Jump to content

Recommended Posts

......

Εαν ναι τοτε θα απαντησω.

......

Δεν σε καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς !!!

Καποιος εσβησε τη συνομιλια που ειχα με τον <ΔΙΑ>

Εκει ειχα γραψει οτι εσεις εχετε το πεπονι και το μαχαιρι,εαν θελετε να συνεχισω να γραφω,αυτη την απαντηση περιμενω.

πετρος :)

.......

Θα ήθελα πάντως μια διευκρίνηση και για τα άλλα λάθη που έχεις διαπιστώσει .

Και εγώ αυτό σου ζητώ να μας πείς ....

Η θεραπεια απο ich με μονο αυξηση της θερμ. για μενα δεν ειναι αποδεκτη.

Μια μεθοδος ειναι με αλατι και αυξηση της θερμοκρασιας καθως και οδηγιες πως θα γινει.

Αλλη μεθοδος ειναι με φαρμακο που σε 24 ωρες τα ψαρια ειναι οκ.

Αλλη μεθοδος βασιζεται στην αναγκη που εχουν τα παρασιτα να βρουν ξενιστη μεσα σε 48 ωρες απο της εξοδου απο την κυστη.Μεταφορα των ψαριων απο ενα ενυδρειο σε αλλο καθε 12 ωρες.Χρειαζονται 7 ενυδρεια(γιαλες).

Μετα την επιθεση του ICH ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ εαν δεν του επιτεθουμε και εμεις με τα<οπλα> που διαθετουμε ΑΜΜΕΣΑ

τοτε μπορει να εχουμε δευτερογενεις λοιμωξεις.

Γιατι να εχω περιπετειες?Αν δεν θελω φαρμακο εχω δυο ακομη λυσεις(μεθοδους).

πετρος :)

Το αλάτι, όπως θα γνωρίζεις, είναι ένα συστατικό που δεν εξατμίζεται, δεν χάνει τη δράση του και δεν αφαιρείται από το νερό παρά μόνο με αλλαγές, που και πάλι ένα μεγάλο ποσοστό αυτού θα εγκλωβιστεί στον βυθό. Επίσης πιστεύω πως γνωρίζεις ότι υπάρχουν ψάρια που δεν ανέχονται το αλάτι ή δεν τους δημιουργεί φιλόξενο περιβάλλον με αποτέλεσμα να πέφτει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και φυσικά μιλάω για ψάρια μαλακού και όξινου νερού. Προσωπικά έχω δει να καίγονται πτερύγια και να καταστρέφονται μουστάκια σε γατόψαρα από τη χρήση αλατιού.

Να μη κάνεις αποδεκτή τη μέθοδο της αύξησης θερμοκρασίας είναι δικαίωμά σου, όπως δικαίωμά σου είναι να προτείνεις την όποια μέθοδο θεραπείας πιστεύεις πως είναι καλύτερη. Από κει και πέρα, το να αναφέρεις απλά ότι δεν κάνεις αποδεκτή μία μέθοδο χωρίς να τεκμηριώνεις την άποψή σου, θεωρώ πως αποδυναμώνει το λόγο σου.

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά το τι είναι το Ich και το πως αντιμετωπίζεται. Ναι, υπάρχουν φάρμακα που το αντιμετωπίζουν. Ναι, το αλάτι καταπολεμά το Ich. Για το αλάτι έγραψα πιο πάνω. Για τα φάρμακα έχω να πω πως έχουν κάποιες ιδιότητες... Εκτός του ότι κάποια από αυτά επιβαρύνουν τη βιολογία του ενυδρείου, πολυμερίζονται με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάνουν τις ιδιότητές τους, αλλά να δημιουργούν και αντενδείξεις. Φυσικά και τα φάρμακα είναι απαραίτητα και αποτελεσματικά. Δεν προσπαθώ να μειώσω την αξία τους. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως όταν μπορούμε να τα αποφύγουμε, πρέπει να το κάνουμε.

Οπότε θα αναφέρω αναλυτικά τη διαδικασία αντιμετώπισης του Ich, όπως πρέπει να γίνεται...

Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη Ich μέσα στο ενυδρείο και βεβαιωθούμε ότι πρόκειται γι'αυτό και δεν είναι κάτι άλλο (πχ oodinium), ανεβάζουμε σταδιακά τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς. Το "σταδιακά" εξαρτάται από τη θερμοκρασία που έχουμε ήδη μέσα στο ενυδρείο. Προσωπικά προτείνω η θερμοκρασία να ανεβαίνει περίπου στους 3 βαθμούς ανά 12ώρο. Εννοείται πως με την αύξηση τη θερμοκρασίας, έχουμε μείωση της συγκέντρωσης του οξυγόνου μέσα στο νερό, οπότε πρέπει να προβλέψουμε την καλή οξυγόνωση είτε με μεγαλύτερη ανατάραξη της επιφάνειας από την έξοδο του φίλτρου ή κάποιον κυκλοφορητή, είτε με τη χρήση αεραντλίας.

Οι 30 βαθμοί (και όχι 28) αναφέρονται για να μειώσουμε τις όποιες πιθανότητες σφάλματος στις ενδείξεις των θερμομέτρων.

Από την δεύτερη κι όλας μέρα που θα έχουμε αυτή τη θερμοκρασία, θα δούμε βελτίωση, η οποία είτε θα είναι μείωση του πληθυσμού του Ich, είτε σταθεροποίηση του (εξαρτάται από το πόσο γρήγορα έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα και σε τι στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξή του). Από την 3η μέρα τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο αισθητά σε κάθε περίπτωση.

Θεωρητικά μέσα σε διάστημα 5-6 ημερών το Ich θα έχει εξαφανιστεί. Από τη μέρα που θα δούμε να εξαφανίζεται και ο τελευταίος κόκκος Ich πάνω από το/τα ψάρια μας, διατηρούμε τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς για άλλες 10 μέρες.

Ο κύκλος εκκόλαψης των αυγών του Ich είναι περίπου μία εβδομάδα. Λέω περίπου, καθότι η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί πιθανόν να μειώσει αυτόν το χρόνο. Οπότε αν θεωρήσουμε πως το τελευταίο παράσιτο άφησε τα αυγά του την ίδια μέρα που πέθανε κι όλας, τότε αυτά τα αυγά μέσα σε 7 μέρες το πολύ θα έχουν εκκολαφτεί. Κι εφόσον εκκολαφτούν θα πεθάνουν άμεσα από την θερμοκρασία που θα είναι στους 30. Αναφέρω τις 10 μέρες και όχι 7 ή 8, γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα σφάλματος από εμάς και να μη δούμε σωστά για το πότε εξαφανίζεται και το τελευταίο παράσιτο πάνω από τα ψάρια.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, κάνουμε μία αλλαγή νερού περί του 50% με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά επίπεδα, ταΐζουμε σωστά, προσεχτικά και με ποικιλία, καθώς κι εμπλουτίζουμε την τροφή με βιταμίνες (2-3 φορές την εβδομάδα) για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Εννοείται πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την αιτία δημιουργίας του Ich για να μην επανέλθει.

Στην όλη διαδικασία η χρήση ΕΚΤΟΖΟΝ μπορεί να βοηθήσει σε 2 κυρίως τομείς... Θα βοηθήσει στην οξυγόνωση του φίλτρου που σίγουρα μέρος του πληθυσμού των βακτηρίων μας θα ταλαιπωρηθεί από την αύξηση θερμοκρασίας και δεύτερον θα μειώσει την όποια πιθανότητα δευτερογενών λοιμώξεων και παθήσεων στον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό των ψαριών.

Τα πλεονεκτήματα της παραπάνω μεθόδου είναι:

1) Απόλυτα φυσική μέθοδος, χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών που μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση.

2) Οικονομική διαδικασία, αφού δεν θα αγοραστεί φάρμακο αλλά και άνθρακας για την απομάκρυνση αυτού μετά το τέλος της θεραπείας.

3) Έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο... Δεν ανησυχούμε για πιθανούς πολυμερισμούς, δηλητηριάσεις και προβλήματα που μπορούν κάλλιστα να δημιουργηθούν από κάποια πιθανόν λάθος κίνηση, αμέλεια ή ξαφνική υποχρέωση που δεν θα μας επιτρέψει να ασχοληθούμε με το ενυδρείο. Μη ξεχνάμε πως τα περισσότερα φάρμακα μέσα σε 12 ώρες περίπου πολυμερίζονται πλήρως ή μερικώς. Αυτό σημαίνει πως χάνουν την ιδιότητά τους και πολλές φορές δημιουργούν αντενδείξεις.

Τα μειονεκτήματα της μεθόδου:

1) Χρονοβόρα μέθοδος, αλλά πλήρως απλή στη πράξη της.

2) Πιθανή απώλεια κάποιων ευαίσθητων φυτών, που ούτως ή άλλως μπορεί να συμβεί και με τη χρήση φαρμάκων.

3) Ελαφρώς αφιλόξενο περιβάλλον για κάποια πολύ ευαίσθητα ψάρια. Πρακτικά, όλα τα ψάρια, κρύου ή ζεστού νερού, αντέχουν στους 30 βαθμούς ακόμα και για πολύ μεγαλύτερο διάστημα (πχ ένα ή και δύο μήνες).

Σημείωση: Σε περίπτωση που αργήσουμε αισθητά να αντιληφθούμε το Ich στα ψάρια, η παραπάνω μέθοδος μπορεί είτε να κρατήσει περισσότερο, είτε να κριθεί απαραίτητη η χρήση φαρμάκου για άμεση εξολόθρευση του Ich. Παρ'όλα αυτά, κι εφόσον η ασθένεια έχει προχωρήσει πολύ, υπάρχει πιθανότητα με καμία μέθοδο να μην καταφέρουμε να σώσουμε μέρος ή το σύνολο τους πληθυσμού των ψαριών μας. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την ευαισθησία τους.

Επί του θέματος του συντονισμού της κατηγορίας και συνολικής διαχείρισης του φόρουμ...

Καταρχήν όλοι είμαστε μέλοι στο φόρουμ, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα, δωρεάν να μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να λύσουμε προβλήματα πάνω στα ενυδρεία, να μελετήσουμε άρθρα, να συμβουλέψουμε κ.ο.κ.. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να γράφουμε σε όλες τις κατηγορίες ελεύθερα. Αν κριθεί πως ο λόγος κάποιου είναι σκόπιμα παραπλανητικός, προκλητικός ή οτιδήποτε αντίστοιχο και δεν υπάρξει συμμόρφωση στις παρατηρήσεις των συντονιστών, τότε το λόγο φέρουν οι Γενικοί συντονιστές και οι Διαχειριστές, οι οποίοι μπορούν είτε να αυξήσουν το επίπεδο προειδοποιήσεων με ταυτόχρονη αφαίρεση δικαιώματος δημοσιεύσεων για κάποιες μέρες, είτε να γίνει γενική αφαίρεση δικαιωμάτων με τη μέθοδο του ΒΑΝ. Εφόσον δεν έχεις πέσει εσύ σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, είναι περιττό να συζητάμε για το τι σου επιτρέπεται και τι όχι.

Όσον αφορά το θέμα των διαγραφών... Έγινε διαγραφή ενός post δικού σου κι ενός του Δία. Αυτό έγινε γιατί κρίθηκε (πολύ σωστά) πως υπήρξε προσωπική και ανούσια σύγκρουση χωρίς καμία προσφορά στο τρέχον θέμα, αλλά και γενικότερα στο φόρουμ. Οπότε μη διαμαρτύρεσαι γι'αυτό καθότι ο εκάστοτε συντονιστής έχει το δικαίωμα να πράξει με αυτόν τον τρόπο, χωρίς καν να είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει για τη κίνησή του. Γι'αυτό άλλωστε κι επιλέχτηκε για μία τέτοια θέση. Πιστεύω πως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως ο διάλογος που ξεκίνησε δεν θα οδηγούσε πουθενά και δεν πρόσφερε σε τίποτα.

Τέλος... Όσον αφορά εσένα φίλε Πέτρο. Έχει παρατηρηθεί από μένα, πως σε κάποια θέματα φέρεις κάποια άποψη ή διαφωνία σε ήδη γραφόμενα άλλων μελών, αλλά απουσιάζεις στην οποιαδήποτε μορφή διαλόγου. πχ... Εγώ λέω Χ, θα γράψεις εσύ Ψ, διαφωνώ εγώ μαζί σου και ξεκινάω έναν διάλογο με ερωτήσεις κι επιχειρήματα για να καταλάβω αν εγώ κάνω λάθος ή εσύ... Αλλά δεν είσαι εκεί να απαντήσεις και να συνεχίσεις αυτόν το διάλογο. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο συχνά το κάνεις. Αλλά εγώ το έχω δει 2-3 φορές τουλάχιστον. Αυτό δείχνει μία απολυτότητα στις απόψεις σου, αλλά κι ασέβεια στον συνομιλητή σου. Αν έχεις διάθεση και χρόνο να μοιραστείς την γνώση κι εμπειρία σου, τότε κάντο, αλλά κάντο σωστά κι ολοκληρωμένα. Αλλιώς δημιουργείς εντυπώσεις, κακό κλίμα και μένουν γενικώς θέματα ανοιχτά.

Αυτά και χωρίς καμία διάθεση να σε προσβάλω ή να κοντραριστώ μαζί σου.

γεια σας και καλη χρονια σε ολους.λοιπον οπως εχω ηδη αναφερει εχω κανει θεραπεια για το ick μονο με αυξηση της θερμοκρασειας.απο τα χριστουγεννα περιπου εχουν εξαφανιστει τα στειγματα απο τον κλοουν.αυτη τη στιγμη κατεβαζω τη θερμοκρασεια σταδιακα.τωρα ειναι στους 27 βαθμους.μεχρι στιγμης ολα πανε καλα.μολις την κατεβασω στους 26 θα κανω και αλλαγη νερου.θα σας ενημερωσω και στη συνεχεια αλλα νομιζω οτι με το ick εχω τελειωσει

Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε (κι αν όχι κακώς), αλλά δημιουργείτε κλίμα και έρχεστε σε προσωπική αντιπαράθεση μέσα σε ένα πολύ ευαίσθητο θεματικό όπως αυτό των ασθενειών.

Θέλετε να "πλακωθείτε" και να ειρωνευτείτε μεταξύ σας? Κάντε το μέσω ΠΜ... Θέλετε να μιλήσουμε γι'ασθένειες γενικά? Κάντε το σε ξεχωριστό θέμα...

Εδώ μέσα δεν θα αφήσω καμία παράταιρη δημοσίευση!

Λάβετέ το ως προειδοποίηση!

Ευχαριστώ

Ευχαριστω stormtrooper γιατι ησουν ο μονος που ειχε ουδετερη σταση.

Επισης ευχαριστω για το κειμενο που εγραψες για το ICH.

Nα εισαι παντα καλα.

πετρος :wub:

Εγω πάντως περιμένω ακόμα να μου απαντήσεις στο ερώτημά μου σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει .

Ξαναδιαβασε προσεκτικα το κειμενο του stormtrooper για το ick μπορει αυτη την φορα να καταλαβεις τα λαθη,π.χ.δευτερογενεις λοιμωξεις.

Ξαναδιαβασε προσεκτικα το κειμενο του stormtrooper για το ick μπορει αυτη την φορα να καταλαβεις τα λαθη,π.χ.δευτερογενεις λοιμωξεις.

Πέτρο ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω , είχαμε πουθενά δευτερογενείς λοιμώξεις ;

Από πού το βγάζεις το συμπέρασμα ;

Με παροτρύνεις να διαβάσω προσεκτικά το κείμενο του Νίκου , λες και δεν τα γνωρίζω ..... είμαι από τους πρώτους ανθρώπους στην Ελλάδα ( αρχές της δεκαετίας του 90 ) που μίλησε για δευτερογενείς λοιμώξεις και γι αυτό συστήνω πολύ συχνά το Εκτοζόν ( πράγμα για το οποίο έχω κατηγορηθεί οτι το χρησιμοποιώ σε όλες τις ασθένειες ) .

Τέλος από τη στιγμή που βλέπεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκβαση είναι θετική , χωρίς άλλα προβλήματα από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι λειτουργήσαμε λάθος ;

Ότι θα μπορούσαμε να έχουμε δευτερογενείς λοιμώξεις ή οτι θα μπορούσε να είναι δευτερογενές το πρόβλημα του Ικ είναι άλλο θέμα και έχει σχέση με τις πληροφορίες που μας έχουν δοθεί από τον άνθρωπο που χειρίζεται το ενυδρείο για να βγάλουμε το συμπέρασμα .

Δείξε μας λίγη κατανόηση που προσπαθούμε να κάνουμε διαγνώσεις πίσω από το πληκτρολόγιο και κάθε φορά παίρνουμε το ρίσκο για να δώσουμε μια θεραπευτική αγωγή !

Έλα μια μέρα στις συναντήσεις μας , που γίνονται τέτοιες κουβέντες να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά ίσως έχουμε να μάθουμε και οι δυό μας κάποια πράγματα !!!

Τωρα μιλας ωραια.

Υπερ του ΕΚΤΟΖΟΝ ειμαι και εγω. :wub:

Θα ελθω στις συναντησεις σας.

πετρος :wootwoot:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...