίλε, μου βγήκαν τα ματάκαι μου για να διαβάσω αυτα που γράφεις. Στην Ελλάδα είμαστε οπότε όσο μπορείς γράφε με Ελληνικά και οχι με κεφαλαία . Όσο αφορά το πρόβλημα σου, γινε λίγο πιο συγκεκριμενος. Τους σωλήνες τους κολλησες εσυ? Μολις το γεμισες άρχησε να τρέχει ή έκανες καποια μετατροπή και μετα δημιουργηθηκε το πρόβλημα? Οι Pvc ειναι κολλητοί ή με βόλτες? το ενυδρειο το πηρα ετοιμο με τους σωληνες μαζι, μολις το γεμησα αρχισε να μου πεταει σταγονιτσες στον πατο του ενυδρειου στι τρυπες,οι σωληνες ενονονται μεταξυ τους σφηνοτοι αλλα στον πατο εκει που ειναι οι τρυπεσ τουσ πανε βυδοτοι και απο τιν κατο μερια του ενυδρειου φευγουν τρια λαστιχα που πανε στο sump τα δυο τισ αντλιας που στελνει το καθαρο νερο επανο μεσα απο τουσ pvc σωληνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #4 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Απο οτι κατάλαβα το πηρες καινουργιο και το μονταρες εσυ? Προφανως το νερο το χανει απο τον πάτο του ενυδρειου εκει που ειναι ο πύργος υπερχειλισης. Εκει εχει ενα λάστιχο, μεταξύ του plexiglass που αποτελει τον πυργο υπερχείλισης και του τζαμιού στιν πάτο του ενυδρείου. Το εχεις βαλει αυτο το λάστιχο? Εχεις σφιξει αρκετα τον σφιγκτήρα κάτω απο το plexiglass, εκει που ειναι ο Pvc σωλήνας που επιστρεφει το νερο στο sump? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #5 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 ακριβως ετσι το εσφιξα αλλα παλι τρεχει !!μηπωσ να εβαζα σιλικωνη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #6 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 ακριβως ετσι το εσφιξα αλλα παλι τρεχει !!μηπωσ να εβαζα σιλικωνη?? sorry το εβαλα το λαστιχακη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #7 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Οχι σιλικόνη, δεν χρειάζεται. Μάλλον δεν εχεις βαλει σωστα το λάστιχο. Καινουργιο το πηρες το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #8 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Οχι σιλικόνη, δεν χρειάζεται. Μάλλον δεν εχεις βαλει σωστα το λάστιχο. Καινουργιο το πηρες το ενυδρειο? ναι καινουργιο το πηρα!!θα δοκιμασω παλι αυριο αλλα αν δεν γινει τιποτα να βαλω σιλινονη να την αφησω να στεγνωση και να την σφιξω μετα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #9 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 ναι καινουργιο το πηρα!!θα δοκιμασω παλι αυριο αλλα αν δεν γινει τιποτα να βαλω σιλινονη να την αφησω να στεγνωση και να την σφιξω μετα?? ειναι της ocean free αλλα δεν μπορω να το βρω πουθενα στο INTERNET μηπωσ την ξερετε αυτην την μαρκα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #10 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Κοίτα, αν ειναι καινουργιο, δεν νομιζω οτι παιζει να εχει διαρροή. Ιδιως αν ειναι και εργοστασιακό. Οποτε μηπως εχεις κανει κάτι λάθος? Και αυτο που λες με την σιλικόνη ειναι μια λύση, αλλα δεν ξερω κατα πόσο θα εχει αντοχη στον χρονο.(η λύση οχι η σιλικόνη). Ασε που θα εισαι συνεχεια με το άγχος, μηπως κάτι δεν παέι καλά... Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? Το sump? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Κοίτα, αν ειναι καινουργιο, δεν νομιζω οτι παιζει να εχει διαρροή. Ιδιως αν ειναι και εργοστασιακό. Οποτε μηπως εχεις κανει κάτι λάθος? Και αυτο που λες με την σιλικόνη ειναι μια λύση, αλλα δεν ξερω κατα πόσο θα εχει αντοχη στον χρονο.(η λύση οχι η σιλικόνη). Ασε που θα εισαι συνεχεια με το άγχος, μηπως κάτι δεν παέι καλά... Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? Το sump? ειναι περιπου 300 λιτρα με το sump θα κοιταξω αυριο παλι μηπωσ εκανα κατι λαθοσ αλλα δεν νομιζω απλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Ενα τελευταιο. Το λαστιχο που συζητάμε, το εχεις βαλει εσωτερικά, δηλαδή εκει που ειναι το νερό, ή απο κάτω εκει που ειναι το sump? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Ενα τελευταιο. Το λαστιχο που συζητάμε, το εχεις βαλει εσωτερικά, δηλαδή εκει που ειναι το νερό, ή απο κάτω εκει που ειναι το sump? απο πανω μερια αλλα να σου πω τι γινετε εκει που ειναι η τρυπα ελειπε μια μικρη φλουδα κοματακι γυαλιου χορισ βεβαια να εχει σκισιμω πολυ πιθανον να φταιει αυτο και να μην τιν γλιτοσει τελικα την σιλικονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzapal 20 Δεκεμβρίου 2010 #14 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα φίλε μου μήπως θα ήταν καλυτέρα να μιλήσεις στο κατάστημα που το αγόρασες σαν καινούριο που είναι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #15 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 (edited) Kάνε αυτο τότε. Καθαρισε το καλά και απο υγρασία και απο ξενα σωματα και βαλε σιλικόνη και στις δυο επιφανειες του λάστιχου, γιατι δεν ξερεις απο που προερχεται η διαρροή. Μόνο απο κάτω μην βάλεις, εκει που ειναι το sump, γιατι εκει ειναι οι βόλτες και αν θελεις ποτε να το λύσεις δεν θα μπορείς με τίποτα. Και πριν βαλεις πάλι νερο, ασε το 1-2 μέρες τουλάχιστον να στεγνώσει, γιατι μπορει να σου την πεταξει την σιλικόνη. Έγινε επεξεργασία 20 Δεκεμβρίου 2010 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #16 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Kάνε αυτο τότε. Καθαρισε το καλά και απο υγρασία και απο ξενα σωματα και βαλε σιλικόνη και στις δυο επιφανειες του λάστιχου, γιατι δεν ξερεις απο που προερχεται η διαρροή. Μόνο απο κάτω μην βάλεις, εκει που ειναι το sump, γιατι εκει ειναι οι βόλτες και αν θελεις ποτε να το λύσεις δεν θα μπορείς με τίποτα. Και πριν βαλεις πάλι νερο, ασε το 1-2 μέρες τουλάχιστον να στεγνώσει, γιατι μπορει να σου την πεταξει την σιλικόνη. κατι τετοιο σκεφτομαι απλα με ανισιχει το οτι αυτο που θα κολλησο μεσα στην υπερχηλιση αν καποια στιμη θαλησω να το βγαλο δεν θα μπορω !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Δεν θα χρειαστει αν το βγαλεις παρα μονο σε περιπτωση ζημιας. Οποτε παλι ζημια θα γινει. Αλλα αν βαλεις σιλικονη, θεωρω οτι θα λυθει το θεμα. Αλλα κανε και μαι ερωτηση στο μαγαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 20 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 πρωτα να ρωτησεις στο μαγαζι.... η σιλικονη δνε ειναι λυση αλλα πατεντα...και ειδικα σε καινουριο εργοστασιακο ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 20 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 πρωτα να ρωτησεις στο μαγαζι.... η σιλικονη δνε ειναι λυση αλλα πατεντα...και ειδικα σε καινουριο εργοστασιακο ενυδρειο... Το ίδιο πιστεύω και 'γω η σιλικονη κολλάει και στεγανοποιεί αλλά μήπως να απευθυνθείς στο κατάστημα πυ το πήρες ή να πας σε ένα μαγαζί με σιδηρικά μαζι με το σωλήνα και να αγοράσεις μια καινούργια τσιμούχα-φλάντζα με ισως μεγαλύτερο πρόσωπο και μπορεί να σταματήσει η διαρροή(είχα και γω παρομοιο πρόβλημα πρόσφατα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 21 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 21 Δεκεμβρίου 2010 Το ίδιο πιστεύω και 'γω η σιλικονη κολλάει και στεγανοποιεί αλλά μήπως να απευθυνθείς στο κατάστημα πυ το πήρες ή να πας σε ένα μαγαζί με σιδηρικά μαζι με το σωλήνα και να αγοράσεις μια καινούργια τσιμούχα-φλάντζα με ισως μεγαλύτερο πρόσωπο και μπορεί να σταματήσει η διαρροή(είχα και γω παρομοιο πρόβλημα πρόσφ το προβλημα ληθηκε με λιγο τεφλον και δυο εξτρα τσιμουχες σασ ευχαριστο για τισ πληροφοριες σε λιγο καιρο θα σας εχω και φοτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 21 Δεκεμβρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsilos 21 Δεκεμβρίου 2010 #22 Share 21 Δεκεμβρίου 2010 ανεβασε μας μια φωτο να καταλαβουμε καλητερα γιατι εγω δεν καταλαβα που τρεχεια ακριβος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος